poza tym smiac mi sie chcialo jak przeczytalem na stronie koziolka,ze na meczu bylo 5 tys ludzi, ciekawe o ktory mecz chodzilo,no ale to byl chyba artykul do kuriera takze mozna jeszcze to zrozumiec
I Runda PlayOff Tż Lublin - Stal Gorzów 46:41
zdjecie gawrzyka - pierwsza klasa , rozwiewa wszelkie watpliwosci kto powinien byc wyklucznony,tylko szkoda ze sedzia nie mial mozliwosci do takiej analizy tamtej sytuacji i musla podjac sytuacje na "goraco" ,ale to juz i tak historia.
poza tym smiac mi sie chcialo jak przeczytalem na stronie koziolka,ze na meczu bylo 5 tys ludzi, ciekawe o ktory mecz chodzilo,no ale to byl chyba artykul do kuriera takze mozna jeszcze to zrozumiec
Smiesza mnie tu wypowiedzi wielu forumowiczow, ktorzy mowia o genialnej taktyce Chomskiego czy tez wielkim szczesciu naszych! Widze ze na tym forum jest pelno laikow opierajacych swe przemyslenia na , rzadko kiedy precyzyjnych spostrzezeniach!
Co do taktyki Chomskiego to byla ona tak oczywista jak oczywistwista jest wyzszosc Hliba nad Jeleniem!
CO do pecha i szczescia w meczu tu zaproponuje wam analize meczu po wyeliminowaniu wszystkich "pechowych" sytuacji
1 bieg- defekt Hliba 3:3 zamiast (5:1)
2 bieg 5:1 - 8:4 (10:2)
3 bieg 5:1 13:5 (15:3)
4 bieg 2:4 15:9 (17:7)
5 bieg - sledz na dymiacym motocyklu daje sie wyprzedzic Magnusowi
2:4 17:13
6 bieg - nie ma taktycznej 3:3 20-16
7 bieg - 3:3 23-19
8 bieg 3:3 26-22
9 bieg - defekt magnusa na 3 miejscu 3:3 29-25
10 bieg udadek Mordela i zamiast pewnego 4:2 jest 2:4 33:27
11 bieg defekt Franka na 2 miejscu 5:1 38:28
12 bieg 3:3 Hlib jedzie za Dabrowskiego 41:31
13 bieg- wykluczenie Hliba ktory spowodowal upadek Knappa - przynajmniej 3:3 44:33
14 bieg 3:3 47:43
15 bieg 3:3 50:40
Sam bardzo nie lubie gdybania ale zwyxczajnie wkurzaja mnie opinie ludzi ktorzy mowia o wielkim szczesciu TZ przez pryzmat 2 odslony 15 biegu! Obiektywizmu troche!
Co do taktyki Chomskiego to byla ona tak oczywista jak oczywistwista jest wyzszosc Hliba nad Jeleniem!
CO do pecha i szczescia w meczu tu zaproponuje wam analize meczu po wyeliminowaniu wszystkich "pechowych" sytuacji
1 bieg- defekt Hliba 3:3 zamiast (5:1)
2 bieg 5:1 - 8:4 (10:2)
3 bieg 5:1 13:5 (15:3)
4 bieg 2:4 15:9 (17:7)
5 bieg - sledz na dymiacym motocyklu daje sie wyprzedzic Magnusowi
2:4 17:13
6 bieg - nie ma taktycznej 3:3 20-16
7 bieg - 3:3 23-19
8 bieg 3:3 26-22
9 bieg - defekt magnusa na 3 miejscu 3:3 29-25
10 bieg udadek Mordela i zamiast pewnego 4:2 jest 2:4 33:27
11 bieg defekt Franka na 2 miejscu 5:1 38:28
12 bieg 3:3 Hlib jedzie za Dabrowskiego 41:31
13 bieg- wykluczenie Hliba ktory spowodowal upadek Knappa - przynajmniej 3:3 44:33
14 bieg 3:3 47:43
15 bieg 3:3 50:40
Sam bardzo nie lubie gdybania ale zwyxczajnie wkurzaja mnie opinie ludzi ktorzy mowia o wielkim szczesciu TZ przez pryzmat 2 odslony 15 biegu! Obiektywizmu troche!
Mieliśmy i pecha i szczęście wczoraj, chyba nie zaprzeczysz temu Jacur?
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Co do meczu to chyba temat już wyczerpaliście - Opatrzność czuwała nad nami. Uważam jednak, że Śledzio i Franek udowodnili, że umieją jeździć choć oczywiście mogło być równiej i lepiej(punktowo). Jeleniowi proponuję dać odpocząć od motocykla. Proponowałem to tydzień temu Mordelowi, nie usłuchał a efekt widzieliśmy.
Nie bójmy się napiętnować debili rzucających butelki na tor!
Niech każdy pilnuje sąsiada i będzie spoko!
Jak chłopakom grają hormony to niech wezmą "sprawę" w swoje ręce
ale nigdy flaszką z trybun!!! Jestem przeciwny także serpentynom i pseudo pirotechnicznym pokazom. Może nie kumam tego, ale było głośno i niebezpiecznie (flaga fan-klubu poszła z dymem) a dopingu praktycznie wcale. Chyba barwy klubowe i śpiew to główne atrybuty kibicowania! Zamiast tego lepiej kupić balony lub uszyć flagę. Chętnie się wtedy dorzucę ale na durne wystrzały, które nie wiadomo co oznaczają (zrozumiałbym wystrzały po wygranym meczu!) a do tego narażają ludzi na niebezpieczeństwo i stres
siÄ™ nie piszÄ™. Co sÄ…dzicie o piromanii na TÅ»-cie?
PS.Gawrzyk - zdjęcie Knappa i Hliba OK!!!
Nie bójmy się napiętnować debili rzucających butelki na tor!
Jak chłopakom grają hormony to niech wezmą "sprawę" w swoje ręce
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom
Zgadzam się z Jacurem, że mieliśmy i szczescie i pecha, ani mniej ani więcej od gorzowian. Również nie lubię gdybania ale nawet rozpatrując wyścig ostatni defekt Franka pozbawił nas zwycięstwa. Wiec rozpatrywanie tego biegu pod kątem drugiego podejscia jest nieobiektywne. Nie zgadzam sie natomiast że nie należy pochwalić Chomskiego. Ja poprowadziłbym zespół dokładnie tak samo, ale zagrywki taktyczne nie dla każdego są oczywiste. Przykładów w Polsce na dobrą trenerkę jest naprawdę niewiele. Według mnie Chomski czuje zawodników i na tym polega jego dobra strategia. Zwróć uwagę Jacur, że po pierwszej kolejce praktycznie nie było (moze poza Hlibem) zawodnika w Stali, który pokazałby coś wyjątkowego i którego można było posłać na taktyczną. Chomski jednak wie, którego gościa puścić i w którym momencie. Chcę tylko zwrócić uwagę, że Chomski ma znakomitą skuteczność zmian taktycznych i nie dotyczy to tylko wczorajszego meczu. Oczywiście mając takiego zawodnika jak Hlib można sobie na to pozwolić ale to inny temat. Ja tylko na marginesie dodam jeszcze raz - potrzebny nam jest dobry junior. Daje to ogromne pole manewru i można wyciągać nawet beznadziejne wyniki.
zgadzam sie z kolega co do tych pseudo-pirotechnicznych pokazow, rozumiem ktos zasponsorowal, rozumiem na prezentacji race i te sprawy, rozumiem po meczu , oczywiscie wygranym
jakos forma okazania radosci,ale po grzyba w czasie meczu ?!? tym bardziej ze mozna komus chcac - niechcac naprawde zrobic krzywde ! a poza tym jest to dziwne i bezsensowne w czasie meczu, jesli ktos ma nadmiar tych wybuchowych wynalazkow,to niech zachowa na inny mecz, napewno sie przyda !!
Zgadzam się w 100% Grzesiu, dobry junior musi być. I trzeba powoli zacząć do kogoś robić podchody, bo inaczej w nastepnym sezonie zostaniemy z jednym Dawidem.
MOTOR LUBLIN
... a to z góry skazuje nas na porażki. Nie chodzi mi o to, że Dawid jest za słaby czy coś w tym stylu. Ale jest to chłopak, który moze conajwyżej wygrać wyścig juniorski i to przy sprzyjających wiatrach. A ja mam nadzieję na pozyskanie juniora, który moze w każdym wyścigu powalczyć z liderami drużyny przeciwnej i to na wyjeździe. Wniosek jest jeden - musi to być ktos bardzo dobry. A co do szkolenia - jedno nie wyklucza drugiego chyba...
Moje typy na dziś - Hlib, Buczkowski, Nowaczyk (kolejność nieprzypadkowa)
Moje typy na dziś - Hlib, Buczkowski, Nowaczyk (kolejność nieprzypadkowa)
jacur78 pisze:A ja nadal uwazam ze CHomski nie zasluguje na pochwale bo bardzo oczywiste jest zastapienie Gluchego, Dabrowskiego czy slabego na naszym torze Hucki przez Magnusa Flisa czy Hliba zmiany te byky oczywiste! Gdyby ich nie zrobil pokazalby jedynie brak kompetencji!
Ale zrobił i to bardzo skutecznie - prawda? I tylko ten fakt jest poddany pod ocenę. Ja go chwalę za jedno - wlasnie za to że ma mecz pod kontrolą i dokonał tych oczywistych zmian, pokazując że nie jest matołem.
Mecz b. dobry. Mieliśmy dużo szcześcia. W myśl powiedzenia sprzyja lepszym, ale co do tego mam pewne watpliwości.
Stal pokazała, że nas chyba nie stać na awans. Bo kto ma ten awans zapewnić? Śmiem twierdzic, że zdobycze punktowe Darka i Mariusza w meczu z tak dobrym przeciwnikiem jak Stal to 100% ich aktualnych możliwości!
A Stal jechała swoje, umiejętnie wprowadzając rezerwy.
Chomski robił oczywiste w danej sytuacji zmiany, które można było przewidzieć. Nie od dziś zajmuje sie żużlem, wiec nie jest głupi.
Osobna sprawa to kibice....
Ręce opadają...........
Zróbmy coś z tymi debillami rzucającymi butelki na tor!!! Czy nie ma porządkowych???!!!
No i pokazy pseudo-pirotechniczne....
Na prezentacji, po wygranym meczu jestem jak najbardziej za (z resztą wrzucam zawsze parę groszy na oprawę i zachęcam do tego innych). Trzeba jakoś przywitać i podziękować zawodnikom. Ale co wnosi to głupkowate strzelanie petardami?? Petard było w nadmiarze, za to dopingu prawie wcale.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców TŻ.
Stal pokazała, że nas chyba nie stać na awans. Bo kto ma ten awans zapewnić? Śmiem twierdzic, że zdobycze punktowe Darka i Mariusza w meczu z tak dobrym przeciwnikiem jak Stal to 100% ich aktualnych możliwości!
A Stal jechała swoje, umiejętnie wprowadzając rezerwy.
Chomski robił oczywiste w danej sytuacji zmiany, które można było przewidzieć. Nie od dziś zajmuje sie żużlem, wiec nie jest głupi.
Osobna sprawa to kibice....
Ręce opadają...........
Zróbmy coś z tymi debillami rzucającymi butelki na tor!!! Czy nie ma porządkowych???!!!
No i pokazy pseudo-pirotechniczne....
Na prezentacji, po wygranym meczu jestem jak najbardziej za (z resztą wrzucam zawsze parę groszy na oprawę i zachęcam do tego innych). Trzeba jakoś przywitać i podziękować zawodnikom. Ale co wnosi to głupkowate strzelanie petardami?? Petard było w nadmiarze, za to dopingu prawie wcale.
Pozdrawiam wszystkich prawdziwych kibiców TŻ.
-
abi
peterix pisze: [...] ale na durne wystrzały, które nie wiadomo co oznaczają (zrozumiałbym wystrzały po wygranym meczu!) a do tego narażają ludzi na niebezpieczeństwo i stressię nie piszę. Co sądzicie o piromanii na TŻ-cie?
W pierwszym momencie te petardy skojarzyły mi się z sytuacją w Gdańsku tydzień temu... Myślałam, że w tych okolicznościach zawodnicy nie odważą się tamtędy przejść. A jednak...
Co do oceny piromanii:
1) jest to zupełnie nieodpowiedzialne w miejscu, gdzie znajduje się tyle osób,
2) nie służy niczemu, z wyjątkiem obniżenia jakości oprawy meczu i zepsuciu opinii o fanklubie (no cóż, pokutuje odpowiedzialność zbiorowa...).
Tak chwalicie Chomskiego a spójrzcie, że najlepszy zawodnik Stali - Paluch - jechał 5, a nie 6, razy. Co prawda z perspektywy czasu nie miało to znaczenia, bo w jedynym starcie gdy mógł on jechać było 5-1 dla Stali, ale jednak pojechał wtedy dużo słabszy Zetterstroem.
Inna sprawa to ustawienie par naszego zespołu. Jadąc u siebie gdzie bynajmniej w teorii powinniśmy prowadzić jest ok, to jednak na wyjeździe gdzie na 95% najsłabszym seniorskim ogniwem będzie Mordel/Trumiński ( niepotrzebne skreślić ), gdy jedzie on z Karlssonem, Szwed jest zablokowany na taktyki własnie za niego. Jedyna możliwość taktycznego wejścia Karlssona to za kogoś z trójki Knapp, Śledź, Franków.
Inna sprawa to "znastwo" kibiców. Przed meczem w autobusie słuchalem rozmowy dwóch kibiców, którzy debatowali czy w nominowanych można wprowadzać zmiany taktyczne czy nie. A co najciekawsze ten który twierdził, że można przekonal tego który mówił że nie. Jak to się mowi "niedzielni kibice"
Gelo napisał:
"A ja mam nadzieję na pozyskanie juniora, który moze w każdym wyścigu powalczyć z liderami drużyny przeciwnej i to na wyjeździe. Wniosek jest jeden - musi to być ktos bardzo dobry. A co do szkolenia - jedno nie wyklucza drugiego chyba..."
A moim zdaniem wyklucza. Widzialeś kiedyś juniora który na meczu grzeje ławę, ewentualnie startuje jeden bieg w meczu przez caly juniorski okres kariery a potem staje się przynajmniej ligowym średniakiem?? Bo ja nie. A nawet częste starty nie gwarantują mistrzostwa o czym świadczy casus Jeleniewskiego. Ja mam nadzieję, że w przyszlym roku parą juniorów będą Stachyra-Kępa a za dwa-trzy lata Klimek-Kępa. Tylko przy takim układzie jest szansa, że ktoryś z nich zostanie przyzwoitym zawodnikiem. Od podpatrywania innych to gwiazdami zostali Kurtz, Stolarz czy Kosiński.
Inna sprawa to ustawienie par naszego zespołu. Jadąc u siebie gdzie bynajmniej w teorii powinniśmy prowadzić jest ok, to jednak na wyjeździe gdzie na 95% najsłabszym seniorskim ogniwem będzie Mordel/Trumiński ( niepotrzebne skreślić ), gdy jedzie on z Karlssonem, Szwed jest zablokowany na taktyki własnie za niego. Jedyna możliwość taktycznego wejścia Karlssona to za kogoś z trójki Knapp, Śledź, Franków.
Inna sprawa to "znastwo" kibiców. Przed meczem w autobusie słuchalem rozmowy dwóch kibiców, którzy debatowali czy w nominowanych można wprowadzać zmiany taktyczne czy nie. A co najciekawsze ten który twierdził, że można przekonal tego który mówił że nie. Jak to się mowi "niedzielni kibice"
Gelo napisał:
"A ja mam nadzieję na pozyskanie juniora, który moze w każdym wyścigu powalczyć z liderami drużyny przeciwnej i to na wyjeździe. Wniosek jest jeden - musi to być ktos bardzo dobry. A co do szkolenia - jedno nie wyklucza drugiego chyba..."
A moim zdaniem wyklucza. Widzialeś kiedyś juniora który na meczu grzeje ławę, ewentualnie startuje jeden bieg w meczu przez caly juniorski okres kariery a potem staje się przynajmniej ligowym średniakiem?? Bo ja nie. A nawet częste starty nie gwarantują mistrzostwa o czym świadczy casus Jeleniewskiego. Ja mam nadzieję, że w przyszlym roku parą juniorów będą Stachyra-Kępa a za dwa-trzy lata Klimek-Kępa. Tylko przy takim układzie jest szansa, że ktoryś z nich zostanie przyzwoitym zawodnikiem. Od podpatrywania innych to gwiazdami zostali Kurtz, Stolarz czy Kosiński.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2004, o 14:35 przez RavLit, łącznie zmieniany 1 raz.
-
abi
RavLit pisze:[...]Inna sprawa to "znastwo" kibiców. Przed meczem w autobusie słuchalem rozmowy dwóch kibiców, którzy debatowali czy w nominowanych można wprowadzać zmiany taktyczne czy nie. A co najciekawsze ten który twierdził, że można przekonal tego który mówił że nie. Jak to się mowi "niedzielni kibice"
No bo mecze sÄ… w niedziele...
ermen pisze:Jestem jak najbardziej tego samego zdania.
Fanklub piromanów czy kibiców??
Petard w nadmiarze dopingu prawie wcale!!
TŻ LUBLIN!! Jedziemy do końca!!
co do piormani to sie zgodze... jak to ktos okreslil: "dzieci dostaly zabawki" i przesadzili... mogliby to lepiej zorganizowac, odpalac rownoczesnie i w odpowiednim momencie... no coz...
a co do dopingu to mam juz dosc bezsensownych dyskusji na ten temat... fan klub spiewa dopinguje zyleta tez (choc mogloby to wszystko byc czestsze) jednak reszta to juz co innego... nie mam do nikog pretensji... taka ludzka metalnosc, ludziom sie niechce, wstydza sie - kto to wie... fakt faktem ze nie spiewaja i spiewac nie zamierzaja i my nikogo zmuszac nie bedziemy... mysle wiec ze forum nie jest dobry miejscem do wysuwania postulatow o doping - jest nas tu stosunkowo malo i mysle (prynajmniej tak wynika z obietnic) ze wiele osob z forum dopinguje...
Pozdrawiam!
RavLit pisze:ermen pisze:RavLit, przeanalizuj dokładnie bieg po biegu.
Zobacz kiedy miał go wstawić:))))
Gdy mógł, przewaga już stopniała do 2-4 punktów!
Bieg 5 za Hućkę. Postawił na Zetterstroma jak napisalem i opłacilo się, ale z przebiegu meczu lepszy był Paluch
Tak się składa że Paluch przed biegiem piątym jechał raz i przegrał na 5:1:)
jacur78 pisze:10 bieg udadek Mordela i zamiast pewnego 4:2 jest 2:4 33:27
Ja nie widziałem tam pewnego 4:2
Co do Chomskiego to jego taktyka jest tak prosta i stosowana w każdym meczu, że on już działa jak zaprogramowany, przecież każdy inteligentny kibic znający się na żużlu zrobiłby dokładnie to samo, dodam, że mając Hliba na rezerwie strategia działania staję się łatwa i nie chwalmy aż tak tego szkoleniowca, bo Hlib czy Rajkowski to nie tylko jego "diamenty", jest kilka osób które bardzioej się przyczyniły do takiej jazdy tych młodych zawodników tylko, że im jakakolwiek sława potrzebna nie jest robią co lubią.
Jestem jak najbardziej tego samego zdania.
Fanklub piromanów czy kibiców??
Petard w nadmiarze dopingu prawie wcale!!
TŻ LUBLIN!! Jedziemy do końca!!
Fan Klub wczoraj nie bawil sie zadnymi petardami my odpalilismy tylko race na prezetacji. A petardy ultrasu byly fajne tylko nie potrzebnie rzucali te hukowe caly czas i dziwie sie ze wczoraj tam sie nikomu nic nie stalo.
A Zetterstrom pokonal Stachyrę. Chomski postawil na tego na którego uważał, że pojedzie lepiej. A z przebiegu meczu lepszy był Paluch i temu chyba nie zaprzeczysz. I w moim poście własnie o to chodziło. Jeśli nadal nie wiesz o co chodzi to przeczytaj go jeszcze raz, albo daj na gg, bo nie chce mi się tylu postów nabijać.
-
abi
$Kuba$ pisze:Fan Klub wczoraj nie bawil sie zadnymi petardami my odpalilismy tylko race na prezetacji. A petardy ultrasu byly fajne tylko nie potrzebnie rzucali te hukowe caly czas i dziwie sie ze wczoraj tam sie nikomu nic nie stalo.
Ale faktem jest że z waszego sektora leciały te petardki. Może to i niesprawiedliwe, ale większość myśli, że to dzieło fanclubu. Taki nowy rodzaj oprawy...