Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Skład na sezon 2014

#226 Postautor: kibicLBN » 19 października 2013, o 15:32

Czarek pisze:Zwolennikom Pawła Miesiąca przypominam, że w sezonie 2014 będzie królował beton.

A w tym roku wszędzie była kopa po pachy? ...
Jeśli chcecie wiedzieć kiedy Sprawka by walczył o eligę to powiem: Wtedy gdy Żuk i Bogdanka postawili by mu ultimatum: Albo awans albo koniec kasy! W innej sytuacji nie ma na to szans.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

LublinM

#227 Postautor: LublinM » 19 października 2013, o 18:10

Po tym co czytam odnośnie innych np. Gniezna, to dziękuję Bogu że to Sprawkę mamy na prezesa. Możecie psioczyć ile wlezie na niego i zarząd, który zawsze bierze udział w procesie decyzyjnym, chociaż obrywa ten pierwszy, ale wolę być obecnie w tym miejscu co jesteśmy, niż bujać w obłokach i lamentować później jak inni. Natomiast nie wiem po co siejecie plotki jakoby nasz cel to tylko utrzymanie, bo wiem zupełnie o czymś innym, i to z pewnego źródła 8) że ten sezon będzie trochę odmienny od poprzedniego, oczywiście w znaczeniu znacznie pozytywniejszym dla nas kibiców. Tylko trochę cierpliwości musimy wykazać, bo nie mogę powiedzieć na razie więcej :D

Rudy
Junior

#228 Postautor: Rudy » 19 października 2013, o 20:08

Ja też nic nie mówię,ale jak już zacząłeś to napiszę ,że też słyszałem o celu bardzo wysokim.Podobno oprócz Bogdanki mamy sponsora Reall i folie i kilku innych co doszli i celem jest extraliga. Nie chce siać plotek ,ale takie słuchy mnie doszły jeszcze kilka dni przed meczem Polska vs Reszta świata.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

LublinM

#229 Postautor: LublinM » 19 października 2013, o 20:42

Uchylę rąbka tajemnicy, że mimo iż działania prezesa i zarządu w rundzie finałowej dla części kibiców były delikatnie mówiąc nie do przyjęcia (ale nie wszystkich) to dla grona sponsorskiego wręcz odwrotnie. Klub wytrzymał presje i nie ugiął się pod naciskiem kogokolwiek aby wyrzucać pieniądze od sponsorów w błoto, lecz racjonalnie nimi dysponował w sytuacji, w której i tak nie było szans na awans. Dodając do tego wszystkiego dług z sezonu 2012, który spłacono wciągu 1 roku, na marginesie wyczyn w porównaniu do większości klubów w kraju, gdzie do tej pory przerzucano to na kilka lat, teraz doceniono to. Ja też będę miał swój niewielki udział w tym, bo warto.
Ponadto jednego rajdera ze starej paki już nie będzie na pewno, ale będą nie gorsi 8). Dwóch dogadanych, ale wiadomo na razie okienko transferowe zamknięte, zatem nie będzie źle mam nadzieję.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#230 Postautor: DrPaiHiWo » 19 października 2013, o 21:05

Rudy pisze:Ja też nic nie mówię,ale jak już zacząłeś to napiszę ,że też słyszałem o celu bardzo wysokim.Podobno oprócz Bogdanki mamy sponsora Reall i folie i kilku innych co doszli i celem jest extraliga. Nie chce siać plotek ,ale takie słuchy mnie doszły jeszcze kilka dni przed meczem Polska vs Reszta świata.

Ten Real który właśnie został kupiony przez Auchan'a ? Co do folii to rozumiem ,że Marma zmienia front 8)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#231 Postautor: spokojny » 19 października 2013, o 21:11

Rudy pisze:Ja też nic nie mówię,ale jak już zacząłeś to napiszę ,że też słyszałem o celu bardzo wysokim.Podobno oprócz Bogdanki mamy sponsora Reall i folie i kilku innych co doszli i celem jest extraliga. Nie chce siać plotek ,ale takie słuchy mnie doszły jeszcze kilka dni przed meczem Polska vs Reszta świata.

Jak nie chcesz siac plotek to nie siej. Info wyssane z palca. Radze cicho siedziec nastepnym razem dla dobra ogolu.

harry
Trener

#232 Postautor: harry » 19 października 2013, o 21:13

Lejecie miód w moje serce. Tak myślałem, że to nie może być prawda, że walczymy o utrzymanie.

E-xtra-klasa jest już nasza. Vivat zarząd, vivat prezes. Rozjeżdżamy wszystkich! Wraca twierdza Lublin!
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

LublinM

#233 Postautor: LublinM » 19 października 2013, o 21:29

harry pisze:Lejecie miód w moje serce. Tak myślałem, że to nie może być prawda, że walczymy o utrzymanie.

E-xtra-klasa jest już nasza. Vivat zarząd, vivat prezes. Rozjeżdżamy wszystkich! Wraca twierdza Lublin!

Twoja niechęć - delikatnie mówiąc - do osób z obecnego klubu jest tak ogromna, że aż nie do ukrycia, przesłaniająca racjonalne myślenie czasami, mam takie wrażenie. Dziwię się, że masz aż tak wielu zwolenników na tym forum, po tym jak zakończyłeś swoja przygodę z zarządzaniem klubami. Proponowałbym więcej luzu i zrozumienia, bo jak wiesz nie jest to łatwy chleb codzienny. To tak bez urazy. Łatwo krytykować, wyśmiewać się, ale jak mam nadzieję rozumiesz, że pieniądze nie leżą na drodze a wydawanie ich czasami nie jest takie łatwe.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#234 Postautor: DrPaiHiWo » 19 października 2013, o 21:35

^^^ Kocham te chwile kiedy nie mam pojęcia czy mam do czynienia z sarkazmem czy też z powagą :)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#235 Postautor: Maxx » 19 października 2013, o 22:26

LublinM pisze:Po tym co czytam odnośnie innych np. Gniezna, to dziękuję Bogu że to Sprawkę mamy na prezesa. Możecie psioczyć ile wlezie na niego i zarząd, który zawsze bierze udział w procesie decyzyjnym, chociaż obrywa ten pierwszy, ale wolę być obecnie w tym miejscu co jesteśmy, niż bujać w obłokach i lamentować później jak inni. Natomiast nie wiem po co siejecie plotki jakoby nasz cel to tylko utrzymanie, bo wiem zupełnie o czymś innym, i to z pewnego źródła 8) że ten sezon będzie trochę odmienny od poprzedniego, oczywiście w znaczeniu znacznie pozytywniejszym dla nas kibiców. Tylko trochę cierpliwości musimy wykazać, bo nie mogę powiedzieć na razie więcej :D

Skoro nie możesz powiedzieć nic konkretnego to japa w kubeł i siedzisz cicho a nie wypisujesz jakieś propagandowe teksty ku czci "wielkiego" Dariusza. Dziękujesz za niego Bogu? Dziękuj dalej i wal konkretami na forum zamiast siać bąki... "Wiem ale nie powiem"... Kiler czy co?

Zaratustra
Kadrowicz

#236 Postautor: Zaratustra » 19 października 2013, o 22:27

LublinM pisze: dziękuję Bogu że to Sprawkę mamy na prezesa.

Boże, widzisz i nie grzmisz.

LublinM

#237 Postautor: LublinM » 19 października 2013, o 22:42

Zaratustra pisze:
LublinM pisze:dziękuję Bogu że to Sprawkę mamy na prezesa.

Nie mieszajmy Boga do tak przyziemnych spraw :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#238 Postautor: Gelo » 19 października 2013, o 23:38

Po tym co czytam odnośnie innych np. Gniezna, to dziękuję Bogu że to Sprawkę mamy na prezesa.

Może mają kłopoty i długi jak stąd do Chicago ale jednak mieli w zeszłym roku chwile radości po wygranej z nami oraz przez rok mogli podziwiać najlepszych żużlowców świata. Cel został osiągnięty. Ja osobiście jestem zwolennikiem niepopularnej w Lublinie filozofii "zastaw się a postaw się" lub raczej - cel uświęca środki. Może nie ryzykowałbym aż tyle, żeby klub znowu zniknął z mapy żużlowej Polski ale w naszym klubie brakuje mi odrobiny ryzyka a nawet szaleństwa. Za dużo się u nas mówi o kasie, a w zasadzie o notorycznym jej braku, o oszczędnościach, kapitalnych aspektach i innych pierdołach obchodzących tak po prawdzie wyłącznie działaczy. A potem wychodzi na to, że prezesi klubów, które wcale nie są od nas bogatsze czy roztropniejsze wszem i wobec wygłaszają, że "Lublin postępuje nie po sportowemu". Niestety ale sezon 2013 przeszedł nam wszystkim przez palce - jakby go nie było. Obym nie był złym prorokiem ale śmierdzi mi tu drugim Rybnikiem z przełomu wieków albo Grudziądzem z ostatnich kilkunastu lat. Niby dobry skład ale przed sezonem można w ciemno założyć że się nie wejdzie. Stagnacja i wegetacja - bez perspektyw.

meesha
Trener
Kontakt:

#239 Postautor: meesha » 20 października 2013, o 01:31

DrPaiHiWo pisze:

Ten Real który właśnie został kupiony przez Auchan'a ?

Pomijając wszystko to nie bardzo rozumiem czemu Auchan miałby kupować firmę zajmującą się zaopatrzeniem technicznym. Trochę orientu może...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#240 Postautor: Manitou » 20 października 2013, o 10:08

LublinM pisze:
Zaratustra pisze:
LublinM pisze:dziękuję Bogu że to Sprawkę mamy na prezesa.

Nie mieszajmy Boga do tak przyziemnych spraw :D

Sam zacząłeś... 8)

simona
Szkółkowicz

#241 Postautor: simona » 20 października 2013, o 10:50

LublinM pisze:Uchylę rąbka tajemnicy, że mimo iż działania prezesa i zarządu w rundzie finałowej dla części kibiców były delikatnie mówiąc nie do przyjęcia (ale nie wszystkich) to dla grona sponsorskiego wręcz odwrotnie. Klub wytrzymał presje i nie ugiął się pod naciskiem kogokolwiek aby wyrzucać pieniądze od sponsorów w błoto, lecz racjonalnie nimi dysponował w sytuacji, w której i tak nie było szans na awans. Dodając do tego wszystkiego dług z sezonu 2012, który spłacono wciągu 1 roku, na marginesie wyczyn w porównaniu do większości klubów w kraju, gdzie do tej pory przerzucano to na kilka lat, teraz doceniono to. Ja też będę miał swój niewielki udział w tym, bo warto.
Ponadto jednego rajdera ze starej paki już nie będzie na pewno, ale będą nie gorsi 8). Dwóch dogadanych, ale wiadomo na razie okienko transferowe zamknięte, zatem nie będzie źle mam nadzieję.

wszystko okaże się w połowie grudnia kogo nam szanowny ds zakontraktuje, dodatkowo po ilości sponsorów będzie widać czy faktycznie byli zadowoleni z jazdy oszczędnościowej .Natomiast co tyczy awansu w 2013r to była szansa większa niż w poprzednim sezonie , ale do tego potrzeba prezesa , zarządu z jajami bo po tym co nam zaserwowano w 2013 roku w rundzie finałowej :( nie napawa optymizmem na sezon 2014 :( utrzymanie w 1 lidze będzie sukcesem , ale na takie zawody na stadionie będzie max 1,5 tys kibiców :( w końcu prezes sam mówił że 5tys czy to 2tys kibiców na zawodach to żadna różnica dla niego :)

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#242 Postautor: lombard » 21 października 2013, o 07:22

Witajcie. Dopóki nie jest źle, trzeba być dobrej myśli. Są pozytywne przecieki a więc trzeba poczekać.
Awans był w zasięgu i w tym roku i dwa lata temu tylko czy my na ten awans byliśmy gotowi? To, że zorganizowaliśmy jedne dobre zawody na światowym poziomie dowodzi, że dalibyśmy pod tym względem radę, ale jest jeszcze wiele rzeczy do zrobienia. Awansować i spaść z hukiem to nie jest dobry PR. Myślę, że o utrzymanie możemy być spokojni bo powalczymy o czołową lokatę, ale czy już w 2014 zaatakujemy awans do ekstraligi? To będzie zależeć od kilku czynników...przede wszystkim kasy 8)

ermen
Zawodowiec

#243 Postautor: ermen » 21 października 2013, o 08:17

Gelo pisze: Ja osobiście jestem zwolennikiem niepopularnej w Lublinie filozofii "zastaw się a postaw się" lub raczej - cel uświęca środki.

W życiu też wyznajesz taka zasadę?
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#244 Postautor: Gelo » 21 października 2013, o 08:38

też

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#245 Postautor: GIGI » 21 października 2013, o 09:33

Jeszcze nie jest znany regulamin na nowy sezon a niektórym już ''cieknie''. Proponuję dać sobie na wstrzymanie.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#246 Postautor: Blinki » 21 października 2013, o 19:16

Gdyby nie szanowna "Gęba" p. D.S. To zapewne nie zastanawialibyśmy się nad składem na 2014r, a nad tym kto i czy zmontuje jakikolwiek zespół. Osobiście nie przepadam za tym panem, ale cóż jakby na to nie patrzeć ma chłop "jaja".
Jak się uda zmontować SUPER zespół i awansujemy to pierwszy będę go podrzucał do góry za to że nie zadłużył nas jak inni zadłużyli naszych przeciwników.
Swoją drogą to może być ciekawi bo Byd, i Gniezno zapewne wchodzą w 2014 z dlugiem więc raczej nie będą strasznie mocni.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#247 Postautor: mustafa » 21 października 2013, o 21:13

Blinki pisze:Swoją drogą to może być ciekawi bo Byd, i Gniezno zapewne wchodzą w 2014 z dlugiem więc raczej nie będą strasznie mocni.

Nie znasz granicy bezmyślności prezesów... ja jestem przekonany, że jeszcze zostanie ona przekroczona w tym sezonie :)

miedziany
Senior

#248 Postautor: miedziany » 21 października 2013, o 23:50

mustafa pisze:
Blinki pisze:Swoją drogą to może być ciekawi bo Byd, i Gniezno zapewne wchodzą w 2014 z dlugiem więc raczej nie będą strasznie mocni.

Nie znasz granicy bezmyślności prezesów... ja jestem przekonany, że jeszcze zostanie ona przekroczona w tym sezonie :)

Bezmyślności i przyzwyczajenia. Chociaż o naszym prezesie nie można powiedzieć że ma wszystko przemyślane, szczególnie jeżeli chodzi o wypowiedzi w prasie, portalach internetowych itd.
Ktoś coś wie na temat nowych tłumików wymyślonych przez ostrowiaka? Podobno cud malina, tylko czy jest szansa na praktykę w zawodach? eh... drażni mnie temat pieniędzy w tym sporcie... wszystko zapędziło się do tej kwestii.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#249 Postautor: kibicLBN » 22 października 2013, o 13:08

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/39272 ... 15-grudnia
No to karuzela zakręci się już niebawem :D Kontrakty będą podpisywane 0d 2 listopada do 15 grudnia, panie Darku, niech pan nie zacznie tak jak w tamtym roku ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#250 Postautor: Dobromir » 23 października 2013, o 08:31

Z czego połowa to warszawskie.