Nasi w zagranicznych startach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#477 Postautor: Cooper » 21 czerwca 2004, o 21:55

A jednak powiem, co mysle, co mi tam. Po co On sie tam pcha? Doswiadzceniem to moze Darek wiekszosc zawodnikow z angielskich torow obdzielic, wiec salbo mi sie robi, jak czytam, ze "niech tam jedzie i zdobywa doswiadczenie i podnosi umiejetnosci"! Tak to moznaby powiedziec gdyby Jelenia wzieli (to taki zart z Jeleniem w lidze angielskiej :D ). Poza tym nic nie ujmujac Darkowi, to za wielkiej slawy on tam nie zdobedzie i za wiele nie zwojuje. No chyba, ze dla kasy...ale przeciez kasa to glownie punkty, a tych chyba nie za wiele bedzie...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#478 Postautor: Lublin_Fan » 21 czerwca 2004, o 22:48

Oj Cooper czepiasz sie. A może Darek akurat chce sobie pojeździć i ma gdzieś wszelkie krytyczne uwagi?
Należą mu się brawa za ambicje.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#479 Postautor: Cooper » 21 czerwca 2004, o 22:50

Ja tam Darka lubie, bo to fajny koles i dobry zawodnik, ale sie na stare lata mu zachcialo... ale OK, liga angielska fajna sprawa.

Michał K.
Kontakt:

#480 Postautor: MichaÅ‚ K. » 21 czerwca 2004, o 22:58

Jak widzę zdania na temat występów Darka w Anglii są podzielone. Może warto postawić się na miejscu zawodnika. Jeśli nadaża się okazja na starty na wyspach i chociażby spróbowanie swoich sił na tamtych torach to dlaczego nie skorzystać? Wiadomo że najlepsze lata Darka juz minęły, ale wciąż prezentuje dosyć dobry poziom. Jeśli nie teraz to kiedy? Nawet jeśli ta przygoda miałaby niezbyt długo trwać. Łatwo jest nam siedzieć przed komputerem i wyrażać swoje opinie, ale gorzej jeśli przychodzi do działania i podejmowania decyzji. To prawda, że to właśnie Lee polecił władzom klubu osobę Darka. Więc jeśli on wierzy że Darek może się tam sprawdzić to dlaczego ma nie spróbować? :)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#481 Postautor: kdsz » 21 czerwca 2004, o 23:24

Rany, marudzicie jak stare baby! Darek nie jest mlokosem ktory rzuca sie z motykÄ… na slonce, tylko doswiadczonym zawodnikiem ktory dokladnie wie na co go stac. Jesli chce posmigac w Anglii - niech smiga na zdrowie.

Mnie osobiscie denerwuje fakt, ze wiekszosc lubelskich zawodnikow poza jazdÄ… w naszym klubie nic komplenie nie robi. Juniorzy mogliby sobie cos znalezc chocby w Czechach, Knapp z powodzeniem moglby jezdzic w Allsvenskan czy Premier League. Poza Piszczem tylko Franek gdzies sie w Niemczech pokazuje, a reszta wypoczywa. Dlatego tez decyzje Sledzia przyjmuje z zadowoleniem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#482 Postautor: GIGI » 21 czerwca 2004, o 23:44

Mnie osobiscie denerwuje fakt, ze wiekszosc lubelskich zawodnikow poza jazdÄ… w naszym klubie nic komplenie nie robi. Juniorzy mogliby sobie cos znalezc chocby w Czechach

hehe z czym do ludzi?? Daniel nie ma umiejętności wogóle a Stachyra sprzętu
Knapp z powodzeniem moglby jezdzic w Allsvenskan czy Premier League.

Zgadzam się , ten zawodnik ma duże szanse aby powalczyc z niezłym skutkiem poza Polską
Franek gdzies sie w Niemczech pokazuje, a reszta wypoczywa.

Reszta odpoczywa po trudach meczu ligowego i 1 treningu
Decyzje Sledzia przyjmuje z zadowoleniem.

a ja mimo wszystko nie, Anglia to cięzki kawałek chleba

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#483 Postautor: Gelo » 21 czerwca 2004, o 23:48

Śledź w Anglii? Następny do połamania? Bez sensu

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#485 Postautor: GIGI » 22 czerwca 2004, o 00:02

Gawrzyk pisze:Tacy goscie jak Adams, Sulli, Crump, Ricki czy nawet Richardson jezdza co 2-3 dni i jakos sa cali i zdrowi.
wszystko to kwestia szczescia.

Tak tylko ci zawodnicy najpierw jeździli w Anglii a dopiero potem przyszli do Polski a to jest różnica. Zawodnicy z pierwszej ligi nie mają czego szukać w Angielskiej ekstralidze. Nie ma się co oszukiwać, taka jest prawda , okrutna ale prawdziwa.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#486 Postautor: Gelo » 22 czerwca 2004, o 00:09

... i czołówka światowa nie musi braków nadrabiać czymkolwiek. Bo na to "cokolwiek" po prostu brakuje umiejętności i się upada na prowadzeniu.

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#487 Postautor: Przemas » 22 czerwca 2004, o 01:14

Super wiadomość Darek pojezdzi w lidze angielskiej :P oby lepiej mu szlo niz Piszczykowi!! :wink:
NO ciekawe co pokaze w piÄ…tek w meczu z Eastbourne gdzie pewnie zadebiutuje Hlib :D
W lidze szwedzkiej nie widzą dla Rybki miejsca w składzie takze dobrze ze jest okazja pokazania sie na wyspach, Sledz jest na tyle doświadczonym zawodnikiem ze jest w stanie przekonac do siebie dzialaczy Panter :o
Brawa naleza sie tez dla Lee za zalatwienie kontraktu dla "Rybki" :P

Michał K.
Kontakt:

#488 Postautor: MichaÅ‚ K. » 22 czerwca 2004, o 07:46

W jednym zdaniu PRZEMAS nie masz racji. Darek miał już zaproszenia do występowania w Rospiggarnie. Nie skorzystał bo miał problemy sprzętowe i wolał więcej uwagi poświęcić naszej lidze.
A dla Lee faktycznie należą się duże brawa za to, że promuje naszych zawodników. :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#489 Postautor: Cooper » 22 czerwca 2004, o 14:50

Co to za zdjecie Darka w tym newsie na stronie glownej? Ma chyba plastron Unii Tarnow (?) Tak pytam z ciekawosci.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#490 Postautor: Apocalips » 22 czerwca 2004, o 15:31

Cooper pisze:Co to za zdjecie Darka w tym newsie na stronie glownej? Ma chyba plastron Unii Tarnow (?) Tak pytam z ciekawosci.

Tak "Rybka" jest w plastronie Unii Tarnów, a to zdjęcie zostało zrobione na przedsezonowym sparingu w Tarnowie, w którym nasi dostali ostro po .... (wiadomo czym :wink: )

Pozdrawiam
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#491 Postautor: Cz@rek » 22 czerwca 2004, o 19:25

Nie róbmy z Darka emeryta o lasce!!! Co to wyjedzie za granicę i odrazu
się połamie! Jeszcze nie tak dawno czytałem na tym forum że, naszym
zawodnikom NIE CHCE SIĘ startować poza naszą ligą.
Mając na myśli głównie właśnie Darka! :evil: "...ma u nas ugruntowaną
pozycję po co się wysilać gdzieś jeszcze..."
Liga Brytyjska to prestiż,uznanie,i wysoki poziom zawodów :!:
DAREK,życzę powodzenia!!!

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#492 Postautor: Kubbas » 22 czerwca 2004, o 20:55

Prawdziwy wystep w "kratke" zanotowal Peter w meczu w szwecji:

Vastervik
1. Tomasz Gollob 11+2 (1*,1,2,3,1*,3)
2. Tomasz Chrzanowski 8 (2,2,3,0,0,1)
3. Magnus Zetterstroem 7+1 (1*,-,0,3,3,0)
4. Niels Kristian Iversen 2 (2,0,-,0)
5. Matej Ferjan 10 (2,2,3,1,2,0)
6. Krzysztof Jabłoński 2+1 (0,0,-,2*)
7. Jorgen Hultgren 2 (2,0,0,-)
8. Hampus Gustavsson NS

Luxo Stars
1. Mark Loram 9+1 (0,3,2,2,2*)
2. Sebastian Ułamek 8+3 (3,1,1*,2*,1*)
3. Peter Karlsson 9 (3,0,3,0,3)
4. Hans N Andersen 6+1 (d,3,2,1*)
5. Mikael Max 11 (3,1,2,3,2)
6. Thomas Ljung 2 (1,1,-,0)
7. Peter Ljung 9+1 (3,1,3,1*,1)
8. Ricky Kling NS

Sober
Senior

#493 Postautor: Sober » 22 czerwca 2004, o 21:32

kdsz pisze:Mnie osobiscie denerwuje fakt, ze wiekszosc lubelskich zawodnikow poza jazdÄ… w naszym klubie nic komplenie nie robi. Juniorzy mogliby sobie cos znalezc chocby w Czechach, Knapp z powodzeniem moglby jezdzic w Allsvenskan czy Premier League. Poza Piszczem tylko Franek gdzies sie w Niemczech pokazuje, a reszta wypoczywa. Dlatego tez decyzje Sledzia przyjmuje z zadowoleniem.

No właśnie. Warto to podkreślić. Wystarczy popatrzeć na Gorzów czy Gdańsk. Prawie każdy zawodnik ma lige zagraniczną, a nawet 2,3...(przykłady:Kostek, Chrzanek, Paluch, FLis)
Nowa liga = nowe doświadczenia, które zaowdnyicy wykorzystają w naszej drużynie. Jeżeli Rybka nie będzie miał więcej kłopotów sprzętowych, bo chyba już sie z nimi uporał, jestem za. Darek wie co robi. Nie ma pięciu lat.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#495 Postautor: Radzio » 23 czerwca 2004, o 07:50

Teraz część formuowiczów krytykuje Darka za to że chce jeszcze pojexdzić, a czy nadal będziecie krytykowac jak mu bedą wychodzić starty na przyzwoitym poziomie. Dzięki angli Darek może jeszcze lepiej pojeździć w polskiej lidze a to za sprawą funduszy ligi angielskiej dzięki kturej bedzie mógl włozyc troche w sprzęt. Co do samego występowania na wyspach też jak bym miał taka propozycje zgodizł bym sie, a kto by się nie zgodził? Darek jest osobą ktura lubi jeździć sprawia mu to przyjemność dla tego jestem jak najbardziej za tym aby występował na wyspach

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#497 Postautor: Gelo » 23 czerwca 2004, o 09:16

Ja jestem z tej strony co są 'za'. Darek lubi jeździc i niech sobie w Anglii tez swoich sił spróbuje, a co :).

A ja jestem z tej strony co są przeciw. Po prostu nie widzę sensu w tym przedsięwzieciu. Poza zarobkami Darka (w co wątpię) TŻ nie ma z tego żadnej korzyści.
A kontuzje to można złapać wszędzie

Można, ale zwiększając o ponad połowę liczbę startów również o połowę zwiększa się ryzyko złapania kontuzji - to chyba oczywiste. O tym, że skala trudnosci jazdy na Wyspach jest większa nawet niewarto wspominać
ale jak zawodnik jezdzi często i to wytrzymuje kondycyjnie to to może mu tylko pomoć, w wjeżdzeniu się i w obraniu bardziej pewności siebie oraz lepszej techniki jazdy.

Za dziesięć lat będzie miał jak znalazł :D. Młody jest, perspektywiczny.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#498 Postautor: GIGI » 23 czerwca 2004, o 14:33

Nic dodać nic ująć Gelu;) Trafiłes w samo sedno ;)

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#500 Postautor: Kubbas » 25 czerwca 2004, o 21:47

Po 2 seriach startow Darek ma na swoim koncie 2 pkt. (0,2)
a po 6 biegach pantery przegrywaja 17:22

pozdrawiam