Dofinansowanie klubu przez miasto
Re: Dofinansowanie klubu przez miasto
A mnie odkąd pamiętam razi w lubelskim żużlu co innego. Ludzie nie umieją ze sobą rozmawiać i współpracować. Jak jest ten to drugi się kompletnie wypina i jeszcze robi czarny pijar. Jakby nie można usiąść do stolika i się porozumieć. Przecież ludzie którzy otarli się o ten sport mają olbrzymią bezcenną wiedzę! Pod tym względem nasza kultura rzeczywiście jest bliższa do Rosji i Ukrainy (bez urazy dla tych narodów). Niestety kibiców to tez dotyczy. Nie tylko na forum i stadionie ale również w życiu codziennym. Za mało wymagamy od siebie a dużo od innych. Panująca atmosfera zniechęca. Pozostaje wegetacja lub zapomnienie o żużlu w Lublinie. 
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Jakieś plotki co za dwie imprezy i z kim ratusz te szczegóły ustala?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Chyba jedynym aktywnym podmiotem do takich ustaleń jest KM Cross.
-
Pirat
Lublin_Fan pisze:Jakieś plotki co za dwie imprezy i z kim ratusz te szczegóły ustala?
Za tydzień - wtorek, środa - odbyć się ma Turniej Zaplecza Kadry Juniorów.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Lublin_Fan pisze:Jakieś plotki co za dwie imprezy i z kim ratusz te szczegóły ustala?
http://www.kurierlubelski.pl/sport/lube ... ,10129064/
To jak Miasto juz ustala szczególy takich imprez to wstęp chyba będzie za free i zawody przy świetle jupiterów

Wstęp będzie za free, ale zawody rozpoczną się o godz. 16:00, więc przy świetle dziennym jednak.
Koncepcję finansowania przez ratusz Górnika Łęczna (udostępnienie za darmo Areny Lublin + dotacja) uważam za bezczelne gówno. To już nie tylko finansowanie innych dyscyplin tylko nie żużla, ale nawet wydatki na kluby z innych miast...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/pi ... 83864.html
Z powyższego tekstu wynika, że:
- nasi włodarze zaangażują się w poszukiwania sponsorów dla klubu z innego miasta! Czekam na ruch p. Burego.
"Przeniesienie spotkań do Lublina ma pomóc w znalezieniu nowych sponsorów. Ich ściągnięcie zadeklarowali Żuk oraz Sosnowski." (sic!)
- lubelski podatnik dobrze zapłaci łęczyńskiemu klubowi:
"Górnik będzie rozgrywał domowe mecze na Arenie Lublin. Tutaj odbędą się także przedmeczowe treningi."
- prezydent Lublina ma bardzo dużo kasy na łęczyński sport:
"Widocznie osoby odpowiedzialne za przygotowanie obiektu źle wykonały swoją pracę, lub celowo poszły na łatwiznę mając w perspektywie Arenę Lublin, stadion nie wymagający nakładów. I złote góry, jakich naobiecywał między innymi prezydent Żuk"
- wszystko to wbrew kibicom z Łęcznej:
"(...) podobne głosy (dotyczące bojkotu - przyp.) płyną z każdej strony. Bez względu na wiek, poglądy , wykształcenie czy status społeczny."
Z powyższego tekstu wynika, że:
- nasi włodarze zaangażują się w poszukiwania sponsorów dla klubu z innego miasta! Czekam na ruch p. Burego.
"Przeniesienie spotkań do Lublina ma pomóc w znalezieniu nowych sponsorów. Ich ściągnięcie zadeklarowali Żuk oraz Sosnowski." (sic!)
- lubelski podatnik dobrze zapłaci łęczyńskiemu klubowi:
"Górnik będzie rozgrywał domowe mecze na Arenie Lublin. Tutaj odbędą się także przedmeczowe treningi."
- prezydent Lublina ma bardzo dużo kasy na łęczyński sport:
"Widocznie osoby odpowiedzialne za przygotowanie obiektu źle wykonały swoją pracę, lub celowo poszły na łatwiznę mając w perspektywie Arenę Lublin, stadion nie wymagający nakładów. I złote góry, jakich naobiecywał między innymi prezydent Żuk"
- wszystko to wbrew kibicom z Łęcznej:
"(...) podobne głosy (dotyczące bojkotu - przyp.) płyną z każdej strony. Bez względu na wiek, poglądy , wykształcenie czy status społeczny."
Zagrają kilka razy przy pustych trybunach i przeproszą się z kibicami i stadionem w Łęcznej. Żaden fanatyk zarówno z Łęcznej jak i z Lublina na Arenę Górnika oglądać nie przyjdzie. Pikników zbyt wielu też bym się nie spodziewał, bo tych interesuję głównie wynik, a Górnik z obecnym składem i budżetem jest głównym kandydatem do spadku
.
Obstawiamy frekwencję ?
Na meczu z Lechią, moim zdaniem - max. 3 tys.
Czas na zmiany :]
Biorąc pod uwagę, że mecz zostanie rozegrany w poniedziałek to myślę, że max. 2 tyś. widzów się pojawi.
No chyba, że Lechia na ten mecz przyjedzie, to wtedy może być trochę więcej.
No chyba, że Lechia na ten mecz przyjedzie, to wtedy może być trochę więcej.
Na pierwsze 2-3 mecze (plus ewentualnie później na Legię) pewnie przyjdzie stadko januszów, ale myślę że później Motor w 3 lidze będzie miał większą frekwencję. Najbardziej ucierpią na tym debilizmie fani i piłkarze Górnika. Ci pierwsi, bo zabrali im klub z miasta, co jest dla nich jak sierpowy prosto w twarz. Ci drudzy, bo przez cały sezon będą grali na wyjeździe, bez własnych kibiców (bojkot), za to z cudzymi (obcym ekipom wszystko jedno gdzie - i tak przyjadą). A ze Śląskiem mecz "u siebie" zagrają nawet w gorszych warunkach niż na zwykłym wyjeździe. Cała ekipa Motoru plus solidna grupa wyjazdowa Śląska będzie dopingować przeciwko Górnikowi.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Całkiem prawdopodobne jest dogadanie się z innymi ekipami wyjazdowymi i bojkot Areny przez kibiców przyjezdnych. Po sezonie czekam na jakiś audyt, który wykaże ile lubelski podatnik wydał na klub z Łęcznej.
Na Legii komplet będzie 
Kargolo pisze:A ze Śląskiem mecz "u siebie" zagrają nawet w gorszych warunkach niż na zwykłym wyjeździe. Cała ekipa Motoru plus solidna grupa wyjazdowa Śląska będzie dopingować przeciwko Górnikowi.
Nie sądzę. Wydaje mi się, że ekipa Motoru nie będzie chciała nabijać frekwencji Górnikowi na Arenie, przez co bardziej realny wydaje mi się wspólny bojkot kibiców Motoru, Śląska i Górnika.
Czas na zmiany :]
A co mnie to Darku obchodzi?
lombard pisze:A co mnie to Darku obchodzi?
Że za to zapłacisz?
Czarek pisze:Całkiem prawdopodobne jest dogadanie się z innymi ekipami wyjazdowymi i bojkot Areny przez kibiców przyjezdnych.
Jest i taka możliwość, chociaż wątpię żeby obie ekipy nie wykorzystały takiej szansy do wspólnej zabawy
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
sting126 pisze:Obstawiamy frekwencję ?
Scibi pisze:Biorąc pod uwagę, że mecz zostanie rozegrany w poniedziałek to myślę, że max. 2 tyś. widzów się pojawi.
Na Arenie Lublin pojawiło się dziś 3574 widzów, także żaden z nas nie obstawił trafnie, ale Ty Stingu byłeś bliżej
I warto zauwazyc, ze srednia w Lecznej z zeszlego sezonu to 4235, wiec jakiejs strasznej roznicy nie bylo.
Czarek jak zwykle swoje, a moim zdaniem trzeba troche stadion i maisto otrzaskac z ekstraklasa, chocby pod katem ME U21 2017. Zawsze ktos za cos musi zaplacic
Dziwi mnie to, ze zawsze bulwersuje to przy okazji sportu, a nigdy przy okazji (czesto calkiem dziwnych) wydarzen kulturalnych.
Czarek jak zwykle swoje, a moim zdaniem trzeba troche stadion i maisto otrzaskac z ekstraklasa, chocby pod katem ME U21 2017. Zawsze ktos za cos musi zaplacic
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Pseudo-kopacze z Motoru dostali kolejne 400tys zl co daje juz 1,400,000 na ten sezon. Chyba czas Panowie wybrac sie do ratusza i pogadac z Prezydentem? zalewajcie tez jego profil na fejsie. Mnie juz kurw**a trafia 
-
Pirat
$korzen$ pisze:Pseudo-kopacze z Motoru dostali kolejne 400tys zl co daje juz 1,400,000 na ten sezon. Chyba czas Panowie wybrac sie do ratusza i pogadac z Prezydentem? zalewajcie tez jego profil na fejsie. Mnie juz kurw**a trafia
Na konferencje która dotyczyła przyszłości lubelskiego żużla przyszło 15 osób a Ty oczekujesz, że ktoś się wybierze pod ratusz bo kopacze dostali kolejną dotację ?
Przed barażami które rozgrywali jakoś z 2 miesiące temu też dostali 400 tysi. Wtedy vice tłumaczył, że dotacja jest potrzebna bo i są realne szanse na awans... Klub nie awansował a kasa przepadła. Powiem jedno i jeśli chcecie to mnie dalej linczujcie - gdyby żużel był traktowany tak jak piłka to dziś była by silna I liga. Kopacze nie muszą się martwić ile dostaną kasy z miasta na następny sezon. Nie muszą się martwić o prywatnych sponsorów bo Żuk im ich przyprowadzi. Nie musi się martwić o reklamę meczów. Nie musi się martwić w sumię o nic...
Następną kwestią jest to czego klub nie awansuje. Moje przemyślenia są takie, że to samym zawodnikom na tym zależy bo i po co pozbywać się kury która znosi złote jajo?