Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka

#351 Postautor: niespokojny » 8 lutego 2014, o 13:36

Objaśnij nam te małe kroczki począwszy od maja 2010 i wejścia Bogdanki w sponsoring. Bo małe kroczki może to były, zakończone wielkim susłem. Tylko szkoda że nie w tę stronę co trzeba.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#352 Postautor: meesha » 8 lutego 2014, o 13:38

To już nie moja wina, że prezes poszedł taką, a nie inną drogą. I można o tym napisać pracę dyplomową z zarządzania klubem sportowym więc nie oczekuj, że zrobię to tutaj :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#353 Postautor: kibicLBN » 8 lutego 2014, o 14:28

Witam państwa po długiej nieobecności spowodowanej nawałem zajęć Odpalam w czwartek internety w celu sprawdzenia informacji ze świata po oderwaniu od rzeczywistości spowodowanego sesją, a tu co?
A okazało się, że nieudacznik Sprawka Dariusz tak zadbał kontraktami o powtarzaną stokrotnie "egzystencję klubu" że zapewne nie wystartujemy nawet w tym sezonie. Brawo panie prezesie! Gratulacje. W tym samym momencie pragnę również złożyć gratulacje na ręce meeshy innych obrońców prezesa i idei dbania o egzystencję drużyny sportowej , która nie chce wygrywać.
Pytanie kto zostanie wyznaczony do symbolicznego gaszenia światła?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#354 Postautor: kilar » 8 lutego 2014, o 14:47

Swiatlo niech zgasza obroncy prezesa. Wspolnie po jednym paluszku przyloza do wylacznika i nacisna off, a wszyscy w opozycji wtedy ufff.

LublinM

#355 Postautor: LublinM » 8 lutego 2014, o 14:55

Jakie były przyczyny takiej decyzji? – Są tylko dwie, ale istotne z naszego punktu widzenia, przyczyny. Pierwsza to sprawy finansowe – ograniczyliśmy liczbę sponsorowanych podmiotów z uwagi na weryfikację naszych budżetów promocyjnych.
Drugim powodem jest to, że koncentrujemy się w bieżącym roku na dążeniach podejmowanych przez współpracujący również z nami Górnik Łęczna SA.
Nasi piłkarze mają teraz szansę na wywalczenie awansu do Ekstraklasy. Podejmując decyzję o koncentracji naszych działań na piłce nożnej i Akademii Sportu Górnik Łęczna – promującej młode talenty sportowe oraz sport wśród dzieci i młodzieży – wzięliśmy także pod uwagę oczekiwania większości naszych pracowników, będących w dużej części sympatykami Górnika Łęczna. Pragnę podkreślić, że żadna z powyższych przyczyn nie jest zależna od samego Stowarzyszenia KMŻ Lublin – precyzuje Jarosław Wojewoda.

meesha
Trener
Kontakt:

#356 Postautor: meesha » 8 lutego 2014, o 15:01

Co się martwicie, teraz przyjdzie spółka Cugowski, Kępa & Son i zrobią taki żużel, że wszystkim gały wyjdą. Na poczatku będą wszyscy przeszczęśliwi, ale za 2-3 lata i tak większość będzie ich yebać, bo tak jest najprościej no i jak fajnie :D
A tymczasem taki Cz@rek czy meesha dalej będą robić swoje bo po prostu to lubią. Bez względu na to kto jest prezesem, kto sponsorem i jaką formę prawną ma klub. Taka jest między nami różnica, ale gimby nie zrozumio...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

henek1234
Szkółkowicz

#357 Postautor: henek1234 » 8 lutego 2014, o 16:15

meesha pisze:Co się martwicie, teraz przyjdzie spółka Cugowski, Kępa & Son i zrobią taki żużel, że wszystkim gały wyjdą. Na poczatku będą wszyscy przeszczęśliwi, ale za 2-3 lata i tak większość będzie ich yebać, bo tak jest najprościej no i jak fajnie :D
A tymczasem taki Cz@rek czy meesha dalej będą robić swoje bo po prostu to lubią. Bez względu na to kto jest prezesem, kto sponsorem i jaką formę prawną ma klub. Taka jest między nami różnica, ale gimby nie zrozumio...

i wszechwiedzący meesha już wie kto przyjdzie do klubu robić żużel :lol: wątpliwe aby w tym okresie przy takim składzie ktokolwiek odważył by się przejmować klub dodatkowo nie wiadomo jakie ma zobowiązania jeszcze z sezonu 2013 !!!!
ds nigdy prawdy nie mówi więc z tą wiarygodnością co do braku zadłużenia bym się wstrzymał
a meesha niech dalej robi swoje bo dla mnie to jest to osoba nie do końca odpowiedzialna za to co mówi i pisze
a pro po dsa nikt nie jest w stanie odspawać go od stołka na którym siedzi i prędzej to wszystko pier................ niż odda klub zwany KMŻ w obce ręce :(

meesha
Trener
Kontakt:

#358 Postautor: meesha » 8 lutego 2014, o 16:24

Przecież ja mówię i piszę swoje prywatne opinie, prywatne spostrzeżenia i prywatne domysły. Często z nutką ironii i domieszką sarkazmu. O jakiej odpowiedzialności ty tu piszesz? Czy ja jestem rzecznikiem klubu? To, że tobie i paru innym się to ubzdurało to już nie mój problem. Jedyne za co jestem odpowiedzialny w kontekście lubelskiego żużla to prawidłowe wypełnienie protokołu meczowego :D

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#359 Postautor: ravajas » 8 lutego 2014, o 19:40

henku, masz fiksację? odnoszę wrażenie, że nie czytasz ze zrozumieniem :(
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#360 Postautor: Maxx » 8 lutego 2014, o 21:01

Mam wrażenie, że oprócz oglądania się na Prezydenta przez Sprawkę, w klubie nie dzieje się nic. Nie wiem, może się mylę ale takie są moje odczucia. Skoro facet, który istnieje w tym sporcie od dobrych kilku lat nie przyciągnął do klubu żadnego poważnego (czytaj: strategicznego) sponsora to jak ma niby to zrobić miesiąc przed startem rozgrywek?
Żarty...

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#361 Postautor: Cz@rek » 9 lutego 2014, o 21:50

Ja także żałuje straty takiego sponsora, ale tak naprawdę bez względu na Sprawkę było to do przewidzenia...wiem,wiem
stoję w kolejce do gaszenia światła 8)
Pisał juz o tym mustafa w innym wątku ale po odejściu Tarasa i tak dostalismy sezon w "promocji".
Dla Bogdanki naprawde nia miało znaczenia które miejsce zajmiemy itp.Ostatnio robili to tylko dla regionalnej poprawnosci politycznej.Choć jeszcze w listopadzie sami deklarowali dalsze wsparcie ale juz bez konkretów, i raczej juz myślami byli gdzie indziej.Potem doszła jeszcze moim zdaniem nie potrzebna "sprawa Gowina" i poprawność polityczna się skończyła...a wynik,czy S.A tak naprawdę (po odejściu Tarasa) wogóle nie miało dla nich znaczenia!
Miasto także nie naciska na spółkę bo wcale nie chce do niej wchodzić!
No coż z pozytywów mamy teraz wolną przestrzeń w nazwie klubu 8) Nie wiem czy DS uda sie to wykorzystać ale nawet gdyby...to i tak fala krytki spłynie, a to że pewnie kasy mniej od Bogdanki,a to nazwa głupia itp.Mogę sie założyć.
A co do nowej ekipy-nie ma problemu niech przyjdą niech spróbują,takze bede ich wsierał swoim wolontariatem 8)
Ale jesli to ekipa o której wspominał Mustafa to nie sądze, myślę ze jesienne zawody na długo wyleczyły ich z bawienia się w żużel...ile ich to zdrowia i nerwów kosztowało to wiedzą tylko Ci co byli choć troszkę zaangażowani w te zawody.
Choć może zmienili zdanie...

meesha
Trener
Kontakt:

#362 Postautor: meesha » 10 lutego 2014, o 00:30

Ale jesli to ekipa o której wspominał Mustafa to nie sądze, myślę ze jesienne zawody na długo wyleczyły ich z bawienia się w żużel...ile ich to zdrowia i nerwów kosztowało to wiedzą tylko Ci co byli choć troszkę zaangażowani w te zawody.

Część zmieniła, a część nie. Pażywiom, uwidim ;)

Oczywiście - jak zazwyczaj - nie biorę odpowiedzialności za to, co piszę :p

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#363 Postautor: kibicLBN » 10 lutego 2014, o 10:30

Cz@rek pisze:No coż z pozytywów mamy teraz wolną przestrzeń w nazwie klubu 8) Nie wiem czy DS uda sie to wykorzystać ale nawet gdyby...to i tak fala krytki spłynie, a to że pewnie kasy mniej od Bogdanki,a to nazwa głupia itp.Mogę sie założyć.

Jaka nazwa ? Myślisz że wejdzie nowy sponsor tytularny? Sprawka przez pół roku nie potrafił znaleźć 1 nowego sponsora, choćby najmniejszego. Klub w mediach jest już żywym trupem. Nikt się nad nim nie pochyli, chyba że jakiś wariat oderwany od rzeczywistości albo szejk arabski. Pogódźcie się ludzie - ten klub przestał istnieć, kwestia stwierdzenia śmierci mózgowej tylko pozostała.
Cieszmy się złotym medalem Stocha, tyle nam pozostało.
edit: ciekaw jestem czy nasi zawodnicy już szykują wypożyczenia
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#364 Postautor: Łoptymista » 10 lutego 2014, o 11:00

Jak to przestał istnieć skoro istnieje :D Prezes powiedział, że teraz musi znaleźć nowego sponsora. I tyle. Bułka z masłem. 8)

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#365 Postautor: grzesiek » 10 lutego 2014, o 11:04

Każdy szanujący się i mający odrobinę honoru prezes podał by się juz dawno do dymisji, ale nie, ten koleś razem z honorowym, będą do końca, do ostatniej złotówki pompować klub i dopiera jak juz nastąpi pełna agonia spierdzieli gdzieś i zakopie głęboko głowę w piasek, poczeka aż smród opadnie i razem ze swoim wspólnikiem(wspólnikami) ograbia kolejna Firmę.
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#366 Postautor: truskawa » 10 lutego 2014, o 11:18

A to krwiożercze bestie. Wypompowują pieniądze ze swojego Stowarzyszenia. Powinni w ogóle tego klubu nie zakładać i sami siebie nie okradać. Bydlaki!
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#367 Postautor: niespokojny » 10 lutego 2014, o 11:29

Cz@rek pisze:Ja także żałuje straty takiego sponsora, ale tak naprawdę bez względu na Sprawkę było to do przewidzenia...wiem,wiem
stoję w kolejce do gaszenia światła 8)
Pisał juz o tym mustafa w innym wątku ale po odejściu Tarasa i tak dostalismy sezon w "promocji".
Dla Bogdanki naprawde nia miało znaczenia które miejsce zajmiemy itp.Ostatnio robili to tylko dla regionalnej poprawnosci politycznej.Choć jeszcze w listopadzie sami deklarowali dalsze wsparcie ale juz bez konkretów, i raczej juz myślami byli gdzie indziej.Potem doszła jeszcze moim zdaniem nie potrzebna "sprawa Gowina" i poprawność polityczna się skończyła...a wynik,czy S.A tak naprawdę (po odejściu Tarasa) wogóle nie miało dla nich znaczenia!
Miasto także nie naciska na spółkę bo wcale nie chce do niej wchodzić!
No coż z pozytywów mamy teraz wolną przestrzeń w nazwie klubu 8) Nie wiem czy DS uda sie to wykorzystać ale nawet gdyby...to i tak fala krytki spłynie, a to że pewnie kasy mniej od Bogdanki,a to nazwa głupia itp.Mogę sie założyć.
A co do nowej ekipy-nie ma problemu niech przyjdą niech spróbują,takze bede ich wsierał swoim wolontariatem 8)

Czyli to wszystko wina Bogdanki? A fe a fe. Kowal zawinil a Cygana powiesili :-D. W kilku miastach zuzel maja konkretnie w dupie a mimo to jakos prezesi potrafia sami znalezc darczyncow, bez pomocy miasta. Takim prezesem to byle frajer z ulicy potrafi byc, pod haslem RATUJMY LUBELSKI ZUZEL. 4 lata mial na szukanie i kogo przytargal do klubu? Ciagle powtarzanie jak mantra ze nie ma pieniazkow. Gdybym ja dawal dobra kase a obdarowany by ciagle krzyczal ze jest bieda i ze sie nie da, to bym sie solidnie wkurwil. Jeszcze narobil obory najpierw w RF a pozniej ze skladem na ten sezon. Bez juniorow i bez trenera. Kto tu zainwestuje kase jak przy dotacji 600 tys byla bryndza, wstyd i wywiadziki w stylu "inni sa bogaci a my biedni". Prezes ruszyl dupe albo i nie jak mu polozyli brzytwe na jajach. Trzeba bylo myslec o tym wczesniej, a jak sie nie potrafi zalatwic sponsorow i budzetu to trzeba miec honor i oddac miejsce lepszym albo przynajmniej ambitniejszym. Spolke chocby z.o.o tez olal mimo zalecen Bogdanki i Zuka. Szkolenia mlodziezy brak, nul, zero. Krat tez przez 5 lat nie mogl zdjac, a Kepie zajelo to 2 miesiace. Do tego dochodza dziwne transakcje z leciwymi samochodami. Pytam wiec jakie sa argumenty za pozostaniem Sprawki? Litosc? Nie kazdy musi byc prezesem, moze w innej dziedzinie sie sprawdzic. Np. w polityce.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#368 Postautor: grzesiek » 10 lutego 2014, o 11:38

truskawa pisze:A to krwiożercze bestie. Wypompowują pieniądze ze swojego Stowarzyszenia. Powinni w ogóle tego klubu nie zakładać i sami siebie nie okradać. Bydlaki!

o własnie tak te bydlaki (jak to napisałeś) traktują to Stowarzyszenie- Ja własny Folwark Zwierzęcy (zwierzęta to Zawodnicy i My kibice :lol: ) . A okradają nie samych siebie - bo gówno w to zainwestowali tylko Sponsorów.
NA ZAWSZE WIERNI !!!

Awatar użytkownika
pav
Junior

#369 Postautor: pav » 10 lutego 2014, o 11:50

truskawa pisze:A to krwiożercze bestie. Wypompowują pieniądze ze swojego Stowarzyszenia. Powinni w ogóle tego klubu nie zakładać i sami siebie nie okradać. Bydlaki!

"Bowiem nie ma lepszych źródeł niż publiczne są pieniądze
Który mądry gangster by przepuścił lada taką okazję "

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#370 Postautor: truskawa » 10 lutego 2014, o 12:23

Nie wiedziałem, że klub dostał już jakieś pieniądze publiczne na 2014 rok. Nie słyszałem też, żeby dotacje za poprzednie lata były rozliczone niezgodnie z przeznaczeniem.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
pav
Junior

#371 Postautor: pav » 10 lutego 2014, o 12:36

Jak zwykle rżniesz głupa.
Jeśli w lewej kieszeni masz 10 tys zł od sponsora a w prawej 10 tys zł dotacji z miasta to pensję prezesa płacisz z tych sponsorskich a z publicznych realizujesz "Szkolenie sportowe oraz organizacja i udział w zawodach sportowych w kategorii wiekowej seniorów" i jest git ?
Stosując metody kreatywnej księgowości pewnie jest.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#372 Postautor: truskawa » 10 lutego 2014, o 12:58

Ok, no to którzy sponsorzy mają obiekcje co do przeznaczenia ich kasy? Bo oskarżenia rzucają kibice na forum, a nie oszukani i pompowani sponsorzy.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#373 Postautor: grzesiek » 10 lutego 2014, o 13:02

wszyscy potencjalni i dlatego ich nie ma!!!
NA ZAWSZE WIERNI !!!

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#374 Postautor: truskawa » 10 lutego 2014, o 13:04

buahhaha. Dobre

Sprawka i Wojciechowski pompują swój klub z kasy od sponsorów których nie ma. Czarodzieje kreatywnej księgowości.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#375 Postautor: grzesiek » 10 lutego 2014, o 13:13

wiesz co nawet nie chce mi się komentować twojego postu, bo dobrze wiesz o co mi chodziło a pajaca robisz z siebie doskonale! A Na rynku lubelskim uwierz mi że panuje dokładnie taka opinia jak Ci napisałem. Sorry za ton,
NA ZAWSZE WIERNI !!!