MDMP

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#51 Postautor: Jinxsior » 16 czerwca 2004, o 09:26

No widzisz wyrwales mi to z ust.Jesli chodzi o naszych juniorow to... no nie ma sie co oszukiwac jest u nas straszna lipa,Jelen wlasciwie juz senior a jezdzi jak? Wszyscy widza.Ktos tam wczesniej napisal ze sytuacja jest spowodowana ich kontuzjami,jak dla mnie to nic sie nie zmienilo tak samo jezdzili przed upadkami tak samo jada teraz. W przypadku Dawida to sytuacjia nie zmienia sie od roku nie zrobil wlasciwie zadnego kroku do przodu.Jesli on ma byc nasza podpora za rok to czarno to widze.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#52 Postautor: Scream » 16 czerwca 2004, o 09:33

No niestety Dawid sie nie rozwija a jego jazda wyglada identycznie jak rok temu. Czasami w relacjach z imprez sportowych jest stosowany taki zabieg ze naklada sie na siebie rozne obrazy telewizyjne aby zobaczyc gdzie w tym samym czasie byli rozni zawodnicy. Gdyby taki manewr zastosowac w przypadku Dawida - ujecia z roznych torow - to jestem pewien ze te obrazy zlaly by sie w jeden. Stachyra wszedzie jedzie tak samo i niestety nie widac aby probowac cos innego.

Tutaj przypominaja sie poczatki sp Dadosa czy Piszcza. Nie byli od razu gwiazdami ale ich jazde milo sie ogladalo. Probowali po szerokiej, przy krawezniku... mieli "bojowa" sylwetke. Natomiast Dawid wychodzi ze startu wjezdza na swoja sciezke i sobei jedzie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#53 Postautor: Gelo » 16 czerwca 2004, o 10:33

O Dawidzie wypowiadalem się juz po pierwszych meczach. Wtedy jednak wiekszosc forumowiczów uważała, że przesadzam, bo chłopak ma jeszcze czas żeby zrobic postępy. Ja uważam, że tego czasu nie ma wcale, bo za trzy miesiące zostajemy bez juniorów i taka jest prawda. Bardzo dobrze się stało, że ostatnio mielismy okazję na własne oczy zobaczyc jak jeżdżą Kołodzieje, Rempały, Buczkowskie czy Hliby. Daje to sporo do myślenia. Bez ściągnięcia dobrego juniora w przyszłym sezonie nie wyobrażam sobie walki o pierwszą czwórkę I ligi.

Czarek
Trener

#55 Postautor: Czarek » 16 czerwca 2004, o 12:23

Jeśli chodzi o Jeleniewskiego to przyszłym sezonie nie bedzie jeździł w Lublinie, bo po co nam taki senior?
Może ktoś wie czy Lublin kupił kiedykolwiek jakiegoś juniora? Chyba w przyszłym sezonie będzie musiał.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#56 Postautor: Talib » 16 czerwca 2004, o 12:34

Z może ściągnąć jakiegoś młodego (poniżej 21 lat) walecznego Szweda, czy Angola zamiast przebijać oferty innych klubów w walce o polskich juniorów? Bo, że kupić będzie trzeba to widać juz dzisiaj. Ciekawe tylko jak kwestię juniorów z UE rozwiąże GKSŻ.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: bkapusta » 16 czerwca 2004, o 12:37

Talib pisze:Z może ściągnąć jakiegoś młodego (poniżej 21 lat) walecznego Szweda, czy Angola zamiast przebijać oferty innych klubów w walce o polskich juniorów? Bo, że kupić będzie trzeba to widać juz dzisiaj. Ciekawe tylko jak kwestię juniorów z UE rozwiąże GKSŻ.

Bezsens.

Nie nalezy leczyc skutkow tylko przyczyne.

Nalezy sie wziasc za szkolke. Koniec. Kropka. Tylko to moze uratowac klub wrazie problemow. Bo jak sie nie ma duzej kasy to duza liczba wychowankow zawsze ratuje dupe. (Patrz przyklad Gorzowa, dlugi, nieciekawa sytuacja, spadli z eligi, a mimo to teraz sa bardzo silna druzyna i niedlugo zapewne wroca do eligi).
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

KOZIOŁEK

#58 Postautor: KOZIOŁEK » 16 czerwca 2004, o 12:47

Szkółka szkółką-perspektywa za pare lat, ale za rok jak zostanie bieg juniorski to będziemy zaczynać mecze od 1:5 w plecy!Jak już mówiłem wcześniej, powiniśmy ściągnąc jakiegoś wybijającego sie juniora z 1 lub 2 ligi w miejsce "Jelenia"!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#59 Postautor: Talib » 16 czerwca 2004, o 12:52

bkapust napisał:

"Nie nalezy leczyc skutkow tylko przyczyne.

Nalezy sie wziasc za szkolke. Koniec. Kropka."

Za szkółke to się należało wziąć już dawno temu, bo na efekty jej działania trzeba sobie trochę poczekać. A teraz w wypadku awansu do ekstraligi to można tylko kogoś z juniorów kupić. Mój pomysł polega tylko na tym, że być może będzie możliwość traktowania jako juniorów również obywateli UE poniżej 21 roku życia. Biorąc pod uwagę niższe jak twierdzi sporo osób koszty zatrudniania przez klub zawodników zagranicznych pomysł być może nie jest bez sensu.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#60 Postautor: bkapusta » 16 czerwca 2004, o 12:59

Nie nom wypadalo by zastosowac jakies rozwiazanie tymczasowe.

Prosta sprawa podkupic upadajacy klub.

Gniezno...?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#61 Postautor: Talib » 16 czerwca 2004, o 13:05

No mozna i tak, ale nie wiem czy nie znajdzie się więcej chętnych na taką ocję, a wówczas może się odbyć niezła licytacja, której zwycięzca sam wkrótce dołączy do grona klubów podupadających. Zresztą na pocieszenie dodam, że jak na razie to nasze zwycięstwa są zasługą juniorów w bardzo małym stopniu.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#62 Postautor: bkapusta » 16 czerwca 2004, o 13:10

Talib pisze:No mozna i tak, ale nie wiem czy nie znajdzie się więcej chętnych na taką ocję, a wówczas może się odbyć niezła licytacja, której zwycięzca sam wkrótce dołączy do grona klubów podupadających. Zresztą na pocieszenie dodam, że jak na razie to nasze zwycięstwa są zasługą juniorów w bardzo małym stopniu.

Poki co mamy dobrych seniorow.

Wejdziemy do eligi i co?

Sledz, Piszcz, Franek, Knapp? Wszystko zalezy od przeciwnika ale razem zrobia kolo 30ptk. Obcokrajowiec? Kto by to nie byl trzeba liczyc ze zrobi 10 - 15. Gdybysmy mieli juniora z gornej polki (A najlepiej 2 jak Tarnow) takiego na 10ptk. bylo by calkiem milo.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#63 Postautor: Talib » 16 czerwca 2004, o 13:15

Całkowicie się zgadzam, ale za takiego juniora trzeba będzie słono zapłacić, a z całym szacunkiem w Gnieźnie takich nie ma. Moim zdaniem jeśli okaże się, że rzeczywiście obywatele UE będą mogli jeździć na takich samych zasadach jak Polacy to żadnych skrupułów i ściągać np. Lindbaecka, niech jeździ jako podstawowy junior. To samo dotyczy zresztą seniorów.

meesha
Trener
Kontakt:

#65 Postautor: meesha » 16 czerwca 2004, o 17:15

Czarek pisze:Jeśli chodzi o Jeleniewskiego to przyszłym sezonie nie bedzie jeździł w Lublinie, bo po co nam taki senior?
Może ktoś wie czy Lublin kupił kiedykolwiek jakiegoś juniora? Chyba w przyszłym sezonie będzie musiał.

Z tego co pamiętam to w drugiej części sezonu 1995 nasz klub "zasilili" Maciej Głód i Piotr Pietsch z Polonii Bydgoszcz. Zasilili w cudzysłowie, bo nie wiem czy zdobyli chociaż po jednym punkcie :wink: :lol:

meesha
Trener
Kontakt:

#67 Postautor: meesha » 16 czerwca 2004, o 18:34

A w 1997 mieliśmy całą armię młodzieży z Inter Polanu: Krzysztof Martynuska, Jarosław Kalinowski II, Marcin Lipa, Robert Paśko, Michał Sekreta, Grzegorz Żuk, Sławomir Oleszko. Ach, gdzie ci chłopcy...
:twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#68 Postautor: $korzen$ » 16 czerwca 2004, o 20:33

Hmm te Gniezno to nie jets zly pomysl powiem wam :) , akurat tak sie sklada ze mam kontakt z ludzmi z Gniezna, podobno (bedzie okazja zobaczec) szybko rozwija sie tam Adrian Gomolski, twierdza ze jesli mialby dobre warunki rozwoju moze byc silnym punktem w biegach mlodziezowych. No ale sam na oczy nie widzialem wiec do konca nie wiem czy bylby to dobry pomysl. Ale trzeba koniecznie cos zrobic, bo sorry ale ja jakos nie widze w przyszlym sezonie w naszym skladzie Wrony czy Balabucha.

Zulu
Junior

#70 Postautor: Zulu » 16 czerwca 2004, o 20:47

A może trener powinien być na miejscu a nie przyjeżdżać do Lublina od czasu do czasu?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#71 Postautor: $korzen$ » 16 czerwca 2004, o 20:49

Gawrzyk to ja powiem tak, wielka szkoda ze Stachyra dopiero w tym roku przypomnial sobie o szkolce.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#72 Postautor: WBA » 16 czerwca 2004, o 21:10

Zulu pisze:A może trener powinien być na miejscu a nie przyjeżdżać do Lublina od czasu do czasu?

1. nie wiem, czy by to wiele zmieniło - przecież nie będzie niańczył szkólkowiczów 24h/dobę
2. "poliszynel" :wink: mówi, że niewykluczone, iż trener przeniesie się w okolice Lublina, prawdopodobnie narazie bije się z myślami :)

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#73 Postautor: Scream » 16 czerwca 2004, o 22:00

kazdy chce wynikow, super zawodnikow, ale nie mozna miec wszystkiego od razu...

dlatego...
TA SZOPKA ZE SZKOLKA I SWOIMI WYCHOWANKAMI???

aby ten czas super zawodnikow kiedys nadszel, skoro teraz ich nie ma bo zapomniano o szkoleniu. ale jesli sie tak sie zlozy ze w przyszlym sezonie nasze cele beda powazniejsze niz teraz to
bedziemy sprowadziac juniorow

zeby nie oddawac za darmo tych waznych punktow

:twisted:

Gosia
Szkółkowicz

#75 Postautor: Gosia » 16 czerwca 2004, o 23:19

Ja chyba tego nie rozumiem Moze mi ktoś wytłumaczyć gdzie tu jest popełniony błąd jezeli chodzi o szkolenie naszej młodziezy??? Bo na pewno nie jest wszystko tak jak byc powinno Inne kluby szkolą młodziez i efekty są widoczne mniejsze lub wieksze ale są a u nas mam wrażenie że wszystko stoi w miejscu Prawda jest taka ze Jelen jako junior nie osiagnąl nic a co dopiero mowic o jego karierze jak bedzie juz seniorem Dawid to jedna wielka nie wiadoma chociaz ja osobiscie licze na niego A co z reszta ??? Przeciez nie można teraz zostawic tego od tak sobie i zaprzestac szkolenie młodziezy i sciągnąć do nas juniorów z innych klubow Wydaje mi się ze u nas trzeba większego rygoru na terningu Bo z tego co da sie zaobserwowac za naszymi gwiazdkami lata tata mama i pół rodziny i każdy zachwala jacy to oni nie są... Powinni dostać tak w kość na ternigu ze może by zrozumieli ze żużel to nie zabawa i jak sie nie wezmą ostro do roboty to skoncza tak jak niektorzy nasi " zawodnicy" Oczywiście moge się mylić ... :) Pozdrawiam