#31 Postautor: Citas » 29 czerwca 2004, o 10:07
Na grudziądzkim forum napisałem:
No więc zbliża się bardzo ciekawy mecz pomiędzy drużynami GTŻ Grudziądz i TŻ Lublin. Na pewno Grudziądzanie nie oddadzą łatwo tego pojedynka, ani Lublinianie ne przyjadą tu na wycieczkę. Obie drużyny mają wielkie aspiracje w związku z końcówką rundy zasadniczej. Lublinianie liczą na awans do ekstraligi. Natomiast grudziądzanie mają jeszcze szanse na awans do pierwszej czwórki i na pewno będą chcieli ją wykorzystać. Spróbujmy porównać skład obu ekip:
Billy Hamill - Peter Karlsson 1 0 || 1 0
Starzy wyjadacze światowych torów. Stali bywalcy w grand prix, wciąż należą do elity światowej. Pojedynki tych zawodów będą ozdobą tego meczu. Stawiam na Bulleta z dwóch względów myślę że on jednak jest lepszy oraz w tym sezonie tak naprwde tutaj w Grudziądzu nikt go nie pokonał ( upadek w pierwszym łuku i kontynuowanie jazdy 0 pkt)\
Robert Sawina - Dariusz Śledź 0,5 0,5 || 1,5 0,5
Obaj starzy wyjadacze polskich torów, swoje najlepsze lata mają już za sobą. Jednak zawsze można nanich liczyć. Tutaj stawiam na remis, bo wielkie doświadczenie i chytrość żużlowa przemiawia za równo za jednym jak i za drugim
Mariusz Puszakowski - Grzegorz Knapp 0,5 0,5 || 2 1
Młodzi gniewni. Oboje będzie chciało pokazać się z jak nalepszej strony. Puszak przeplatający fatalne występy doskonałymi, będzie chciał w dwóch ostatnich kolejkach poprowadzić swą drużynę do zwycięstwa i awansu do pierwszej czwórki. Knapp wychowanek GKM będzie chciał pokazać grudziądzanom, że jest wartościowym zawodnikiem. Obaj znają bardzo dobrze tajniki grudziądzkiego toru
Åukasz Pwlikowski - Mariusz Franków 1 0 || 3 1
Pawlik powoli staje się ulubieńcem grudziądzkiej publiczności, za swoją nieustepliwość, walkę do końca. Myślę że w niedziele powinien wygrywać z Frankowem. Choć jak zwykle się obali.
JarosÅ‚aw Åukaszewski - Sebastian TrumiÅ„ski/ Jerzy Mordel 1 0 || 4 1
Jarek będzie chciał pokazać się z ja najlepszej strony bo może to być ostatni dla niego mecz w tym sezonie. I myślę, że Jarek swoje zrobi.
Krzysztof Buczkowski Grzegorz Musiał - Daniel Jeleniewski Dawid Stachyra 0,5 1,5 || 4,5 2,5
Od Musiała Lublina mają zdecydowanie lepszych juniorów i tutaj nie mam wątpliwości. W pierwszym biegu któryśz Lubelskich młodych zawodników może pokanać Buczka.
Reasumując wyszło mi 4,5 do 2,5 dla Grudziądza. Wliczyłem w to nasz tor. Teraz dodaję jeden punkt Lublinianomz racji iż wydaję mi się że w tych obliczeniach byłem zbyt pobłażliwy dla zawodników GTŻ-u. A więc 4,5 do 3,5. Wynik mówi sam za siebie ciekawe, emu=ocjonujące spotkanie, trzymające w niepewności do końca. Myślę jednak, żę w tym mecz górą będą grudziądzanie, którzy wygrają 49 41.