TŻ Lublin - Stal Gorzów 48:42

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#251 Postautor: Maxx » 14 czerwca 2004, o 12:47

Gelu, wsparcie partnera z pary czasem się bardzo przydaje. Wczoraj było w jednym z biegów doskonale widać jak na ostatniej prostej Karlsson widząc co sie dzieje zwolnił blokujac Hliba, dzięki czemu Knapp przeszedł na drugą pozycję. Taka współpraca na torze bywa, o czym przekonaliśmy sie wczoraj bardzo owocna.
Co do postawy we wczorajszym meczu Tomka, to ja do niego zadnych zastrzeżeń nie mam. Owszem, nie pojechał po profesorsku jak choćby w meczu z KM-em w Lublinie, gdzie był bezlitosny dla Jędrzejaka wykorzystując błędy tego drugiego.
Zgadza sie, ze mógł pojechać jeszcze lepiej, ale jak dla mnie to co pokazał wczoraj, bylo naprawdę niezłe. Gdyby miał odrobinę szybszy sprzet to myślę, że wyglądałoby to całkiem inaczej.

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#252 Postautor: Ja-Jacek » 14 czerwca 2004, o 12:55

Gratki za pokonanie Stali Gorzów. Liga coraz ciekawsza...
Osobne brava dla wychowanka GKM-u GrudziÄ…dz Grzegorza Knappa :D
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#253 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2004, o 13:23

Maxx pisze:Gelu, wsparcie partnera z pary czasem siÄ™ bardzo przydaje.

Nie musisz mnie o tym przekonywać, to jest jakby oczywiste. Chodzi o to, że brak tej współpracy ze strony juniorów nie oznacza, że można tracić punkty. Wprost przeciwnie, od Tomka można tego wymagać, żeby przynajmniej po niezłym starcie nie dawał sie objeżdżać.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#254 Postautor: Lublin_Fan » 14 czerwca 2004, o 13:23

Niekoniecznie. Byłeś w Ostrowie i widziałeś że przyblokował Brucheisera i mimo, że był dopiero trzeci, dzięki niemu drużyna wyścig zremisowała. O to mi chodzi

Zgadza sie. Ale wtedy Jeleń jeszcze coś jechał a podczas wczorajszego meczu nie istniał zupełnie. Dlatego zakładam to 3,3,3,3. Swoją drogą dziwie sie, że loża szyderców przemilczała wczorajszy mecz ;) No bo jakim cudem Tomek miał pomagać Jeleniowi skoro ten człowiek się uwstecznia a dobry bieg to tylko chwilowy wyskok. Jeszcze tego lata Jeleń się z drugą ligą zbrata :)
A Brucheiser to po prostu kelner, którego nie można porównać z zawodnikami, którzy wozili Piszcza na 1:5 czyli Paluch Flis i Hlib.

Tomek zrobił swoje. Ale krajowy lider na swoim torze nie powinien przegrać cztery razy w tym dwa podwójnie.

Masz racje i nie będę tego nawet podważał.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#255 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2004, o 13:30

A Brucheiser to po prostu kelner, którego nie można porównać z zawodnikami, którzy wozili Piszcza na 1:5 czyli Paluch Flis i Hlib.

Pewnie, że nie można. Z tym, że Tomek tym razem jechał u siebie i cała trójka gorzowska nie jest megagwiazdami, których nie można pokonać, a jużz pewnością można było nawiązać walkę, co pokazał chociażby Grzesiek. Nie mam wątpliwości że Tomka stać było na walkę, a tym razem nie wywalczył na dystansie żadnego punktu. Jak dla mnie jeździł zbyt pasywnie.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#256 Postautor: Apocalips » 14 czerwca 2004, o 13:58

Większość rzeczy zostałą już powiedziana, ale i ja dorzucę swoją cegiełkę. Organizacja wczorajszych zawodów była do BANI :!: My tu myśłimy o E-lidze, a tu nasza przedwojenna elektryka się psuje. Jak usłyszałem, że proszony jest dyżurny elektryk, to myślałem, że spadne z tego betonu. Może w końcu należy pomyśleć nad wymianą tej rudery :?: Mam tu na myśli naszą maszynę startową. Dobrze byłoby również poprawić nagłośnienie bo jest ono baaardzo kiepskie.
Wspomnę również o świetnym komentarzu naszego spikera. Chyba wszystkie jego wczorajsze wpadki zostały już wymienione, więc się nie będę powtarzał, ale naprawdę przykro było mi Go słuchać... Całe szczęście, że nie zapomniał drugi raz o minucie ciszy dla zmarłego Rafała, bo to byłaby naprawdę kiszka.
Jestem ciekaw co do trzech rzeczy:
1.Czy wiadomo co się dokładnie stało Attilli po wypadku w ostatnich zawodach z cyklu Mitropa Cup :?: (3,u,-,-,-)
2.Czy przy wyjeździe do Grudziądza brany jest pod uwagę Peter :?:
3.Mam nadzieję, że w meczu z Gnieznem dane mi będzie obejrzeć w akcji "Ojca" :)

Pozdrawiam :twisted:

P.S. ŚWIETNA OPRAWA WCZORAJSZEGO MECZU :!: WIELKI RESPECT DLA WSZYSTKICH KTÓRZY SIĘ DO NIEJ PRZYCZYNILI :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#257 Postautor: GRISZA » 14 czerwca 2004, o 14:01

Już nie mogę się doczekać naszego spotkania .... Coś czuję pod nosem że dostaniecie w dupę ... Lekko ale boleśnie . Oby tylko Czarlie wrócił i nikt z naszych nie miał kontuzji ... Pozdrawiam nienawistnie :twisted:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#258 Postautor: Apocalips » 14 czerwca 2004, o 14:06

Oj chłopcze, żebyś się tylko nie przeliczył. Z tego co wiem to u Charlliego wykryto, że przez dwa sezony jeździł z naderwanymi wiązadłami kolanowymi i czeka go operacja. Na tor ma powrócić coś około sierpnia, więc nie pojedzie w meczu z nami.

Również pozdrawiam :twisted:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#259 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2004, o 14:18

A nawet jak pojedzie to co? Z czym, a raczej z kim do ludzi? Niech sie Rzeszow lepiej martwi jak wygrać u siebie z Gorzowem, bo będzie to bardzo trudne. O punktach w Lublinie radzę zapomnieć.

Awatar użytkownika
Jupiter

#260 Postautor: Jupiter » 14 czerwca 2004, o 14:40

hatebreed pisze:Już nie mogę się doczekać naszego spotkania .... Coś czuję pod nosem że dostaniecie w dupę ... Lekko ale boleśnie . Oby tylko Czarlie wrócił i nikt z naszych nie miał kontuzji ... Pozdrawiam nienawistnie :twisted:

Pod nosem to czujesz mleke chłopczyku ,nie macie szans z Lublinem na wyjeżdzie.
Marian Wardzała duma tarnowskiego speedwaya !!!

KOZIOŁEK

#261 Postautor: KOZIOŁEK » 14 czerwca 2004, o 15:08

Ten tynio z Rzeszowa mnie normalnie rozbroił!!!Człowieku wy się MĘCZYLIŚCIE u siebie z Intarem a chcecie wygrać u nas? :lol: Wez następnym razem przemyśl jeszcze raz zanim coś napiszesz...please!!!

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#262 Postautor: GRISZA » 14 czerwca 2004, o 15:28

Myślę chłopcy że spotkanie z Gorzowem będzie dużo trudniejsze niz z Wami. Bo Wy jesteście po prostu ciency :D ... A u nas gdyby nie pech z Wami i kontuzje to mogło by być ciekawiej na szczycie tabeli. I faktu że wygraliście u nas nie zmieni nic choć był to największy fuks jaki widziałem !!!!!! :wink: A poza tym to Ostrów ma mocniejszy skład od waszego hahahaa
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

meesha
Trener
Kontakt:

#263 Postautor: meesha » 14 czerwca 2004, o 15:36

hatebreed pisze:Myślę chłopcy że spotkanie z Gorzowem będzie dużo trudniejsze niz z Wami. Bo Wy jesteście po prostu ciency :D ... A u nas gdyby nie pech z Wami i kontuzje to mogło by być ciekawiej na szczycie tabeli. I faktu że wygraliście u nas nie zmieni nic choć był to największy fuks jaki widziałem !!!!!! :wink: A poza tym to Ostrów ma mocniejszy skład od waszego hahahaa

Nie wiem czy ma sens polemika z tak niedorzecznymi argumentami... O naszym farcie w meczu ze Stalą Rz. napisano już 100000 razy i może już wystarczy. Ostrów ma lepszy skład od Lublina i dlatego przegrał u siebie i całkowicie poległ u nas... Nie, nie ma sensu ta dyskusja 8)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#264 Postautor: Lublin_Fan » 14 czerwca 2004, o 15:39

Hmm z tego co pamiętam to w tym temacie pojawiły się już dwa pytania o nagłośnienie. Niestety w tej kwestii rewolucji nie będzie. wszystko co w tej chwili jest na stadionie (i nietylko) jest montowane na trybunach. Więcej nie ma. Tzn jest, ale niesprawne bo się rozleciało ze starości a kasy na remont zwyczajnie nie ma.

Ps. A może by tak uciąć po jednej nodze z każdego stołka w budynku Mosiru na ul. Filaretów? Żeby im tam za wygodnie nie było....

KOZIOŁEK

#265 Postautor: KOZIOŁEK » 14 czerwca 2004, o 15:41

Skąd ty się urwałeś syniu!Jak ci mama da na bilet i program to radze ci przyjedz do Lublina a twoje marzenia o zwycięstwie prysnął jak banieczka co ci z noska zwisa i nie napinaj się już bo to nie toaleta tylko forum!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#266 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2004, o 15:44

I faktu że wygraliście u nas nie zmieni nic choć był to największy fuks jaki widziałem !!!!!! :wink:

Sądząc po meritum wypowiedzi niewiele w życiu widziałeś poza trzepakiem pod oknem.
A poza tym to Ostrów ma mocniejszy skład od waszego hahahaa

Ostrów pokazał to i w Lublinie i u siebie - brawo brawo. Masz watpliwe poczucie humoru chłopcze. Po meczu w Lublinie z tymi "fuksiarzami" trochę zmądrzejesz mam nadzieje.

studenciak_22

#268 Postautor: studenciak_22 » 14 czerwca 2004, o 16:06

ja osobiście uważam że mecz ze Stalą Niemarnymi Foliami (wiem bo mam paroizolację na dachu :D ) Rzeszów będzie najciekawszym i najtrudniejszym meczem jaki rozegrany będzie u nas w fazie zasadniczej. Wystarczy spojrzeć o co walczy Tż i Stal. I to nie jest lizanie dup... i wazelina.
Co do naszych "juniorów" to jak nie urok to sraczka. Dobrze że "zwierz płowy" już kończy karierę jako junior. Klimek i Kępa robią licenję i niech jadą w meczach (zdobycz punktowa taka jak obecnie podstawowych juniorków ale jakieś perspektywy może)
ps. Kępa ma 16 lat a Klimek też 16??
A maszyna sartowa- niech szlag trafi ją a raczej organizatorów bo to wstyd i chańba (żeby to było pierwszy raz to rozumiem, ale żeby nie zrobić z nią porządku po meczu z Wybrzeżem, ech klub z aspiracjami ekstraligowymi!!!!!)

studenciak_22

#270 Postautor: studenciak_22 » 14 czerwca 2004, o 16:23

Dzięki Ru$ek :D
Czuję że i tak jak Kępa zrobi licencję po tak krótkim treningu to i tak będzie lepszy od "łownego"

studenciak_22

#271 Postautor: studenciak_22 » 14 czerwca 2004, o 16:25

a ze Stalą będzie 50-40 dla Tż ale po cholernie ciężkim i widowiskowym meczu a wynik nie będzie odzwierciedlał tego co działo się na torze :D

Geest
Senior

#272 Postautor: Geest » 14 czerwca 2004, o 17:26

ludzie, zastanowcie sie co piszecie. sami sobie jezdzcie 4 koleczka z niezrosnieta koscia reki a potem sie tlumaczcie takim jak Wy, ze to nie wasza wina. wielki szacunek dla Daniela za jazde z niezaleczona kontuzja i za walke do konca. w koncowce widac bylo ze szybko slabl, a apogeum tego zjawiska mielismy na ostatnim luku. wypracowal sobie taka przewage nad Hlibem, ze zdrowy by go spokojnie objechal. jeszcze raz szacunek dla Daniela.

Geest
Senior

#274 Postautor: Geest » 14 czerwca 2004, o 19:22

jasne, przez trzy okrazenia wypracowal zawalista przewage, potem odezwala sie reka i oczywiscie to wina Daniela. wez, smieszne to. fakt, ze ciagle cos z nim jest nie tak, ale sie stara i na dzien dzisiejszy nie mamy lepszego juniora, nie wygryzl zadnego geniusza ze skladu wiec nie wiem co my mozemy miec mu za zle. probuje, czasu ma coraz mniej ale nam nie pozostaje chyba nic innego jak zyczyc mu jak najlepiej, choc niektorzy maja na ten temat zgola odmienne poglady.

Zulu
Junior

#275 Postautor: Zulu » 14 czerwca 2004, o 21:51

Ja trochę z innej beczki. Chciałem zapytać, czy Chomski był na wczorajszym meczu? Mówiło sie bowiem, że trener gorzowian miał być nieobecny z uwagi na jakieś sprawy rodzinne i rzeczywiście nie zauważyłem go w parku maszyn ani na płycie boiska ( być może dlatego, że siedziałem za daleko). Ale Piotr Pawłat w relacji ze spotkania w dzisiejszej "Wyborczej " napisał ,, W dziesiątym wyścigu Stanisław Chomski próbował zniwelować rozmiary porażki desygnując na tor 18-letniego juniora Pawła Hliba." To co z tym Chomskim?

Link do całego artykułu: http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35644,2128443.html