Play Off: Stal Rzeszów - TŻ Sipma Lublin 48 : 41

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#51 Postautor: arek200 » 19 lipca 2004, o 17:29

wg mnie nie mamy zbyt wielkich szans na wygraną. Pczywiście nie oznacza to, że nie pojadę do Rzeszowa kibicować i z wiarą w zwycięstwo. Ale niestety z tym co mamy na dzień dzisiejszy nie ma co się łudzić. Mecz z Gorzowem pokazał, że nawet Knapp jeździ bardzo przeciętnie. Samym Karlssonem nie wygramy. Mamy wielką dziurę w składzie spowodowaną brakiem Piszcza i słabą postawą juniorów. Awans się oddala, ale jeśliby Wybrzeże objechało Stal w Gorzowie, dalej będziemy mieli 2pkt przewagi. Do zobaczenia w Rzeszowie

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#52 Postautor: Jinxsior » 19 lipca 2004, o 17:51

Juz tak nie przesadzajmy z tym brakiem Piszcza bo on akurat w Rzeszowie nic nie pokazal poza wyeliminowaniem Trojanowskiego.
Mecz moze miec taki sam przebieg jak ten w kwietniu.Ja mam nadzieje ze pewne kroki zostaly juz zrobione w kwesti dopracowania motorkow na ten mecz(od czego sa sponsorzy)Ten mecz zadecyduje czy bedzie sie scigac w barazach,dla tego zawodnicy wiedza o co jada.A betonu w rzeszowie wcale nie musi byc (moze jakas burza 2h przed meczem) :wink: Na mecz sie nie wybiore bo mnie zawiedli z Gorzowem ale ich postawa w Rzeszowie zdecyduje czy przyjde na mecz z Gdanskiem.

48:42 dla TÅ»

Robal666

#53 Postautor: Robal666 » 19 lipca 2004, o 19:08

nie wiadomo czy Karlsson wogóle pojedzie do Rzeszowa........

wojtek 601

#54 Postautor: wojtek 601 » 19 lipca 2004, o 19:59

Myśle że Karlsona powinni sciągnąć do Rzeszowa jeśli myślą o wygranej bo bez niego to mamy marne sznse (jeśli wogóle je mam).Z junioram sobie poradzimy, ale z innymi będzie trudno. Rzeszowianie mogli by sobie odpuścić jusz runde finałową bo teoretycznie odpadli jusz z walki o pierwszą trójkę , ale będą walczyli o honor.

Robal666

#55 Postautor: Robal666 » 19 lipca 2004, o 20:03

mogliby ale nie odpuszczają i chcą nawet powalczyć o drugie miejsce premiowane barażem

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#56 Postautor: Cz@rek » 19 lipca 2004, o 20:34

Niektórzy myslą że sponsorzy to jakieś dojne krowy :?: :!:
Panowie generalny remont silnika to jakies kilkanaście tysięcy pln. :!:
A z naszej listy 74!,sponsorów tylko niewielu z nich zadeklarowało
ponad 5000 pln!!! I to na cały sezon,ale chwała im i za to!
Nie ma co liczyć na powazniejsze remonty.
A swoją drogą ciekawe ile zawodnicy inwestują w sprzęt :?:
I ciekawe czy ich wypłata faktycznie zmalała o połowę :?: (jak zapowiadano przed meczem z Gorzowem).
Podsumowując:myślę ze pojedziemy bez Karlssona i nie przekroczymy
bariery 35pkt.

Robal666

#57 Postautor: Robal666 » 19 lipca 2004, o 21:15

Z tego co wiem to nie zmalała bo "było by to chore" jak to Mariusz Franków powiedział po meczu ze Stalą Gorzów. Jak się znajdą pieniądze to pojedzie Peter do Rzeszowa.

Awatar użytkownika
dustin

#58 Postautor: dustin » 19 lipca 2004, o 21:50

jedziemy z karlssonem powalczyc o zwyciestwo, ale bez obrazy, nie bardzo chce m sie wierzyć, że mamy tam jakiekolwiek szanse. trzy ostatnie mecze (tak, licząc też głównie fartem wygrany mecz z gorzowe m wczoraj) nie napawają optymizmem...
PS. obstawiam 50:40 dla marmy
So wash your face away with dirt,
It don't feel good until it hurts.
So take this world and shake it,
Come squeeze and suck the day,
Come carpe diem, baby!

Awatar użytkownika
michas

#59 Postautor: michas » 20 lipca 2004, o 09:23

ja tam wierze ze wygramy 44-46 a co do Janusza to nie widze powodu dla ktorego na niego wrzucaja jak wchodzilismy do 1 libi kazdy mu dziekowal i mowil jaki to o0n nie jest zajebist a teraz sie dupa odwracacie ???? A co do Jurka Mordela ma juz swoje lata dajcie szanste Trumnie !!!!!!!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#60 Postautor: Maxx » 20 lipca 2004, o 17:23

Potrzeba kasy i to nie mało! Peter to jeden wydatek, a sprzęt dla chłopaków to drugi. Śledź żeby jechać musi mieć praktycznie nowy silnik, prowizorką nie wiele zdziałał jak do tej pory i wiele nie zdziała.
Franków też musi coś nie coś poprawić. A na to wszystko trzeba kasy!
No i broń Boże wstawiać Jurka Mordela do składu!
Jeśli będzie przygotowany sprzęt i Peter w składzie to może być ciekawie...

Sober
Senior

#61 Postautor: Sober » 20 lipca 2004, o 20:03

Też jestem za tym żeby pojechał Trumna. Ona ma dobre starty, które bardzo sie tam liczą. jescze przydałoby sie zeby nad nimi popracowal Grzesio bo bylo troche kiepsko ostatnio.

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#62 Postautor: KubuÅ› » 20 lipca 2004, o 22:11

Też jestem za tym aby do Rzeszowa pojechal Trumna Jurek juz mial kilka szans i ich nie wykorzystal to dlaczego teraz nie dac ich Trumnie , gorzej nie bedzie a moze byc tylko lepiej. A co do Grzesia to dzisjaj po zawodach MDMP on jezdzil i wczesniej tez robil cos przy motorach widac ze mu bardzo zalezy na dobrym wystepie w Rzeszowie .

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#64 Postautor: arek200 » 20 lipca 2004, o 22:25

Dziś w lidze szwedzkiej nieźle wystąpił Peter Karlsson. W meczu Kaparna - Luxo Stars zdobył 10+1 pkt (3,3,3,1*,0).

3. Karlsson, Sullivan, Andersen, Jansson - 2:4 (9:9)
7. Karlsson, Dobrucki, Kylmaekorpi, Andersen - 3:3 (22:19)
12. Karlsson, Hampel, Henriksson, Jansson (u) - 2:4 (34:37)
14. Hampel, Max, Karlsson, Dobrucki - 3:3 (40:43)
16. Sullivan, Hampel, Max, Karlsson - 5:1 (48:47)

Był najlepszym zawodnikiem swojej drużyny co chyba jest dobrym prognostykiem przed meczem w Rzeszowie. (Ale i tak będzie b.ciężko).

Za http://www.przegladzuzlowy.pl
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2004, o 22:45 przez arek200, łącznie zmieniany 1 raz.

Robal666

#65 Postautor: Robal666 » 20 lipca 2004, o 22:35

Peter pojedzie do Rzeszowa :D

konradeczek_fransik

#66 Postautor: konradeczek_fransik » 20 lipca 2004, o 22:44

W najbliższym meczu ligowym z Lublinem, Marma Polskie Folie pojedzie wzmocniona zawodnikiem zagranicznym! "Dziś zapadła decyzja, iż w niedziele wystartujemy z Charliem Gjedde" - mówi prezes Tadeusz Szylar. Duńczykowi bardzo zależy na dobrym występie dlatego do Rzeszowa zawita wcześniej...

"Charlie zapewnił nas, że w sobotę o godzinie 12.00 zamelduje się w Rzeszowie i odbędzie na naszym torze trening. Bardzo ambicjonalnie podchodzi do tego meczu i jak sam mówi będzie chciał zmazać plamę jaką dał w ostatnich dwóch meczach. Zapewnił nas, że o jego formę możemy być już spokojni" - kończy prezes.

Nie pozostaje nic innego jak życzyć Duńczykowi samych "trójek" w niedzielnym spotkaniu.
za http://www.stal.rzeszow.pl

a co meczyku jakos mam wrażenie ze gorszy dzionek bedzie miał któryś z trójki Ciapek Baran Rempała... ale za to Charlie się pokaże z dobrej strony i STAL wygra jednym punktem:P:D:D:D
gdzie Ci
mody
ktorzy
mi
posty kiedys
wywalali
:P

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#67 Postautor: czaszka » 21 lipca 2004, o 09:31

Nie mamy szans ze Stalą . Ale i tak trzeba jechać do Rzeszowa!!!
Wiecie po ile tam sÄ… bilety ???????

Czarek
Trener

#68 Postautor: Czarek » 21 lipca 2004, o 09:36

Niezły pogrom w Rzeszowie się szykuje.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

jotem

#69 Postautor: jotem » 21 lipca 2004, o 10:39

Czarek pisze:Niezły pogrom w Rzeszowie się szykuje.

.... zapowiadają gwałtowne burze w niedziele :?: :wink:
A tak poważnie szanse na zwycięstwo raczej małe - ale przecież to jest "żużel" - więc wszystko jest możliwe. W naszej druzynie jest mało pewnych punktów - właściwie tylko Peter gwarantuje ponad 10 pkt. Grzesiek - 8 pkt powinien conajmniej zrobić, a reszta Darek, Mariusz - oni powinni zdobywać razem około 15-20 pkt - stać ich na to, a ile zdobywają...,.Dawid - raczej Miesiąca nie objedzie - czyli chociaż 2 pkt w 1 biegu powinien zrobić.
A co do pozostałych członków drużyny każdy zdobyty punkt należy zaliczyć na "+". W obcnej sytuacji naszego zespołu - czyli brak Tomka oraz dyspozycji Rzeszowa w ostatnich meczach u siebie oraz u nas na torze - nalezy stwierdzić że faworytem są gospodarze. Zdobycie przez nasz zepół 40 pkt należy uznać za sukces.

Awatar użytkownika
Gretzky

#70 Postautor: Gretzky » 21 lipca 2004, o 15:17

Nie ma co ukrywac , ze mecz w Rzeszowie bedzie bardzo cięzki ale jak na kibica , ktory pamieta jeszcze juniorskie czasy Darka i Jurka ,mimo wszystko liczę , że nasi tam powalcza i wywiozą korzystny wynik :D

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#71 Postautor: kezman » 21 lipca 2004, o 15:43

Wiecie po ile tam sÄ… bilety ???????

15 i 7

pozdr.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#72 Postautor: Kiry » 22 lipca 2004, o 09:27

Nie sądze zebyśmy wygrali po raz kolejny w Rzeszowie. Przy "zerowej" formie młodzieży, dziurze w składzie po Piszczu (nota bene który zadną rewelacja nie jest, ale te 6-8 punktów jest w stanie uciułać) czyli dysponując w zasadzie 4 zawodnikami, stać nas na max 40-42 punkty. Niestety nie jesteśmy Włókniarzem I ligi , gdzie 4 zawodników potrafi wygrać mecz. Co zreszta dobrze pokazały dwa ostatnie mecze u siebie. Mój typ to 50-40 dla Rzeszowa (co i tak uznam za małą kare).

PS chyba ze znowu będziemy mieć farta i chociaz Rzeszów bedzie lepszy to przegra, jak to sie kiedys juz zdarzylo :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#73 Postautor: Gelo » 22 lipca 2004, o 09:58

PS chyba ze znowu będziemy mieć farta i chociaz Rzeszów bedzie lepszy to przegra, jak to sie kiedys juz zdarzylo :lol:

Nie przypominam sobie żeby sie tak zdarzyło. Ostatnio u siebie Rzeszów był gorszy... o jeden punkt

konradeczek_fransik

#74 Postautor: konradeczek_fransik » 22 lipca 2004, o 10:18

Gelo pisze:

Nie przypominam sobie żeby sie tak zdarzyło. Ostatnio u siebie Rzeszów był gorszy... o jeden punkt

ja tez sobie nie przypominam by LBN byl lepszy niecale 2 tyg temu... w meczu u siebie nie patrzac kto mial farta lub kto na tym meczu byl bylismy lepsi o 8 pkt....
gdzie Ci

mody

ktorzy

mi

posty kiedys

wywalali

:P

Awatar użytkownika
istred
Trener

#75 Postautor: istred » 22 lipca 2004, o 11:58

Na dzisiejszy dzień Rzeszów jest zdecydowanie lepszym zespołem i jego porażka byłaby sporą niespodzianką. U nas problemy mają wszyscy,
Śledź sprzęt,
Franków niby dobrze, ale ...,
juniorzy wiadomo (chociaż Stachyra ostatnio lepiej),
Knapp na wyjazdach raczej cieniuje,
Mordel/Trumiński - bez komentarza
Karlsson - robi swoje, zdobywa sporo punktów, ale 15 tak jak w pierwszych mecza już jakiś czas nie oglądamy.

Z drugiej strony Rzeszów, który ma obecnie bardzo silny i wyrównany skład: Baran, Trojanowski, Kuciapa, Rempała - do tych zawodników chyba trudno mieć pretensje po ostatnich występach.

Przekroczenie przez naszych 40 pkt bedzie sukcesem.

Chociaż nie zdziwiłbym się gdybyśmy ten mecz wygrali :). Kilka razy ktoś na forum pisał o "umowie" na linii Lublin - Rzeszów - 'Rzeszów wygrywa u nas, wchodzi do 4 i nie traci sponsora strategicznego, a my wygrywamy oba mecze w play off.' Gawrzyk i Shack reagowali jak nigdy, że to niemożliwe. Ja nie jestem tak blisko klubu i mogę się takich rzeczy tylko domyślać. Wszystko się wyjaśni w niedzielę.

Licze na bardzo dobrą postawę Frankowa, który chyba lubi beton.