Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Tutaj nie chodzi o nazwiska ale o poroniony tor w Rzeszowie, znajac zycie akurat z nami tor zrobi im Jasio i na tym swoim ksartoflisku pojada z nami do 35 z Grajczonkiem czy bez. Ja absolutnie nie chce trafic na Rzeszow w barazach.
Miedziński nie jest zdrowy psychicznie. Mam nadzieję, że za dzisiejszy mecz dostanie karę na kilka meczów i przemyśli sobie swoją jazdę, bo na ten moment jest niebezpieczny jak pijak w Ferrari.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Miedziński nie jest zdrowy psychicznie. Mam nadzieję, że za dzisiejszy mecz dostanie karę na kilka meczów i przemyśli sobie swoją jazdę, bo na ten moment jest niebezpieczny jak pijak w Ferrari.
To juz bylo wiadome pare ladnych lat temu.
Pomijając to co wyprawiał Adrian, to właśnie dla takich meczów jak ten ktoś wymyślił sport żużlowy! PePe, Hampel, Dudek i ich akcje na dystansie to esencja speedwaya 
Swoją drogą to jest trzecia porażka Torunia u siebie 44:46 w tym sezonie 
Motor mocny
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę,ale pojawił się w polskiej lidze naprawdę wartościowy żużlowiec z Francji. David Bellego ma średnią 2,262 I z tego co czytam nieraz w relacjach sporą część tych punktów zdobywa na dystansie. Ja śledzę żużel od 2002 dość intensywnie i jakoś nie pamiętam od tego czasu niezłego Francuza w żadnej polskiej lidze.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jak na Francuza jest dość odważny - zamiast kredek wybrał motocykl bez hamulców - szacunek. Chłopak sprawdza się w Krośnie, jeździ dość efektownie i równo. Co do żabojadów ogólnie - w latach 1993-94 w Rybniku startował Philippe Berge - ojciec Dimitra (tego, który ma teraz kontrakt w Rzeszowie). Szału wielkiego nie było (ale ekstremalnej tragedii też nie) a gość startował na klasyku, długim i na trawie.
kibicLBN pisze:Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę,ale pojawił się w polskiej lidze naprawdę wartościowy żużlowiec z Francji. David Bellego ma średnią 2,262 I z tego co czytam nieraz w relacjach sporą część tych punktów zdobywa na dystansie. Ja śledzę żużel od 2002 dość intensywnie i jakoś nie pamiętam od tego czasu niezłego Francuza w żadnej polskiej lidze.
Bellego pojawił się już parę lat temu w Ostrowie, nawet jakieś komplety zapisał, ale przyszedł Cieślak i go odrzucił, bo robił "drimtim".
Tak jak piszesz, ma naprawdę wysokie umiejętności jeździeckie, pomimo że startuje nisko w hierarchii żużlowej (tak jak wyróżniali się swego czasu Kildemand, czy Doyle startując na trupach). Podobno w stajni Briana Kargera ma wysoki numer, ale obecnie Karger to właśnie taki tuner na dobre wyniki w II lidze. Jak oglądałem Challenge do SEC to widać było wyraźną różnicę między sprzętem Francuza a "ligowcami", mimo że nie ustępuje eligowcom. Ale nie miałbym nic przeciwko żeby nasz klub się nim zainteresował, ponieważ nie sądzę żeby interesowali się Lublinem obco typu Kenneth Bjerre.
W 2013 zdobył brązowy medal MEJ za Michelsenem i Lebedevsem, w ostatnim sezonie poprawił ten wynik Berge zdobywając złoto przed Krcmarem i Logaczowem, ale Berge to startowiec, w IMŚJ w pardubicach tymi startami natłukł 19 pkt, ma też chyba lepsze zaplecze dzięki ojcu, umiejętności póki co są po stronie zawodnika Krosna.
Krosno pewnie go nie utrzyma tak jak było z Vaculikiem czy Logczowem, bo jest zbyt równy i ktoś bogatszy na pewno złoży ofertę.
Ale dobrze wybrał, lepsze Krosno które płaci mało niż miałby unikać jazdy jak Berge w Rzeszowie.
Dziś w Rydze dla reprezentacji Francji 17 pkt, tylko z Lebedevsem przegrał. W takim tempie postępu to za jakiś czas ekstraliga.
Przy okazji, Lahti który był u nas w Elitserien regularnie tłucze duże punkty i nawet na wyjazdach z Woffindenem wygrywa, ten to ekstraliga już za rok pewnie.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
Miedziński zakłada się na Doyle'a będąc z tyłu i nie czuje się winny. Naprawdę odpowiedni lekarz powinien zająć się głową tego psychopaty.
Tutaj dla dobra reszty zawodników trzeba zabronić Miedzińskiemu występować w zawodach. Jak będzie dalej jeździł jest duże prawdopodobieństwo, że z toru zniosą go kiedyś już na zawsze. Niestety może zabrać ze sobą na tamten świat któregoś z rywali. STOP wariatom na torach żużlowych !
- tezetomaniak
- Trener
Gdyby istniała taka możliwość, to już dawno N. Pedersen musiałby szukać innej roboty.
Nicki to żużlowy bandyta, ale jednak przewidywalny. A Miedziński przez ostatnie lata często jedzie jak samobójca i źle to się skończy.
Co się z tym Miedzińskim stało? Za młodu nic się nie mówiło o jego agresywnym stylu jazdy. Jakiś kryzys życiowy? Uderzenie w głowę?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Co za porównanie. Nicki ma umiejętności jak mało kto, a Miedzinski nie umie jeździć na żużlu i steruje nim motocykl. Czas reakcji Adriana na niespodziewane wydarzenia torowe jak u 80-latka. Duńczyk rzadko kiedy fauluje, zwykle go wykluczają niesłusznie, za błędy innych, bo się ciągnie za nim opinia jeszcze z lat juniorskich. Takich zawodników brakuje, jeszcze Lindback w formie jeździ tak samo, czy Doyle.
Nicki to jedyny współczesny zawodnik oprócz Griszy który na jakimś ośle może zrobić jakieś punkty i np półfinał w GP. Raz w Pradze nawet wygrał. Kiedyś Tomek Gollob też to potrafił, wcześniej Nielsen i wielu innych. Teraz Nicki pewnie zakończy karierę, to mało kto zostanie z prawdziwych żużlowców.
A Miedziński niejedno uderzenie w głowę przyjął, tutaj zawsze widziałem przerost motocykla nad zawodnikiem. On jest z Torunia a tam zawodnicy zawsze mieli czołowy sprzęt, po dzwonach i wycofaniu Ząbika Miedziak został jedynym torunianinem do czasu pojawienia się Przedpełskiego. Gdyby był z Częstochowy czy Rzeszowa to już dawno zakończyłby karierę
Nicki to jedyny współczesny zawodnik oprócz Griszy który na jakimś ośle może zrobić jakieś punkty i np półfinał w GP. Raz w Pradze nawet wygrał. Kiedyś Tomek Gollob też to potrafił, wcześniej Nielsen i wielu innych. Teraz Nicki pewnie zakończy karierę, to mało kto zostanie z prawdziwych żużlowców.
A Miedziński niejedno uderzenie w głowę przyjął, tutaj zawsze widziałem przerost motocykla nad zawodnikiem. On jest z Torunia a tam zawodnicy zawsze mieli czołowy sprzęt, po dzwonach i wycofaniu Ząbika Miedziak został jedynym torunianinem do czasu pojawienia się Przedpełskiego. Gdyby był z Częstochowy czy Rzeszowa to już dawno zakończyłby karierę
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
Jak Toruń spadnie a my awansujemy to zobaczymy kto to Miedziński 
- _piotrusss
- Kadrowicz
Ta... będzie znowu się wypłakiwał w wywiadach jaki to niebezpieczny tor jest w Lublinie 
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Rybnik prowadzi, Grudziądz prowadzi.
Toruń spada jak nic
Za rok wyjazd na Motoarenę.
Toruń spada jak nic
Za rok wyjazd na Motoarenę.
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Perez pisze:Podzielacie?
http://www.pokredzie.pl/home/artykuly/2 ... -komisarze
Podzielam. Ktoś wymyślił jak dać zarobić paru panom ze środowiska. Biurokratyczny absurd, niszczący żużel.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Komisarz to poroniona funkcja ale to Leszno, LUBLIN i Rawicz przyczyniły się głównie do jego wprowadzenia.
Nigdy natomiast nie zrozumiem dlaczego jego obowiązków nie może wykonywać sędzia, który i tak przyjeżdża i bierze pensję.
Mógłby przyjeżdżać wcześniej. Komisarz niestety czasem nie pozwala przygotować gospodarzom regulaminowego toru i tu jest pies pogrzebany. Jeszcze rozumiem "mecz zagrożony" ale pozostałe? Mimo wszystko wolę komisarza niż lotnisko-gnojowisko. Tak kiedyś rolnicy z Leszna gnębili rywali, dziury i rynny różnej urody, nie dało się tam wygrać, teraz nie podskoczą, jeszcze tylko Gorzów trzeba uwalić bo tam czasem Paluch nadal "selektywnie" broną jeździ. Kilka lat temu tory: zielonogórski, leszczyński, wrocławski, gdański, rybnicki, lubelski, łódzki, krośnieński, rawicki, krakowski nie nadawały się do niczego. W ostatnich 2 latach dziadostwo zostało chyba tylko w Gorzowie i Rzeszowie (nie ma przypadku: P.Paluch, J.Stachyra/J.Ślączka). Kiedy tory przestaną być psute to mam nadzieję funkcje komisarza zlikwidują. Najlepiej gdyby robił to sędzia i miał szerszy wachlarz możliwości niż tylko "ubijać" lub "długotrwale ubijać". Przy okazji, jeśli skrócimy tor w Lublinie, to będzie można stosować bardziej przyczepną nawierzchnię z efektem dla widowiska. O ile pozwoli komisarz.
Nigdy natomiast nie zrozumiem dlaczego jego obowiązków nie może wykonywać sędzia, który i tak przyjeżdża i bierze pensję.
Mógłby przyjeżdżać wcześniej. Komisarz niestety czasem nie pozwala przygotować gospodarzom regulaminowego toru i tu jest pies pogrzebany. Jeszcze rozumiem "mecz zagrożony" ale pozostałe? Mimo wszystko wolę komisarza niż lotnisko-gnojowisko. Tak kiedyś rolnicy z Leszna gnębili rywali, dziury i rynny różnej urody, nie dało się tam wygrać, teraz nie podskoczą, jeszcze tylko Gorzów trzeba uwalić bo tam czasem Paluch nadal "selektywnie" broną jeździ. Kilka lat temu tory: zielonogórski, leszczyński, wrocławski, gdański, rybnicki, lubelski, łódzki, krośnieński, rawicki, krakowski nie nadawały się do niczego. W ostatnich 2 latach dziadostwo zostało chyba tylko w Gorzowie i Rzeszowie (nie ma przypadku: P.Paluch, J.Stachyra/J.Ślączka). Kiedy tory przestaną być psute to mam nadzieję funkcje komisarza zlikwidują. Najlepiej gdyby robił to sędzia i miał szerszy wachlarz możliwości niż tylko "ubijać" lub "długotrwale ubijać". Przy okazji, jeśli skrócimy tor w Lublinie, to będzie można stosować bardziej przyczepną nawierzchnię z efektem dla widowiska. O ile pozwoli komisarz.
Czy wy widzicie ta frekwencje w Łodzi?
Zachodze w glowe co to sie dzieje z zuzlem w Polsce?
Ja wiem, ze jest srodek wakacji, a do Łodzi na wakacje pewnie malo kto przyjezdza, ale ludzie! Wakacje sa wszedzie, a tam mieszka dwa razy tyle narodu co u nas.
Zachodze w glowe co to sie dzieje z zuzlem w Polsce?
Ja wiem, ze jest srodek wakacji, a do Łodzi na wakacje pewnie malo kto przyjezdza, ale ludzie! Wakacje sa wszedzie, a tam mieszka dwa razy tyle narodu co u nas.
Jakby u nas dzis mecz byl o 15 to mogloby tez byc kiepsko. Bzdura z ta godziną telewizyjną w takie upały.