Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

#1376 Postautor: harry » 22 listopada 2013, o 10:50

niespokojny pisze:Co wy się z tego sądu uczepiliście? Klub można uznać za pierwszą instancję od której jest odwołanie do Trybunału PZMot. Sądy to ostateczność, a wcześniej i tak będą musieli zapłacić inaczej zostaną zawieszeni. Jesteś prawnikiem? Bo po twoich wpisach to nie sądzę.

Serio??? To teraz najpierw kara potem odwołanie? Dla mnie to absolutna nowość. Zawsze myślałem że jak wyrok się nieuprawomocni to nie ma mowy o karze. Jak jest odwołanie do instancji wyższej to wstrzymuje wykonanie kary. No ale w tym państwie wszystko jest możliwe. Dobrze że nie ma kary śmierci, bo ciekawe jak skazani w pierwszej instancji by się odwoływali ? :wink: :lol:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

jerry78
Trener

#1377 Postautor: jerry78 » 22 listopada 2013, o 10:58

Ale ja naprawdę nie rozumiem po co ta cała dyskusja.
Harry i istred, opieracie się na domysłach, nie macie wgląd w umowy, które były zawierane z zawodnikami, więc cały czas teoretyzujecie. Fajnie, że znacie się na przepisach, ale to za mało.
Umowy były bardzo dokładnie analizowane przez kilku niezależnych prawników wynajętych przez klub i dopiero po tej analizie zapadła decyzja o nałożeniu kar.
A co z tego wyniknie to już problem zawodników i klubu.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1378 Postautor: niespokojny » 22 listopada 2013, o 11:05

harry pisze:
niespokojny pisze:Co wy się z tego sądu uczepiliście? Klub można uznać za pierwszą instancję od której jest odwołanie do Trybunału PZMot. Sądy to ostateczność, a wcześniej i tak będą musieli zapłacić inaczej zostaną zawieszeni. Jesteś prawnikiem? Bo po twoich wpisach to nie sądzę.

Serio??? To teraz najpierw kara potem odwołanie? Dla mnie to absolutna nowość. Zawsze myślałem że jak wyrok się nieuprawomocni to nie ma mowy o karze. Jak jest odwołanie do instancji wyższej to wstrzymuje wykonanie kary. No ale w tym państwie wszystko jest możliwe. Dobrze że nie ma kary śmierci, bo ciekawe jak skazani w pierwszej instancji by się odwoływali ? :wink: :lol:

Z tego co mi wiadomo to jeśli Trybunał podtrzyma decyzję to nie mają wyboru. Ile razy kluby musiały najpierw zapłacić a poźniej się odwoływały wyżej? Pierwszy z brzegu przykład do Leszno i Rzeszów. Z Krakowem też coś było i z Łodzią. Także panowie teoretycy, żeby nie powiedzieć gdybycze, wyluzujcie bo wam guma w majtach strzeli :lol: . Jakby nie było klub może sobie spać spokojnie, a straszenie prawnikami zatrzymajcie na 1 kwietnia :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1379 Postautor: niespokojny » 22 listopada 2013, o 11:43

Wiesz co... nie chce mi się :D . Mam ważniejsze rzeczy do roboty niż brnięcie z Tobą w polemikę 8) . Ale podam inny przykład bo pamiętam. Niejaki klub zwany Wybrzeżem Gdańsk nałożył kary na Bogdanowsa i Świderskiego za złe przygotowanie do sezonu. Bogdanows odpuścił, Świderski oddał sprawę do sądu. Wybrzeże potrąciło karę od zaległego wynagrodzenia Świderskiego. Licencję otrzymało, ale założyło subkonto z ew. kwotą do oddania zawodnikowi - chociaż w obliczu ich sytuacji finansowej to nie wiem jak to teraz wygląda. Inny przykład Krosno - albo Smoliński zapłaci 100 tys albo zostanie zawieszony. Niedawno jacyś zawodnicy też płacili, ale nie chce mi się szukać i nie czuję potrzeby wyprowadzania cie z błędu :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#1380 Postautor: losiu » 22 listopada 2013, o 21:06

Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#1381 Postautor: Złoty » 22 listopada 2013, o 23:40

każdy orze jak może 8)

Awatar użytkownika
Loljan

#1382 Postautor: Loljan » 23 listopada 2013, o 12:00

niespokojny pisze:W Niedawno jacyś zawodnicy też płacili, ale nie chce mi się szukać i nie czuję potrzeby wyprowadzania cie z błędu :)

Miedziński i Sullivan
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#1383 Postautor: Fantys » 10 grudnia 2013, o 23:06

Darek zamknij drzwi i odejdź z KLUBU ja Cię proszę bo to co chłopie wyprawiasz przechodzi ludzkie pojecie.

MATOŁ NIEUDACZNIK nie da sie go określić .

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1384 Postautor: _piotrusss » 10 grudnia 2013, o 23:13

Spokojnie, Panowie. Podstawa zarządzania klubem to według prezesa wytrzymywanie presji kibiców i przeczekiwanie w milczeniu największego rozlewu krytyki. Ostatecznie można jakiegoś jerrego puścić na forum, by zapewnił o wielkich, ukrytych planach kadrowych klubu. Prezes wytrzyma i teraz, na nic te lamenty.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1385 Postautor: Hans » 10 grudnia 2013, o 23:23

On to i tak ma w dupie, żaden geograf nie zarabia paru tysi na miesiąc to co mu tam, niech go od najgorszych wyzywają a i tak i tak kasę co miesiąc ma to i dupy może na kopy nadstawiac. Chyba tylko zamach albo koniec świata może zmienić ta sytuacje bo tasiemiec sam z jelit nie zniknie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1386 Postautor: kibicLBN » 10 grudnia 2013, o 23:24

Spoko, ale mnie i wielu innych już na stadionie za taką akcję nie ujrzy, chyba że zacznie przychodzić na ten stadion jako widz ...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

henek1234
Szkółkowicz

#1387 Postautor: henek1234 » 10 grudnia 2013, o 23:36

_piotrusss pisze:Spokojnie, Panowie. Podstawa zarządzania klubem to według prezesa wytrzymywanie presji kibiców i przeczekiwanie w milczeniu największego rozlewu krytyki. Ostatecznie można jakiegoś jerrego puścić na forum, by zapewnił o wielkich, ukrytych planach kadrowych klubu. Prezes wytrzyma i teraz, na nic te lamenty.

http://www.youtube.com/watch?v=XvAwziD3r0c

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#1388 Postautor: stefanzdzialek » 10 grudnia 2013, o 23:47

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /131219993

Jeszcze jeden, jeszcze jeden !!!!!!!!

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1389 Postautor: Hans » 10 grudnia 2013, o 23:52

Dopóki będzie prezesem to na zawodach ligowych noga moja nie postanie. Ten człowiek chyba nie zdaje sobie sprawy ze swoich poczynań. Bo to wygląda tak jakby miał w dupie czy skład będzie czy też nie, czy ludzie będą chodzić czy nie i czy sponsorzy będą płacić czy nie. Wystarczy ze zamysłu oczy bogdance- to na jego potrzeby w zupełności wystarczy. Smród kila i mogiła!

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1390 Postautor: Mars » 11 grudnia 2013, o 06:50

Mnie już dawno wyleczył z Lubelskiego żużla jak i moich kolegów których z nam , w tym sezonie też się nie wybieram na żaden mecz , nie będę sponsorował jego wypłaty. Jak odejdzie na pewno wielu ludzi wróci na Aleje Zygmuntowskie, a przede wszystkim nasi wychowankowie do drużyny...
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1391 Postautor: Cooper » 11 grudnia 2013, o 10:38

Naprawde ze wzgledu na brak Bobera nie przyjdziecie na inauguracje sezonu 2014? :lol:

Jestem fanem takich deklaracji jak powyzej, jeszcze oprocz "niechodzenia" niektorzy mogliby sie tez obrazic i nie smarowac swoich bzdur na forum 8)

Tez zachwycony nie jestem, ale bez przesady. Zacznie Madej robic po dyszke w meczu i jakos przelkne ta strate:)

Paradokslanie przy naszym niezbyt magicznym skladzie seniorskim nie mozemy sobie pozowolic na juniora (0,0,d), nawet jesli to nasz Oskar. Czekam teraz tylko na druga czesc planu DS, czyli Pieszczek+Mazur w Lublinie :twisted:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#1392 Postautor: truskawa » 11 grudnia 2013, o 11:29

rezerwuje sobie ich posty na podpis 8)
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1393 Postautor: Hans » 11 grudnia 2013, o 13:45

No ja się z Toba założyć o co tylko sobie chcesz, mnie na żużlu w Lublinie nie spotkasz w najbliższych latach, a wiem co mowie :-P Cały poprzedni sezon przeżyłem to i ten przeżyje :P Co nie umniejsza faktu ze to co Darek mówi i robi wygląda w tej chwili na chaos Erste klasse :wink:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1394 Postautor: Mars » 11 grudnia 2013, o 13:52

truskawa pisze:rezerwuje sobie ich posty na podpis 8)

Proszę bardzo w obecnym sezonie nie pojawiłem się na żadnym meczu, to żadna strata, kogo tam miałem oglądać - Kuciapę czy mistrza Jelenia daj spokoj :lol:

P.S Po odejściu Miśka i Stachyry dla mnie żużel w Lublinie się zakończył 8)

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1395 Postautor: mustafa » 11 grudnia 2013, o 13:57

Hans pisze:No ja się z Toba założyć o co tylko sobie chcesz, mnie na żużlu w Lublinie nie spotkasz w najbliższych latach, a wiem co mowie :-P Cały poprzedni sezon przeżyłem to i ten przeżyje :P Co nie umniejsza faktu ze to co Darek mówi i robi wygląda w tej chwili na chaos Erste klasse :wink:

a to jaki życiowy sens jest emocjonować się lubelskim forum żużlowym nie chodząc na żużel ? bo jakoś pojąć tego nie potrafię :)

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1396 Postautor: Mars » 11 grudnia 2013, o 13:59

No jak to czekamy w końcu na zmianę Prezesa ..

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1397 Postautor: istred » 11 grudnia 2013, o 14:27

mustafa pisze:a to jaki życiowy sens jest emocjonować się lubelskim forum żużlowym nie chodząc na żużel ? bo jakoś pojąć tego nie potrafię :)
Sensu to pewnie nie ma, tak samo jak nie ma sensu zdzierać sobie gardła wykrzykując nazwę drużyny piłkarskiej na meczu żużlowym, albo pakowanie kasy w kolorowe prześcieradła i wywieszanie ich na ogrodzeniu.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#1398 Postautor: lombard » 11 grudnia 2013, o 14:35

Obawiam się, że tu nie sama zmiana nazwiska Prezesa załatwia sprawę. Co poradzić, że zawodnicy się cenią a pieniędzy tyle aby ich zadowolić nie ma? Jaka jest sytuacja ekonomiczna w kraju, w firmach sponsorskich, klubach żużlowych (pomijając nieliczne wyjątki) wszyscy wiemy. Z wywiadu z Jackiem Z. słyszymy że sprawy żużla w Polsce źle się mają. Co do afery medialnej to wyszło jak wyszło. Kapitan drużyny powinien negocjować z Prezesem/Zarządem a nie, że zawodnicy urządzają konferencje. Był w ogóle u nas kapitan? Nie ma kapitana. Nie ma kierownika drużyny. Marketing i PR leży. Nie ma komu robić-jeden człowiek orkiestra. Ale Prezesa trzaby zmienić? :lol: Może i trza ale to chyba nie ten moment. :?

simona
Szkółkowicz

#1399 Postautor: simona » 11 grudnia 2013, o 14:49

lombard pisze:Obawiam się, że tu nie sama zmiana nazwiska Prezesa załatwia sprawę. Co poradzić, że zawodnicy się cenią a pieniędzy tyle aby ich zadowolić nie ma? Jaka jest sytuacja ekonomiczna w kraju, w firmach sponsorskich, klubach żużlowych (pomijając nieliczne wyjątki) wszyscy wiemy. Z wywiadu z Jackiem Z. słyszymy że sprawy żużla w Polsce źle się mają. Co do afery medialnej to wyszło jak wyszło. Kapitan drużyny powinien negocjować z Prezesem/Zarządem a nie, że zawodnicy urządzają konferencje. Był w ogóle u nas kapitan? Nie ma kapitana. Nie ma kierownika drużyny. Marketing i PR leży. Nie ma komu robić-jeden człowiek orkiestra. Ale Prezesa trzaby zmienić? :lol: Może i trza ale to chyba nie ten moment. :?

a który moment uważasz za stosowny ? chyba trzeba jakoś ratować się aby nie spaść w tym sezonie oraz zrobić wszystko aby ściągnąć kibiców na stadion . Bo z tego co słyszę , rozmawiam ze znajomymi po powrocie zza wielkiej wody nie napawa optymizmem.Zawsze mówiłam i pisałem że D.S powinien udać się do pośredniaka i tam poszukać sobie pracy odpowiedniej do jego kwalifikacji . Idzie zima może potrzeba kogoś do odśnieżania i oby tylko nie dachów :lol: bo jeszcze chłopina spadnie i będzie kłopot :(

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1400 Postautor: mustafa » 11 grudnia 2013, o 15:09

istred pisze:
mustafa pisze:a to jaki życiowy sens jest emocjonować się lubelskim forum żużlowym nie chodząc na żużel ? bo jakoś pojąć tego nie potrafię :)
Sensu to pewnie nie ma, tak samo jak nie ma sensu zdzierać sobie gardła wykrzykując nazwę drużyny piłkarskiej na meczu żużlowym, albo pakowanie kasy w kolorowe prześcieradła i wywieszanie ich na ogrodzeniu.

Ludzi, którzy robią to podczas meczu rozumiem. Nie rozumiałbym ich gdyby krzyczeli to na ulicy, w sklepie czy szkole, a nie chodzili na mecze.
No ale forum żużlowe bez żużla też może być jakąś rozrywką. Kto co lubi ;)