Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
To musisz zaczekać conajmniej do sierpnia, bo nabawił się bardzo poważnej kontuzji.
carpe diem!
Niech trener zaprosi na trening Lahtiego i Mastersa, postawi pod taśma i zobaczymy który lepszy.
Hrabia pisze:Niech trener zaprosi na trening Lahtiego i Mastersa, postawi pod taśma i zobaczymy który lepszy.
Ja bym był ostrożny akurat z takimi porównaniami. Widziałem obu w akcji - zdecydowanie lepsze wrażenie zrobił Masters. Rację ma korzeń, że rywal inny. Ale trzeba pamiętać, że defekt na pierwszym miejscu no i jeden błąd w ostatnim biegu dzięki czemu został wyprzedzony przez Łopatę. Tak byłby niełapany. Na korzyść Sama przemawia jeden fakt - w tym sezonie jeszcze nie dał ciała ani razu. Timo zaliczył kilka wpadek. Powinni jechać obaj w składzie - ale co zrobić z Mathiasem i na jakiej podstawie go odstawić od składu? Ja bym nie wiedział.
Z tego co widać Matias na torze w lublinie nie czuje zbyt komfortowo także może to jest jakiś sposob aby brac go tylko na wyjazdy ja wiem ze dopiero byl jeden mecz mam nadzieje ze sie myle. zobaczymy po meczu z gdanskiem...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ja wiem czy niekomfortowo? Pierwsze biegi z Krosnem niemrawe, ale potem jechal swietnie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
taki to facet. W Rawiczu kiedy przyjechał ostatni w swoim drugim wyścigu (dodam - w dość kiepskim stylu) przepowiedziałem, że wygra jeszcze w tym meczu przynajmniej jeden wyścig. Wygrał wszystkie do końca. Dlatego konsekwentnie namawiałbym trenera na puszczanie go na próbe toru. Moim zdaniem zwiększy to szanse na jeden udany wyścig T-bloma więcej w meczu.
Szwed się po prostu uczy, i zależy w którą stronę pójdzie z ustawieniami podczas meczu ale widać że wnioski potrafi wyciągać i moim zdaniem może być lepszą inwestycją od camerona w przeszłości 
Działo się wczoraj w Szwecji 
https://www.youtube.com/watch?v=FMnIwrGTESA
I komentarze innych żużlowców:
http://www.foxsports.com.au/motor-sport ... 7402355210
https://www.youtube.com/watch?v=FMnIwrGTESA
I komentarze innych żużlowców:
http://www.foxsports.com.au/motor-sport ... 7402355210
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Hancock to ostatni zawodnik, po którym bym się spodziewał takiej akcji 
Sytuacja z Nickim robi się niezdrowa. Teraz po każdym trąceniu przez Dzika, będą lecieć do niego na solówkę.
Sytuacja z Nickim robi się niezdrowa. Teraz po każdym trąceniu przez Dzika, będą lecieć do niego na solówkę.
Zapracował sobie na to latami, więc może mieć pretensje do siebie. Tyle, że on na to głęboko w poważaniu i jak woził po płotach, tak będzie to robił nadal. Ten typ tak ma.
Każdemu jego Everest...
zgadzam sie z Ge(L)em
a tak poza tym to mam nadzieje, ze Nicki wypunktuje Warda jak ten wroci do scigania
a tak poza tym to mam nadzieje, ze Nicki wypunktuje Warda jak ten wroci do scigania
METHANOL ADVENTURE TEAM
A ja mam nadzieje, że Nicki w końcu trafi na swojego i ktoś wypunktuje Nickiego. Przydałoby mu się trochę czasu na refleksję nad sobą.
- niespokojny
- Trener
Po tej akcji lubię Grina jeszcze bardziej. Chociaż w życiu bym się po nim tego nie spodziewał. Najbliżej był chyba Zagar. Ale skoro Hancockowi puściły nerwy to znaczy, że Pedersen sobie nagrabił.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Trochę ma Nicki rację że na Grega patrzy młodzież i dla młodych chłopaków jest on wzorem do naśladowania.dał tutaj niestety popis chuligaństwa. Z drugiej strony co ten sport by znaczył bez adrenaliny i prawdziwych emocji.Dziadziuś Greg na torze raczej nie wdaje sie w przepychanki unika sytuacji kontuzjogennych.W życiu bym się nie spodziewał po nim takiego zachowania.To co zrobił bylo sprytne.Przywalił Nickiemu nie uderzając.Myk jak z futbolu amerykańskiego.W całej tej aferze trudno mi jest trzymać którąś stronę.Nie pochwalam takich zachowań ale z drugiej strony i wożenie po płotach Dzika jak i walki kogutów mają swój"urok"
A dla mnie właśnie takie sytuacje dodają smaczku temu sportowi. Jak to mawiał Jasio Stachyra: żużel to nie jest sport dla ministrantów.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:

Przy okazji Nicki wypomniał Gregowi sytuację z GP w Warszawie (chociaż wprost tego nie napisał). Na antenie Canal Plus Wojciech Grodzki cytował słowa Grega Hancocka ze spotkania z zawodnikami do którego doszło po przerwanym 12 biegu, że owe 12 biegu to był kompromis, na który umawiali się wcześniej. Z wpisu Nickiego na Twitterze można domyśleć się, że Greg i Nicki wspierali się wzajemnie aby oprotestować dalszy start w tych zawodach...
Sytuacja dodajaca tylko kolorytu. Dwie ikony zuzla w takim pieknym starciu
Gdyby to jakis mlodzian wyskoczyl tak na Nickiego to byloby niesmaczne, a tutaj patrzy sie na to troche... z sympatia
Coz, gdy skoncza swoje bogate kariery, to na pewno bedzie nam ich brakowalo...
Oczywiscie - agresywnosc Nickiego jest przerysowana (zwlaszcza, ze naprawde nie jezdzi juz tak agresywnie jak kiedys). Ogladalem niedawno program o nim na Canal+, po obejrzeniu stwierdzilem, ze to naprawde gosc, ktory jest w gronie wielkich tego sportu zasluzenie.
A Hacockowi chyba wszyscy wybacza
Nie jestem sobie w stanie przypomniec nawet wywiadu, w ktorym by sie zdenerwowal, a co dopiero taka akcja... Mial prawo sie zdenerwowac raz na 30 lat 
Oczywiscie - agresywnosc Nickiego jest przerysowana (zwlaszcza, ze naprawde nie jezdzi juz tak agresywnie jak kiedys). Ogladalem niedawno program o nim na Canal+, po obejrzeniu stwierdzilem, ze to naprawde gosc, ktory jest w gronie wielkich tego sportu zasluzenie.
A Hacockowi chyba wszyscy wybacza
To że GP zakończono bo chciał tego Hancock to było oczywiste,
wystarczy obejrzeć jak otwierały mu się ręce i jak z tym walczył na tle
normalnie jadących przeciwników. Pedersenowi nie szło to go wsparł,
gdyby jechał 3,2,3 toby mu powiedział "spieprzaj dziadu"
I tak trzeba podziwiać Grega i Golloba że jeszcze walczą,
ale na Narodowym to była walka z własnym sobą.
wystarczy obejrzeć jak otwierały mu się ręce i jak z tym walczył na tle
normalnie jadących przeciwników. Pedersenowi nie szło to go wsparł,
gdyby jechał 3,2,3 toby mu powiedział "spieprzaj dziadu"
I tak trzeba podziwiać Grega i Golloba że jeszcze walczą,
ale na Narodowym to była walka z własnym sobą.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
Akurat najwiekszymi paralitykami na narodowym z perspektywy II luku to byly Kangury czyt. Batcherlor i Holder. Batchelor wygladal jakby I raz siedzial na motocyklu. Ogolnie uwazam tez, ze bardziej niz o tor (ktory z pewnoscia nadawal sie jeszcze do jazdy) chodzilo o tasme startowa a wlasciwie o jej brak. Start bez tasmy to troche tak jakby Federerowi dac paletke od tenisa stolowego i kazac grac z Djokovicem. Ten temat tez byl poruszany podczas finalu DPS gdzie ktorys z komentatorow powiedzial wprost, ze podczas sgp na narodowym poszlo glownie o maszyne startowa. Gdyby nie to zawodnicy spokojnie odjechali by jeszcze kilka biegow.
Co do starcia Pedersen - Hancock, przesmieszne sa tlumaczenia Nickiego, ze byl szybszy i nie faulowal. Na tym nagraniu z trybun wyraznie widac, ze juz od polowy luku zaczyna wypuszczac motocykl w strone bandy co konczy sie zahaczeniem o przednia opone Hancocka. Faul bez dwoch zdan. Nicki to ten sam psychol co kilka lat temu, tylko dzisiaj fauluje z wieksza gracja
tak samo bylo z Pawlickim na finale DPS.
Co do starcia Pedersen - Hancock, przesmieszne sa tlumaczenia Nickiego, ze byl szybszy i nie faulowal. Na tym nagraniu z trybun wyraznie widac, ze juz od polowy luku zaczyna wypuszczac motocykl w strone bandy co konczy sie zahaczeniem o przednia opone Hancocka. Faul bez dwoch zdan. Nicki to ten sam psychol co kilka lat temu, tylko dzisiaj fauluje z wieksza gracja
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Złe porównanie bo regulamin tenisa jasno precyzuje jakie mogą być rakiety do tenisa: Długość ramy nie może przekraczać 73,7 cm (29 cali), a jej szerokość 31,7 cm (12,5 cala), natomiast długość powierzchni naciągu nie może przekraczać 39,4 cm (15,5 cala) a szerokość 29,2 cm (11,5 cala). I nie ma mowy aby w tenisa ziemnego grali paletkami od tenisa stołowego.$korzen$ pisze:Start bez tasmy to troche tak jakby Federerowi dac paletke od tenisa stolowego i kazac grac z Djokovicem.
Z kolei regulamin GP jasno precyzuje, że w przypadku awarii taśmy zawodnicy startują na zielone światło.
Tak więc w przytoczonym przez Ciebie przykładzie to byłby protest tenisistów przeciwko złamaniu regulaminu.
Podsumowując: nie ma tłumaczeń dla Olsena że spartolił robotę ale też nikt mnie nie przekona że zawodnicy w tym wypadku też znacznie nie przyczynili się aby olać ponad 50 tysięcy ludzi na stadionie i nie zgodzić się na kontynuowanie tych zawodów. Dorzuciłbym jeszcze do tego wszystkiego sędziego który totalnie pogubił się dając też pożywkę zawodnikom swoimi dziwnymi decyzjami, co mimo wszystko w moich oczach samych zawodników nie usprawiedliwia.
Zapewne masz racje, nie znam sie na tenisie
bardziej chodzilo mi o to, ze zajebisty Federer z paletka od tennisa stolowego nie bedzie juz tak zajebisty jak z rakieta od tennisa ziemnego. Wydaje mi sie, ze dla zuzlowca startowanie na swiatlo to inna bajka i calkiem inny rodzaj koncetracji oraz refleksu niz startowanie klasycznie spod tasmy. Popatrzmy chociazby na Doyle'a czy Jepsena Jensena, ktorzy przed kazdym startem instynktownie skrecali glowe w bok. Takie cos na pewno bardzo mocno rozprasza i wypacza wynik sportowy.
Ale generalnie calkowicie sie z toba zgadzam, wychodzac ze stadionu bylem po prostu zalamany i Olsenem i sedzia i samymi zawodnikami, ktorzy z pewnoscia mogli odjechac jeszcze kilka biegow. A biorac pod uwage, ze to bylo dopiero moje 3 grand prix w zyciu i to po dlugiej przerwie (wczesniej Leszno i Bydgoszcz 2009) mam obrzydzenie do tego cyrku do dzisiaj.
Co dziwne w Cardiff (BSI) czy na Parken (Olsen) nigdy problemow nie bylo. A jak przychodzily zawody stanowiace realne zagrozenie dla BSI (Gelsenkirchen, Ryga czy Warszawa) to smrod byl na caly zuzlowy swiat i nie tylko. Dziwne nie ?
Ale generalnie calkowicie sie z toba zgadzam, wychodzac ze stadionu bylem po prostu zalamany i Olsenem i sedzia i samymi zawodnikami, ktorzy z pewnoscia mogli odjechac jeszcze kilka biegow. A biorac pod uwage, ze to bylo dopiero moje 3 grand prix w zyciu i to po dlugiej przerwie (wczesniej Leszno i Bydgoszcz 2009) mam obrzydzenie do tego cyrku do dzisiaj.
Co dziwne w Cardiff (BSI) czy na Parken (Olsen) nigdy problemow nie bylo. A jak przychodzily zawody stanowiace realne zagrozenie dla BSI (Gelsenkirchen, Ryga czy Warszawa) to smrod byl na caly zuzlowy swiat i nie tylko. Dziwne nie ?
$korzen$ pisze: Federer z paletka od tennisa stolowego nie bedzie juz tak zajebisty jak z rakieta od tennisa ziemnego. Wydaje mi sie, ze dla zuzlowca startowanie na swiatlo to inna bajka i calkiem inny rodzaj koncetracji oraz refleksu niz startowanie klasycznie spod tasmy.
Przykład z Federerem ma się nijak do GP na narodowym, bo to byłaby zmiana dyscypliny sportu. Hokej na lodzie i trawie też się trochę różni, co nie?
W przypadku nieszczęsnego GP to nadal był żużel (czy antyżużel, ale jednak żużel) i wszyscy stając na starcie mieli takie same warunki i takie same szanse. Regulamin GP i wszelkich rozgrywek żużlowych przecież to dopuszcza - start na zielone światło, a nawet na chorągiewkę.
W tym wszystkim najgorsze jest to, że nikt za te blamaż nie odpowiedział i obawiam się, że nie odpowie.
Każdemu jego Everest...
Na swiatlo rowniej startowali niz na tasme 
Taka ciekawostka:
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/39 ... ,id,t.html
prał. Jan Kiełbasa – zwolniony ze stanowiska proboszcza par. w Niedrzwicy Kościelnej i przeniesiony w stan emerytalny
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/39 ... ,id,t.html