Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Treningi

#7626 Postautor: go! » 16 marca 2014, o 01:00

Czarek stosuje tylko maly wybieg. Chodzilo mu o to ze kazdy przyjdzie choc raz obejrzec nowy stadion takze od srodka

Czarek
Trener

#7627 Postautor: Czarek » 16 marca 2014, o 11:10

$korzen$ pisze:Oczywiscie masz racje, ale Czarek napisal, ze jak Motor awansuje do I ligi to beda mieli 3 razy wieksza frekwencje od zuzlowcow. Ja po prostu chce sie dowiedziec jak on na to wpadl i jak on to wyliczyl. No i z wielkim smutkiem nie moge sie doczekac.

Dane dotyczą popularności piłki nożnej w Lublinie, otwarcia obiektu, którego tutaj nigdy nie było i udziału w rozgrywkach I-ligowych.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#7628 Postautor: $korzen$ » 17 marca 2014, o 11:33

To jest w Lublinie cos takiego jak popularnosc pilki noznej (mowie konkretnie o Motorze) :lol: ?

Wracajac do tematu, to mozesz mi te dane przytoczyc, jakis link? bo jestem przekonany, ze sa to dane wyimaginowe w twoim mozgu nie majace zadnego pokrycia w rzeczywistosci. No ale nadal mam resztki nadziei, ze sie myle. Chetnie zapoznam sie z tymi danymi Czarku. Najbardziej interesuje mnie "po awansie do I ligi pilkarze beda miec frekwencje 3 razy wieksza od zuzlowcow" Ale bardziej szczegolowymi tez nie pogardze.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#7629 Postautor: Cooper » 17 marca 2014, o 11:47

Czarek pisze:Dane dotyczą popularności piłki nożnej w Lublinie, otwarcia obiektu, którego tutaj nigdy nie było i udziału w rozgrywkach I-ligowych.

Otwarcie obiektu - owszem, chwilowo wplynie na podniesienie frekwencji. Na otwarciu moga nawet zagrac bracia Mroczek przeciwko przeciwko jakims oldbojom i tez bedzie komplet. Zeby jednak gromadzic stale ok. 10 tys. na stadionie potrzebny jest "wysoki" poziom (tj. ekstraklasa i walka o cos). I to tez mam watpliwosci. Bo kto, oprocz 2-3 tysiecy fanatykow pojdzie na teoretyczny mecz Motor-Piast Gliwice, decydujacy o zajeciu 9. miejsca?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#7630 Postautor: $korzen$ » 17 marca 2014, o 11:58

Spokojnie Cooper, Czarek na pewno poda zaraz jakies oficjalne i wiarygodne dane :D

Czarek
Trener

#7631 Postautor: Czarek » 17 marca 2014, o 17:32

$korzen$ pisze:To jest w Lublinie cos takiego jak popularnosc pilki noznej (mowie konkretnie o Motorze) :lol: ?

Wracajac do tematu, to mozesz mi te dane przytoczyc, jakis link? bo jestem przekonany, ze sa to dane wyimaginowe w twoim mozgu nie majace zadnego pokrycia w rzeczywistosci. No ale nadal mam resztki nadziei, ze sie myle. Chetnie zapoznam sie z tymi danymi Czarku. Najbardziej interesuje mnie "po awansie do I ligi pilkarze beda miec frekwencje 3 razy wieksza od zuzlowcow" Ale bardziej szczegolowymi tez nie pogardze.

Wyluzuj. Rozmawiamy o prognozach, a Ty się rzucasz jakbym powiedział, że ktoś ci dziewczynę/chłopaka dyma. Spokojnie. Piłka nożna jest o wiele bardziej popularną dyscypliną w Lublinie i regionie. Jest sportem masowym. Przejdź się po okolicy i popytaj ile osób było kiedyś na meczu, ogląda piłkę w telewizji czy wręcz w nią grało. Niezłym wyznacznikiem jest liczba komentarzy pod wiadomościami o meczach piłkarzy Motoru i spotkaniach lubelskich żużlowców na stronach Kuriera czy Dziennika Wschodniego. Przy piłkarskich wieściach jest kilkanaście/kilkadziesiąt wpisów, przy żużlowych szkoda gadać. Wyposzczeni piłkarscy kibice dostaną pięknie opakowany produkt (stadion) z - i tu pytanie jaką? - zawartością. Jeśli dobrą frekwencja będzie wysoka.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#7632 Postautor: $korzen$ » 17 marca 2014, o 17:43

Dane dotyczą popularności piłki nożnej w Lublinie, otwarcia obiektu, którego tutaj nigdy nie było i udziału w rozgrywkach I-ligowych.

:lol: :lol: No ale gdzie te dane ja sie pytam? To w koncu masz jakies liczby czy cos sobie ubzdurales w glowie?

Tak jak myslalem, nic sie nie pomylilem, na przyszlosc te wyimaginowane herezje zachowaj dla siebie bo to juz podchodzi pod totalny kabaret.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#7633 Postautor: _piotrusss » 17 marca 2014, o 18:17

$korzen$ pisze:Tak jak myslalem, nic sie nie pomylilem, na przyszlosc te wyimaginowane herezje zachowaj dla siebie bo to juz podchodzi pod totalny kabaret.

Zauważam jakieś objawy obsesji z Twojej strony w tym temacie. Czarek może uważać, że nowy stadion będzie wypełniany po brzegi na każdym meczu Motoru i ma do tego prawo. Pomijając kwestie zdroworozsądkowe, nikt nie jest w stanie teraz zaprzeczyć temu w 100%, gdyż takiej sytuacji po prostu jeszcze nie było. A Twoje czepianie się jednego zdania na 15 w każdym swoim kolejnym poście jest niepokojące ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#7634 Postautor: $korzen$ » 17 marca 2014, o 18:27

Ale Czarek napisal, ze ma jakies dane. Chce sie tylko dowiedziec jakie, chcialbym zostac oswiecony i dowiedziec sie w jaki sposob obliczyl, ze Motor po awnasie do I ligi bedzie mial frekwencje 3 razy wieksza od zuzlowcow :D a jak ktos ubzdural sobie cos w glowie twierdzac przy okazji, ze ma na to dowody/dane a nastepnie twierdzi, ze to tylko prognozy... to czy dla Ciebie nie jest to niepokojace? 8) Wydaje mi sie, ze stan Czarka jest duzo powazniejszy niz moj 8)

Czarek
Trener

#7635 Postautor: Czarek » 17 marca 2014, o 18:27

$korzen$ pisze:

:lol: :lol: No ale gdzie te dane ja sie pytam? To w koncu masz jakies liczby czy cos sobie ubzdurales w glowie?

Tak jak myslalem, nic sie nie pomylilem, na przyszlosc te wyimaginowane herezje zachowaj dla siebie bo to juz podchodzi pod totalny kabaret.

Dane:
1. Popularność piłki nożnej w Lublinie jest niepodważalna, jeśli uważasz inaczej jesteś postacią ze skeczu. Może liczba boisk w mieście Cię przekona?
2. Wszędzie w Polsce nowe stadiony przyciągały parę tysięcy widzów więcej. Jeśli uważasz inaczej podaj przykład.
3. Na Motor w I lidze chodziło więcej kibiców. Zwłaszcza na atrakcyjniejsze spotkania np. z Pogonią czy Polonią. Jeśli uważasz inaczej masz problem.

Czarek
Trener

#7636 Postautor: Czarek » 17 marca 2014, o 18:31

_piotrusss pisze: A Twoje czepianie się jednego zdania na 15 w każdym swoim kolejnym poście jest niepokojące ;)

To jakiś rodzaj fundamentalizmu religijnego z głębokiej prowincji. Może jest członkiem sekty antyfutbolistów małorolnych?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#7637 Postautor: $korzen$ » 17 marca 2014, o 18:36

Czarek pisze:
$korzen$ pisze:

Dane:
1. Popularność piłki nożnej w Lublinie jest niepodważalna, jeśli uważasz inaczej jesteś postacią ze skeczu. Może liczba boisk w mieście Cię przekona?
2. Wszędzie w Polsce nowe stadiony przyciągały parę tysięcy widzów więcej. Jeśli uważasz inaczej podaj przykład.
3. Na Motor w I lidze chodziło więcej kibiców. Zwłaszcza na atrakcyjniejsze spotkania np. z Pogonią czy Polonią. Jeśli uważasz inaczej masz problem.

Czarek czy z toba na prawde jest wszystko w porzadku? ja tobie nic udowadniac nie musze bo to nie ja walnalem babola miesiaca/roku i nie ja probuje sie z tego wyplatac jak skonczony idiota.

Na motor chodzi obecnie 500 zapalonych dresow, no moze tysiac. Ile osob chodzi na zuzel w Lublinie? Stajesz sie powoli Zdzislawem Krecina tego forum. Bylem na kilku meczach Motoru w I lidze i poza meczem ze Slaskiem frekwencja byla dramatyczna i nie bylo nawet polowy tego co na przecietnym meczu zuzlowcow w I lidze. Wiec o czym ty bredzisz? Czy ty myslisz, ze na Motor przez caly sezon bedzie chodzic po 5-10 tys ludzi bo nowy stadion? Czlowieku, 2-3 mecze i Motorowcy beda marzyc o zuzlowej frekwencji na poziomie 1-szo ligowym. Zgodze sie z toba tylko pod warunkiem awansu Motoru do Ekstraklasy, na poziomie I-szo ligowym twoje fanaberie zostana tylko w sferze marzen.

I daruj sobie chlopaku te smieszne osobiste wycieczki, nie robia one na mnie wrazenia i nie bede sie znizal do poziomu Flinta i twojego. Za cienki w uszach jestes i u mnie juz dawno awansowales na poziom Jatamana. Pozdrawiam i zalecam wizyte u specjalisty badz zmiene dilera.

Czarek
Trener

#7638 Postautor: Czarek » 17 marca 2014, o 19:02

$korzen$ pisze:Czarek czy z toba na prawde jest wszystko w porzadku? ja tobie nic udowadniac nie musze bo to nie ja walnalem babola miesiaca/roku i nie ja probuje sie z tego wyplatac jak skonczony idiota.

Przecież to Ty się kompromitujesz. Jak ostatni debil prowadzisz dyskusję o fakcie, a przecież rozmawiamy o sytuacji hipotetycznej. Co będzie gdy, co byłoby jeśli. Rozumiesz? Poza tym te emocje, dogmaty. Słuchaj, a może Ty uważasz, że rozmawiasz sam ze sobą? Interpretujesz sobie moją wypowiedź, z prognozy robisz sobie dla własnych potrzeb błędny opis zdarzenia, schlebiasz sobie (" Za cienki w uszach jestes"), deprecjonujesz wypowiedź, której nie było, jednocześnie podnosząc ją do rangi wydarzenia ("to nie ja walnalem babola miesiaca/roku"), stworzyłeś sobie przeciwnika, którego nie ma i starasz się go poniżyć ("nie ja probuje sie z tego wyplatac jak skonczony idiota"). Od dawna tak masz?
Ostatnio zmieniony 17 marca 2014, o 19:13 przez Czarek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#7639 Postautor: _piotrusss » 17 marca 2014, o 19:03

$korzen$ pisze:Ale Czarek napisal, ze ma jakies dane. Chce sie tylko dowiedziec jakie, chcialbym zostac oswiecony i dowiedziec sie w jaki sposob obliczyl, ze Motor po awnasie do I ligi bedzie mial frekwencje 3 razy wieksza od zuzlowcow :D a jak ktos ubzdural sobie cos w glowie twierdzac przy okazji, ze ma na to dowody/dane a nastepnie twierdzi, ze to tylko prognozy... to czy dla Ciebie nie jest to niepokojace? 8) Wydaje mi sie, ze stan Czarka jest duzo powazniejszy niz moj 8)

Moja troska wynikała z tego, iż zauważyłem twoją nieumiejętność przyjęcia do wiadomości faktu, że ktoś ma zdanie inne niż Ty, szczególnie gdy według Ciebie jest ono nielogiczne. Albo bezprawnie wymagasz od oponenta tłumaczenia się z tego co napisał, stojąc nad nim i wrzeszcząc w każdym poście jak napalony kocur, albo (gdy on nie ma ochoty się tobie tłumaczyć) sprowadzasz wszystko do swojej wyższości nad stworzoną przez siebie czarną listą Jatamanów i innych. Po prostu wyluzuj, nikt nie ma obowiązku Ci się tłumaczyć ze swoich poglądów, nawet jeśli mówi o tym, że ma wiarygodne dane, bo nie musi Ci ich udostępniać. I abstrahując od racji (czy nie) Czarka, to w sumie on raczej leje na Twoje zaczepki, a Ty się gorączkujesz jak lepszej klasy chory fanatyk.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Sober
Senior

#7640 Postautor: Sober » 17 marca 2014, o 19:04

Ty tak na powaznie? :shock: Liczba boisk do pilki noznej w Stanach jest znacznie wieksza niz liczba torow NASCAR Racing. Idac Twoim tokiem myslenia oznacza to, ze kopana za ocenam jest duzo bardziej popularna anizeli wyscigi, ktore sa tam obok futbolu amerykanskiego i baseballu sportem wiodacym jesli chodzi o ogladalnosc. Niebywale.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#7641 Postautor: kilar » 17 marca 2014, o 19:07

Oj dobra dajcie spokoj z ta dyskusja. Z reszta Ty korzen tez kilka lat temu piales z zachwytu nad Adamkiem i nie dochodzily do Ciebie zadne argumenty, ze w ciezkiej nic nie osiagnie i nie dorowna Golocie. Po sobocie juz wiadomo, gdzie jest jego miejsce.
Nawiazujac do Czarka to poczekajmy az stadion oddadza i sie zobaczy ta frekwencje na Motorze. Bo teraz to wybitne teorie mozna tu czytac.

Czarek
Trener

#7642 Postautor: Czarek » 17 marca 2014, o 19:19

Sober pisze:

Ty tak na powaznie? :shock: Liczba boisk do pilki noznej w Stanach jest znacznie wieksza niz liczba torow NASCAR Racing. Idac Twoim tokiem myslenia oznacza to, ze kopana za ocenam jest duzo bardziej popularna anizeli wyscigi, ktore sa tam obok futbolu amerykanskiego i baseballu sportem wiodacym jesli chodzi o ogladalnosc. Niebywale.

Idąc moim tokiem myślenia liczba boisk jest jednym z czynników. Idąc Twoim i moim jest to również oglądalność. I jeszcze jedno: NIE ZAMIERZAM TU PLUĆ I PONIŻAĆ NIKOGO TYLKO DLATEGO, ŻE UWAŻA, IŻ NA MOTOR NA NOWYM STADIONIE W I LIDZE BĘDZIE CHODZIĆ MNIEJ LUDZI NIŻ PRZEWIDUJĘ.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#7643 Postautor: $korzen$ » 17 marca 2014, o 19:32

_piotrusss pisze:
$korzen$ pisze:Ale Czarek napisal, ze ma jakies dane. Chce sie tylko dowiedziec jakie, chcialbym zostac oswiecony i dowiedziec sie w jaki sposob obliczyl, ze Motor po awnasie do I ligi bedzie mial frekwencje 3 razy wieksza od zuzlowcow :D a jak ktos ubzdural sobie cos w glowie twierdzac przy okazji, ze ma na to dowody/dane a nastepnie twierdzi, ze to tylko prognozy... to czy dla Ciebie nie jest to niepokojace? 8) Wydaje mi sie, ze stan Czarka jest duzo powazniejszy niz moj 8)

Moja troska wynikała z tego, iż zauważyłem twoją nieumiejętność przyjęcia do wiadomości faktu, że ktoś ma zdanie inne niż Ty, szczególnie gdy według Ciebie jest ono nielogiczne. Albo bezprawnie wymagasz od oponenta tłumaczenia się z tego co napisał, stojąc nad nim i wrzeszcząc w każdym poście jak napalony kocur, albo (gdy on nie ma ochoty się tobie tłumaczyć) sprowadzasz wszystko do swojej wyższości nad stworzoną przez siebie czarną listą Jatamanów i innych. Po prostu wyluzuj, nikt nie ma obowiązku Ci się tłumaczyć ze swoich poglądów, nawet jeśli mówi o tym, że ma wiarygodne dane, bo nie musi Ci ich udostępniać. I abstrahując od racji (czy nie) Czarka, to w sumie on raczej leje na Twoje zaczepki, a Ty się gorączkujesz jak lepszej klasy chory fanatyk.

Na samym wstepie zaznaczam, absolutnie sie nie goraczkuje, raczej smieje sie w nieboglosy z Czarka i jego fantazji. Ale ten temat juz skonczylem. Takze bez obaw kolego :) NIe czepialbym sie tego tyle czasu gdyby nie te dane i tekst "na motor w 1 lidze przyjdzie 3 razy wiecej ludzi niz na zuzel" bo to dla mnie jakas makabra i oderwanie od rzeczywistosci na poziomie nadajacym sie do specjalistycznego leczenia. Ale nie bede dalej ciagnal tej dyskusji.

Kilar a w czym mial niby dorownywac Golocie Adamek? :shock: :shock: Golota nie wygral nic, przegral wszystko co bylo do przegrania za wyjatkiem walki z Byrdem gdzie go przekrecili i w boksie w grunie rzeczy jest nikim. Dal fajna walke ze skonczonym Bowem, a ludzie i media wykreowaly go na przyszlego mistrza swiata a jak bylo pozniej? wszyscy wiemy. I jak mozesz twierdzic, ze Adamek nic nie osiagnal? Byl sie o mistrza z Klitschko, przez prawie 5 lat byl w top 5 wagi ciezkiej a ty piszesz, ze nic nie osiagnal? Chlopie koles ktory w 2007 roku wazyl 79kg potrafil lac i nokautowac kolesi, ktorzy warzyli po 90,100 i wiecej kilogramow. Jemu sie nalezy pomnik a nie takie teksty. I pamietaj, na chwile obecna Adamek to najbardziej utytulowany polski bokser w historii. Nie zasluzyl sobie na takie cos. Jego walki z Briggsem, Ulrichem, Cunninghamem przejda do historii. Ale to nie ten temat. Wierzylem w Adamka bo bylo w co i kogo wierzyc bo w cruiserweght byl fenomenalny. Coz, nie udalo sie, ale nie dyskredytuj tego co zrobil w boksie Adamek bo to po prostu niepowazne.

Czarek
Trener

#7644 Postautor: Czarek » 17 marca 2014, o 19:53

$korzen$ pisze:Wierzylem w Adamka bo bylo w co i kogo wierzyc bo w cruiserweght byl fenomenalny.

Dobrze, że przyznajesz się do swojego absurdalnego rozumowania, choć grono fachowców przepowiadało Adamkowi kiepską karierę w wadze ciężkiej zaczynając od masy ciała do siły uderzenia, ale kontekście naszej dyskusji stajesz się postacią groteskową.

Hrabia
Szkółkowicz

#7645 Postautor: Hrabia » 17 marca 2014, o 19:54

Aby na piłkę przychodziło kilka tysięcy kibiców muszą być spełnione pewne warunki. Motor musi walczyć w 1 lidze o awans do ekstraklasy. Po drugie musie być szeroko zakrojona promocja i zmiana postrzegania tego widowiska przez mieszkańców. Póki co kojarzy się tylko i wyłącznie z kiepskim spektaklem sportowym i z dresami na trybunach. Niech tylko klimat będzie podobny jak na żużlu, atmosfera rodzinnego pikniku, to wierzę, że frekwencja może błyskawicznie wzrosnąć.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#7646 Postautor: $korzen$ » 17 marca 2014, o 20:00

Kolego Czarek, znawco pilki i boksu, wiesz kim jest David Haye oraz Roy Jones? Tak samo jak Adamek wywodzili sie z nizszych kategorii wagowych. Pod wzgledem warunkow fizycznych i sily ciosu wlasciwie odpowiadali Adamkowi. Obaj zostali mistrzami swiata wagi ciezkiej. Adamek tez mial szanse, zabraklo dobrego trenera i jebniecia w lapie. Wiec jezeli nie masz pojecia o czym piszesz to zamilknij, bo robisz z siebie jeszcze wiekszego pajaca. Ty,m bardziej, ze Adamek przegral z Vitalim Klitschko a Haye pokonal Valueva a Roy Jones Ruiza, zawodnikow o przynajmniej dwie klasy slabszych niz starszy Klitschko. Wiec jak ktos tutaj robi za groteske, to poraz kolejny ty. No i kariery Adamka w HW nie okreslilbym jako kiepskiej, zarobil okolo 10 milionow zlotych, mial szanse na mistrza swiata, przez 5 lat byl w czolowce rankingow i jest obecnie najlepszym polskim piesciarzem w historii. Zapewne po przeczytaniu twoich postow smialby sie z Ciebie jeszcze bardziej niz ja.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#7647 Postautor: kilar » 17 marca 2014, o 20:13

$korzen$ pisze:Kilar a w czym mial niby dorownywac Golocie Adamek? :shock: :shock: Golota nie wygral nic, przegral wszystko co bylo do przegrania za wyjatkiem walki z Byrdem gdzie go przekrecili i w boksie w grunie rzeczy jest nikim. Dal fajna walke ze skonczonym Bowem, a ludzie i media wykreowaly go na przyszlego mistrza swiata a jak bylo pozniej? wszyscy wiemy. I jak mozesz twierdzic, ze Adamek nic nie osiagnal? Byl sie o mistrza z Klitschko, przez prawie 5 lat byl w top 5 wagi ciezkiej a ty piszesz, ze nic nie osiagnal? Chlopie koles ktory w 2007 roku wazyl 79kg potrafil lac i nokautowac kolesi, ktorzy warzyli po 90,100 i wiecej kilogramow. Jemu sie nalezy pomnik a nie takie teksty. I pamietaj, na chwile obecna Adamek to najbardziej utytulowany polski bokser w historii. Nie zasluzyl sobie na takie cos. Jego walki z Briggsem, Ulrichem, Cunninghamem przejda do historii. Ale to nie ten temat. Wierzylem w Adamka bo bylo w co i kogo wierzyc bo w cruiserweght byl fenomenalny. Coz, nie udalo sie, ale nie dyskredytuj tego co zrobil w boksie Adamek bo to po prostu niepowazne.

W wadze ciezkiej Adamek nic nie osiagnal. To, ze bil sie z Kliczko...no wiesz Wach tez sie bil, Sosnowski tez. Pamietam dobrze, ze jakby Kliczko chcial to w jednej z pierwszych rund ta walke zakonczylby.

Zgadzam sie natomiast, ze za to co zrobil z junior ciezkiej i pol ciezkiej naleza mu sie slowa uznania. Ale tylko i wylacznie za to.

Jesli chodzi o ten spektakularny nokaut na kolesiu 90-100 kilowym, to masz na mysli walke z Golota ? Bo tylko ta mi przychodzi do glowy. Estrada, Areola, Grant to punkty. Wiec gdzie te nokauty ?

Ge(L)o
Trener

#7648 Postautor: Ge(L)o » 17 marca 2014, o 20:15

Motor to niedługo spadnie do III ligi (czyli czwartej) i choćby im Camp Nou zbudowali to więcej niż 1000 osób na nich nie przyjdzie.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#7649 Postautor: $korzen$ » 17 marca 2014, o 20:18

kilar pisze:
$korzen$ pisze:Kilar a w czym mial niby dorownywac Golocie Adamek? :shock: :shock: Golota nie wygral nic, przegral wszystko co bylo do przegrania za wyjatkiem walki z Byrdem gdzie go przekrecili i w boksie w grunie rzeczy jest nikim. Dal fajna walke ze skonczonym Bowem, a ludzie i media wykreowaly go na przyszlego mistrza swiata a jak bylo pozniej? wszyscy wiemy. I jak mozesz twierdzic, ze Adamek nic nie osiagnal? Byl sie o mistrza z Klitschko, przez prawie 5 lat byl w top 5 wagi ciezkiej a ty piszesz, ze nic nie osiagnal? Chlopie koles ktory w 2007 roku wazyl 79kg potrafil lac i nokautowac kolesi, ktorzy warzyli po 90,100 i wiecej kilogramow. Jemu sie nalezy pomnik a nie takie teksty. I pamietaj, na chwile obecna Adamek to najbardziej utytulowany polski bokser w historii. Nie zasluzyl sobie na takie cos. Jego walki z Briggsem, Ulrichem, Cunninghamem przejda do historii. Ale to nie ten temat. Wierzylem w Adamka bo bylo w co i kogo wierzyc bo w cruiserweght byl fenomenalny. Coz, nie udalo sie, ale nie dyskredytuj tego co zrobil w boksie Adamek bo to po prostu niepowazne.

W wadze ciezkiej Adamek nic nie osiagnal. To, ze bil sie z Kliczko...no wiesz Wach tez sie bil, Sosnowski tez. Pamietam dobrze, ze jakby Kliczko chcial to w jednej z pierwszych rund ta walke zakonczylby.

Zgadzam sie natomiast, ze za to co zrobil z junior ciezkiej i pol ciezkiej naleza mu sie slowa uznania. Ale tylko i wylacznie za to.

Jesli chodzi o ten spektakularny nokaut na kolesiu 90-100 kilowym, to masz na mysli walke z Golota ? Bo tylko ta mi przychodzi do glowy. Estrada, Areola, Grant to punkty. Wiec gdzie te nokauty ?

Bobby Gunn, Banks, knockdowny z Cunnnghamem, Golota, Walker. Dla mnie Adamek to mega kozak i dlugo nam przyjdzie czekac na drugiego takiego.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#7650 Postautor: kilar » 17 marca 2014, o 20:24

Ale mowa jest o wadze ciezkiej. Poza tym serio traktujesz walke z Golota ? Jak dla mnie to typowa komercha.