Tż Sipma Lublin-Start Gniezno 64 - 26

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#251 Postautor: Talib » 1 lipca 2004, o 14:45

Ru$ek napisał:

"Nie mów hop ostatnio widziałem naprawde spore postępy. Juz niedługo moze będzie jezdzil bardziej płynnie i bez większych problemów."

Czyli co w razie awansu nadaje się do składu na ekstraligę?! Z całą sympatią dla Kacpra mam nadzieję, że się mylę, ale nie wierzę w to. On dopiero zaczyna swoją przygodę z żużlem.

Geest
Senior

#252 Postautor: Geest » 1 lipca 2004, o 16:13

ciekawe jakie recenzje zbierałby Kacper będąc zwykłym chłopakiem z nikąd lecz prezentując ten sam poziom...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#253 Postautor: Talib » 1 lipca 2004, o 16:21

Ale jaki poziom? Objeżdża swobodnie Dawida i Jelenia? No bo jeśli nie to znaczy, że w tej chwili nie jest od nich lepszy, więc pisanie, że mógłby być juniorem w podstawowym składzie w sezonie 2005 jest zdecydowanie na wyrost. Chyba tylko przy założeniu, że żadnego juniora klub nie ma zamiaru pozyskać w miejsce Jeleniewskiego. Przecież Kacper Kępa dopiero w tym roku zaczął jeździć w szkółce, nie posiada jeszcze licencji. Dajcie mu spokojnie trenować, zamiast dmuchać w balon. A co z Klimkiem? Juz nie jest IMŚJ A.D. 2008?

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#255 Postautor: Erwin » 1 lipca 2004, o 18:22

Spójrzmy na to z innej strony, gdzie był marek Kępa gdzie był Kacper jak żużel w Lublinie "umierał", gdy istniał LKŻ a nawet Inter - Polan, był sezon gdzie działaczę rozważali wystartowanie w lidze, nie było nikogo ... Teraz gdy zaczyna się jazda w lubelskim żużlu wszyscy powoli powracają, znalazł się Marek Kępa, pcha synka do szkołki, który ( sądząc po wypowiedzi Gawrzyka ma "świetne" zacięcie do jazdy), są pieniądze są karierowicze nie będzie ich, Kacper Kepa pójdzie do Wrocławia. Niestety moim zdaniem prawda jest aż tak okrutna :x

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#257 Postautor: Erwin » 1 lipca 2004, o 18:33

Właśnie do tego dąże, gdzie oni byli :shock: , wiem jedno - to są karierowicze nie przyszli dla klubu, nie przyszli dla nas tylko dla pieniedzy, takie jest moje zdanie.

Sober
Senior

#258 Postautor: Sober » 1 lipca 2004, o 21:27

Nasi pojechali bardzo równo, a Jeleń SuperStar 8) Martwie sie o Grzesia Knappa :( moze 9 pkt. w 4 startach to nie jest mało, ale w MPPK też pojechał słabo jak na jego umiejetnosci. Mam jednak nadzieje, ze nie jechal na swoich zyletkach.
PS. Dzięki - Meesha!!!

łukasz

#259 Postautor: Å‚ukasz » 2 lipca 2004, o 00:24

Erwin pisze:Spójrzmy na to z innej strony, gdzie był marek Kępa gdzie był Kacper jak żużel w Lublinie "umierał", gdy istniał LKŻ a nawet Inter - Polan, był sezon gdzie działaczę rozważali wystartowanie w lidze, nie było nikogo ... Teraz gdy zaczyna się jazda w lubelskim żużlu wszyscy powoli powracają, znalazł się Marek Kępa, pcha synka do szkołki, który ( sądząc po wypowiedzi Gawrzyka ma "świetne" zacięcie do jazdy), są pieniądze są karierowicze nie będzie ich, Kacper Kepa pójdzie do Wrocławia. Niestety moim zdaniem prawda jest aż tak okrutna :x

a co ma inter-polan do kacpra????????????????????????????
kacper chce to jezdzi nie chce to nie i koniec co tu dywagowac...
a inna sprawa jest ze wszyscy ktorzy przychodza po crossie i innych dyscyplinach maja latwiej i szybciej lapia o co chodzi. co jak co ale kacper na pewno ma latwosc jazdy na motocyklu (nawet zuzlowym) niz ktokolwiek ze szkolki. Klimek? chlopaczek super jezdzi i na pewno bedzie smigal ale nie wiedzialem zeby tak chodzil po szerokiej z taka latwoscia jak kacper i to juz po paru treningach...

Geest
Senior

#260 Postautor: Geest » 2 lipca 2004, o 09:51

łukasz pisze:Klimek? chlopaczek super jezdzi i na pewno bedzie smigal ale nie wiedzialem zeby tak chodzil po szerokiej z taka latwoscia jak kacper i to juz po paru treningach...

Klimek ma 14 lat, Kacper 17 (?). Klimek umie juz duzo, a Kacper nieduzo. Klimek ma jeszcze duzo czasu, Kacper nie... Poza tym wnerwia mnie cale zamieszanie wokol osoby Kepy juniora. juz prezes sipmy na motocykl rzucil, wszyscy o Kepie gadaja, pisza w gazetach, a poki co jedyna podstawa do tego sa chyba jego osiagniecia w crossie, a przede wszystkim osiagniecia jego ojca. moze by tak reszcie szkolki poswiecic nieco uwagi, moze naszym 'rezerwowym' juniorom?

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#261 Postautor: Talib » 2 lipca 2004, o 09:53

To się nazywa magia nazwiska. Niestety nie wszyscy pamietają, że samo nazwisko nie jeździ i już widzą młodego Kępę w składzie TŻ Lublin, a jeszcze inni wysyłają go do Wrocławia.

Geest
Senior

#265 Postautor: Geest » 2 lipca 2004, o 12:22

Bimmer pisze:Motocykl jest własnością SIPMA S.A., a młodemu Kępie jedynie użyczony, to tak gwoli ścisłości.

dobrze wiedziec. w takim razie niech Kepa jak najszybciej konczy te zabawe. albo trenuje ostro i czesto, zeby do czegos dojsc, albo sobie daje spokoj, a motorek moze uda sie lepiej spozytkowac...
a tak trzymajac sie tematu szkolki, to niebawem zzacznie sie sezon ogorkowy i nie bedzie zbyt wielu tematow do opisywania w sportowych czesciach gazet. dobrze by bylo gdyby tak lokalne gazety cos napisaly o szkolce. teraz, gdy lubelski zuzel systematycznie 'idzie w gore' i coraz wiecej ludzi nagle sobie o nim przypomina, moze bylaby szansa znaleznienia jakiegokolwiek sponsora dla 'sekcji nieletnich'...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#266 Postautor: istred » 2 lipca 2004, o 15:49

Erwin pisze:Właśnie do tego dąże, gdzie oni byli :shock: , wiem jedno - to są karierowicze nie przyszli dla klubu, nie przyszli dla nas tylko dla pieniedzy, takie jest moje zdanie.

Zuzel dla Kepy do byla praca i celem tej jak i kazdej innej pracy jest zarobienie pieniedzy. Widocznie uznal, ze wiecej zarobi otwierajac salon samochodowy i chyba mial racje.

NIe rozumiem tylko jednej kwestii. Dlaczego Sipma uzycza maszyny osobie, ktora nawet nie jest zawodnikiem klubu :shock: (nie wiem czy mam racje, ale czytalem ze Kepa nie jest w szkolce) a nie moze kupic jakies maszyny zeby mlodzi zawodnicy z klubu mieli na czym sie przynajmniej sprawdzic.
Zwroccie uwage ze Kepa...
1. Ma sponsorow juz z motorcorssu, ktorzy pewnie chetnie zasponsoruja go takze w zuzlu.
2. Z samym nazwiskiem znalazlby kilka osob chetnych zainwestowac w niego kilka zlotych
3. Sam Marek moglby mu kupic maszyne i stac sie sponsorem, przeciez ma kase.

Tutaj nie rozumiem zupelnie filozofii klubu, moze ktos mi ja wytlumaczy, bo nie wierze, ze jest az tak glupia ...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#268 Postautor: Talib » 2 lipca 2004, o 16:10

Proszę mnie źle nie zrozumieć, ale jak klub TŻ SIPMA Lublin ma nie użyczyć motocykla Kacprowi Kępie, skoro prezesem firmy SIPMA S.A. jest Leszek Kępa? Mnie się wydaje, że to logiczne.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#270 Postautor: Erwin » 2 lipca 2004, o 20:58

Eureka ! Jutro siÄ™ wybiorÄ™ do siedziby Sipmy po nowy motorek :D

P.S. Heh wystarczyło pomyśleć, dzięki Bimmer ! pozdr. :wink:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#271 Postautor: Cz@rek » 3 lipca 2004, o 22:40

Na układy nie ma rady!
A tak na marginesie,Marek Kępa był zawsze świetnym negociatorem.
Wiedzą o tym świetnie ci którzy negocjowali z nim kiedyś kontrakty.
P.S.
Czy ktoÅ› patrzy czasami na trybune tzw.VIP :?:
Kto siada najczęściej obok Leszka Kępy?
Tam są bardzo ciekawe spostrzeżenia,kto z kim i dlaczego.