Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
lombard
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#276 Postautor: lombard » 13 października 2017, o 09:00

Dobrze prawisz ale mam nieco inne zdanie. Bjarne Pedersen kiedy zawalił to zawalił ale swoją robotę zrobił i nie mówię tu o punktach. To inni jak np. Łełek mieli się do kogo podciągać, a nawet mieć satysfakcję bycia lepszym. To nazwisko zadziałało marketingowo na kibiców i takich rekordów jak w tym sezonie w Lublinie nie było (pomijając oczywiście turnieje Polska- reszta świata gdzie jechała plejada gwiazd). :idea:
A to, że awans wywalczyła drużyna a nie sam Pedersen to chyba dobrze, bo teraz mamy na kim budować podwaliny nowego składu.
Powiem brutalnie: murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść. Potrzeba kolejnego murzyna. :lol:
A co do efektu Staszka Burzy to wcale nie jestem zdziwiony. Tak samo nie będę zdziwiony jak ludzie będą szli "na Karola Barana" o ile go zakontraktujemy. Te sympatie są zupełnie zrozumiałe. Dorzucę jeszcze drewienko do ognia: znam kibiców którzy byli zawiedzeni, że w barażu z Gnieznem u nas nie jedzie Smoliński. Jego wsparcie nas w meczu w Ostrowie kiedy dzień wcześniej miał poważne zawody w Rosji, start na pożyczonych motocyklach i walka na torze co było widać, zrobiły mu dobry pijar. Osobiście o ile dojedzie jestem bardzo ciekawy jego występu w SEC no i planów na 2018.

jerry78
Trener

#277 Postautor: jerry78 » 13 października 2017, o 09:03

No to może i jak się pobawię w nazwiska, chociaż starałem się tego unikać, ale co tam :)
Od razu mówię, że nie ma się co tym sugerować. Na razie jest tak wszystko w powijakach, że nic nie wiadomo.

Zakładam 6 lub 7 seniorów

- Vacat mocny lub średnio mocny obco
- Vacat niezły Polak
- Lambert
- Jeleniewski
- Miesiąc
- Baran
- jako 7 może jakaś głębsza rezerwa z potencjałem na I skład typu Morris, Czugunow,

Vacat obco (od najmniej realnych): Lindgren, Holder, Lebiedev, Kildemand, Jonsson, Thorssell, Thomsen, Sundstroem, Cook, Hougaard, Ljung, Masters, Michelsen

Vacat Polak (losowa kolejność): Jędrzejak, Musielak, Okoniewski, Szczepaniak, Kościuch, Czaja, Grajczonek, Lampart, Miśkowiak

i liczę na dobry zestaw juniorów (zakładam jednak, że pakiety są nie dla nas)
- Bober
- Trofimow
- Peroń
- Kuromonow
- Flis

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#278 Postautor: Torsen » 13 października 2017, o 09:35

Nawiasem mówiąc, drużyna, która jechała baraż, ma ledwo 3 tygodnie na zorganizowanie sobie budżetu, a następnie 2 tygodnie na zakontraktowanie zawodników. Wiadomo, że lista potencjalnych jeźdźców i warunki brzegowe ewentualnego kontraktu zależą przede wszystkim od tego, ile klub ma kasy. Do tego trzeba dodać, że zawodnicy szczególnie wartościowi dawno już gdzieś podpisali umowy z datą przyszłą i są dla nas niedostępni, choćby się jutro okazało, że jesteśmy gotowi zapłacić im x2.
Jest to całkowite nieporozumienie. Sprawą kluczową dla budżetu, a mówiąc wprost - dla siły, z jaką klub przyciąga sponsorów - jest to, w jakich rozgrywkach wystartuje, z kolei jedynym argumentem w negocjacjach z zawodnikami jest kasa. Czy da się to wszystko ogarnąć w miesiąc?
Czekam czasów, w których żużel będzie planowany w dłuższych perspektywach, a nie od kwietnia do września. Stali sponsorzy, stały trzon składu, a nie tak, jak to jest obecnie: kończymy ligę i nie mamy zielonego pojęcia na czym stoimy. Do tego na wszystko mamy 5 tygodni.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#279 Postautor: _piotrusss » 13 października 2017, o 09:38

Na dodatek może się zdarzyć sytuacja, w której z powodu pogody baraż zostanie rozegrany z np. 2-tygodniowym poślizgiem. Robi się jeszcze ciekawiej.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

ermen
Zawodowiec

#280 Postautor: ermen » 13 października 2017, o 09:45

jerry78 pisze:
Vacat obco (od najmniej realnych): Lindgren, Holder, Lebiedev, Kildemand, Jonsson, Thorssell, Thomsen, Sundstroem, Cook, Hougaard, Ljung, Masters, Michelsen

Vacat Polak (losowa kolejność): Jędrzejak, Musielak, Okoniewski, Szczepaniak, Kościuch, Czaja, Grajczonek, Lampart, Miśkowiak

Vacat obco -Każdy z wymienionych od 1 do 7 to dla nas petarda. Poza tym Cook, Michelsen i Masters (kolejność nieprzypadkowa)

Vacat Polak - zdecydowanie Grajczonek w sytuacji gdy Kościuch i Musielak raczej nierealni. Dwaj ostatni mile widziani. ale z młodymi.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#281 Postautor: istred » 13 października 2017, o 09:49

To już jest kompletny absurd.
Jest październik, do końca roku półtora miesiąca. Przecież kontraktując zawodników należy mieć pokrycie w budżecie, a niemożliwe jest w tym momencie sensowne skalkulowanie budżetu na przyszły rok. Nie da się w tym momencie roku mieć podpisanych umów sponsorskich na rok kolejny, nieznana jest wysokość dofinansowania przez samorząd.

Tak jak pisałem już wcześniej - to wszystko idzie w złym kierunku i będzie tak dalej dopóki prezesi będą postrzegali interes dyscypliny przez pryzmat swojego interesu czy interesu swojego klubu.

bartollo
Senior

#282 Postautor: bartollo » 13 października 2017, o 09:50

Ameryki raczej jerry nie odkryles :). Innych ciekawych nazwisk po prostu nie ma.

Przyjmujac, ze pierwsza polowa obco jest nierealna to widzialbym u nas

Musielak/Kosciuch/Okoniewski
Lambert
Jeleniewski
Baran/Miesiac
Michelsen/Thomsen
Peron
Bober/Trofimov

Czyli odmladzanie.

Chociaz marketingowo to przydalby sie jakis Kildemand albo Jonsson.

No nic, czekamy.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#283 Postautor: lombard » 13 października 2017, o 10:22

istred pisze:To już jest kompletny absurd.
Jest październik, do końca roku półtora miesiąca. Przecież kontraktując zawodników należy mieć pokrycie w budżecie, a niemożliwe jest w tym momencie sensowne skalkulowanie budżetu na przyszły rok. Nie da się w tym momencie roku mieć podpisanych umów sponsorskich na rok kolejny, nieznana jest wysokość dofinansowania przez samorząd.

Tak jak pisałem już wcześniej - to wszystko idzie w złym kierunku i będzie tak dalej dopóki prezesi będą postrzegali interes dyscypliny przez pryzmat swojego interesu czy interesu swojego klubu.

Wszyscy jadą na tym samym wózku. Skrzydlewski podał stawki: " Nie zaszalejemy finansowo. Ja nie będę przebijać się z wariatami, którzy w pierwszej lidze chcą płacić po 150 czy 200 tysięcy złotych za podpis i po 3000, 4000 zł za punkt. A słyszałem, że takie sumy na rynku chodzą."
oraz:
"rodzina Skrzydlewskich ufunduje premię dla zawodników w wysokości 200 tysięcy złotych do podziału. Żużlowcy powinni sobie to szybko przeliczyć. Do awansu potrzeba około 1000 punktów, więc to oznacza, że do każdego z nich będą mieć dołożone po 200 zł."
W klubie pewnie wiedzą na co ich stać. Przyjmę z pokorą te nazwiska które uda się zakontraktować, ale liczę na miły akcent.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#284 Postautor: DrPaiHiWo » 13 października 2017, o 10:34

jerry78 pisze:

- Vacat niezły Polak
- Lambert
- Jeleniewski
- Miesiąc
- Baran
- jako 7 może jakaś głębsza rezerwa z potencjałem na I skład typu Morris, Czugunow,

Wypluj to proszę...
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Zaratustra
Kadrowicz

#285 Postautor: Zaratustra » 13 października 2017, o 10:43

jerry78 pisze:

- Vacat niezły Polak
- Lambert
- Jeleniewski
- Miesiąc
- Baran

i liczę na dobry zestaw juniorów (zakładam jednak, że pakiety są nie dla nas)
- Bober
- Trofimow
- Peroń
- Kuromonow
- Flis

I chyba z nich trzeba wybierać. Ja tylko nie chciałbym widzieć u nas Ljunga. Nie jestem fanem tego zawodnika.
Opcji jest kilka. Można wejść w stajnie Bartoscha. Wtedy mamy coś takiego :

1.Masters
2.Grajczonek (Polak)
3.Jeleniewski
4.Miesiąc
5.Lambert

Dodatkowo Karol, który o skład rywalizuje z Grajczonkiem i Miesiącem. Skład ambitny, który po usunięciu priorytetow innych lig u obco może jechać dobrze. Gorzej, że każdy z tej szóstki może też zawalić.

Jeśli nie bierzemy Mastersa , Grajczonka, to w zamian Cook i Jedrzejak /Kosciuch. Dodatkowo albo Karol albo Miesiąc i też nie jest źle.

Jakby nie patrzeć nie sądzę, bysmy byli w stanie zakontraktowac "gwiazdy" na tę ligę i zawsze będzie pewna niewiadoma. Tyle,że opcje lubelsko-rzeszowską już przerabialismy i do końca fajnie to nie wyglądało.

konrad1409

#286 Postautor: konrad1409 » 13 października 2017, o 10:54

A ja panowie w sezonie 2018 widział bym taki skład który naprawde mógl by zawalczyć o najwyższe laury
1Thomas H jonason
2Paweł Miesiąc/karol baran
3Daniel Jeleniewski
4Robert Lambert
5 Maksim Bogdanows/Kildemand/
6Emil Peron
7Wiktor Trofimow
Myśle że niestety temat bobera w 1 lidze jest zamkniety chłopak chce sie rozwijac w elidze nic dziwnego w tym nie jest
Thomas H jonason to naprawde ciakawa opcja pamietam go jeszcze za czasów startow w elidze na juniorce w gorzowie
PO kilku srednich sezonach mysle ze nie bd z byd drogi a naprawde jest to ciekawa opcja dziwi mn to ze niema go w ankiecie. Pozdrawiam

jerry78
Trener

#287 Postautor: jerry78 » 13 października 2017, o 10:56

DrPaiHiWo pisze:
jerry78 pisze:

- Vacat niezły Polak
- Lambert
- Jeleniewski
- Miesiąc
- Baran

Wypluj to proszę...

Absolutnie. Ja osobiście lubię tego zawodnika, to taki swój chłop :) Do tego bardzo zyskał w moich oczach jak jako pierwszy stanął w obronie naszej flagi, gdy jakieś jołopy z Rzeszowa próbowali rozkręcić dym pod parkiem maszyn po 1 meczu barażowym.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#288 Postautor: grzesieck » 13 października 2017, o 10:58

konrad1409 pisze:A ja panowie w sezonie 2018 widział bym taki skład który naprawde mógl by zawalczyć o najwyższe laury
1Thomas H jonason
2Paweł Miesiąc/karol baran
3Daniel Jeleniewski
4Robert Lambert
5 Maksim Bogdanows/Kildemand/
6Emil Peron
7Wiktor Trofimow
Myśle że niestety temat bobera w 1 lidze jest zamkniety chłopak chce sie rozwijac w elidze nic dziwnego w tym nie jest
Thomas H jonason to naprawde ciakawa opcja pamietam go jeszcze za czasów startow w elidze na juniorce w gorzowie
PO kilku srednich sezonach mysle ze nie bd z byd drogi a naprawde jest to ciekawa opcja dziwi mn to ze niema go w ankiecie. Pozdrawiam

Bez jaj z tym Jonassonem, jego ostatnie 3 sezony;

2015 - 1,351 (Eliga)
2016 - 1,619 (I liga)
2017 - 1,594 (I liga)

rzeczywiscie zajebiscie ciekawa opcja