Finał PLŻ II Start Gniezno - Motor Lublin 17.09.2017 godz 16
Re: Finał PLŻ II Start Gniezno - Motor Lublin 17.09.2017 god
Nie mówcie o drukowaniu, bo nawet jakby skorygować wynik 11 biegu z 5:0 na 2:3 to dalej wychodzi 50:39 dla Startu.
Metalliczny pisze:Z Rzeszowem nie ma szans, jeśli jest tak, że oni mogą jechać z 3 obcymi a my z dwoma
Też nie wierzę w korzystny wynik z Rzeszowem, ale dzisiejsza niedziela pokazała, że zawodńicy zagraniczni nie są wartością samą w sobie szczególnie w decydującej o awansie końcówce sezonu.
No chyba, że to Lublin takie ma szczęście.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
medyk pisze: Jakiś Grajczonek będzie w barażu napierdzielał jako Polak, gdzie cały sezon był Australijczykiem, a Rzeszów będzie mógł sobie jechać na zasadach I ligi z 3 obco. Może jakby w I lidze było 16 biegów, to też w jednym Rzeszowianie jechaliby sami?
Regulamim PZM:
Rozdział 4
Potwierdzenie zawodnika
Art. 216.
1.Zawodnik może być potwierdzony do udziału w zawodach żużlowych tylko wtedy, gdy został zgłoszony i ma ustaloną przynależność klubową stosownie do przepisów rozdziału 3, złoży roczną kartę zgłoszenia wg wzoru określonego w załącznikach do niniejszego regulaminu oraz:
1)w przypadku zawodnika krajowego
-posiada ważny certyfikat na uprawianie sportu żużlowego
-nie posiada licencji krajowej lub międzynarodowej wydanej przez inną FMN niż PZM
A Grajczonek zdaje sie taka licencje ma i przedstawial na kazdych zawodach w 2017???
Ale i bez Grajczonka oni jada 3 obco, a my dwoma - choc po dzisiejszym meczu odechcialo mi sie ogladac Bjarne i na baraz wymienilbym go na Smolinskiego...
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
KeslleY pisze:ezbeg pisze:Nie chcę wrożyć z fusów, ale wydaje mi się że za rok zawodnikiem Startu będzie niejaki Anglik o imieniu Robert
Spodziewałeś się kompletu Roberta po tylu dzwonach? Bo ja nie.
Może nie kompletu, ale oczekiwałem lepszego występu. Nawet, żeby wygrał bieg
A ja powiadam Wam, że w barażu pociśniemy Rzeszów i awansujemy 
Co do lotnych to ten w 15 był lotny ale taki jakich setki. Gdybyśmy wszystkie biegi tak powtarzali toby nie starczyło czasu odjechać mecze, a Jarek Hampel byłby zawodnikiem pokroju Miśkowiaka albo słabszym.
Ogólnie gnieźnianie więcej sprytu i woli walki w tym sezonie pokazali.
To oni byli faworytem przed finałem i żadne zaklęcia nie pomogą.
Krcmar tez położył mecz, ale nie tak jak Bjarne, którego można podejrzewać że zrobił to celowo.
Dużo bardziej niż niegdyś Drymla.
Lublinianie sami sobie są winni, teraz pora na wnioski.
1. skład okazał się za stary. Burza, Kuciapa, Bjarne i Jeleń to niemal 40-latkowie. W chwili prawdy 0 + ns + 4(2) + 4".
2. klub nie zareagował gdy nieudacznicy z PZM uchwalili że Stal Rzeszów może pojechać w barażu z trzema obco a drugoligowiec z dwoma plus Burza/Ciapek
3. Darek Śledź przy -11 nie wstawia Jelenia który zawsze jechał z przodu za Bjarne który jechał do tyłu. O ile Daniel nie przewracał się w parkingu, to nigdy nie zrozumiem tej decyzji. To był klucz, a nie jakiś lotne i inne "wałki"
5. najważniejszy wniosek jest taki że jedzie sprzęt. Silnik Kowalskiego nawet pod Gałą może w finale ligi pojechać pod komplet.
Ogólnie gnieźnianie więcej sprytu i woli walki w tym sezonie pokazali.
To oni byli faworytem przed finałem i żadne zaklęcia nie pomogą.
Krcmar tez położył mecz, ale nie tak jak Bjarne, którego można podejrzewać że zrobił to celowo.
Lublinianie sami sobie są winni, teraz pora na wnioski.
1. skład okazał się za stary. Burza, Kuciapa, Bjarne i Jeleń to niemal 40-latkowie. W chwili prawdy 0 + ns + 4(2) + 4".
2. klub nie zareagował gdy nieudacznicy z PZM uchwalili że Stal Rzeszów może pojechać w barażu z trzema obco a drugoligowiec z dwoma plus Burza/Ciapek
3. Darek Śledź przy -11 nie wstawia Jelenia który zawsze jechał z przodu za Bjarne który jechał do tyłu. O ile Daniel nie przewracał się w parkingu, to nigdy nie zrozumiem tej decyzji. To był klucz, a nie jakiś lotne i inne "wałki"
5. najważniejszy wniosek jest taki że jedzie sprzęt. Silnik Kowalskiego nawet pod Gałą może w finale ligi pojechać pod komplet.
Ostatnio zmieniony 17 września 2017, o 19:19 przez Moran, łącznie zmieniany 1 raz.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
-
Zaratustra
- Kadrowicz
boxing pisze:choć po dzisiejszym meczu odechcialo mi sie ogladac Bjarne i na baraz wymienilbym go na Smolinskiego...
To zadanie dla działaczy. Kopnąć Bjarne w zadek za to, co zrobił w finale i ryzykować z równie niepewnym Niemcem, czy próbować pozlepiać jeszcze tą ekipę i do końca sezonu nie robić zmian w składzie...?
mikas pisze:A ja powiadam Wam, że w barażu pociśniemy Rzeszów i awansujemy
Nie baw się w Ge(L)a.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
RadeKas pisze:mikas pisze:A ja powiadam Wam, że w barażu pociśniemy Rzeszów i awansujemy
Nie baw się w Ge(L)a.
Ge(L)o cały sezon swoimi ironicznymi wpisami robił sobie jaja, a ja pisze serio
Oczywiście że Smoli. Bjarne napluł w twarz. Niemiec o ile już zdecyduje się przyjechać na zawody to zawsze daje z siebie wszystko.
Jednak nie ma to znaczenia bo baraż i tak wygrać może tylko Stal Rzeszów. No chyba że bankrutuje i nie zechce/nie może zmobilizować się na barażowy dwumecz.
Jednak nie ma to znaczenia bo baraż i tak wygrać może tylko Stal Rzeszów. No chyba że bankrutuje i nie zechce/nie może zmobilizować się na barażowy dwumecz.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
Moran pisze:Krcmar tez położył mecz, ale nie tak jak Bjarne, którego można podejrzewać że zrobił to celowo.
Też mi się Dryml przypomniał po tym meczu.
Dwumecz byl do wygrania.... Ale nie wyszlo... Jak zwykle przegrywamy coś co było na wyciągnięcie ręki. Mecz rozbił się po upadku Jelenia a później po wykluczeniu Pawełka bardzo niesłusznie. Zawalił na pewno Duńczyk i w sumie w barażach dajmy szansę Smolińskiemu bo i tak raczej o awans będzie bardzo ciężko i nie mamy nic do stracenia.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
Zaratustra
- Kadrowicz
mikas pisze:RadeKas pisze:mikas pisze:A ja powiadam Wam, że w barażu pociśniemy Rzeszów i awansujemy
Nie baw się w Ge(L)a.
Ge(L)o cały sezon swoimi ironicznymi wpisami robił sobie jaja, a ja pisze serio
Sugerujesz, że Lamparty odchodzą i pojadą tak, jak Bjarne dzisiaj u nas?
Ostatnio zmieniony 17 września 2017, o 19:26 przez Zaratustra, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeleń za 11 bieg powinien dostać dozywotni zakaz jazdy motocyklem zuzlowym. Kalectwo.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Zaratustra, a kto tam jest poza Lampartami?
Ich obco u nas na torze nie będą istnieli.
Ich obco u nas na torze nie będą istnieli.
Myślicie, że następny raz, sponsorzy dają się oszukać na taką kasę z "zawodnikami" na awans?
Jeleniewski położył nam drugi finałowy mecz o ligę wyżej, a wy go chcecie w przyszłym sezonie????
Nigdy tego leszcza, matadora własnego toru... !!!!
Dzisiaj położył nam mecz z Gnieznem, kilka lat temu z Daugavpils, ... zapomnieliście? ... nigdy tego matadora własnego toru w naszej drużynie.
Na przyszły sezon zapracowali : 1. Paweł Miesiąc, 2. Oskar Bober. Tyle...
Nigdy więcej starych , wypranych nazwisk... tylko młodzi, perspektywiczni zawodnicy...
Jeleniewski położył nam drugi finałowy mecz o ligę wyżej, a wy go chcecie w przyszłym sezonie????
Nigdy tego leszcza, matadora własnego toru... !!!!
Dzisiaj położył nam mecz z Gnieznem, kilka lat temu z Daugavpils, ... zapomnieliście? ... nigdy tego matadora własnego toru w naszej drużynie.
Na przyszły sezon zapracowali : 1. Paweł Miesiąc, 2. Oskar Bober. Tyle...
Nigdy więcej starych , wypranych nazwisk... tylko młodzi, perspektywiczni zawodnicy...
medyk pisze:Może jakby w I lidze było 16 biegów, to też w jednym Rzeszowianie jechaliby sami?
Pewnie tak. Ale przy ogłuszających gwizdach lubelskiej widowni
Moran pisze:medyk pisze:Może jakby w I lidze było 16 biegów, to też w jednym Rzeszowianie jechaliby sami?
Pewnie tak. Ale przy ogłuszających gwizdach lubelskiej widowni
po 15 biegu dzieci wyjdą na tor, więc dodatkowe utrudnienie
Jeleniewski może jeździć jako druga linia, ale na lidera zespołu on się nigdy nadawał nie będzie. Może to kwestia psychiki.
Richie Faulkner:
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Mikas, bardziej bym się martwił tym, kto jedzie w naszych barwach. Najważniejsze, co "ci ichni" obco mają pod tyłkiem. Daleki jestem od stwierdzeń typu "oni nie będą istnieć". Skoro Szwed w barwach Gniezna jechał u nas z pazurem, to i to samo może być z Morrisem, Allenem, czy Grajczonkiem.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Może się co poniektórym narażę, ale uważam, że Daniel powinien jechać u nas do momentu awansu do extraligi
Tylko trzeba go traktować, jako uzupełnienie ciekawej ekipy, a nie kogoś, kto pociągnie cały wózek...
Ja również uważam, że Jeleń powinien jechać w następnym sezonie u nas. Przynajmniej to jeden wychowanek, ogólnie sezon miał niezły. Tylko jak napisał Zaratustra powinien być uzupełnieniem, a nie zawodnikiem od którego wszystko zależy.
Dokładnie. Jeleń powinien zostać. Tylko dlatego nie nadaje się na lidera, bo jest bardzo nieprzewidywalny i popełnia błędy. Dziś był dość szybki, ale głupie błedy i nerwy spowodowały że zabrakło jego punktów. Najbardziej zawiódł Bjarne i to on zasługuje na wiązankę, tylko nie teraz bo się jeszcze przyda.
Do czego się przyda Bjarne? Do tego żeby teraz sobie ulżyć i jechać po nim jak pi burej suce. Na tyle się nadaje ZŁOTÓWA PIEPRZONA
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ludzie ochłońcie. To jest jeden z fajniejszych sezonów pod wzgledem organizacji, atmosfery na stadionie i calej otoczki wokół żużla. Nie psujmy tego jakimis wrzutami. Nie odwracajmy sie od zawodników i działaczy! Jeszcze jakas szansa zostala. Walczmy do końca!