Lubelski klub w sezonie 2017

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2017

#126 Postautor: $korzen$ » 20 października 2016, o 15:03

Lublin_Fan pisze:
$korzen$ pisze:Baran wykrecil srednia 2pkt/b - wyzsza niz Jelen i nie wiele nizsza od Miesiaca. Badzmy powazni. Baran sie pewnie czuje obecnie jak mistrz swiata i okolic. Taki charakter, predzej skonczy kariere niz pojdzie do 2 ligi zwlaszcza, ze pare groszy na starosc moze znowu zarobic.

Stachyra odpada z innych wzgledow, wszedzie gdzie tylko jest o nim jakas wiadomosc wszyscy pisza, ze facet jest sprzetowo goly i wesoly. Sam niejednokrotnie wspominal, ze ma duze dlugi. Strasznie duzo trzeba by w niego zainwestowac, a gosc od 2 lat wlasciwie nie ma nic wspolnego z powaznym sciganiem.

Woodward to w polowie inwalida.

Dajmy spokoj. To bardzo zle opcje.

Gizatulin, którego proponujesz, miał taki sam sezon jak Baran. Gizatulin jest poważną propozycją, Baran nie. No świetną masz logikę :)
Rozumiem też że jesteś lekarzem Woodwarda i znasz jego stan zdrowia.

Z ustalaniem składu poczekajmy na oficjalne info od MC Cross. Nie wiadomo w którą stronę będą chcieli iść.

Miedzy Baranem a Gizatulinem jest pewna, subtelna roznica. Baran 2 lata temu potrafil zapunktowac w e-lidze, wozic Pedersena. W zeszlym sezonie startowal w Rzeszowie, odjechal 17 spotkan zarowno u siebie jak i na wyjezdzie. Gizatulin z kolei jechal w nedznym Opolu, odjechal zaledwie 7 spotkan z czego tylko 1 na wyjezdzie.... bo ze wzgledu na parodie jaka byl system rozgrywek w nice plz Opole tak wlasnie jechalo. Tylko u siebie z 1 wyjazdowym meczem w Rawiczu. Sezon wczesniej odjechal 2 spotkania w Gdansku, bo nie potrafil wywalczyc miejsca w skladzie. Czujesz ta subtelna roznice :) ?

Nie jestem lekarzem Woodwarda, ale wole zdecydowanie Puzona i Kuciape.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#127 Postautor: Gelo » 20 października 2016, o 16:13

Ale jeżeli Cam jest półinwalidą to trzeba pamiętać że Puzon ze względu na kontuzje też miał sezon stracony. A Ciapek... widziałem go na żywo w akcji w tym roku i ogarnął mnie smutek. Z jego startami i przy naszym torze nie wróżę sukcesów. Tak naprawdę ostatni porządny sezon odjechał w... Lublinie.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#128 Postautor: $korzen$ » 20 października 2016, o 16:19

Puzon oraz Schlein przegrali rywalizacje o sklad z Jamrogiem i Lahtim. Jaki wplyw mialy na to kontuzje? nie wiem. Co do Kuciapy to sie zgadzam, zaczyna brakowac pary w lapach. Ale badzmy powazni, jeszcze ze 2-3 lata w 2 lidze moze popyrkac na niezlym poziomie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#129 Postautor: Gelo » 20 października 2016, o 17:19

Kontuzja miała taki wpływ że na treningach był slabszy od kolegów i nie miał miejsca w składzie.a dlaczego był słabszy?brak rytmu meczowego moze brak środków na remonty.to przez kontuzję wlasnie

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#130 Postautor: lombard » 25 października 2016, o 07:58

Jeśli ktoś myśli, że Miasto Lublin to worek bez dna to jest w ciężkim błędzie. Dlatego uważam, że jeśli Więckowski będąc najbliżej nic nie uszczknie, to żadne pikiety i inicjatywy nic nie pomogą. Fajnie, że komuś coś się chce, ale nie jechałbym po kibicach którym się nie chce, bo jak się słyszy ODRADZAMY lubelski żużel, to dziwne że jeszcze chce im się przychodzić na stadion. 8)
Żywię głęboką nadzieję, że pojedziemy w 2017 roku w lidze, bo po to jest budowany ten cały cyrk, ale co będzie w 2018? Niestety pomimo 500+ każdy się szczypie z groszem i szału nie ma. Na kolejne lata też powiewu optymizmu nie widać. Dobrze będzie jeśli w ogóle coś się będzie kręcić a jak będzie rozwój małymi kroczkami bez napinki, to może kiedyś osiągniemy jakąś stabilizację i większy sukces jak było onegdaj.
Co do Daniela w składzie to jego reakcja po zagadaniu Roberta Juchy wymowna. Kiedyś chłopaki jeździli dla Lublina. Teraz się jeździ dla pieniędzy. Więc niech Daniel zostanie tam gdzie mu lepiej płacą. Chyba, że zmieni podejście do sportu czego sobie i jemu bym życzył. 8)

Mokatte

#131 Postautor: Mokatte » 25 października 2016, o 15:33

lombard pisze:Co do Daniela w składzie to jego reakcja po zagadaniu Roberta Juchy wymowna. Kiedyś chłopaki jeździli dla Lublina. Teraz się jeździ dla pieniędzy. Więc niech Daniel zostanie tam gdzie mu lepiej płacą. Chyba, że zmieni podejście do sportu czego sobie i jemu bym życzył. 8)

Gość mieszka w Lublinie, czy tu jeździ czy nie, zawsze jest blisko klubu, pojawia się na stadionie. Kiedy parę lat temu była realna możliwość, wrócił do Lublina mimo, że wiemy jak to się już kiedyś skończyło. Wychowanek tego klubu, nigdy nie odcinający się od niego (w przeciwieństwie do niektórych 'wychowanków'), a Ty mu życzysz zmiany podejścia. Nie rozumiem tego - serio. W każdym bądź razie mam nadzieję, że za jakiś czas na PW przypomnę Ci o tym poście - nie zgryźliwie, tylko tak po prostu żeby uświadomić, że czasami warto spojrzeć z szerszej perspektywy, a nie wyrabiać sobie opinię po 'wymownej reakcji w studio na żywo'. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#132 Postautor: Złoty » 25 października 2016, o 17:25

http://www.dziennikwschodni.pl/sport/pi ... 88825.html

wywiad z Piotrem Więckowskim, menadżerem sekcji żużlowej KM Cross Lublin

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#133 Postautor: Scibi » 27 października 2016, o 10:02

http://m.przegladsportowy.pl/zuzel/pge- ... 1,984.html

Wygląda na to, że temat młodszego z braci Holderów w Lublinie trochę się skomplikował :-P.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#134 Postautor: Lublin_Fan » 28 października 2016, o 11:38

Klub drugiej ligi wypracowują wspólne stanowisko.
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/druga-liga-zuzlowa-nie-chce-goscia,n,1000188952.html

Mecze w sobotę to ciekawe rozwiązanie. Chociaż z mojego punktu widzenia najważniejsze jest, żeby odbywały się po prostu wieczorami, gdy tylko pogoda na to pozwala. Czyli w zasadzie od maja do końca sierpnia.
Totalnym przegięciem były natomiast mecze rezerwowe w pierwszej lidze, o godz 14 w środku lata.

Ponoć największym zwolennikiem sobót w połączeniu z instytucją zawodnika-gościa jest Gniezno, które liczy na Kacpra Gomólskiego. Inni się już zorientowali i chcą to uwalić :)

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#135 Postautor: Rusek » 28 października 2016, o 19:59

Mecze wieczorem w sobotę? Wiele osób wybierze oglądanie GP lub Mistrzostw Europy.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#136 Postautor: Lublin_Fan » 29 października 2016, o 09:49

To chyba oczywiste :) Nie sądziłem, że ktoś może pomyśleć inaczej.

Wychodzi na to, że każdy klub drugiej ligi będzie sam decydował o najlepszym dniu spotkań domowych.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#137 Postautor: lombard » 31 października 2016, o 11:20

Mokatte pisze:
lombard pisze:Co do Daniela w składzie to jego reakcja po zagadaniu Roberta Juchy wymowna. Kiedyś chłopaki jeździli dla Lublina. Teraz się jeździ dla pieniędzy. Więc niech Daniel zostanie tam gdzie mu lepiej płacą. Chyba, że zmieni podejście do sportu czego sobie i jemu bym życzył. 8)

Gość mieszka w Lublinie, czy tu jeździ czy nie, zawsze jest blisko klubu, pojawia się na stadionie. Kiedy parę lat temu była realna możliwość, wrócił do Lublina mimo, że wiemy jak to się już kiedyś skończyło. Wychowanek tego klubu, nigdy nie odcinający się od niego (w przeciwieństwie do niektórych 'wychowanków'), a Ty mu życzysz zmiany podejścia. Nie rozumiem tego - serio. W każdym bądź razie mam nadzieję, że za jakiś czas na PW przypomnę Ci o tym poście - nie zgryźliwie, tylko tak po prostu żeby uświadomić, że czasami warto spojrzeć z szerszej perspektywy, a nie wyrabiać sobie opinię po 'wymownej reakcji w studio na żywo'. Pozdrawiam!

Wszystko się zgadza, ale na woskową figurę jaką ma Marek Kępa to trzeba sobie inaczej zasłużyć. Jak w przyszłym roku nie pojedzie dla nas, będzie "złotówą" i niestety tak już zostanie. To jego zdrowie, jego chleb i jego decyzja. Oby pomyślna dla nas kibiców. 8)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#138 Postautor: $korzen$ » 31 października 2016, o 13:18

Nie lubie Jelenia, nigdy juz nie polubie, ale obiektywnie rzecz biorac oczekiwanie od niego, ze zgodzi sie na jazde w II lidze bez wzgledu czy to Lublin czy to Poznan... to istne szalenstwo. To moim zdaniem nierealne i oderwane od rzeczywistosci. To tak jakby oczekiwac, ze Madsen i Kildemand pojada w I lidze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#139 Postautor: Gelo » 1 listopada 2016, o 08:41

Wszystko zależy od pieniędzy. Jakby Daniel miał płacone jak w pierwszej lidze to czemu nie. Ambicje sportowe zawodników zwlaszcza tych doswiadczonych nie mają żadnego znaczenia.Dla samego Daniela już jest inny moment w karierze niż wtedy kiedy stwierdził że jazda w 2 lidze go nie interesuje i wybrał tulaczke po Polsce.Ja na jego miejscu bym rozwazyl czy nie lepiej mieć wszystko na miejscu i trzepac dwucyfrowki czy bić się o skład po Lodziach czy Bydgoszczach.A poza tym jak wystartujemy to ktoś będzie musiał u nas jeździć.bo spekulacje co do innych drużyn są dość zaawansowane.tylko u nas cisza

tmaciuszczak

#140 Postautor: tmaciuszczak » 1 listopada 2016, o 09:49

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#141 Postautor: Gelo » 1 listopada 2016, o 10:52

Dość rozsądnie.Nie wiem tylko skąd wyliczenie że jazda w 2 lidze to strata finansowa. A skoro znamy już podstawy regulaminu to ja poproszę: Jeleniewski Miesiąc Burza/Kuciapa/Puzon Bjarne Masters/Watt. Można w slabszych meczach jechać trzema juniorami.

jerry78
Trener

#142 Postautor: jerry78 » 1 listopada 2016, o 11:07

Gelo pisze:A poza tym jak wystartujemy to ktoś będzie musiał u nas jeździć.bo spekulacje co do innych drużyn są dość zaawansowane.tylko u nas cisza

Miejmy nadzieję, że cisza przed burzą. Z tego co wiem Darek Śledź ma już gotową drużynę w swoim kajeciku. Czas tylko na finalizację dotychczasowych uzgodnień. Sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#143 Postautor: GIGI » 1 listopada 2016, o 11:56

lombard pisze:Wszystko się zgadza, ale na woskową figurę jaką ma Marek Kępa to trzeba sobie inaczej zasłużyć. Jak w przyszłym roku nie pojedzie dla nas, będzie "złotówą" i niestety tak już zostanie.

:lol: :lol:

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#144 Postautor: Scibi » 1 listopada 2016, o 12:19

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#145 Postautor: lombard » 2 listopada 2016, o 10:05

GIGI pisze:
lombard pisze:Wszystko się zgadza, ale na woskową figurę jaką ma Marek Kępa to trzeba sobie inaczej zasłużyć. Jak w przyszłym roku nie pojedzie dla nas, będzie "złotówą" i niestety tak już zostanie.

:lol: :lol:

"Mam w tyle głowy to, że jazda w drugiej lidze wiązałaby się z obniżeniem mojego poziomu sportowego i kosztowałaby mnie pod względem finansowym. Jeśli miałbym wrócić do Lublina, to po to, żeby pomóc w walce o awans."
:lol:
Bobera na "gościa" i może coś ujedziemy. 8)

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#146 Postautor: spokojny » 2 listopada 2016, o 12:49

http://espeedway.pl/news,w_plz2_beda_pr ... 16,12.html

Niektórzy z prezesów już dzisiaj mają aspiracje, że za rok będą w I lidze. Z informacji które uzyskałem, składy w Lublinie, Gnieźnie czy Ostrowie będą takie, że z powodzeniem te drużyny już teraz mogłyby jeździć na zapleczu PGE Ekstraligi.

Tak na podsycenie apetytów ;).

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#147 Postautor: Gelo » 2 listopada 2016, o 14:50

Nie mogę się już doczekać kontraktów:) a już myślałem że po roku mi przeszło. Jednak ta choroba jest zaawansowana:)

Ge(L)o
Trener

#148 Postautor: Ge(L)o » 2 listopada 2016, o 15:25

A jak się będzie nazywać lubelski klub i jakie będzie mieć barwy ?

Awatar użytkownika
Scibi
Senior

#149 Postautor: Scibi » 2 listopada 2016, o 16:49

Nie widzę innej opcji jak Motor Lublin 8) . W ostateczności zdzierżę nawet jak w nazwie znajdzie się miejsce dla sponsora jeśli ten sypnie grubą kasę, ale Motor Lublin to podstawa. Barwy naturalnie żółto-biało-niebieskie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#150 Postautor: Cooper » 3 listopada 2016, o 09:24

Ge(L)o pisze:A jak się będzie nazywać lubelski klub i jakie będzie mieć barwy ?

"Apartamentowiec Zygmuntowskie"
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]