Skład na sezon 2014
Re: Skład na sezon 2014
pewniakiem nie jest, jednak jak na warunki pierwszoligowe przynajmniej lepiej mieć go u siebie niż miałby przejechać do nas z drużyną przeciwną
Ostatnie zawody może i trochę przyćmiły jego możliwości, ale nie zapominajmy że w październikowych zawodach jechali najlepsi z najlepszych.
Nie no, ja tez chce zeby zostal, ale za rozsadna kase. Juz nie pamietacie przez kogo w tym sezonie nie zostalismy mistrzem Polski
? Uderzam w strone juz troche legendarnego meczu w Ostrowie. No a zdania, ze najpierw Jelen a pozniej Miskowiaki wywoluja u mnie dosc szeroki usmiech.
$korzen$ pisze:No a zdania, ze najpierw Jelen a pozniej Miskowiaki wywoluja u mnie dosc szeroki usmiech.
Najpierw Jeleń niż Miśkowiak bo ja póki co wątpię aby Misiek u nas jeździł
W kazdym razie; jesli kogos przeplacac, to Miska, a nie tego drugiego
I tu się Sober zgadzam. Najpierw zobaczmy co wyjdzie z tych "oszczędnościowych" zapowiedzi Sprawki. Rozumiem, że skoro oszczędzaliśmy w ubiegłym sezonie to ten, który przed nami będzie jego nazwijmy to - przeciwieństwem i pojedziemy wreszcie o coś więcej niż tylko minimum w postaci utrzymania.
Misiek ubiegły sezon miał raczej średni i chyba na nic więcej niż 1 liga się nie porwie więc kontrakt w Lublinie jest bardzo możliwy.
Misiek ubiegły sezon miał raczej średni i chyba na nic więcej niż 1 liga się nie porwie więc kontrakt w Lublinie jest bardzo możliwy.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Maxx pisze:Misiek ubiegły sezon miał raczej średni i chyba na nic więcej niż 1 liga się nie porwie więc kontrakt w Lublinie jest bardzo możliwy.
Piąta średni w lidze oznacza dla Ciebie średni sezon? Moim zdaniem szanse na ponowne zobaczenie Miśka w Lublinie są znikome - w ekstralidze nie będzie obowiązywał KSM i Robert może być spokojnie być kontraktowany jako druga linia, jeśli nie w Gdańsku to np. we Wrocławiu. Dla klubu z ekstraligi to prawie żadne ryzyko - biorą zawodnika który poprzednie sezony kończył z 1 oraz 5 średnią w pierwszej lidze. Dla Miśka to też najwyższa pora zerwać z opinią zawodnika bojącego się startów w Ekstralidze, a skoro tacy zawodnicy jak Suchecki czy bracia Jabłońscy mogą tam jeździć to tym bardziej Robert.
A może nie chodzi tu o to, że Jabole mogli zrobić taki krok tylko czy sam zainteresowany chce w ogóle tam iść. Dopóki będzie popyt na jego usługi w 1 lidze tak długo tam będzie jeździł.
Misiek to chłopak, który ze swoim tatą dobrze myśli ,liczy i przewiduje. Dlatego jeszcze nie był w e-lidze - to za duże ryzyko że mu nie wyjdzie i się zwyczajnie nie opłaci. A teraz to najgorszy moment tam się wybierać, przy braku KSM i 8 ekipach będzie szalenie trudno o punkty. Idę o zakład, że Misiek zostanie w I lidze. Mam nadzieję, że u nas. Jeśli tylko prezes to dobrze rozegra to są szanse, naprawdę. I to na dobrych warunkach dla obu stron. A Sprawka to farciarz, więc mu się uda 
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Gecko,
sam to policzyłeś, czy na SF wyczytałeś?
W porównaniu z najlepszą średnią w sezonie kiedy reprezentował "Koziołki", 5-te miejsce to jednak jest spadek jakby nie było...
sam to policzyłeś, czy na SF wyczytałeś?
MOTOR LUBLIN
No a jak by tak Tobie klub nie płacił przez cały sezon, to średnia była by lepsza czy gorsza? Przy tej nędzy gdańskiej to i tak dobrą średnią wykręcił! 
Jechał gorzej niż u nas i to widzieliśmy naocznie. Ale tragedii nie było - piąta średnia jadąc za free to znakomity wynik. Chciałbym żeby Misiek do nas wrócił ale wielkim jego fanem nie jestem - nie pasuje mi jego styl jazdy - czyli jak ze startu tak do mety oraz typowo "żużlowe" podejście do materii - "pójdę tam gdzie mi więcej obiecują".
Masi pisze:Misiek to chłopak, który ze swoim tatą dobrze myśli ,liczy i przewiduje.
A mi się wydaje że to tak średnio mu idzie i ma chłopak pecha w doborze klubów - każdy wie jakie miał przejścia w Ostrowie i w Poznaniu i sam mówił że dopiero w Lublinie wychodzi na prostą i odkuwa sobie poprzednie sezony. W tym sezonie historia powtórzyła się w Gdańsku. W ekstralidze można skasować kasę za podpis i później żyć z tego przez cały sezon (Lampart w Tarnowie 2012)
Nie jestem przeciwnikiem powrotu Roberta bo wiadomo jakiego toru się możemy u nas spodziewać a Robert zazwyczaj po rozegraniu pierwszego łuku jest daleko z przodu. Ważne żeby Sprawka dobrze punkty skalkulował i nie obudził się pod koniec sezonu z długiem i nie serwował nam tego co w obecnym.
- niespokojny
- Trener
Powiem krótko. Skład trzeba budować w oparciu o lidera i dwóch zawodników 1 linii tak jak to miało miejsce w sezonie 2012. Do tego dorzucić Miesiąca i jakiegoś ciekawego zawodnika: Porsing, Adamczak itd. Wtedy można jechać.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Sprawka zapowiada, ze pierwsza czworka to minimum. I ze po to byly oszczednosci zeby teraz byla dobra jazda. Wobec tej zapowiedzi nie wyobrazam sobie, zeby mialo nie byc przynajmniej jednego zawodnika pokroju Lindgrena, Ljunga czy Miskowiaka.
Fajnie byłoby gdyby wreszcie coś na poważnie "drgnęło" i w nadchodzącym sezonie była ostra jazda o Eligę.
Co do Miśka to jak podpisał przed ubiegłym sezonem w Gdańsku, pierwszą moją myślą była taka, że chłopak znowu będzie szukał kasy... I szuka jej do dzisiaj.
Czasem lepiej podpisać za mniejszą ale pewną kasę niż za większą ale niestety wirtualną.
Szczerze chciałbym aby jeździł u nas.
Co do Miśka to jak podpisał przed ubiegłym sezonem w Gdańsku, pierwszą moją myślą była taka, że chłopak znowu będzie szukał kasy... I szuka jej do dzisiaj.
Czasem lepiej podpisać za mniejszą ale pewną kasę niż za większą ale niestety wirtualną.
Szczerze chciałbym aby jeździł u nas.
MOTOR LUBLIN
-
Zaratustra
- Kadrowicz
A ja w żadną walkę o e-ligę nie wierzę. Cóż takiego niby ma się zmienić, żeby ta domniemana walka nie wiązała się od razu z dużym długiem na koniec sezonu (oczywiście w myśleniu prezesu) ?
Z jednym się zgodzę. Żeby nie drżeć do końca o ligowy byt, trzeba stworzyć drużynę dużo mocniejszą od tej tegorocznej.
"Medialnie" niech ta drużyna bije się o jak najwyższe cele (może niedzielny kibic da się oszukać
), ale faktycznym celem będzie (i chyba powinno być) bezpieczne utrzymanie.
Z jednym się zgodzę. Żeby nie drżeć do końca o ligowy byt, trzeba stworzyć drużynę dużo mocniejszą od tej tegorocznej.
"Medialnie" niech ta drużyna bije się o jak najwyższe cele (może niedzielny kibic da się oszukać
1. Miśkowiak
2. Miesiąc/Kudriaszow
3. Jeleniewski
4. Woodward
5. Ljung
6. Michalski
7. Bober/Beśko
Dałoby radę jechać. Ciekawy skład. Pomazyc mozna czasem chlopaki
2. Miesiąc/Kudriaszow
3. Jeleniewski
4. Woodward
5. Ljung
6. Michalski
7. Bober/Beśko
Żużel moim życiem MOTOR
Ale co w twoim składzie jest "marzeniem"? Ljung? Bez przesady. W tym sezonie prezes zaoszczędził pół bańki. Znaczy że jeżeli będzie miał TYLKO taki sam budżet to może pokusić się o naprawdę klasowego jeźdźca. I szczerze powiedziawszy to właśnie to zapowiedział. Trzeba też zwrócić uwagę na wchodzący Regulamin Finansowy do eligi. Jest tak skonstruowany, że zawodnikowi pokroju Ljunga bardziej opłaca się jeździć w I lidze.
W każdym bądź razie trzeba próbować i przynajmniej udawać i to bardzo profesjonalnie że sie walczy o eligę. A do tego potrzebny jest bardzo mocny skład. Po ostatniej wypowiedzi ( w kilku miejscach niestety jak zwykle mocno niefortunnych delikatnie mówiąc) jestem dobrej myśli.
Bedzie dobry skład. Nie może być inaczej.
Wygląda na to że Andrej chyba bedzie wypożyczony.
W każdym bądź razie trzeba próbować i przynajmniej udawać i to bardzo profesjonalnie że sie walczy o eligę. A do tego potrzebny jest bardzo mocny skład. Po ostatniej wypowiedzi ( w kilku miejscach niestety jak zwykle mocno niefortunnych delikatnie mówiąc) jestem dobrej myśli.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Ale co w twoim składzie jest "marzeniem"? Ljung? Bez przesady. W tym sezonie prezes zaoszczędził pół bańki. Znaczy że jeżeli będzie miał TYLKO taki sam budżet to może pokusić się o naprawdę klasowego jeźdźca. I szczerze powiedziawszy to właśnie to zapowiedział. Trzeba też zwrócić uwagę na wchodzący Regulamin Finansowy do eligi. Jest tak skonstruowany, że zawodnikowi pokroju Ljunga bardziej opłaca się jeździć w I lidze.
Oby tak było.
Żużel moim życiem MOTOR
Niech chłopak odjedzie pełny sezon w 2 lidze w jakiejś Wandzie. Ma papiery na bycie w top 5 drugiej ligi i wtedy coś może myśleć o pierwszej.
pawelK pisze:1. Miśkowiak
2. Miesiąc/Kudriaszow
3. Jeleniewski
4. Woodward
5. Ljung
6. Michalski
7. Bober/Beśko
pomarzyć można wszak marzenia jak to mówią nic nie kosztują
1 nierealne marzenia
2 ok
3 ? ciężko będzie namówić Daniela na jazdę w lbn
4 j.w
5 czytaj nr 1
6 ok
7 czy to będzie Bober / Beśko to tak samo jak lubelska taktyka brak zawodnika
z całym szacunkiem dla Oskara ale ten sezon dopiero pokaże w którym jest miejscu i powinien skupić się na zawodach
i powinien jechać jako drugi junior w lidze o ile myśli kontynuować karierę w lubelskim zespole
Mój skład marzeń 2014:
jedna super extra rakieta albo bomba
jeden super junior napieracz
i reszta Miesiąców , Baranów i Jeleni
jedna super extra rakieta albo bomba
jeden super junior napieracz
i reszta Miesiąców , Baranów i Jeleni
Boje się żeby się nie okazało, że ten mega napieracz z ekstraligi to Zbyszek Suchecki 
henek1234 pisze:
pomarzyć można wszak marzenia jak to mówią nic nie kosztująi tal
1 nierealne marzenia
3 ? ciężko będzie namówić Daniela na jazdę w lbn
1 Dlaczego Miskowiak to nierealne marzenia?
3 Dlaczego ma byc ciezko namowic Daniela na jazde w lbn?
No właśnie - zadałbym te same pytania. A gdzie Miśkowi było lepiej jak nie u nas? A gdzie Jeleniowi będzie lepiej jak nie u nas? W Grudziądzu, gdzie nigdy szału nie robił a u nas trzepie punkty i ma miejscowych sponsorów? Ja mimo dość jaskrawego podejścia nie wyobrażam sobie, żeby Daniel mógł przejść do jakiegokolwiek pierwszoligowego rywala. A Misiek? Przecież on doskonale wie na ile go stać punktów w ekstralidze. Wystarczy kalkulator - przyjmując nawet różnice w stawkach dla obu lig. Ekstraliga się Robertowi nie opłaci, bo skala trudności jest ogromna.