Oskar Bober
Re: Oskar Bober
Jeśli ktoś chciał Bobera postawić w złym świetle tym artykułem, to moim zdaniem, niechcący, zrobił mu częściowo przysługę. Gdyby było tak, jak napisano, to z dużym prawdopodobieństwem można by to uznać za zaplanowaną akcję, co jest stokroć bardziej amoralne niż danie się w nią złapać. Szczególnie, że mówimy o młodym chłopaku.
Dodajmy do tego późniejsze domaganie się walkowera przez Start - co za gnoje.
Wybór jednak padł na Bobera nieprzypadkowo i to już kamyczek do jego ogródka. Ktoś słusznie założył, że połknie haczyk.
Dodajmy do tego późniejsze domaganie się walkowera przez Start - co za gnoje.
Wybór jednak padł na Bobera nieprzypadkowo i to już kamyczek do jego ogródka. Ktoś słusznie założył, że połknie haczyk.
GKSŻ przekłada wydanie decyzji do przyszłego tygodnia, zatem pierwszy półfinał PO na Łotwie Oskar ma z głowy. Słabo to wygląda.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/77395 ... szym-meczu
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/77395 ... szym-meczu
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Nad czym sie tu zastanawiac drugi tydzień.Albo kara do końca sezonu albo zawiasy co się może jeszcze wydarzyc.Przynajmniej klub by wiedział na czym stoi i jakie kroki podejmowac czy szukac jakiegoś juniora.Ale to było do przewidzenia jak tylko podparli się tym terminem 60 dni puste łby.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2018, o 19:29 przez mema, łącznie zmieniany 1 raz.
Czyli conajmniej 3 pkt oddajemy za darmo.
Właśnie o to chodzi żeby klub nie wiedział na czym stoi. Przecież to jest jawne robienie na złość. Podejmujemy decyzję, albo w jedną albo w drugą. No ale wystarczy spojrzeć na skład GKSŻ i wszystko jasne. Fiałkowski, Demski, Wojaczek... Banda leśnych dziadów.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
A ja mysle ze to ma jakis zwiazek z artykulem z PS.
Młodego w puścili w maliny jak nic,co częściowo potwierdza sam tekst w PS. Ale tak mnie zastanawia ,gdzie nocowała reszta ekipy,działaczy ? Nikt nie zauważył co się kroi ? Myślałem że na wyjazdach drużyna trzyma się razem...
Cz@rek pisze:Młodego w puścili w maliny jak nic,co częściowo potwierdza sam tekst w PS. Ale tak mnie zastanawia ,gdzie nocowała reszta ekipy,działaczy ? Nikt nie zauważył co się kroi ? Myślałem że na wyjazdach drużyna trzyma się razem...
Tak Kępa powinien spać w jednym łożku z Boberkiem i pilnować żeby nad ranem zamiast wody nie walną kilka piwek. Każdy szanujący się sportowiec po pierwsze nie poszedłby na balangę a po drugie nie pije alkoholu. Jego skrucha i przeprosiny są warte tyle co lot napłakał.
^^^Ok rozumiem,DRUŻYNA nocuje w kilku hotelach w mieście i każdy ma w d...co kto robi przed meczem i w jakiej jest formie.Może i tak.
Ale przecież nie wszyscy nocują na miejscu. Myślę, że większość ekipy dojeżdża bezpośrednio przed zawodami.
Kargolo pisze:Właśnie o to chodzi żeby klub nie wiedział na czym stoi. Przecież to jest jawne robienie na złość. Podejmujemy decyzję, albo w jedną albo w drugą. No ale wystarczy spojrzeć na skład GKSŻ i wszystko jasne. Fiałkowski, Demski, Wojaczek... Banda leśnych dziadów.
GKSŻ poddarło by sobie dupę regulaminem , tylko żeby później na brązowym ślizgu udowodnić swoją rację.
W świetle dzisiejszych news'ów widać, że Oskar sam sobie zrobił krzywdę. Zakładając, że te doniesienia są prawdziwe. Możemy liczyć jedynie na to, że GKSŻ podzieli stanowisko Cegielskiego. A swoją drogą Bober powinien mieć jakiś nadzór. Albo żużel albo imprezy... Tu nie ma miejsca na kompromis...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
kondzio78 pisze:Każdy szanujący się sportowiec po pierwsze nie poszedłby na balangę a po drugie nie pije alkoholu. Jego skrucha i przeprosiny są warte tyle co lot napłakał.
Każdy szanujący się sportowiec nie pije alkoholu. W d... byłeś g... widziałeś.
Cz@rek pisze:^^^Ok rozumiem,DRUŻYNA nocuje w kilku hotelach w mieście i każdy ma w d...co kto robi przed meczem i w jakiej jest formie.Może i tak.
Zapominasz chyba, że Oskar ma 21 lat i jest zawodowcem. To nie jest grupa kadetów czy trampkarzy, która jedzie razem na mecz czy turniej i śpi w jednym hotelu pilnowana przez trenera, tylko ekipa zawodowych żużlowców i nikt nikogo nie będzie pilnował.
GIGI pisze:A ja mysle ze to ma jakis zwiazek z artykulem z PS.
Adamczyk, koles, ktory pisal ten tekst jest spod Katowic, mieszka okolo 40km od.... Rybnika. Podrzucili mu pewnie parowki z Rowu kilka faktow i mocno skomplikowal sytuacje Oskara...
Moim zdaniem należy żyć nadzieją, że chcą Oskara uratować a nie udupić i dlatego to tak długo trwa. Wszyscy chcą wyjść z twarzą.
Najlepszym rozwiązaniem (jeśli tak się martwią o bezpieczeństwo na torze) byłoby wprowadzenie obowiązku aby przed meczem wszyscy zawodnicy dmuchali w alkomat i wtedy sprawa czysta. Jeśli komuś taki zapis nie pasuje, to niechby podziękował tym, co aferę rozdmuchują.
Najlepszym rozwiązaniem (jeśli tak się martwią o bezpieczeństwo na torze) byłoby wprowadzenie obowiązku aby przed meczem wszyscy zawodnicy dmuchali w alkomat i wtedy sprawa czysta. Jeśli komuś taki zapis nie pasuje, to niechby podziękował tym, co aferę rozdmuchują.
Moze specjalnie przelozyli, Oskar nie pojedzie w tym czasie w 2 meczach, potem dowalą mu juz tylko kare finansowa i w sumie wszyscy beda happy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Mam dokladnie takie same spostrzezenia co Cooper, ale niestety i Rybnik i Gniezno robia nam mocno kolo tylka.
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Najpierw po kilka "artykułów" dziennie o Oskarze klepały SyFy, teraz za podgrzewanie kotleta zabrał się PS.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
- tezetomaniak
- Trener
Kargolo pisze:Zapominasz chyba, że Oskar ma 21 lat i jest zawodowcem.
:D :D :D
.
.
.
:D
tezetomaniak pisze:Kargolo pisze:Zapominasz chyba, że Oskar ma 21 lat i jest zawodowcem.
:D :D :D
.
.
.
:D
Chodzi mi o jego kontrakt i że nie powinno być konieczności pilnowania go. Jego zachowanie to inna kwestia.
Ogólnie fajnie, że wyjąłeś to zdanie z kontekstu i nie zacytowałeś reszty. Coś podobnego TVN robi z Korwinem od lat :D
Oj tam, oj tam...
najlepszy pomysl to i tak mieli w audycji "5:1"2 tyg temu. Jeden z tamtejszych redaktorow zaproponowal nawet podczas audycji, ze lepszym wyjsciem bylo oddanie spotkania walkowerem
a jak zapytalem, jak wytlumaczyc tego walkowera sponsorom zwlaszcza, ze Oskar ma kontrakt zawodowy to zaczal cos plakac o Jedrzejaku, Hejterach i potencjalnym samobojstwie Oskara. Takze jak widac alkohol ostatnio w mniejszym lub wiekszym stopniu dotyka kazdego z nas
i doslownie i w przenosni.
Boją się nas i maja się bać bo Rybnik nie uniknie porażki z nami. 
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ja rozumiem, że to GKSŻ, że leśne dziadki, że regulamin regulaminem, a trzeba sprawdzić kto jaki ma interes i kogo lubimy, że trzeba sprawdzić wszystkie plotki i ploteczki, a decyzję uzgodnić ze wszystkimi od papieża po prezydenta... ale powoli to przestaje być śmieszne.
Odrobinę powagi. Jest przecież regulamin, który jasno określa jaka kara grozi za takie przewinienie i czas na zastanawianie się czy w takiej sytuacji zawodnika ukarać surowo czy mniej surowo był dużo wcześniej - na etapie uchwalania regulaminu. Skoro regulamin jasno określa możliwe kary to trzeba rozważyć jedynie okoliczności czynu - czy stężenie było duże czy nie, czy to pierwszy raz czy kolejny, czy zawodnik miał wcześniej postępowania dyscyplinarne czy prowadził się wzorowo, ewentualnie wziąć pod uwagę warunki osobiste - choćby wiek, stres związany ze stratą busa itd., a nie zastanawiać się czy ukarać surowo czy nie...
Ja rozumiem, że ci panowie może z prawem nic wspólnego nie mają, ale przecież jacyś prawnicy w tym GKSŻ są i powinni zaproponować karę zgodną z regulaminem.
Szymański twierdzi, że chce, żeby "jak najwięcej osób podjęło decyzję"? Co to w ogóle za tłumaczenie? Chyba mają tam jakąś komisję dyscyplinarną, jakieś zasady działania, w których jasno jest powiedziane jakie gremium i na jakich zasadach podejmuje decyzję i tego wystarczy się trzymać.
To nie jest sytuacja, że będą dumać przez kilka miesięcy co z delikwentem zrobić. Za moment będzie koniec sezonu (w negatywnym scenariuszu za półtora tygodnia) i jak dalej będą zwlekali z decyzją to mogą mieć problem z głowy. I Bober też będzie miał problem z głowy i będzie mógł sobie szukać nowego zajęcia.
Odrobinę powagi. Jest przecież regulamin, który jasno określa jaka kara grozi za takie przewinienie i czas na zastanawianie się czy w takiej sytuacji zawodnika ukarać surowo czy mniej surowo był dużo wcześniej - na etapie uchwalania regulaminu. Skoro regulamin jasno określa możliwe kary to trzeba rozważyć jedynie okoliczności czynu - czy stężenie było duże czy nie, czy to pierwszy raz czy kolejny, czy zawodnik miał wcześniej postępowania dyscyplinarne czy prowadził się wzorowo, ewentualnie wziąć pod uwagę warunki osobiste - choćby wiek, stres związany ze stratą busa itd., a nie zastanawiać się czy ukarać surowo czy nie...
Ja rozumiem, że ci panowie może z prawem nic wspólnego nie mają, ale przecież jacyś prawnicy w tym GKSŻ są i powinni zaproponować karę zgodną z regulaminem.
Szymański twierdzi, że chce, żeby "jak najwięcej osób podjęło decyzję"? Co to w ogóle za tłumaczenie? Chyba mają tam jakąś komisję dyscyplinarną, jakieś zasady działania, w których jasno jest powiedziane jakie gremium i na jakich zasadach podejmuje decyzję i tego wystarczy się trzymać.
To nie jest sytuacja, że będą dumać przez kilka miesięcy co z delikwentem zrobić. Za moment będzie koniec sezonu (w negatywnym scenariuszu za półtora tygodnia) i jak dalej będą zwlekali z decyzją to mogą mieć problem z głowy. I Bober też będzie miał problem z głowy i będzie mógł sobie szukać nowego zajęcia.
Masz rację. Robi nam się z tego powoli jakiś "proces pokazowy", a nie rozpatrzenie ściśle określonej, indywidualnej sprawy dyscyplinarnej zawodnika. Ja wiem, że samo nałożenie kary ma również w sobie element prewencji ogólnej, ale jednak powinno to być skutkiem, a nie jedną z okoliczności braną pod uwagę przy wymiarze kary. To, jak zareaguje środowisko żużlowe, w tym inni żużlowcy, na orzeczenie, w tym na ile odstraszy innych potencjalnych "sprawców", nie jest samo w sobie jedną z dyrektyw, którą powinno się brać pod uwagę wymierzając karę w konkretnej sprawie.
Kara ma być wymierzona sprawiedliwie zgodnie z dyrektywami przywoływanymi już kilkukrotnie tutaj, natomiast sama prewencja ogólna powinna być skutkiem takiego działania. Tutaj jakoś się to wszystko odwraca.
Kara ma być wymierzona sprawiedliwie zgodnie z dyrektywami przywoływanymi już kilkukrotnie tutaj, natomiast sama prewencja ogólna powinna być skutkiem takiego działania. Tutaj jakoś się to wszystko odwraca.