FIM Speedway Under 21 World Championship Final 2 - Lublin
Re: FIM Speedway Under 21 World Championship Final 2 - Lubli
i w różowych rękawiczkach.
Hejty poszly-jak sie spodziewalem. Tak jak napisalem, pretensji o ceny nie mam ale z ciekawosci zapytalem. Wy porownujecie do cen na lige a ja porownuje do cen za mecz Polska-Mistrzowie Swiata. Zawody byly towarzyskie ale gwiazdy zjechaly, to musicie przyznac. Tutaj zawody rangi mistrzowskiej to jedyny atut, jak chlopaki pokaza ladna jazde to zwroce honor, a jak pare wynalazkow nie bedzie sie umialo zlozyc w luk, wtedy poczytam komentarze po meczu.
trzymam kciuki za sukces organizacyjny, sportowy i finansowy.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/53529 ... w-lublinie
bylo? final jednak o 16...
te wazne zawody w Szwecji to final SEC, czyli pewnie hoho cale 4 osoby zostaloby w domu zeby obejrzec to w Eurosporcie zamiast przyjsc na stadion na final IMSJ
wiecej straca na zmianie godziny wg mnie, ale co ja tam wiem, klubowi ekonomisci pewnie wyliczyli dokladnie co im sie bardziej kalkuluje
bylo? final jednak o 16...
te wazne zawody w Szwecji to final SEC, czyli pewnie hoho cale 4 osoby zostaloby w domu zeby obejrzec to w Eurosporcie zamiast przyjsc na stadion na final IMSJ
wiecej straca na zmianie godziny wg mnie, ale co ja tam wiem, klubowi ekonomisci pewnie wyliczyli dokladnie co im sie bardziej kalkuluje
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Od kilku dni już wiadomo, że finał IMŚJ w Lublinie o 16.00. Też uważam, że lepsza byłaby 19:00 nawet jeśli o tej samej porze jest SEC w Szwecji.
Plakat reklamujący sierpniowe zawody w Lublinie:

Plakat reklamujący sierpniowe zawody w Lublinie:

Kolejny przyklad na to jak panowie z Łansport dzialaja dla dobra polskiego zuzla.
A klub powinien sie na to wypiac i zrobic zawody o 19. Nie czaje 16 w sierpniu.
A klub powinien sie na to wypiac i zrobic zawody o 19. Nie czaje 16 w sierpniu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
No ja tez nie rozumiem, jeszcze jak bedzie smazyc w ten dzien to z frekwencja nie musi byc tak kolorowo jak to sie nastawiaja w klubie.
Jeszcze bardziej nie rozumiem, jak mozna bylo zrobic tak Ch**wy plakat reklamujacy. Nie mozna bylo zrobic czegos nowoczesnego, przykuwajacego uwage z jakims Zmarzlikiem czy innym Michelsenem? ten plakat wyglada jak jakies propagandowe scierwo z okresu miedzywojennego. Na pierwszy rzut oka chce sie na to wymiotowac. W tle brakuje tylko czolgu i lassa w dloniach zawodnikow. Nie to zebym sie czepial, ale idzmy z duchem czasu.
Jeszcze bardziej nie rozumiem, jak mozna bylo zrobic tak Ch**wy plakat reklamujacy. Nie mozna bylo zrobic czegos nowoczesnego, przykuwajacego uwage z jakims Zmarzlikiem czy innym Michelsenem? ten plakat wyglada jak jakies propagandowe scierwo z okresu miedzywojennego. Na pierwszy rzut oka chce sie na to wymiotowac. W tle brakuje tylko czolgu i lassa w dloniach zawodnikow. Nie to zebym sie czepial, ale idzmy z duchem czasu.
Plakat, zdaje się, otrzymany z PZM.
Czas na zmiany :]
Grafik płakał jak projektował. Plakat denny, ale taki "Lubelski".
Aż dziw bierze bo te na mecze ligowe są ciekawsze i ładniejsze, ale cóż.
Godziny też pewnie klub nie wybiera, a podyktował ją kto inny. Skwar w połowie sierpnia już tak nie przeszkadza, wszyscy do tego czasu zdążą się do niego przecież przyzwyczaić
Aż dziw bierze bo te na mecze ligowe są ciekawsze i ładniejsze, ale cóż.
Godziny też pewnie klub nie wybiera, a podyktował ją kto inny. Skwar w połowie sierpnia już tak nie przeszkadza, wszyscy do tego czasu zdążą się do niego przecież przyzwyczaić
Ja bym bardzo prosił moderatorstwo, żeby troszkę przytępiło chamstwo, wyzwiska itp. co poniektórych użytkowników, bo czasem gorzej niż w rynsztoku.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
zajalem sie tym pare minut temu i obaj uzytkownicy dostali po ostrzezeniu, mam nadzieje ze pomoze
METHANOL ADVENTURE TEAM
- niespokojny
- Trener
No panowie, a co zlego bylo w 4 cytatach korzenia i podpisie ulubiony uzytkownik? Bardziej, ambitny post o plakacie zasluguje na wywalenie w kosmos.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Widocznie nie tylko ja uwazam, ze masz ze soba problem. Widocznie tez nie tylko ja uwazam, ze ten plakat jest kiepski. Byc moze nie tylko ja uwazam, ze nie masz pojecia o tzw merytorycznej dyskusji? Jezeli ten plakat Ci sie podoba to bron sie chlopaku.
grzesieck pisze:a nawet jakbysmy mieli 1990 to z tej ekipy wymienionej przez Sledzia to tylko Rickardssona moglbys zobaczyc w finale IMSJ
Oprócz niego jeszcze byli
1 Chris Louis Wielka Brytania 14 (3,3,3,2,3)
2 Rene Aas ZSRR 13 (2,3,2,3,3)
3 Tony Rickardsson Szwecja 10 +3 (1,0,3,3,3)
4 Jarosław Olszewski Polska 10 +2 (2,2,1,3,2)
5 Shane Parker Australia 9 (2,2,3,1,1)
6 Lars Gunnestad Norwegia 9 (1,2,2,2,2)
7 Brian Andersen Dania 8 (3,3,2,0,0)
8 Shane Bowes Australia 7 (0,2,2,u,3)
9 Jarosław Szymkowiak Polska 6 (d,3,1,0,2)
10 Dean Standing Wielka Brytania 6 (3,1,u,1,1)
11 Massimo Mora Włochy 6 (2,1,d,2,1)
12 Dariusz Śledź Polska 5 (3,1,1,d,0)
13 Zsolt Böszermenyi Węgry 5 (d,1,1,3,w)
14 Georgi Petranov Bułgaria 4 (1,u,0,1,2)
15 Attila Kovacs Węgry 1 (1,u,0,u,u)
16 Peter Karlsson 0 (d,w,–,–,–)
No coś nie widać na mieście promocji sierpniowych zawodów... Będą przynajmniej jakieś plakaty do pobrania?
Weź nie gadaj. Ja osobiście 4 widziałem. Może to i mało ale specjalnie po mieście się raczej nie poruszam
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"
Bilboardów jest co najmniej 6. A myślę, że pewnie i więcej, także zawody moim zdaniem widać na mieście 
Ja tez juz 3 bilboardy, w tym 1 dzisiaj przy turystycznej widzialem takze na pewno cos ruszylo.
jeden nawet przy wjezdzie do swidnika stoi wiec jest akcja z rozmachem 
never ride faster than your angel can fly
2 billboardy wiszą na Tysiąclecia w pobliżu dworca PKS - jeden nad drugim.
Nie wiem tylko kto wpadł na taki pomysł żeby nazwiska żużlowców były złotą czcionką...z daleka nic totalnie nie widać co tam jest napisane
Nie wiem tylko kto wpadł na taki pomysł żeby nazwiska żużlowców były złotą czcionką...z daleka nic totalnie nie widać co tam jest napisane
ogólnie te billboardy są po prostu brzydkie... :/ zamiast przyciągać wzrok to skutecznie obrzydzają i odrzucają.
Naczelny obrońca Karola Barana.
A ja się właśnie nie zgodzę - moim zdaniem tym oldschool'owym stylem przyciągają uwagę.
Mi sie tez rzucil w oczy na skrzyzowaniu obok Lidla na Nadbystrzyckiej.
sorry za małego offa, ale najlepsze plakaty były za tzw. komuny. Tylko wpisywało się markerem nazwę i datę zawodów i już wisiał na okrąglaku. Ten sam wzór, widoczny z daleka. Z ciekawości podchodziłem zobaczyć (bo było widać z daleka że w Lublinie jest żużel) kiedy i o co się jedzie....
Na tych plakatach brakuje kluczowego slowa - "ŻUŻEL", poza tym całkiem spoko.
Plakat powyższy jest właśnie tym z PRL. Młodsi kibice zapewne nie odczuwają doń sentymentu ale ja je jeszcze pamiętam i mi one nie przeszkadzają - może dlatego że kojarzę jeszcze żużlowców wyglądających jak na tej grafice. Jeden wzór plakatów obowiązywał w całej Polsce - były czerwone, żółte, niebieskie i pomarańczowe. Jeden (reklamujący mecz Sparty zagrał nawet w filmie Motodrama). Reasumując - rozumiem, że młodszym się on nie podoba ale tu bardziej od walorów estetycznych wazniejsze są sentymenty. Zresztą widziałem gorsze plakaty - nawet te robione współcześnie, komputerowo. A słowa "ŻUŻEL" rzeczywiście brak