Skład na sezon 2014
Re: Skład na sezon 2014
Jak zwykle w gazecie wszystko pięknie wygląda. Szkoda, że rzeczywistość jak na razie zgoła odmienna 
Nie peniaj, Baran prędzej czy później otrzyma swoje pieniądze, jak to się dzieje przez 5 lat. W końcu będzie mógł zabrać swoje zabawki i negocjować "grube" kontrakty u konkurencji. Cała liga będzie się tłukła o niego, więc teraz już nie da się wykiwać 
kilar pisze:Jeleniewski, Czalow, Miesiac, Baran, Lampart, Kudriaszow, Madej, Bober, Lukaszewski bo chyba nasz juz.
Aspekt finansowy kapitalny, druzyna praktycznie krajowa, to trener moze szybko zwolac trening.
Sezon latwiejszy, bo jedna druzyna tylko spada, a baraze wygra i tak 1ligowiec.
Z tym składem tą jedną drużyną, która spadnie bylibyśmy właśnie my. Dla mnie priorytety to zatrzymanie Jelenia, Woodwarda i Miesiąca. Reszcie dziękujemy, oprócz Andrieja na rezerwę za zasługi. Do tego ktoś kto nie złapie się do Eligi. No i Misiek, na którego szanse ponoć są. Za rozsądną kasę wziąłbym Stachyrę.
Jeleń, Misiek, Miesiąc, Woodward, i ktoś np. Jabłoński (byle który chociaż podejrzewam ze obaj za drodzy), Kildemand, Watt, no i junior chociaz na to nie liczę. Będzie Bober i kogo uda sie złapać.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
1)Jeleniewski
2)Klideman
3)Miskowiak
4)Ljung
5)Lindbaeck
6)Bober
7).......
rezerwa Miesiac/Baran
2)Klideman
3)Miskowiak
4)Ljung
5)Lindbaeck
6)Bober
7).......
rezerwa Miesiac/Baran
Przy kompletowaniu składu Sprawka musi pamiętać, że poziom I ligi wzrośnie i to znacząco. Ekstraliga zostanie zmniejszona przez co przynajmniej 8 bardzo dobrych zawodników musi znaleźć zatrudnienie w I lidze. Ponadto w I lidze pojawią się zespoły które od lat w tym sporcie znaczą o wiele więcej od Łodzi, Ostrowa czy Łotyszy. Nasz najmocniejszy skład z tego sezonu na przyszły sezon będzie za słaby, nawet na utrzymanie.
Ja również uważam, że powinien zostać Jeleń i może dwójka Miesiąc i Baran. Andriej jeśli się zgodzi to na walkę o skład. Ale pozostali dwaj zawodnicy muszą być pewniejsi niż Cameron. Facet jest super gościem , jeździ też nieźle ale ja nie jestem pewien czy w mocniejszej I lidze wykręci więcej niż 1,8. Jakie będą te 2 mocne nazwiska to mało ważne ale muszą być z wyższej półki.
Na juniorze Oskar i starszy kolega do pomocy.
Ja również uważam, że powinien zostać Jeleń i może dwójka Miesiąc i Baran. Andriej jeśli się zgodzi to na walkę o skład. Ale pozostali dwaj zawodnicy muszą być pewniejsi niż Cameron. Facet jest super gościem , jeździ też nieźle ale ja nie jestem pewien czy w mocniejszej I lidze wykręci więcej niż 1,8. Jakie będą te 2 mocne nazwiska to mało ważne ale muszą być z wyższej półki.
Na juniorze Oskar i starszy kolega do pomocy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
1. Miśkowiak
2. Jeleniewski
3. Nermark
4. Kuciapa/Stachyra
5. Nicholls/Harris
6. Borowicz
7. Bober / (na wyjazdach gość z e-ligi)
Rezerwa: Kudriashov, Miesiąc/Baran.
Optymalny skład na "czwórkę" i włączenie się do walki o awans.
2. Jeleniewski
3. Nermark
4. Kuciapa/Stachyra
5. Nicholls/Harris
6. Borowicz
7. Bober / (na wyjazdach gość z e-ligi)
Rezerwa: Kudriashov, Miesiąc/Baran.
Optymalny skład na "czwórkę" i włączenie się do walki o awans.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
1.Kildemand
2.Miesiąc
3.Jeleniewski
4.Hougaard
5.Ljung/Nermark
6.Bober
7.
rez. Kudriashov, Engman
2.Miesiąc
3.Jeleniewski
4.Hougaard
5.Ljung/Nermark
6.Bober
7.
rez. Kudriashov, Engman
Sober pisze:1.Kildemand
2.Miesiąc
3.Jeleniewski
4.Hougaard
5.Ljung/Nermark
6.Bober
7.
rez. Kudriashov, Engman
Po cholerę że tak spytam?
Wie może ktoś co z Markiem Kępą po dziesiejszym upadku na treningu?
http://www.itvl.pl/news/marek-kepa-mial-wypadek
http://www.itvl.pl/news/marek-kepa-mial-wypadek
-
mechanizator
- Junior
I się zaczęło. Czasami jak czytam forum mam wrażenie ze co roku jest pisane w temacie skład na sezon... (tu wstawić rok) dokładnie to samo. Rozumiem że wszyscy mają swoje marzenia i jakieś wyobrażenia na temat składu. Ludzie nie jesteście kibicami chyba od roku czy dwóch. Wydaje mi się, że każdy wie to teraz sprawka podliczy koszty i wydatki i ogłosi we wszystkich możliwych mediach. Czy jest aspekt kapitalny czy jednak się pomylił w obliczeniach i nie ma. Następnie pójdzie rozmawiać (żebrać) do Bogdanki i do Miasta. Dopóki się nie określą o jakie cele walczymy i jakimi pieniędzmi będzie klub dysponował nikt z nikim nie będzie rozmawiał. Bo kto jak kto ale Pan Dariusz musi wiedzieć ile ma żeby nie przepłacić a i żeby na pensje też starczyło. I nawet jak klub dostanie licencje jako jedni z pierwszych to kontrakty zaczniemy podpisywać jako jedni z ostatnich. Tak jak co roku. Pierwsze przed świętami z tzw drugą linia a po nowym roku oczekiwania na jakąś promocje na zawodników z pierwszej linii. I co z tego, że klub nie będzie miał długów (OBY) jak pospadały Rzeszów Bydgoszcz Gniezno plus zostało Gniezno. A jak zostanie ruda Marta w Rzeszowie to sobie za cel postawią natychmiastowy powrót do e-ligi. Do tego Grudziądz jak co roku tez będą walczyć o awans. A jak Gniezno z Bydgoszczą uporają się z długami to tez ogórkami nie będą.
Dla mnie jest osobiście pisanie patykiem po wodzie swoich propozycji na temat składu. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Poczekać jak sytuacja rozwinie się z licencjami na przyszły sezon. Jakie kluby do rozgrywek przystąpią. I przede wszystkim jak bedą przebiegały z głównymi sponsorami i jakimi kwotami będziemy dysponować.
A w tej całej sytuacji z rundy finałowej pozytywny jest fakt, że nie będzie trzeba spłacać 500 000 zl długu z lat poprzednich. Co napawa optymizmem przed "okienkiem transferowym "
Ps. Miskowiak i tak w Gdańsku zostanie.
Dla mnie jest osobiście pisanie patykiem po wodzie swoich propozycji na temat składu. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Poczekać jak sytuacja rozwinie się z licencjami na przyszły sezon. Jakie kluby do rozgrywek przystąpią. I przede wszystkim jak bedą przebiegały z głównymi sponsorami i jakimi kwotami będziemy dysponować.
A w tej całej sytuacji z rundy finałowej pozytywny jest fakt, że nie będzie trzeba spłacać 500 000 zl długu z lat poprzednich. Co napawa optymizmem przed "okienkiem transferowym "
Ps. Miskowiak i tak w Gdańsku zostanie.
mustafa pisze:Nie peniaj, Baran prędzej czy później otrzyma swoje pieniądze, jak to się dzieje przez 5 lat. W końcu będzie mógł zabrać swoje zabawki i negocjować "grube" kontrakty u konkurencji. Cała liga będzie się tłukła o niego, więc teraz już nie da się wykiwać
o kij ci chodzi?
mechanizator pisze: każdy wie to teraz sprawka podliczy koszty i wydatki i ogłosi we wszystkich możliwych mediach. Czy jest aspekt kapitalny czy jednak się pomylił w obliczeniach i nie ma. Następnie pójdzie rozmawiać (żebrać)[...]
No i wszystko zjebales
Zanim tasma poszla w gore... a juz tez zaczynalem marzyc
- niespokojny
- Trener
Jest iskierka nadziei. W przyszłym roku wyboru. Jak będziemy dostawać w torbę to nie będzie gdzie apelować. Jak mamy wygrywać u siebie to skład musi być lepszy niż w tym roku.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
1. Jeleniewski
2. Sundstroem
3. Gafurov
4. Miesiąc
5. Kildemand/Miśkowiak/B. Pedersen
6. Bober
7.
2. Sundstroem
3. Gafurov
4. Miesiąc
5. Kildemand/Miśkowiak/B. Pedersen
6. Bober
7.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Jezeli mamy podmienic Woodwarda na Kindermachera to ja sensu nie widze.
Zreszta - ja licze, ze w koncu jakims nieuzasadnionym fartem zbudujemy mocny sklad juniorski. W tym roku to bylo przykro patrzec jak sie przemecza Mati Ł.
Zreszta - ja licze, ze w koncu jakims nieuzasadnionym fartem zbudujemy mocny sklad juniorski. W tym roku to bylo przykro patrzec jak sie przemecza Mati Ł.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
To ma sens tylko jeśli Cam nie będzie chciał słyszeć o Lublinie po numerze Sprawki.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Niestety, ale w nadchodzacym sezonie trzeba bedzie zastosowac stara lubelska taktyke znana za czasow Harrego. Biorac pod uwage Gniezno, Rzeszow oraz Bydgoszcz bez 1 poteznej jak na I-lige armaty nie mamy co marzyc o niczym wiecej, niz o rozpaczliwej walce o utrzymanie. Bezwzglednie potrzeba nam kozaka na I lige, cos jak Karlsson w 2004, Murzyn 2 lata temu czy Jonasson w sezonie obecnym. Bez tego ani rusz. Dopiero jak uda nam sie pozyskac takiego rajdera to dopiero wowczas mozna myslec o kolejnych klockach typu Miesiace, Woodwardy itp. Mi na mysl przychodzi w I kolejnosci Vaculik oraz Lindgren ew. Ljung. Z takim skladem jak obecnie za rok nawiazemy walke tylko z Lodzia i Rybnikiem, na nic wiecej nie ma szans. Bez lokomotywy, ktorej w Lublinie w ciemno wpiszemy od 12 w gore baaaardzo ciemno to widze.
Vaculik jako armata ? No grubo 
$korzen$ pisze:Niestety, ale w nadchodzacym sezonie trzeba bedzie zastosowac stara lubelska taktyke znana za czasow Harrego. Biorac pod uwage Gniezno, Rzeszow oraz Bydgoszcz bez 1 poteznej jak na I-lige armaty nie mamy co marzyc o niczym wiecej, niz o rozpaczliwej walce o utrzymanie. Bezwzglednie potrzeba nam kozaka na I lige, cos jak Karlsson w 2004, Murzyn 2 lata temu czy Jonasson w sezonie obecnym. Bez tego ani rusz. Dopiero jak uda nam sie pozyskac takiego rajdera to dopiero wowczas mozna myslec o kolejnych klockach typu Miesiace, Woodwardy itp. Mi na mysl przychodzi w I kolejnosci Vaculik oraz Lindgren ew. Ljung. Z takim skladem jak obecnie za rok nawiazemy walke tylko z Lodzia i Rybnikiem, na nic wiecej nie ma szans. Bez lokomotywy, ktorej w Lublinie w ciemno wpiszemy od 12 w gore baaaardzo ciemno to widze.
Zgadzam się w 100%. Ten wariant u nas się sprawdza zarówno pod względem wyniku jak i zainteresowania kibiców. Był Richardsson, Karlsson, Misiek w tym sezonie powiedzmy, że Kuciapa i tym razem trzeba kogoś podobnego ściągnąć, bo zakładam, że Kuciapa niestety odejdzie do Rzeszowa.
Cooper pisze:Zreszta - ja licze, ze w koncu jakims nieuzasadnionym fartem zbudujemy mocny sklad juniorski.
Nie mów że wierzysz w takie cuda?
Kołodziej? Ludzie zejdzcie na ziemie
Podejrzewam, ze sklad bedzie podobny do tego jaki byl w tym roku. I nie chodzi mi tu o nazwiska ale "sile razenia". Byc moze przyjdzie jeszcze jakis jeden pewniak z uwagi na wzmocnienie sie 1 ligi. Zyczylbym sobie wreszcie dobrego juniora obok Bobra. Nie oszukujmy sie, Bober w 1 sezonie bedzie pewnie wozil ogony jak Madej w tym roku wiec potrzebny jest solidny junior (Lepszy niz Lukaszewski w tym sezonie).
Ge(L)o pisze:Vaculik jako armata ? No grubo
Nie bardzo rozumiem ten usmiech, to jest kawal zajebistego zuzlowca, przypomnij sobie co robil 2 i 3 lata temu. Na I lige gruby kozak. W obecnym sezonie przeroslo go GP i cos tam Cieslak kiedys wspominal, ze chlopak za szybko liznal zuzel na najwyzszym mozliwym poziomie i go to po prostu przeroslo. Ale ja nie mam watpliwosci, obecny sezon to tylko "wypadek przy pracy" po prostu zaplacil frycowe. Tak jak mowilem, ze Kuciapa to absolutne TOP5 I ligi tak jestem pewien, ze z Vaculika mielibysmy tak samo wielki pozytek jak swego czasu z Okularnika czy Miska.
-
Smirnek_
- Senior
I właśnie dlatego, że jak sam piszesz to jest kawał zajebistego żużlowca to nie będzie u nas jeździł. To jest zawodnik na ekstraligę (nawet okrojoną jak w przyszłym roku), a nie na pierwszą.
Nie takie Vaculiki już w pierwszej lidze jeździły i jakoś świat się nie zawalił.
Tylko po co płacić za Vaculika jak można mieć Łopaczewskiego z 1/10 tego co krzyknie Słowak
Tylko po co płacić za Vaculika jak można mieć Łopaczewskiego z 1/10 tego co krzyknie Słowak
JohnGotti pisze: Podejrzewam, ze sklad bedzie podobny do tego jaki byl w tym roku. I nie chodzi mi tu o nazwiska ale "sile razenia".
Wez tylko pod uwage, ze tegoroczna "sila razenia" bedzie w przyszlym sporo za mala na gorna czworke tabeli.