Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka
Re: Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka
Prosze przestancie juz o tej strategii rozwoju mlodziezy ktorej rzekomo żądała Bogdanka. Dobrze wiem do ktorej konferencji sie odwolujecie, ale wtedy mowili tylko o Gorniku Leczna, a nie o klubie KMZ. W tamtym czasie bylo to juz wielokrotnie prostowane na forum, ale czesc dalej powtarza to jak mantre i wkurza jak sie czyta ta nieprawde po 100 razy i jest ona wymieniana jako powod odejscia Bogdanki.
Ja sobie to napisalem czysto hipotetycznie, zeby pokazac, ze zawsze mozna "nie dopelnic warunkow umowy", szczegolnie w kontekscie wspolpracy klub-sponsor. Upraszczajac, jak sponsor bedzie sie chcial wycofac to zawsze znajdzie dobry powod. Oczywiscie nikt mu nie broni wycofac sie bez powodu, jednak w przypadku takich duzych firm, ze wzgledow PRowych dobrze jest podac jakies "obiektywne" uzasadnienie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- niespokojny
- Trener
Dziwi Cię to że nikt się nie tłumaczy z wyjścia ze sponsoringu z tak amatorsko zarządzanego klubu? PRowo rezygnacja wypada pozytywnie zarówno w oczach pracowników jak i akcjonariuszy, więc po co się tłumaczyć?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Łoptymista
- Trener
Dokladnie.
Poza tym podanie do publicznej wiadomosci "wchodzimy bo klub nas rozczarowal, nie spelnil umow" przyczyni sie do powstania magla i przepychanek medialnych, na ktorych normalnej firmie raczej nie zalezy.
KMZ mial swoje piec minut z Bogdanka, wszystko wskazuje na to, ze szanse na dluzszy zwiazek spartolil, a co teraz byli partnerzy mowia publicznie o przyczynach rozstania to jedynie dyplomacja.
Poza tym podanie do publicznej wiadomosci "wchodzimy bo klub nas rozczarowal, nie spelnil umow" przyczyni sie do powstania magla i przepychanek medialnych, na ktorych normalnej firmie raczej nie zalezy.
KMZ mial swoje piec minut z Bogdanka, wszystko wskazuje na to, ze szanse na dluzszy zwiazek spartolil, a co teraz byli partnerzy mowia publicznie o przyczynach rozstania to jedynie dyplomacja.
Nikt mnie nie rozumie normalnie, a ja mam wrazenie, ze mowimy o tym samym 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- Łoptymista
- Trener
Ale posty same sie nabijaja.
Ja tam Cię już rozumiem, podobnie jak rozumiem czemu Bogdanka nie chce dalej topić kasy w taki twór jakim jest jeszcze KMŻ.
Ja tam Cię już rozumiem, podobnie jak rozumiem czemu Bogdanka nie chce dalej topić kasy w taki twór jakim jest jeszcze KMŻ.
Ja ostatnio zaczalem sie zastanawiac, czy Bogdanka rzeczywiscie moglaby byc na dluzej z KMZ ? Kiedys sponsorowali AZS i odeszli mimo tego, ze druzyna byla w extraklasie.
-
lubelskizuzelpl
^^^Pierwsza część oświadczenia była juz publikowna,w drugiej której wcześniej nie widzialem powiało bardzo delikatnym
optymizmem.
Trzeba kuć żelazo póki gorące,i dogadać przynajmniej kwestie kewlarów...tylko tyle i aż tyle...
Ale trzeba sie tam ruszyć osobiście i umowić spotkanie a nie słać pisma faxem!
optymizmem.
Trzeba kuć żelazo póki gorące,i dogadać przynajmniej kwestie kewlarów...tylko tyle i aż tyle...
Ale trzeba sie tam ruszyć osobiście i umowić spotkanie a nie słać pisma faxem!
Łoptymista pisze:KMZ mial swoje piec minut z Bogdanka, wszystko wskazuje na to, ze szanse na dluzszy zwiazek spartolil, a co teraz byli partnerzy mowia publicznie o przyczynach rozstania to jedynie dyplomacja.
Chyba caly ten sponsoring byl jedynie dyplomacja, zreszta nie wazne...
Sponsorowanie KMZ jest troche jak sponsorowanie biednego dziecka w Sudanie. Nigdy go nie widziales, nie wiesz jak wyglada i czy istnieje, i na co tak naprawde ida Twoje pieniadze, wiesz tylko, ze co miesiac idzie przelew z Twojego konta.
lubelskizuzelpl pisze:Oficjalne pismo z LW w sprawie sponsoringu
Wszystko jasne i nie ma niewiadomych
go! pisze:Łoptymista pisze:KMZ mial swoje piec minut z Bogdanka, wszystko wskazuje na to, ze szanse na dluzszy zwiazek spartolil, a co teraz byli partnerzy mowia publicznie o przyczynach rozstania to jedynie dyplomacja.
Chyba caly ten sponsoring byl jedynie dyplomacja, zreszta nie wazne...
Sponsorowanie KMZ jest troche jak sponsorowanie biednego dziecka w Sudanie. Nigdy go nie widziales, nie wiesz jak wyglada i czy istnieje, i na co tak naprawde ida Twoje pieniadze, wiesz tylko, ze co miesiac idzie przelew z Twojego konta.
Tak samo jak sponsorowanie z miejskich pieniędzy Motoru, MKS, Startu ...
Szczególnie skórokopów, którzy nie mają prawie pieniędzy z innych źródeł niż miasto, a promocję Lublina robią gównianą. MKS to uznana w Polsce firma i najlepsza sportowa wizytówka naszego miasta. Start też zrobił w tym roku milowy krok do przodu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Szczególnie skórokopów, którzy nie mają prawie pieniędzy z innych źródeł niż miasto, a promocję Lublina robią gównianą. MKS to uznana w Polsce firma i najlepsza sportowa wizytówka naszego miasta.
Skoro najlepszą wizytówką miasta jest drużyna reprezentująca całkowicie marginalną dyscyplinę sportu (nie mylić z piłką ręczną mężczyzn) to jest gorzej niż myślałem. Na szczęście jest inaczej. Jeden wygrany mecz piłkarskiego Motoru w II lidze odbija się szerszym echem w Polsce (vide: internet i fora kibicowskie) niż cały sezon szczypiornistek. Dzieje się tak dlatego, że piłka nożna ma najwięcej kibiców w Polsce.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Gdyby nie MKS, to w najwyzszej lidze Lublin mialby tylko Budowlanych. To, ze Ty malo slyszysz o recznej kobiet, to nie znaczy, ze nikt nie slyszy i nikt sie nie interesuje. Z reszta na Polsacie Sport czesto sa relacje na zywo meczow Montexu.
... które ogląda pińcet osób w całej Polsce 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
kilar pisze:Gdyby nie MKS, to w najwyzszej lidze Lublin mialby tylko Budowlanych. To, ze Ty malo slyszysz o recznej kobiet, to nie znaczy, ze nikt nie slyszy i nikt sie nie interesuje. Z reszta na Polsacie Sport czesto sa relacje na zywo meczow Montexu.
Znam wielu ludzi z różnych stron Polski. NIKT o tych babach nie słyszał, a o Motorze piłkarskim i żużlowym wszyscy. Relacje w telewizji? Skoki do wody też tam są.
Ale o Motorze słyszeli ze względu na poziom sportowy czy poziom chuligaństwa? Piłkarki ręczne są obok Budowlanych jedynym przedstawicielem Lublina w najwyższych klasach rozgrywkowych. Piłkarski Motor naszą wizytówką? Ekstra...
Kargolo pisze:Ale o Motorze słyszeli ze względu na poziom sportowy czy poziom chuligaństwa? Piłkarki ręczne są obok Budowlanych jedynym przedstawicielem Lublina w najwyższych klasach rozgrywkowych. Piłkarski Motor naszą wizytówką? Ekstra...
Poziom chuligaństwa? Nie bądź śmieszny. Równie dobrze znany jest poziom pijaństwa lubelskich kibiców żużlowych. Motor budował swoją markę przynajmniej od lat 70-tych (wtedy zaczęły się sukcesy), działając w ramach dwóch najpopularniejszych dyscyplin ligowych w Polsce, a Ty wyjeżdżasz z jakąś marginalną dyscypliną na poziomie kobiet...
- stefanzdzialek
- Senior
Odkąd Motor spadł z Extraklasy przez 23 lata byłem na jednym meczu, nie wiem co mną powodowało, że ten jeden obejrzałem, może chwilowa depresja, mniejsza o to. To było w zeszłym roku na meczu ze Zniczem. Pomimo, że na meczu było 400 os. to do kasy, jedynej czynnej trzeba było stać pół godziny bo każdego spisywali z dowodu osobistego, przez co na mecz wszedłem w 10 min. i niestety zostało mi jeszcze 80 min nudnego do wyrzygania meczu w ślimaczym tempie, bramki padały gęsto, ale polotu i widowiska było w tym tyle co kot napłakał.
Więc wolę już poziom kobiet, nawet jak grają padakę to milej się na nie patrzy niż na żelusiów z torebkami przez ramię.
A co do marki Motoru, to dobrze napisałeś zaczął ją budować w latach 70 - tych ale zapomniałeś dodać , że skończył w 90 - tych.
Taka prawda.
A kasy węglowej szkoda. Bo takich strzałów gotówki od jednego sponsora to nie ma się raczej co spodziewać w najbliższych latach, obym się mylił.
Więc wolę już poziom kobiet, nawet jak grają padakę to milej się na nie patrzy niż na żelusiów z torebkami przez ramię.
A co do marki Motoru, to dobrze napisałeś zaczął ją budować w latach 70 - tych ale zapomniałeś dodać , że skończył w 90 - tych.
Taka prawda.
A kasy węglowej szkoda. Bo takich strzałów gotówki od jednego sponsora to nie ma się raczej co spodziewać w najbliższych latach, obym się mylił.
stefanzdzialek pisze:A co do marki Motoru, to dobrze napisałeś zaczął ją budować w latach 70 - tych ale zapomniałeś dodać , że skończył w 90 - tych.
Taka prawda.
Wyjaśnione? Dalsza dyskusja nie ma sensu. Jak chcesz to dalej jaraj się podrzędną trzecioligową drużyną. Ja na ręczną kobiet też nie chodzę ale wypadałoby docenić poziom sportowy jaki nasze dziewczyny prezentują.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Oczywiście, że "zwykłej", napotkanej na ulicy osobie, bliższa będzie nazwa Motor, niż Mks, Spr(czy nawet Montex). Piłka nożna zawsze będzie popularniejsza, niż piłka ręczna - w wykonaniu pań szczególnie.
Ale to, że ktoś powie: "tak, znam Motor oczywiście, pamiętam ten klub, jak grał w I lidze" - kompletnie nie ma nic wspólnego z teraźniejszością.
Podejrzewam, ze dla większości ludzi (tych, którzy nie mają bzika na punkcie piłki nożnej i nie grzebią po "tabelach" niższych lig) marki takie, jak Motor, Stal Mielec, czy Olimpia Poznań zawsze będą się "kojarzyć", ale co druga osoba nie będzie w stanie odpowiedzieć na pytanie, czy te kluby dalej istnieją i czy wszystkie mają jeszcze seniorskie drużyny
Zgadzam się ze "stefanemzdzialek" w tym temacie.
Ale to, że ktoś powie: "tak, znam Motor oczywiście, pamiętam ten klub, jak grał w I lidze" - kompletnie nie ma nic wspólnego z teraźniejszością.
Podejrzewam, ze dla większości ludzi (tych, którzy nie mają bzika na punkcie piłki nożnej i nie grzebią po "tabelach" niższych lig) marki takie, jak Motor, Stal Mielec, czy Olimpia Poznań zawsze będą się "kojarzyć", ale co druga osoba nie będzie w stanie odpowiedzieć na pytanie, czy te kluby dalej istnieją i czy wszystkie mają jeszcze seniorskie drużyny
Zgadzam się ze "stefanemzdzialek" w tym temacie.
Kargolo pisze:stefanzdzialek pisze:A co do marki Motoru, to dobrze napisałeś zaczął ją budować w latach 70 - tych ale zapomniałeś dodać , że skończył w 90 - tych.
Taka prawda.
Wyjaśnione? Dalsza dyskusja nie ma sensu. Jak chcesz to dalej jaraj się podrzędną trzecioligową drużyną. Ja na ręczną kobiet też nie chodzę ale wypadałoby docenić poziom sportowy jaki nasze dziewczyny prezentują.
Marka to coś co trudno stracić zwłaszcza, że zapracowali na nią także żużlowcy. Dalsza dyskusja nie ma sensu w sytuacji gdy niektórzy tutaj najwyraźniej uważają, iż lubelskie szczypiornistki reprezentują wyższy poziom piłki ręcznej niż futboliści Motoru piłki nożnej. Widać pewnym "mężczyznom" zbyt mocno udzieliła się koedukacyjna atmosfera.
Czarek pisze: Dalsza dyskusja nie ma sensu w sytuacji gdy niektórzy tutaj najwyraźniej uważają, iż lubelskie szczypiornistki reprezentują wyższy poziom piłki ręcznej niż futboliści Motoru piłki nożnej.
Czarek, z Twojego wpisu wynika, że zaznaczone zdanie jest nieprawdziwe. Na pewno chciałeś to napisać?
Znajdź proszę kogoś kto uważa inaczej
Jak Ty nie jestem fanem żeńskiej piłki ręcznej (w przeciwieństwie do męskiej), ale tym razem chyba Cię poniosło.
Każdemu jego Everest...
Trzy razy byłem na meczach Motoru. Raz napier*li się z ochroną i Policją, drugi z kibicami drużyny przeciwnej, a trzeci obrzucali butelkami sędziego, że ten na noszach znoszony był do szatni.Poziom chuligaństwa? Nie bądź śmieszny.
To naprawdę nie jest śmieszne.
Warto też zastanowić się ile razy ostatnio Motor pojawiał się w ogólnopolskiej telewizji. Ja pamiętam dwa. Raz jak kibole zatrzymali pociąg pod Poznaniem, a drugi jak jakiś kibol pod budynkiem klubowym startował do dziennikarza Polsatu czy innego TVNu.