WIELKI FINAL Rybnik - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

Re: WIELKI FINAŁ Rybnik - Lublin

#776 Postautor: _piotrusss » 24 września 2018, o 15:06

Paweł ma ambicję by walczyć o ten skład. Coś czuję, że Daniel i Dawid zdecydowanie chętniej by przygarnęli dobry kontrakt w solidnej drużynie pierwszoligowej.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#777 Postautor: mustafa » 24 września 2018, o 15:08

Gelo pisze:No ok - ale tak samo można zapytać - "co nam szkodzi Jeleń i Dawid Lampart walczący o skład?"

Bo Lampart i Jeleń są nudni na torze i nie pamięta się kiedykolwiek kogoś wyprzedzili na trasie ;)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#778 Postautor: papi » 24 września 2018, o 15:10

kibicLBN pisze:Ale co Ci szkodzi Paweł Miesiąc walczący o skład? Nie uda się to pójdzie na wypożyczenie i już.

nie szkodzi mi, ale tylu zawodników już poinformowało o pozostaniu w dotychczasowych klubach, że naprawdę ciężko będzie zmontować skład na spokojne utrzymanie. Mam ogromną nadzieję na Kołodzieja i Nickiego, bo lepszych już po prostu nie ma. I mając na uwadze, że i tak zbierzemy to co zostanie, to rozpatrywanie Miesiąca brzmi nieciekawie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#779 Postautor: Gelo » 24 września 2018, o 15:14

Rzecz jasna - ale ambicje ambicjami a mozliwości to zupełnie inna bajka. Ja rozumiem, że "jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz" ale chyba za szybko zapomnieliśmy, że jeszcze nie tak dawno Łełek nie łapał się do składu, musiał walczyć z jeszcze gorszym Mastersem. Daniel - mimo braku ciągłości jazdy w Lublinie staje się drugim "Jurkiem Mordelem" - czyli znakiem utożsamianym z naszym miastem, Dawid natomiast to chyba wciąż facet dysponujący największym potencjałem na ekstraligę z tej trójki (chociaż po jeździe wczoraj trudno w to uwierzyć :)).

blajar
Trener

#780 Postautor: blajar » 24 września 2018, o 15:37

Najwyraźniej Wiktor też chce zostać. Byłoby świetnie gdyby tak było :)

"- Jest świetnie, super się czuje. Po prostu cieszę się. Wygraliśmy to wygraliśmy. Ja pojechałem trochę słabiej, ale to był brak doświadczenia i tyle. Trochę tremy miałem przed zawodami - powiedział tuż po spotkaniu. Na bardzo ważne dla lubelskich kibiców pytanie, czy zostanie w Motorze na przyszły sezon, odpowiedział krótko z uśmiechem: - No raczej tak."

Za: SyFy.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#781 Postautor: _piotrusss » 24 września 2018, o 15:38

Niestety, ale musimy mocno trzymać kciuki za Zieloną w barażu... Dudka z tego co wiadomo nie wyciągniemy nawet z pierwszej ligi, a jak awansuje ROW to mamy z głowy Worynę i Griszę.
Andrzej Waligórski

mechanizator
Junior

#782 Postautor: mechanizator » 24 września 2018, o 15:58

Obudziłem się z mega bananem na twarzy i ciągle sobie nucę pod nosem "awans jest nasz!! la lala lala lalala" ;)
Awans wygraliśmy zasłużenie bo byliśmy po prostu lepsi, ale z pogodą mieliśmy mega farta. To co było w nocy i dziś to masakra.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#783 Postautor: Hans » 24 września 2018, o 16:19

Nie wyciagniemy zadnego rozsadnego Polaka ( no chyba ze Kolodziej). Zostawic sklad jaki jest i dodac do tego Nickiego i moze Kolodzieja. Juz Start mial walczyc o utrzymanie a Galy i Nowaki mialy sie na szpryce nie lapac. Trzeba trafic w sprzet i tyle

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#784 Postautor: kibicLBN » 24 września 2018, o 16:37

Powtarzam ;)
kibicLBN pisze:NIE DA SIĘ

LUBLINA NIE STAĆ NA EKSTRALIGE

CIĄŻY NA NAS JAKAŚ KLĄTWA

To wszystko możemy dziś zakopać głęboko pod ziemią.

Jeszcze nakupimy Kołodziei, Dudków i Kasprzaków, czy innych Janowskich ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
MarFi

#785 Postautor: MarFi » 24 września 2018, o 16:42

Przestańcie z tym Pedersenem, popsuje tylko atmosferę w drużynie, po co nam taki zawodnik? Czy on gwarantuje +10 w każdym meczu? Już wolę oglądać w przyszłym sezonie skład który zdobył e-ligę + Kołodziej i młody Mikkel Michelsen, który z roku na rok robi ogromne postępy.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#786 Postautor: RadeKas » 24 września 2018, o 16:56

MarFi pisze:Przestańcie z tym Pedersenem, popsuje tylko atmosferę w drużynie, po co nam taki zawodnik? Czy on gwarantuje +10 w każdym meczu? Już wolę oglądać w przyszłym sezonie skład który zdobył e-ligę + Kołodziej i młody Mikkel Michelsen, który z roku na rok robi ogromne postępy.

Patrząc na ten sezon to tak, gwarantuje. I ktoś taki jest nam potrzebny jeżeli nie chcemy robić za klub jojo. A innych kandydatów na takie punkty nie bardzo widać.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#787 Postautor: _piotrusss » 24 września 2018, o 17:09

MarFi pisze:Czy on gwarantuje +10 w każdym meczu?

Nie, no skąd...
Obrazek

Też nie jestem fanem Nickiego jako części drużyny (lubię go w GP) ale ekstraliga to już nie są żarty. Z obecnych zawodników, których bierzemy pod uwagę w kontekście kolejnego sezonu jedynie Andreas wie co znaczy jazda w najsilniejszej lidze. Nie możemy budować składu jedynie z młodych gniewnych, bo pierwszy sezon będzie dla nich trudny i możemy zlecieć z hukiem. Wrócić nie będzie łatwo.
Leszno czy Gorzów może się bawić w dobieranie zawodników do drużyny na bazie sentymentów, sympatii, charakteru. My musimy wyłapać z rynku zawodników, którzy cokolwiek w tej lidze znaczą i wiedzą jak tam żużel smakuje. Jeśli Lambert będzie rewelacją sezonu to świetnie, powalczymy o coś więcej niż utrzymanie. Ale podstawy trzeba zbudować solidne, żeby ta nasza przygoda szybko się nie skończyła.
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#788 Postautor: mustafa » 24 września 2018, o 17:27

Myślę, że klub wiedział co robi "ładując" się w ekstraligę i nie będzie to skład młodych gniewnych.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#789 Postautor: GIGI » 24 września 2018, o 17:33

Jesli Azoty zostana i Bogdanka zwiekszy naklady( obilo mi sie o uszy ze tak ma byc w przypadku awansu) to bedzie ciekawie. Kuba wspomnial w ktoryms wywiadzie ze jak Lublin awansuje to nie bedzie chcial skladu ktory nie bedzie walczyl tylko o utrzymanie. Mieli nosa ze skladem na ten rok.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#790 Postautor: dannie » 24 września 2018, o 17:53

Problem jest tego rodzaju, że teraz nie decydują już tylko dobre chęci, a nawet kasa. Po prostu podaż dobrych zawodników jest tak mała, że nawet mając pokaźną sakiewkę i głowę na karku może być problem ze zbudowaniem silnej drużyny liczącej o coś więcej niż tylko utrzymanie.

Już Tarnów się o tym przekonał w tym roku.
Obrazek

ezbeg
Trener

#791 Postautor: ezbeg » 24 września 2018, o 17:56

Powoli schodzi ze mnie ta adrenalina. Jeszcze dwa lata temu nie mieliśmy drużyny ligowej, rok temu oglądaliśmy pojedynki naszych ze Smetaną czy Łopaczewskim a za pół roku będzie nam dane zobaczyć na naszym torze Woffindena, Hampela czy Pedersena. Przez lata chodzenia przeze mnie na żużel zmieniały się nazwy, sponsorzy, działacze. Były czasy karetek wpadających do studzienek, spotkań trwających po 3 godziny, kapitalnych aspektów finansowych i krzyczących do mikrofonu prezesów honorowych. Lubelski żużel kojarzył się z dziadostwem i prowizorką. Mam nadzieję, że to już nigdy nie wróci a wyrażenia skład oszczędnościowy nigdy nie usłyszymy.
Mało brakowało w 2004, a za pierwszych czasów bogdankowych (2012-2013) zabrakło odpowiednich ludzi. Teraz marzenia się spełniają. Wiele razy oglądałem transmisje z Ekstraligi z zazdrością. a już niedługo E-liga będzie na Zygmuntowskich.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#792 Postautor: tezetomaniak » 24 września 2018, o 18:07

Nie sądziłem że do tego dojdzie, ale chyba trzeba uruchomić podpis z akcją "Nie dla duńskich aktorów w Lublinie"

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#793 Postautor: GIGI » 24 września 2018, o 18:16

Tak skakalem po fbookowych profilach klubow i tylko jeden Skrzydlewski nie pogratulowal awansu. Ehh tej Lodzi nic nie zaszkodzi :)

bartollo
Senior

#794 Postautor: bartollo » 24 września 2018, o 18:20

No bo Skrzydlewski ma piekny stadion a nie kurnik jakis, jak to powiedzial. Moze my sie doczekamy lepszego? :)

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#795 Postautor: GIGI » 24 września 2018, o 18:26

I co mu z tego stadionu jak atmosfery na nim nie ma? Ja wole druzyne jezdzaca w kurniku z historia :)
Ostatnio zmieniony 24 września 2018, o 18:27 przez GIGI, łącznie zmieniany 1 raz.

ezbeg
Trener

#796 Postautor: ezbeg » 24 września 2018, o 18:27

No i nie mamy z czego się cieszyć, bo gdyby nie Azoty to byśmy nie mieli takiego skladu. A no może i byśmy nie mieli ale liczy się efekt końcowy

Awatar użytkownika
MarFi

#797 Postautor: MarFi » 24 września 2018, o 18:30

_piotrusss pisze:
MarFi pisze:Czy on gwarantuje +10 w każdym meczu?

Nie, no skąd...
Obrazek

Też nie jestem fanem Nickiego jako części drużyny (lubię go w GP) ale ekstraliga to już nie są żarty. Z obecnych zawodników, których bierzemy pod uwagę w kontekście kolejnego sezonu jedynie Andreas wie co znaczy jazda w najsilniejszej lidze. Nie możemy budować składu jedynie z młodych gniewnych, bo pierwszy sezon będzie dla nich trudny i możemy zlecieć z hukiem. Wrócić nie będzie łatwo.
Leszno czy Gorzów może się bawić w dobieranie zawodników do drużyny na bazie sentymentów, sympatii, charakteru. My musimy wyłapać z rynku zawodników, którzy cokolwiek w tej lidze znaczą i wiedzą jak tam żużel smakuje. Jeśli Lambert będzie rewelacją sezonu to świetnie, powalczymy o coś więcej niż utrzymanie. Ale podstawy trzeba zbudować solidne, żeby ta nasza przygoda szybko się nie skończyła.

Fakt średnia imponuje nawet nie wiedziałem, że jest tak wysoka, chyba ta niechęć do niego mi to przysłoniła :) Dla mnie jednak liczy się przede wszystkim szacunek do innych na torze a tego mu niestety zazwyczaj brakuje. Osobiście mam nadzieję, że zarząd nie pójdzie tą drogą.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#798 Postautor: GIGI » 24 września 2018, o 18:33

Mozesz rozwinac?

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#799 Postautor: Hayden » 24 września 2018, o 18:36

Witek ma ból dupy, że Grupa Azoty (spółka Skarbu Państwa) nas sponsoruje.
Motor mocny

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#800 Postautor: InDorka » 24 września 2018, o 18:37

RadeKas pisze:Tak z ciekawości, poszła jakaś delegacja do Klinga do szpitala?

Cisza...nikt nic?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~