Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
pulkownik
Junior

Re: Skład na sezon 2014

#1851 Postautor: pulkownik » 10 grudnia 2013, o 22:50

swojemu juniorowi nie pomóc a objeżdżać komuś. debilizm.
wiadomo ze chciał kasy na szybki sprzęt. na czymś jeździć trzeba w tej mocnej lidze

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#1852 Postautor: losiu » 10 grudnia 2013, o 22:55

Dobra teraz to już przegięcie pały...
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#1853 Postautor: Fantys » 10 grudnia 2013, o 22:56

Swoich oddaje cudzych przyjmuje,Dariusz matole co bys nie zrobił NIENAWIDZE CIĘ !! nawet jak by Gollob Pedersen Kołodziej czy Hampel podpisał u nas jestes zerem.

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#1854 Postautor: Oskarinho » 10 grudnia 2013, o 22:56

Co za pojebaną politykę prowadzi ten człowiek ?! Jest ktoś to w stanie wytłumaczyć!? Ręce opadają !

Sober
Senior

#1855 Postautor: Sober » 10 grudnia 2013, o 22:58

Nie no, to juz jest po prostu jawne przegiecie paly! Inaczej sie tego nie da nazwac - czekamy na wychowanka tyle lat, w koncu robi licencje, nawet niezle rokuje i ...jest puszczony do Grudziadza oddalonego o 500 kilosow. Za to wydajemy hajs i dosprzetowujemy kolejnego jozka Lamparta, ktory meczyl sie z Pecynami w 2 lidze. ZE-NA-DA.
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2013, o 23:00 przez Sober, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1856 Postautor: Gelo » 10 grudnia 2013, o 22:59

No cóż - Oskar poszedł w ślady również "obiecującego" lubelskiego juniora o imieniu Karol. Tam skończyło się zakończeniem kariery. Czy to porażka prezesa? Trudno ocenić. W oczach większości kibiców - z pewnością tak - bo to wychowanek. Ale trzeźwo patrząc na punkty Oskara w sezonie 2014 trudno liczyć i w Grudziądzu jak nie błyśnie talentem od razu to za wiele sobie nie poszaleje. Nie znamy szczegółów negocjacji. Ale łażenie po gabinetach prezesów z prawnikami i "negocjacje" jakiejkolwiek kasy bez odjechania jednego biegu ligowego to dla mnie nieporozumienie. Rozumiem, że ktoś władował w chłopaka pieniądze i chce je jak najszybciej odzyskać - ale jest to psucie mu kariery zanim się zaczęła.
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2013, o 23:00 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Talmai
Junior

#1857 Postautor: Talmai » 10 grudnia 2013, o 22:59

Tragedia. Takiego pewniaka i napieracza na I ligę się pozbywać. :)
To osłabienie porównywalne z transferem Dados + Staszek.
Wnioskuję po tym fakcie, że w taki razie nie 1 a 2 juniorów z zewnątrz
to żużlowcy którzy już potrafią coś się ścigać, a to chyba dobrze.
Jeśli zera ma zbierać jakiś młokos z Leszna to równie dobrze mógł to robić miejscowy.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#1858 Postautor: KosaRKS » 10 grudnia 2013, o 23:07

Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1859 Postautor: boxing » 10 grudnia 2013, o 23:09

Punktow "na rywalach" w przyszlym roku by nie przywozil, ale i tak blad - i naszego klubu, i zawodnika. W lidze w GKM-ie pewnie nie pojezdzi. Bedzie dojezdzal na treningi i ligi mlodziezowe do Grudziadza? Kawal drogi, koszty i czas. Z naszymi pewnie nie dostanie zgody na treningi - bo jednak rywal. A od 2015 na juniorach maja ponoc startowac we wszystkich ligach tylko wychowankowie. I co teraz? Bedzie skazany na Lublin albo koniec kariery. Wiec czy Grudziadz bedzie w niego inwestowal? No i - choc watek dotyczy skladu 2014 - jezeli przepis wejdzie w zycie - juz teraz marnie wyglada nasza juniorka AD 2015.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Sober
Senior

#1860 Postautor: Sober » 10 grudnia 2013, o 23:16

Ale jak tu rozpatrywac zachowanie Oskara w kategoriach bledu? Chlopak prawdopodobnie nie mial nawet wyboru, dostal korzystna oferte z Grudziadza i tam podpisal. No i pewnie bedzie sie tam zabieral z Jeleniem na treningi, takze az tak zle mial nie bedzie

henek1234
Szkółkowicz

#1861 Postautor: henek1234 » 10 grudnia 2013, o 23:18

Sober pisze:Nie no, to juz jest po prostu jawne przegiecie paly! Inaczej sie tego nie da nazwac - czekamy na wychowanka tyle lat, w koncu robi licencje, nawet niezle rokuje i ...jest puszczony do Grudziadza oddalonego o 500 kilosow. Za to wydajemy hajs i dosprzetowujemy kolejnego jozka Lamparta, ktory meczyl sie z Pecynami w 2 lidze. ZE-NA-DA.

prawdziwy ekonomista lubelski Nikoś Dyzma w akcji :D ekonomista, karierowicz :lol: na kibicach mu nie zależy , najważniejsze jeszcze m-c jeszcze dwa , a pensyjkę się ma :D taką drużynę rozp.... to była wielka sztuka :) wielki człowiek kanclerski łeb :)

pulkownik
Junior

#1862 Postautor: pulkownik » 10 grudnia 2013, o 23:21

http://www.youtube.com/watch?v=dVxaDbgH7WQ
wcisnijcie 8

tak na poprawę humoru

ermen
Zawodowiec

#1863 Postautor: ermen » 10 grudnia 2013, o 23:21

To jakaś paranoja. Przecież dla obu stron to jest nielogiczne i niedorzeczne.
Tak się kończą negocjacje ludzie bez wyobraźni.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1864 Postautor: Popek » 10 grudnia 2013, o 23:25

Ja pierdole, takiej popeliny to juz dawno nie bylo. Naszym atutem byli "sprawdzeni" zawodnicy ktorzy bez nazwisk trzaskali w domu dobre punkty i ogolnie notowali zwyzke formy. Teraz pozbywamy sie takich zawodnikow i najprawdopodobniej nie bedzie zadnych mocnych nazwisk wzamian.

Kurwa 3 lata czekalem na Bobera i sie juz napatrzylem widze....
Myslalem ze przy niezaciekawym skladzie seniorskim bedzie mozna sie cieszyc ogladaja swojego pierwszego od dobrych paru lat juniora.
Jak widac sklad budowany jest WYŁĄCZNIE w oparciu o kase i ewentualne promocje pod koniec okienka transferowego.
Brak słów... W Grudziądzu tyle kasy juz wydali ze na pewno milionów Boberowi nie zaoferowali.

Nie chce mi sie juz chodzic na zuzel w Lublinie....

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1865 Postautor: Kargolo » 10 grudnia 2013, o 23:26

W Grudziądzu podobno ma perspektywę większej ilości startów w różnych rozgrywkach juniorskich plus ewentualnie jazdę w lidze. W Lublinie tych startów miałby dużo mniej, jak już pokazał poprzedni sezon - u nas nie ma często kasy na jakieś głupie juniorskie dyrdymały, a nie od dziś wiadomo jak duża ilość startów w czasie zawodów dobrze wpływa na zawodnika w jego wieku. Poza tym ludzkie warunki do trenowania: opony, olej, zakwaterowanie... Niby małe rzeczy ale jednak. Oskar moim zdaniem podjął bardzo dobrą decyzję, tutaj przy tym kretynie Sprawce nie miałby szans na rozwój.
DS niszczy powoli ten klub. Jedynym zawodnikiem z którym będzie można się utożsamiać będzie w przyszłym sezonie Cameron, no i ewentualnie Misiek. Kurczę, no naprawdę ciężko uwierzyć że wypuścił Oskara. Może chłopak nie byłby od razu napieraczem, ale za rok czy dwa mógłby robić fajne punkty. Poza tym wychowanek, ktoś komu klaskałoby się najgłośniej. A tak.. Cały skład wymieniony, ciężko sobie teraz wyobrazić taką fajną atmosferę na trybunach jak w ostatnich latach. Jednak ten Jeleń, Karol i Paweł to były nasze chłopaki i fajnie było patrzeć na te same mordy na prezentacji i po każdym meczu. A teraz?...
Dawid Lampart Dawid <klap klap>
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

henek1234
Szkółkowicz

#1866 Postautor: henek1234 » 10 grudnia 2013, o 23:34

Oskarinho pisze:Co za pojebaną politykę prowadzi ten człowiek ?! Jest ktoś to w stanie wytłumaczyć!? Ręce opadają !

http://www.youtube.com/watch?v=XvAwziD3r0c

Talmai
Junior

#1867 Postautor: Talmai » 10 grudnia 2013, o 23:50

Za Grudziądzem:

- ogólnie lepiej zorganizowany klub - nie chce mi się liczyć ale już a oko widać
że tych wszystkich kujawskich, pomorskich jazd jest więcej, więcej też
na pewno sparingów a zwłaszcza treningów
- lepszy poziom zawodów, w małopolskich rozgrywkach dużo dziadostwa typu 2-3 osobowe biegi w mdmp z krakusami czy krośnianami,
- więcej się nauczy w grudziądzkim kurniku niż na lubelskim lotnisku
- Grudziądz w ostatnim czasie wyszkolił dobrego Buczkowskiego i umiejącego się składać Mroczkę,
czyli coś tam potrafią, Lublin nie zachęca w tym względzie.
- pomoc krajana Jelenia który zna Oskara od małego. merytoryczna, logistyczna, ew. sprzętowa
- atmosfera. wystarczy przypomnieć wojny jakie prowadzili ojcowie poprzednich lubelskich wychowanków z klubem, klimki, michaluki, polaki
- przede wszystkim kontrakt, dostał ofertę, najprawdopodobniej korzystniejszą, o ile z KMŻ w ogóle coś dostał
- GKM stawia na silny skład seniorski, juniorzy są kiepscy (nie czy w Lbn będą lepsi czy gorsi)
- możliwe nałożenie kary przez KMŻ

Za Lublinem:

- odległość między miastami.
- możliwe, że w RF miałby okazję się objeździć na seniorce :lol:
- fani :) nie będą gwizdać na lublinianina bo rzadko ich widują

Timoti
Kontakt:

#1868 Postautor: Timoti » 10 grudnia 2013, o 23:54

Panowie spokojnie. Sam jestem bardzo zdziwiony tym kontraktem. W sumie to nie wiem czym się kierowali kontraktując tego zawodnika. Kupowanie kota w worku :shock:

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#1869 Postautor: MikeMistrz » 10 grudnia 2013, o 23:56

Krzyżyk na drogę, po co ładować pieniądze w beztalencie? Co z tego, że jest wychowankiem, to się po prostu nie kalkuluje. Zawsze można go zabrać z Grudziądza jeśli się nauczy jeździć w tym roku. ;)

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1870 Postautor: Dobromir » 11 grudnia 2013, o 00:04

Talmai pisze:Za Grudziądzem:

- ogólnie lepiej zorganizowany klub - nie chce mi się liczyć ale już a oko widać
że tych wszystkich kujawskich, pomorskich jazd jest więcej, więcej też
na pewno sparingów a zwłaszcza treningów
- lepszy poziom zawodów, w małopolskich rozgrywkach dużo dziadostwa typu 2-3 osobowe biegi w mdmp z krakusami czy krośnianami,
- więcej się nauczy w grudziądzkim kurniku niż na lubelskim lotnisku
- Grudziądz w ostatnim czasie wyszkolił dobrego Buczkowskiego i umiejącego się składać Mroczkę,
czyli coś tam potrafią, Lublin nie zachęca w tym względzie.
- pomoc krajana Jelenia który zna Oskara od małego. merytoryczna, logistyczna, ew. sprzętowa
- atmosfera. wystarczy przypomnieć wojny jakie prowadzili ojcowie poprzednich lubelskich wychowanków z klubem, klimki, michaluki, polaki
- przede wszystkim kontrakt, dostał ofertę, najprawdopodobniej korzystniejszą, o ile z KMŻ w ogóle coś dostał
- GKM stawia na silny skład seniorski, juniorzy są kiepscy (nie czy w Lbn będą lepsi czy gorsi)
- możliwe nałożenie kary przez KMŻ

Za Lublinem:

- odległość między miastami.
- możliwe, że w RF miałby okazję się objeździć na seniorce :lol:
- fani :) nie będą gwizdać na lublinianina bo rzadko ich widują

Dziwi mnie ten transfer. Pyrkanie w zawodach młodzieżowych to nie to samo co liga a w Lbn chłopak miałby dużą szansę być 2 juniorem regularnie jeżdżącym od początku w składzie. Takiej okazji w Grudziądzu nie dostanie. Pokazałby coś, to za rok mógłby dyktować warunki ewentualnie pójść za pieniędzmi do Rzeszowa czy do Grudziądza.

meesha
Trener
Kontakt:

#1871 Postautor: meesha » 11 grudnia 2013, o 00:05

A to jakichś pieniędzy nie powinien nam GKM zapłacić za "wyszkolenie"? :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#1872 Postautor: stefanzdzialek » 11 grudnia 2013, o 00:07

100% racji, lepiej zaoszczędzoną kasę zainwestować w rozwój talentu Madeja. Może w 2015 r obiedzie znowu Pieszczka w finale play-off DMP i jeszcze wszyscy będziecie odszczekiwać i całować po rekach panu prezesu :lol: :wink: :lol:
A tak na poważnie, to D.S. ma 2 wyjścia:

albo trzyma w rękawie kontrakt Miśka i Ułamka/Liunga/B.Pedersena
albo już wie ,że od sierpnia 2014 będzie zarządzał z ramienia MOSiR nowym stadionem i ma w dupie Oskara, Jelenia, cały ten warkot silników i smród palonego oleju i nas wszystkich. Bo mu skoczy z 7k. na 10 k. i będzie mógł sobie co roku generować dowolną stratę " i co mi pan zrobi"????

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1873 Postautor: istred » 11 grudnia 2013, o 00:12

Z jednej strony masz rację, z drugiej natomiast czy zawodnik jadąc 20 m za rywalami czegokolwiek się uczy? Wydaje mi się, że na pierwszy rok startów więcej skorzysta w 20 zawodach młodzieżowych, w których miał szansę się z kimś ścigać.

A po co taki zawodnik KMŻtowi? Po to, że nawet jeśli jest beztalenciem (a nie sądzę, żeby byle kibic potrafił to stwierdzić u chłopaka świeżo po licencji) to po trzech, czterech latach startów jest w stanie wygrywać biegi juniorskie w I lidze.

Generalnie najbardziej mnie dziwi, że zawodnik, który ponoć u nas trenował, przy trenerze opłacanym przez klub, na klubowym paliwie i torze przygotowanym przez klub nie podpisał żadnego zobowiązania do startów w wieku juniorskim w barwach klubu, który ponoć go "wytrenował". Klub sfrajerzył - dobre Oskara.

albo już wie ,że od sierpnia 2014 będzie zarządzał z ramienia MOSiR nowym stadionem
Oby. W końcu przyszłaby nowa władza i szybko go wyp****ła na bezrobocie - tam gdzie jego miejsce.

harry
Trener

#1874 Postautor: harry » 11 grudnia 2013, o 00:21

MikeMistrz pisze:Krzyżyk na drogę, po co ładować pieniądze w beztalencie?

Trzeba być naprawdę wielkim bohaterem żeby takie odważne deklaracje publicznie na forum składać. Wiele lat obserwowałem młodych żużlowców i wiem, że taki młodzieniec z roku na rok może zmienić się o 180 stopni. Nie wiem na czym to polega ale nagle przychodzi na niektórych jakiś impuls i nagle zaczynaja brylować. Kiedyś razem z Jackiem Z. wiele, wiele lat temu byliśmy na meczu ligowym. Akurat wtedy miał debiut jeden zawodnik. Zrobił trzy zera, ale ja powiedziałem, że to materiał na fantastycznego żużlowca i mi się bardzo podoba. Jacek zrobił wielkie oczy i potem co najmniej kilka razy w roku mi to wypominał. Zawodnik powoli piął się w górę i doszedł do wielkich sukcesów.
Nie mówię, że Oskar to mega talent ale tego jeszcze mało kto może zagwarantować. Póki co wiem, że facet od pięciu lat wytrwale trenuje. Mało albo bardzo mało widziałem zawodników, którzy tyle wytrzymali. To już jest plus. Wielki plus. Dalej jego rozwój bedzie zależał od wielu czynników, takich jak częsta jazda, dostęp do dobrego sprzętu, czy dobry trener. Jak nie będzie sie bał kontuzji to wejdzie wysoko. Ale żeby już teraz wyrokować że to beztalencie? Można się skompromitować. Ja bym nie zaryzykował.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1875 Postautor: niespokojny » 11 grudnia 2013, o 00:28

Beztalenciem raczej nie jest, chociaż na wybitnego zawodnika się nie zapowiada. Tak sądzę po porównaniu jego umiejętności i oporowym zamykaniem gazu przed wirażem. W porównaniu do 12 letniego Bartka Zmarzlika dupy nie urywa: http://www.youtube.com/watch?v=GcR_HByL9IE
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych