Skład na sezon 2014
Re: Skład na sezon 2014
no jednak nie - nic nie mam do Cama ale jak jest Davey to Cam staje się jakby zbędny. Za dużo tych średniaków (zakładając, że Łełek zostanie). A jednak biorąc pod uwagę dyspozycyjność i ogólną formę w polskiej lidze Davey powinien być lepszy od Cama.
Jedyne o co trzeba sie martwic w przypadku Watta to zdrowie, jak bedzie ze zdrowiem OK to Watt baaaardzo szybko zyska nasza sympatie. Szczerze? Nie wiem jak mozna byc niezadowolonym z tego kontraktu. To jest kawal zajebistego raidera jak na I lige i skoro w Gnieznie dawal rade (do momentu az polapal sie, ze caly c**j tam zarobi) to da rade u nas w I lidze. Bedzie dobrze i bedzie z niego pociecha, aby tylko zdrowie bylo.
Bardzo dobry ruch na poczatek budowania podstawowego skladu druzyny. Co tu duzo mowic - dawno nie mielismy w skladzie obcokrajowca tej klasy co Watt. Za Australijczykiem przemawia przede wszystkim doswiadczenie oraz powazne podejsciedo sprawy, w co w licza sie brak startow na dlugim torze. Reasumujac, wymiane Camerona na Davida oceniam pozytywnie. Teraz pora na lidera. 
dwóch
tzn lider-ów dwóch
- tezetomaniak
- Trener
Bardzo ciekawe mecze będą Orzeł Vs. Lublin 
Ale tak serio, czy to tylko przypadek ze odszedł Ziółkowski i to już jakis czas temu, a teraz przychodzi Watt, który jest partnerem pani Manager Michalskiej
?
Moze klub ja sciagnal, a ona nam zalatwila Watta ?
W sumie calkiem ciekawie byloby miec pania manager, takze ze wzgledow marketingowych
Moze klub ja sciagnal, a ona nam zalatwila Watta ?
W sumie calkiem ciekawie byloby miec pania manager, takze ze wzgledow marketingowych
A to Michalska jest teraz w Lublinie?
Nie jest. Ale kto komu zabroni takie głupoty pierdo... wiadomo co.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
z zuzel.info jeszcze pudelka musicie zrobić? No ta Michalska niebrzydka kobieta i co? Nie znacie innych czy jak?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Zaratustra pisze:Extreme pisze:Wszelka panika nie jest potrzebna. Skład będzie bardzo obiecujący, dający możliwość powalczenia z najlepszymi, nawet na ich torach, osobiście stawiam na końcowe 3 miejsce. Jak klub sypnie kontraktami to po dwa równocześnie, dlatego spokojnie. Miesiąc i Watt praktycznie już nasz, a i dwóch mocnych zawodników blisko. Cierpliwości...
Mamy pierwszy znaczący kontrakt na seniorce, dwóch innych prowadzących parę - jak piszesz - blisko, więc wychodzi na to, że gra gitaraA jakieś ruchy wykonywane co do juniora, który nie będzie potrzebował 3/4 sezonu, by zacząć przywozić punkty na rywalu?
No to biletów na pierwszy mecz może zbraknąć jak na Polska-Reszta Świata
Ja nastomiast teraz bardzo gleboko wierze/ludze sie, ze lada dzien obudze sie/wroce z roboty i zobacze na syfach news o tresci "Miskowiak wraca do Lublina".... j***c Ulamkow czy inne Kosciechy ja chce Miskowiaka na "lubelska petarde"!
kontrakt Watt'a to raczej miła niespodzianka i tak to należy chyba traktować.
Ja osobiście się cieszę, a to ze względu na różnicę klas pomiędzy naszymi "kangurami" Woodward - Watt.
Pamiętam także, jak przychodził do nas Miśkowiak, mając pozycję podobną do obecnej Watt'a (dobrego ridera w źle poukładanym klubie)... też nie był "mega kozakiem", a wy***ł całą ligę na długość prostej.
Nie pozostaje nic innego jak życzyć zdrowia i samych 3... bo chcąc nie chcąc to Davey może (powtarzam: może) być nawet liderem Motoru jeśli chodzi o punktówkę.
Co do reszty składu:
1. Lindgren / Pedersen / Scott
2. Miesiąc / Świderski (ten mógłby się odbudować gdyby spuścił z tonu) / Jamróg
3. Kościecha / Ułamek / Dryml
4. Watt
5. Miśkowiak (do pary z juniorem innej opcji nie biorę pod uwagę)
6. Bober
7. Borowicz (od początku sezonu wypożyczyć... w innym wypadku odpada) / gość Malitowski
Także można jeszcze zrobić skład, który wciągnie Grudziądz nosem (...nawet z Okoniem).
Przy dobrych wiatrach możemy mieć 3 rakiety, 2 walecznych riderów i oczywiście jak co roku marną juniorkę.
Kudriaszov będzie walczył o skład... a jeśli dojdzie kontrakt Pantery to widzę to analogicznie.
Dlatego strasznie szkoda mi kontraktu Puzona w Łodzi... bo odpadł by ten powyżej jegomość.
Nic dodać nic ująć... zapowiada nam się ciekawy i emocjonujący sezon...
ps. Ciekawi mnie, że najmocniejszy finansowo Rzeszów jeszcze się nie rozkręcił na rynku transferowym, co nie napawa mnie niestety optymizmem.
Ja osobiście się cieszę, a to ze względu na różnicę klas pomiędzy naszymi "kangurami" Woodward - Watt.
Pamiętam także, jak przychodził do nas Miśkowiak, mając pozycję podobną do obecnej Watt'a (dobrego ridera w źle poukładanym klubie)... też nie był "mega kozakiem", a wy***ł całą ligę na długość prostej.
Nie pozostaje nic innego jak życzyć zdrowia i samych 3... bo chcąc nie chcąc to Davey może (powtarzam: może) być nawet liderem Motoru jeśli chodzi o punktówkę.
Co do reszty składu:
4. Watt
6. Bober
7. Borowicz (od początku sezonu wypożyczyć... w innym wypadku odpada) / gość Malitowski
Także można jeszcze zrobić skład, który wciągnie Grudziądz nosem (...nawet z Okoniem).
Przy dobrych wiatrach możemy mieć 3 rakiety, 2 walecznych riderów i oczywiście jak co roku marną juniorkę.
Kudriaszov będzie walczył o skład... a jeśli dojdzie kontrakt Pantery to widzę to analogicznie.
Dlatego strasznie szkoda mi kontraktu Puzona w Łodzi... bo odpadł by ten powyżej jegomość.
ps. Ciekawi mnie, że najmocniejszy finansowo Rzeszów jeszcze się nie rozkręcił na rynku transferowym, co nie napawa mnie niestety optymizmem.
NO breakes, NO rules.....SPEEDWAY!!!
Harry, czy dobrze pamiętam, że do Watta już były przymiarki? Bodaj w 2005 jak do Lublina trafił w końcu Joonas?
Czas na zmiany :]
Ciekawi mnie, że najmocniejszy finansowo Rzeszów jeszcze się nie rozkręcił na rynku transferowym, co nie napawa mnie niestety optymizmem.
Ciekawe, czy faktycznie taki najmocniejszy. Po tegorocznym wpompowaniu kupy kasy w klub i wtopie na całej linii może się okazać, że jednak budżet się zmniejsza i nie będzie natychmiastowego szturmu na e-ligę. Może zamiast tego ma być "swój skład", dla kibiców, do walki o czwórkę ale bez napinki na awans?
Trudno wyczuć, ale biorąc pod uwagę wszystkie akcje z karami w ubiegłym sezonie i zapowiedzi Pani Marty, to kto wie?
Oczywiście może być też tak, że za parę dni ogłoszą skład i wszystkim buty pospadają.
- MikeMistrz
- Senior
Spadają gacie, a nie buty jak już.
Nie wiem na ile forum Rzeszowa jest wiarygodne, ale piszą tam, że wcale tam nie jest tak mega różowo z pieniędzmi. W sensie, że nie są zadłużeni, ale też Półtorakowa nie będzie ładowała grubych milionów w 1 ligę. Prawdopodobnie pójdą tam Woodward i Kuciapa, u nich też bardzo przewija się temat Jamroga. Jeżeli tych 3 zawodników tam pójdzie, to znaczy że jakiegoś super składu nie będą mieli. Sówka ponoć chce odejść, więc z juniorem też będą mieli problem przy odrobinie szczęścia. (naszego)
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
Kościecha to niech sobie zostanie w Bydgoszczy. Tam jego miejsce. Przed oczami ciągle mam moment, w którym wyłożył się na naszym torze w barwach Gdańska, wstał, obczaił sytuację i nagle widząc, że jedziemy na 5:1 ścięło go z nóg - bieg przerwany.
Jeżeli natomiast miał bym wybierać między Wattem a Woodwardem to wybór jest oczywiście prosty, brałbym Daveya mimo wielkiej sympatii do Kameruna.
Z tych co pozostali starał bym się o taki skład:
Watt
Miesiąc
Ułamek
Pavlic
Miśkowiak
choćby nawet ten Beśko...
Bober
na rezerwę mamy Kudriaszowa.
Jeżeli natomiast miał bym wybierać między Wattem a Woodwardem to wybór jest oczywiście prosty, brałbym Daveya mimo wielkiej sympatii do Kameruna.
Z tych co pozostali starał bym się o taki skład:
Watt
Miesiąc
Ułamek
Pavlic
Miśkowiak
choćby nawet ten Beśko...
Bober
na rezerwę mamy Kudriaszowa.
Ułamek upiera się przy Gdańsku...jak widać życie mało go jeszcze doświadczyło...Nicholls i Cam w Rzeszy, Jamróg jednak w Łodzi. Jest duża szansa na powrót Miśka ale nie ma co zapeszać. Łełek - Lublin lub...Rzeszów ale liczę że wybierze naszą ofertę a nie opcję rezerwy w domu...Pedersen? marne szanse bo Gdańsk mocno go ciągnie do siebie.
Może Davidsson? też rozmawiają. pozdro
Może Davidsson? też rozmawiają. pozdro
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"
Sober pisze:Bardzo dobry ruch na poczatek budowania podstawowego skladu druzyny. Co tu duzo mowic - dawno nie mielismy w skladzie obcokrajowca tej klasy co Watt. Za Australijczykiem przemawia przede wszystkim doswiadczenie oraz powazne podejsciedo sprawy, w co w licza sie brak startow na dlugim torze. Reasumujac, wymiane Camerona na Davida oceniam pozytywnie. Teraz pora na lidera.
Zgadzam sie, dziwie sie tym co narzekaja, bo to uwazam dobry transfer. Ostatnim zawodnikiem zagranicznym ktorego nazwisko cos znaczylo w swiece zuzlowym byl chyba Lukas Dryml, tyle ze wiemy jak sie wszystko skonczylo. Uwazam ze Davey jest na TOP 10 I ligi, czy jak tam ja nazwa. Jeszcze dwa nazwiska ktore moga zelektryzowac publicznosc na stadionie i mozna o cos walczyc.
To Gdańsk buduje niezłą zbieranine jak Gniezno. Pedersen i Ułamek będa ciułać po 5-7 punktów a w 1 lidze byli by kozakami na 12-13.
Gdańsk z długami i jeszcze teraz desperacko wpompuje kasę w kogo się da bo reszta ekip prawie gotowe składy. Skończy się to u nich pewnie jak zwykle, nie wiem co się musi stać żeby żużlowcy w końcu zaczęli myśleć ...
Ja nie ukrywam, że chętnie bym u nas zobaczył Pedersena. Pamiętam jak przyjechał do nas w 2012 z Gnieznem i miażdżył wszystkich jak reszta stawki Jeleniewskiego w październiku. Watt to super transfer, ja też się bardzo cieszę ale przy biedzie na juniorce Watt i Miśkowiak (mam nadzieję) + reszta przeciętnych zawodników to jednak za mało.
Ja nie ukrywam, że chętnie bym u nas zobaczył Pedersena. Pamiętam jak przyjechał do nas w 2012 z Gnieznem i miażdżył wszystkich jak reszta stawki Jeleniewskiego w październiku. Watt to super transfer, ja też się bardzo cieszę ale przy biedzie na juniorce Watt i Miśkowiak (mam nadzieję) + reszta przeciętnych zawodników to jednak za mało.
Wlasnie. Czy cos sie dzieje w temacie juniorki? W koncu Prezes w wywiadach zapowiadal, ze juz wie ile znaczy klasowy junior. Kilku wolnych malolatow jest na rynku. Pieszczek czy Oskar F. ze zrozumialych wzgledow odpadaja ale taki Lisiecki...
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
A Lisiecki to przypadkiem nie będzie już seniorem?
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
- Łoptymista
- Trener
Loljan pisze:Ułamek upiera się przy Gdańsku...jak widać życie mało go jeszcze doświadczyło..
Może Colgate uśmiech ma błyszczący, ale błysku logiki ukrywającej się skrzetnie za jego poczynaniami nie dostrzegam. Malo mu klopotow z Gniezna? Chociaz moze to tylko taka gra i liczy, ze dostanie konkretna propozycje, to byloby juz nieco bardziej racjonalne?
Myslenie, wyciąganie wniosków w sporcie żużlowym przez zawodnikow i działaczy to temat na nie jedna pace naukowa z okolic psychologii i psychiatrii.
Bochen pisze:kontrakt Watt'a to raczej miła niespodzianka i tak to należy chyba traktować.
Co do reszty składu:
4. Watt
6. Bober
Kim Ty chcesz GKM nosem wciągnąć? tymi ochłapami? Andriej Kudriaszow, Davey Watt? No może Watt trochę pośmiga... a gdzie reszta? chłopaku trochę się zagalopowałeś