„Ratusz chce dokapitalizować @MotorLublinSA kwotą 2 mln, ale jeśli piłkarze awansują do 2.ligi wówczas wystąpi do radnych o dodatkowe środki”
@nowacki_7
Trzeba za wszelką cenę założyć spółkę i wciągnąć w to miasto. Żyła złota! My awansowaliśmy i dostaniemy pewnie mniej niż rok temu :D
Motor Lublin w sezonie 2018
- _piotrusss
- Kadrowicz
Motor Lublin w sezonie 2018
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Re: Motor Lublin w sezonie 2018
Na ostatniej radzie miasta, kiedy to klub otrzymal 200tys. zl dodatkowej dotacji bylo nas moze z 10 gora 15 osob. Mimo tego, ze na forum sam apelowalem o przyjscie do ratusza. Motorowcow bylo by pewnie ze 300 osob. Po co zatem maja dawac dwie banki, skoro moga dac jedna a o wiecej upomni sie zaledwie garstka zuzlozjebow? Nawet jak atakowalem Zukowi profil, to podlaczyly sie moze ze 2 osoby. Jak zobaczylem ilosc kibicow w ratuszu, to mi rece opadly. Teraz tez wielkiego poruszenia nie widze, mimo tego, ze byl awans, bylo zwyciestwo w budzecie obywatelskim a miasto daje tyle samo lub mniej co na II lige. To jest tak samo jak z podwyzka w robocie, jak sie nie upomnisz, to jej za szybko nie dostaniesz. Ale po co ja wlasciwie mecze klawiature? Jak przyjdzie co do czego to bedziecie miesiac debatowac dlaczego Miesiac ****owo startuje, ale jak przyjdzie powalczyc o kase dla klubu, to nagle sie wszyscy wyloguja i kazdego zlapie grypa.
- _piotrusss
- Kadrowicz
„Radny Leszek Daniewski uważa, że środki na lubelski żużel są niewystarczające i proponuje, żeby Klub Motorowy Cross, do którego należy drużyna Speed Car Motoru, wesprzeć dodatkowo kwotą 1,5 mln zł. – Pieniądze należy przeznaczyć z rezerwy ogólnej, zwracając uwagę, jak duże jest zainteresowanie tą dyscypliną w Lublinie – przekonuje Daniewski. „
Czytaj więcej: http://www.kurierlubelski.pl/sport/a/lu ... ,12700286/
Czytaj więcej: http://www.kurierlubelski.pl/sport/a/lu ... ,12700286/
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
-
mechanizator
- Junior
Trochę ratusz nas dyma. Piłkarki 2,75 mln kopacze 2 mln. My do podziału z lekkoatletyka 2 z czego okaże się ze niecały mln dostaniemy. Jak awansowaliśmy wielu polityków się promowało robiło sobie zdjęcia uczestniczyło w fecie. Jak przychodzi co do czego to sport, który ma frekwencje największa w tym mieście dostaje ochłapy.
Niedługo są wybory i wtedy my wypniemy na nich 4 litery
Niedługo są wybory i wtedy my wypniemy na nich 4 litery
No dyma, bo z moich informacji wynika, ze w slownych zapowiedziach poraz kolejny byla mowa o kwocie duzo wiekszej niz banka. Zobaczymy co Prezydent zrobi z propozycja dodatkowej 1,5 banki dla nas. 2,5 banki, nie oszukujmy sie, to juz bardzo solidne wsparcie i wtedy nie milibysmy prawa na nic narzekac. Biorac pod uwage wynik sportowy, wynik BO a takze wsparcie SPR i pseudo-pilkarzy uwazam, ze kwota z dwojka z przodu nalezy nam sie jak psu buda.
Posiada ktoś informacje jakie kwoty na żużel przekazują inne miasta?
Istred, ale co znowu chcesz udowadniac? Mnie osobiscie srednio interesuje ile dostaja w Rybniku czy Pile. Mnie interesuje fakt taki, ze pseudo-kopacze, ktorzy od 4 lat nie potrafia awansowac i przegrywaja spotkania z Podkarpackimi wsiami i ktorzy mimo nowiutkiego stadionu nie maja nawet polowy naszef frekwencji dostaja 2,5 banki a SPR na ktory chodzi moze 1/8 zuzlowej publiki dostaje 2,75mln. Koniec kropka, nie ma o czym dyskutowac. Na zuzel chodzi 10-12 tys ludzi, klub dziala profejsonalnie (w koncu), awansowalismy w rok i stadion zuzlowy zajal drugie miejsce w BO. Nie ma zadnych logicznych przeslanek, zeby klub zuzlowy dostawal mniej niz w/w dwa podmioty. Jak dostaniemy mniej, to znowu zostaniemy jawnie obszczani przez radnych. Nie interesuje mnie ile dostaja w Pile, mnie interesuje to, ze jestesmy skrajnie niesprawidliwie traktowani przez nasz ratusz i nasze wladze miasta. Po co mam zagladac Pile do portfela? mieszkasz w Lublinie, patrz na tutejsze realia.
W takiej Pile dostali 500 tys, czyli co, jaramy sie tym milionem jednoczesnie bagatelizujac fakt, ze pseudo-kopacze dostaja ponad 2 banki a w razie awansu dostana pewnie drugie tyle? Przyjmujecie z akceptacja wszystko co daje miasto, bez wzgledu na to czy to ochlapy czy nie a pozniej placzecie, ze nie mamy e-ligi nascie lat a taki Hancock dostaje bolu glowy jak dzwoni do niego Nawrocki. Albo rybki albo akwarium.
W takiej Pile dostali 500 tys, czyli co, jaramy sie tym milionem jednoczesnie bagatelizujac fakt, ze pseudo-kopacze dostaja ponad 2 banki a w razie awansu dostana pewnie drugie tyle? Przyjmujecie z akceptacja wszystko co daje miasto, bez wzgledu na to czy to ochlapy czy nie a pozniej placzecie, ze nie mamy e-ligi nascie lat a taki Hancock dostaje bolu glowy jak dzwoni do niego Nawrocki. Albo rybki albo akwarium.
Nic.Istred, ale co znowu chcesz udowadniac?
A mnie interesuje. Dlatego zadałem pytanie.Mnie osobiscie srednio interesuje ile dostaja w Rybniku czy Pile.
Piszesz publicznie, więc postaraj się kontrolować to co piszesz. Jadłem akurat...Jak dostaniemy mniej, to znowu zostaniemy jawnie obszczani przez radnych
2 mln do podziału dla pozostałych podmiotów oprócz Monteksu i Motoru oznacza chyba, że musimy się podzielić nie tylko z MP w lekkiej, ale i ze Startem oraz AZS UMCS (kosz kobiet). Biorąc pod uwagę rozmiar i wagę imprezy lekkoatletycznej może się okazać, że na żużel zostanie z 0,5 mln 
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
G...o dostaniemy i ratusz będzie miał rację, bo kibic żużla w Lublinie to głównie zakompleksiony palant, który przyjmuje ze zrozumieniem, że Urząd Miasta pakuje miliony w piłkarki ręczne, na które prawie nikt nie chodzi. Przepłacona ekipa w pustym globusie ssie kasę frajerów, którym wydaje się, że jej "sukcesy" elektryzują Polskę. Tymczasem lubelska frekwencja i sukcesy organizacyjne żużlowego Klubu narobiły więcej medialnego zamieszania w Polsce niż cały ten SPR czy MKS w ciągu wszystkich lat swojego istnienia.
Zorganizujmy się i idźmy pod ratusz z hasłem: Lublin i żużel to jedna paka - NIE dla zbędnego tu szczypiorniaka :) Kasa jest tylko trzeba ją wyrwać bezczelnym cwaniakom.
Zorganizujmy się i idźmy pod ratusz z hasłem: Lublin i żużel to jedna paka - NIE dla zbędnego tu szczypiorniaka :) Kasa jest tylko trzeba ją wyrwać bezczelnym cwaniakom.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
mechanizator
- Junior
Prawdę głosicie Panowie i nóż sie w kieszeni otwiera jak czytamy ze jedni i drudzy dostają ponad 2 duze bańki a my jesteśmy dymani. Jedyne sensowne wytłumaczenie jest ze zarówno kopacze jak i szczypiornistki sa spolkami a miasto akcjonariuszem i pompuje kase bo ja by nie bylo za nich odpowiada. Myślę ze jak by nasz zuzelek założył spółkę i miasto bylo akcjonariuszem byśmy dostawali duzo więcej. A tak ochlapy aby tylko nam gęby zamknąć i ani sie tym nie najemy ani nie pozygamy. Ot smutna rzeczywistość
mechanizator pisze:Prawdę głosicie Panowie i nóż sie w kieszeni otwiera jak czytamy ze jedni i drudzy dostają ponad 2 duze bańki a my jesteśmy dymani. Jedyne sensowne wytłumaczenie jest ze zarówno kopacze jak i szczypiornistki sa spolkami a miasto akcjonariuszem i pompuje kase bo ja by nie bylo za nich odpowiada. Myślę ze jak by nasz zuzelek założył spółkę i miasto bylo akcjonariuszem byśmy dostawali duzo więcej. A tak ochlapy aby tylko nam gęby zamknąć i ani sie tym nie najemy ani nie pozygamy. Ot smutna rzeczywistość
Kopacze maja 4 tys. na czwartej lidze i perspektywę 8 tys. kibiców na lidze trzeciej, bo są tam dobre nazwy klubów. Zainteresowanie piłką w Lublinie jest, a szczypiorniak ma jedno wielkie NIC mimo pierwszej ligi i medali. To jest dopiero skandal i dymanie lubelskiego podatnika.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.