Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
blajar
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#2376 Postautor: blajar » 15 lipca 2018, o 19:36

Czarek pisze:Ile trzeba Ci tłumaczyć, że te tępaki jarające pety na trybunach, kolesie z trąbkami i plastikowe tipsiary już są kupieni przez Żuka? Do nich nawet nie dotrze, że klub żużlowy potraktowano tak, a nie inaczej.

Dotrze, a w zasadzie dotarło co już widać na FB grupach związanych z lubelskim żużlem. Artykuł poszedł na stronie Kuriera Lubelskiego, nie wiem czy był/jest drukowany.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Czarek
Trener

#2377 Postautor: Czarek » 15 lipca 2018, o 19:53

blajar pisze:
Czarek pisze:Ile trzeba Ci tłumaczyć, że te tępaki jarające pety na trybunach, kolesie z trąbkami i plastikowe tipsiary już są kupieni przez Żuka? Do nich nawet nie dotrze, że klub żużlowy potraktowano tak, a nie inaczej.

Dotrze, a w zasadzie dotarło co już widać na FB grupach związanych z lubelskim żużlem. Artykuł poszedł na stronie Kuriera Lubelskiego, nie wiem czy był/jest drukowany.

Przecież na tych grupach siedzi parę osób na krzyż.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2378 Postautor: Cooper » 16 lipca 2018, o 10:32

Czarek pisze:
blajar pisze:Tyle, że te dwa kluby razem wzięte nie mają na trybunach tylu kibiców ile ma żużel. Albo tam pracują debile albo debile. Żeby nie wykorzystać takiej szansy przed wyborami?

Ile trzeba Ci tłumaczyć, że te tępaki jarające pety na trybunach, kolesie z trąbkami i plastikowe tipsiary już są kupieni przez Żuka? Do nich nawet nie dotrze, że klub żużlowy potraktowano tak, a nie inaczej.

Ale jak potraktowano?? Bo kazano zwrocic 6 tys. ze wzgledow formalnych? Oczywiscie, to smieszne i slusznie Wieckowski gardluje w tej sprawie na komisjach. Ale nieprawda jest ze ida coraz mniejsze pieniadze na sport motorowy (no chyba, ze Wieckowskiemu chodzi o motocross, ale tutaj tez wiadomo, ze pieniadze wciaz ida...), bo w tym roku jest to przeciez rekordowe wsparcie, a na przyszly rok przy awansie bedzie z pewnoscia jeszcze wieksze. Sa prowadzone rozmowy o nowym stadionie, z tego co wiem, Kuba Kepa nie wychodzi z nich wkurzony, a wrecz przeciwnie.

Oczywiscie, kwestia tych wszystkich komisji sportu, komicznych radnych, oraz departamentow w UM to troche osobny rozdzial - i tu mysle, ze aktywnosc Wieckowskiego jest na miejscu, po prostu trzeba stale walczyc o swoje. Slowa oczywiscie troche zbyt dramatyczne, w dodatku gazety jak zwykle na podstawie fejsbukowych relacji z komisji zrobily wielka afere. Jakos nikogo z dziennikarzy nie ruszyl juz fakt, ze radny Lawniczak (PiS), glowny prowodyr zwolania tej komisji i rozliczania Bartnickiego z braku awansu na tej samej komisji zaproponowal wsparcie dla sekcji juniorskiej pilkarskiego Motoru wsparcie w wysokosci 107 tys. zl, a dla zuzla 10 tys. za dobre wyniki :lol: :lol: :lol: Za rok znowu bedzie gadal, ze zuzel uratowal :cool:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2379 Postautor: mikas » 16 lipca 2018, o 10:52

A w tym wszystkim nie zapominajmy, że piłkarki ręczne i piłkarski Motor to spółki miejskie i dopóki nasz klub również nie stanie się spółką z udziałem miasta to o podobnym wsparciu jak te dwa kluby możemy zapomnieć.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2380 Postautor: Torsen » 16 lipca 2018, o 12:50

I chyba wielkimi krokami zbliża się czas, by miejska administracja zadała sobie pytanie, czy inwestycja w te kluby, a szczególnie w piłkarski, była opłacalna ekonomicznie lub chociaż publicznie użyteczna.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2381 Postautor: Cooper » 16 lipca 2018, o 15:28

mikas pisze:A w tym wszystkim nie zapominajmy, że piłkarki ręczne i piłkarski Motor to spółki miejskie i dopóki nasz klub również nie stanie się spółką z udziałem miasta to o podobnym wsparciu jak te dwa kluby możemy zapomnieć.

Mysle, ze w przypadku awansu to wsparcie bedzie rowniez na wysokim poziomie, a patrzac na plus i minusy, to nie wiem czy dla klubu to taka super opcja byc spolka miejska i potem biegac po komisjach sportu i sie tlumaczyc radnym-ekspertom "czemu nie ma awansu" i sluchac genialnych porad na przyszlosc.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2382 Postautor: Cz@rek » 16 lipca 2018, o 15:57

^^^Cooper dzięki za głos rozsądku w tej jałowej dyskusji, mi już się nie chce :)
A co do tej "dychy" od Ławniczaka to chodziło o to że z powodu błedów formalnych ze strony klubu
trzeba było zwrócić te 6 tysi,to żeby klub ostatecznie nie był na tym stratny ( w praktyce na plusie),to była ta propozycja na szybko i przy okazji (bo nie żużel był powodem tego zgromadzenia)wparcia za "dobre wyniki " ;)

Czarek
Trener

#2383 Postautor: Czarek » 16 lipca 2018, o 18:14

Cooper pisze:
mikas pisze:A w tym wszystkim nie zapominajmy, że piłkarki ręczne i piłkarski Motor to spółki miejskie i dopóki nasz klub również nie stanie się spółką z udziałem miasta to o podobnym wsparciu jak te dwa kluby możemy zapomnieć.

Mysle, ze w przypadku awansu to wsparcie bedzie rowniez na wysokim poziomie, a patrzac na plus i minusy, to nie wiem czy dla klubu to taka super opcja byc spolka miejska i potem biegac po komisjach sportu i sie tlumaczyc radnym-ekspertom "czemu nie ma awansu" i sluchac genialnych porad na przyszlosc.

Tego bym nie chciał. Dlatego należy dążyć do likwidacji spółek miejskich, a szczypiornistki pozbawić dotacji w ogóle.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener