BARAŻE O I LIGE - MOTOR LUBLIN - STAL RZESZOW

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: BARAŻE O I LIGE - MOTOR LUBLIN - STAL RZESZOW

#201 Postautor: Gelo » 22 września 2017, o 22:47

bartosch pisze:
istred pisze:A co gwarantuje Staszek Burza w Rzeszowie? Więcej niż 2 pkt?

na bank gwarantuje więcej niż Bjarne.

Jak to wyliczyłeś?

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#202 Postautor: bartosch » 22 września 2017, o 22:51

40 lat obserwacji różnych torowych sytuacji:)
carpe diem!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#203 Postautor: Gelo » 22 września 2017, o 22:54

Nie czuję się przekonany... Jak pojedzie Staszek to Grajczonek ma pewne punkty? :)

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#204 Postautor: bartosch » 22 września 2017, o 23:00

Gelo pisze:Nie czuję się przekonany... Jak pojedzie Staszek to Grajczonek ma pewne punkty? :)

Josh i tak swoje zrobi. bardziej zależy mi na w miarę wyrównanym widowisku, a tego Bjarne nie gwarantuje.
carpe diem!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#205 Postautor: Gelo » 22 września 2017, o 23:07

Staszek zagwarantował nam widowisko w Gnieźnie. Na podstawie swoich tylko 39-letnich obserwacji wpisałem w program "0" i się nie pomyliłem. Stasio którego wszyscy lubimy dobry jest na Mielniczuka w turnieju towarzyskim w Równem. Na wyjazdy na poziomie półfinałów 2 ligi się nie nadaje niestety.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#206 Postautor: Kshyhu » 22 września 2017, o 23:31

Staszek nie był kontraktowany na lidera, co najwyżej na drugą linię i walkę o skład. Na pewno przed sezonem nikt nie pomyślałby o wystawianiu go na baraż z pierwszoligowcem.
Tym niemniej jednak za wysoko krzywdzące uważam Twoje słowa, Gelu. Przypomnij sobie finał na naszym stadionie i 8+4 wykonane przez Staszka. Dla mnie był jednym z bohaterów tego meczu, przed spotkaniem każdy z nas brałby taki wynik z pocałowaniem ręki.
Szacunek dla Staszka, bardzo sympatyczny zawodnik, a chciałbym przypomnieć, że swoją brawurową jazdą przy Zygmuntowskich cieszył nas nie tylko w starciu z Gnieznem.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#207 Postautor: Gelo » 22 września 2017, o 23:44

Jeszcze raz polecam przeczytanie mojego poprzedniego wpisu. Pisałem o "wyjazdach" na poziomie półfinałów.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#208 Postautor: Kargolo » 23 września 2017, o 07:47

Pisałeś też, że jest dobry na Mielniczuka na turnieju towarzyskim w Równem.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#209 Postautor: Gelo » 23 września 2017, o 09:12

Pisałem - no i?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#210 Postautor: kibicLBN » 23 września 2017, o 09:55

No i obraziłeś faceta. Nie wiem czy wiesz ale to dzięki niemu wygraliśmy u siebie z Gnieznem i to on nam wygrał mecz w Poznaniu. To nie jest rakieta ale nie można mu ublizac w ten sposób. Mało tego, poza tym że to zawodnik który czasem jeszcze potrafi pozytywnie zaskoczyć to bardzo sympatyczny człowiek.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#211 Postautor: Kargolo » 23 września 2017, o 10:00

No i to, że Stanley nie jest dobry tylko na Mielniczuka, a w Lublinie zrobił punkty, których zabrakło u Łełka i Lamborghini. Dzięki niemu mieliśmy po co jechać do Gniezna. Pisanie, że jest dobry na Mielniczuka jest mocno krzywdzące.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

bartollo
Senior

#212 Postautor: bartollo » 23 września 2017, o 10:31

Mimo calej sympatii dla Stasia to 0 pkt w Rzeszowie niestety. Wieksze nadzieje daje ten Cook. I nie zgadzam sie, ze to jakis wielki wynalazek. Facet w Togliatti na torze o dlugosci 353 m, wozil Pawlickich, Dudkow, Milikow, Madsenow i zajal 4 miejsce. Na 100% pojedzie w GP 2018. To Grajczonek, Morris, Riss, a nawet Lambert wygladaja na wynalazki przy nim. Jezeli koszt wypozyczenia nie jest duzy, no i sam Cook by chcial, to ja go w ciemno wstawialbym. Przynajmniej na mecz w Rzeszowie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#213 Postautor: Gelo » 23 września 2017, o 11:46

Chyba się nie zrozumieliśmy. Nikogo nie obrażam i nic do Stasia nie mam. Lubię go i szanuję za to, że miał kończyć karierę - a jeździ. I czasami potrafi być bohaterem meczu. Napisalem tylko oczywistą prawdę, z której zapewne i sam Stasio zdaje sobie sprawę. Na poziomie wyjazdowych półfinałów 2 ligi Burza nie gwarantuje żadnego punktu. Nie postawiłbym ani grosza że wygra z takim Szymką w Rzeszowie. Dlatego propozycję wystawienia zawodnika z 26 średnią w lidze zamiast zawodnika z 8 średnią uważam za kosmiczną.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#214 Postautor: Moran » 23 września 2017, o 11:56

Gelo pisze:Pieniądze nie jeżdżą jak się okazuje. Zazdrościłem trochę gnieźniakom chłopaków, którzy mają radość z jazdy i widoczną gołym okiem chęć wygrywania. Blokowanie, dociskanie do bandy, faulowanie czy kradzione starty - to zrobiło im awans, bo żużlowo lepsi nie byli. Na tym tle nasi jechali pasywnie - szczególnie w Lublinie. Należało pokombinować i zrobić 30 punktów zaliczki. Było oczywiste, że w Gnieźnie przegramy i to wysoko. Zmierzam do tego że mam pewne obawy co do parcia na awans

Blokowanie, dociskanie do bandy, tylko chwalić. Czyli żużlowo byli lepsi, to oni też częściej mijali (nawet Miesiąca) i lepiej rozgrywali pierwszy łuk (najczęściej na sierocie Pedersenie). Sprzętowo lepszy był tylko jeden z nich, w meczu rewanżowym. Faulowanie - nie odnotowałem. Kradzione starty - też robił to nagminnie jeden zawodnik, ten najsłabszy który zrobił najwięcej punktów dzięki nim i furze. Kierownik jest od tego żeby to wychwycić i podać dalej. Pokombinować można co najwyżej ze składem i parami, bo z torem już dziś nie bardzo. Dlatego też z przymrużeniem oka traktuje zawyżanie roli toru w Rzeszowie, Stachyry czy naszego w rewanżu.
Nawet treningów może nie być przy obecnej aurze. Co do parcia na awans zawodników to zgoda, poza Lambertem i Miesiącem 2 liga jest dla reszty idealna. Chciałem, żeby w Gnieźnie Śledź ustawił skład tak żeby jak najmniej przegrać, z Burzą pod 5, tyko na wyjeździe można tak pokombinować, gdy taktyczne i tak są wliczone w plan. Zakładam że w Rzeszowie jednak Staszka nie będzie i nie będzie seniora będącego na straconej pozycji przed meczem.
Zawodnicy typu Bjarne Pedersen radości z jazdy już nie mają i nie będą mieć. Można szukać młodszych jak Kułakow, Czaja, Polis, Berntzon, J.Holder, Czugunow, Thorsell, Thomsen, Kurtz, Łogaczow, Nilssson, Huckenbeck, Tungate, Łęgowik, Jakobsen, Fajfer, wielu chętnie podpisze zbliżony kontrakt.

Burza jeździ tylko dlatego że regulamin wymusza 3 polskich seniorów w każdym klubie, przez co kto żyw to musi jechać. A że zrobił tyle punktów świadczy o słabym poziomie. Normalne jest, że jeśli w czołowym klubie jeżdżą Burze i Kuciapy a w biedniejszym Pytele czy Kajzery to będą wygrywać ci z bogatszego. Bartosch wyszedł z propozycją jak prawdziwy Stalowiec heh. To już ja, jako obywatel Rzeszowa bym na to nie wpadł. Ani Bjarne (za Gniezno), ani tym bardziej Staszek nie powinni jechać na baraż. Opcja z Nilssonem mnie bardziej przekonuje. W Szwecji potrafi zrobić Hampela itp na trasie.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#215 Postautor: GIGI » 24 września 2017, o 08:18

Wszyscy bardzo lubimy Staszka Burze ale w meczu powinien pojechac Bjarne Pedersen. Jesli mial gwarancje startow w tym sezonie to takowa umowa pewnie nie dotyczy barazy. Zaplacic mu dopiero od 7+ i juz ;)

rumburaque
Szkółkowicz

#216 Postautor: rumburaque » 24 września 2017, o 14:47

Od 7+?! Aby zmazać srom zapłacić jemu 10+

Awatar użytkownika
istred
Trener

#217 Postautor: istred » 24 września 2017, o 16:16

Nie zapłacić w ogóle!
Dopiero po zrobieniu dwóch kompletów i wygrania grand prix!

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#218 Postautor: rieper » 24 września 2017, o 16:24

Bjarne pokazał ostatnim meczem jak interesuje go dobro klubu. Nie będzie się zabijał za Motor, zwłaszcza że to już koniec sezonu i głupio byłoby się połamać na zimę. Jeśli uda się wyjść dobrze ze startu i bez otarcia w 1 łuku wyjść na prostą na punktowanej pozycji - spoko, dowiezie. Ale czy widział ktoś w tym roku Pedersena skutecznie odbijającego pozycję? Po gorszym wyjściu spod taśmy nie był w stanie wygrać nawet z Krakowiakiem czy wcześniej z Liszką. Branie tego lesera, który przejechał sezon za pół ceny jednocześnie skutecznie drenując kieszeń klubu jest bez sensu. Podobnie jak, przy całej sympatii, Staszka Burzę. Opcja z Nilssonem też mi się podoba, no chyba że Bartosh wyciągnie jakiegoś królika z kapelusza w postaci Skidmore'a (tego co miał lekko robić 8 pkt w elidze) 8)
Dziwi mnie też przeświadczenie co poniektórych, że zawodnicy mają jakieś sentymenty do klubów i mogli położyć mecz żeby jechać za rok w 2 lidze w naszym klubie. Prawda jest taka, że zawodnicy w dupie mają to czy uda się awansować czy nie. Każdemu po sezonie kończy się kontrakt i każdy wybierze sobie najbardziej odpowiadającą mu ofertę, awans czy jego brak nie ma tu żadnego znaczenia. Wystarczy zobaczyć cv takiego przykładowego Pedersena, ile już klubów w Polsce odhaczył.
Co do barażu to szanse oceniam 50-50, może z lekkim wskazaniem dla nas. W Rzeszowie mają jakieś scysje z Lampartem, wcześniej zrezygnowali Harris, Watt i Berge. W dodatku mają trenera, którego sporo osób chciałoby u nas. Brrrr, jak można tak źle życzyć klubowi, któremu się kibicuje? :lol:
Jasio pokazał już co potrafi: zlekceważyć przeciwnika (w 2007 stwierdził, że nie ma sensu brać Nieminena, z Frankowem se poradzimy spokojnie, nabijał się z bandziocha u Bajerskiego itp.), pokłócić się z zawodnikami i zarządem i spuścić klub, który miał zdecydowanie mocniejszy skład niż pokazywała to tabela. Spuścił nas, spuścił Ostrów, swoich też oby spuścił ;)

rumburaque
Szkółkowicz

#219 Postautor: rumburaque » 24 września 2017, o 21:02

istred pisze:Nie zapłacić w ogóle!

Grand prix możemy jemu już podarować jak zrobi dw komplety ;)

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#220 Postautor: GIGI » 24 września 2017, o 21:55

istred pisze:Nie zapłacić w ogóle!

Masz lepszy pomysl? 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#221 Postautor: Gelo » 24 września 2017, o 23:13

Nie wiem co jest tu dobrym pomysłem ale zawalenie kolejnego meczu o stawkę to koniec kariery dla Bjarne. Jak zawali straci bardzo dużo i czeka go finisz na dnie 2 ligi

bartollo
Senior

#222 Postautor: bartollo » 25 września 2017, o 07:36

rieper pisze:Bjarne pokazał ostatnim meczem jak interesuje go dobro klubu. Nie będzie się zabijał za Motor, zwłaszcza że to już koniec sezonu i głupio byłoby się połamać na zimę. Jeśli uda się wyjść dobrze ze startu i bez otarcia w 1 łuku wyjść na prostą na punktowanej pozycji - spoko, dowiezie. Ale czy widział ktoś w tym roku Pedersena skutecznie odbijającego pozycję? Po gorszym wyjściu spod taśmy nie był w stanie wygrać nawet z Krakowiakiem czy wcześniej z Liszką. Branie tego lesera, który przejechał sezon za pół ceny jednocześnie skutecznie drenując kieszeń klubu jest bez sensu. Podobnie jak, przy całej sympatii, Staszka Burzę. Opcja z Nilssonem też mi się podoba, no chyba że Bartosh wyciągnie jakiegoś królika z kapelusza w postaci Skidmore'a (tego co miał lekko robić 8 pkt w elidze) 8)
Dziwi mnie też przeświadczenie co poniektórych, że zawodnicy mają jakieś sentymenty do klubów i mogli położyć mecz żeby jechać za rok w 2 lidze w naszym klubie. Prawda jest taka, że zawodnicy w dupie mają to czy uda się awansować czy nie. Każdemu po sezonie kończy się kontrakt i każdy wybierze sobie najbardziej odpowiadającą mu ofertę, awans czy jego brak nie ma tu żadnego znaczenia. Wystarczy zobaczyć cv takiego przykładowego Pedersena, ile już klubów w Polsce odhaczył.
Co do barażu to szanse oceniam 50-50, może z lekkim wskazaniem dla nas. W Rzeszowie mają jakieś scysje z Lampartem, wcześniej zrezygnowali Harris, Watt i Berge. W dodatku mają trenera, którego sporo osób chciałoby u nas. Brrrr, jak można tak źle życzyć klubowi, któremu się kibicuje? [emoji38]
Jasio pokazał już co potrafi: zlekceważyć przeciwnika (w 2007 stwierdził, że nie ma sensu brać Nieminena, z Frankowem se poradzimy spokojnie, nabijał się z bandziocha u Bajerskiego itp.), pokłócić się z zawodnikami i zarządem i spuścić klub, który miał zdecydowanie mocniejszy skład niż pokazywała to tabela. Spuścił nas, spuścił Ostrów, swoich też oby spuścił ;)
Jablonskiego wyprzedzil po szerokiej, w pierwszym meczu z Gnieznem w Lublinie. Jedyna akcja i dosyc ladna ktora przychodzi mi do glowy. Zazwyczaj to markowanie wejscia pod kolo i zaciaganie hamulca w kluczowym momencie.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#223 Postautor: lombard » 25 września 2017, o 13:00

kto pojedzie w Rzeszowie zadecyduje trener Śledź na podstawie treningu

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#224 Postautor: Cz@rek » 26 września 2017, o 16:02

^^^Czy to są nadal tylko spekulacje czy temat Smolińskiego zakończył się w naszym klubie na zdobyczy 7 pkt?
Jeśli tak to mam nadzieję że ten zawodnik będzie musiał "odkupić swoją zgodę" od klubu na udział w przyszłorocznych rozgrywkach w naszym kraju.

Robson
Senior

#225 Postautor: Robson » 26 września 2017, o 16:30

Z tego co na fejsie na jednej z grup piszą to centrala uznała, ze jedziemy dwoma obcokrajowcami.
A na fejsie Stali informacje o nowych sponsorach więc chyba mobilizacja na baraże.