Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GIGI
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#401 Postautor: GIGI » 1 października 2018, o 14:14

Dzieki temu w Lublinie widzimy coraz bardziej egzotyczne druzyny ( Gks Bogucin, Naprzod Bychawa czy Gks Niemce). Wszyscy sa zadowoleni :)

Swoja droga to niech rzeszowiaki martwia sie o swoja druzyne. Juz w tym roku byly problemy z wyplatami. Co bedzie jak sie panu Irkowi Myljony skoncza?

Zaratustra
Kadrowicz

#402 Postautor: Zaratustra » 1 października 2018, o 14:23

Minimalizm już przeżywaliśmy, czym się to skończyło każdy widział. Ja za takie podejście podziękuję. A piłkarski Motor to odrębny temat, ale i oni w końcu wyjdą z tej podwórkowej ligi, jestem pewien.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#403 Postautor: Gelo » 1 października 2018, o 14:44

Ale po co to biadolenie i panika :) Póki co podpisalo tylko kilku zawodników. Nasi działacze jeszcze nigdy nas nie zawiedli. Nawet klepniętego AJ wyciągnęli z Czewy za pięć dwunasta. Jeszcze raz powtarzam. Dopóki nie ma kwitu nie ma tematu. A kontrakty podpisuje się za miesiąc. Trzeba poczekać na rozwój wypadków.

Czarek
Trener

#404 Postautor: Czarek » 1 października 2018, o 14:48

Gelo pisze:Ale po co to biadolenie i panika :) Póki co podpisalo tylko kilku zawodników. Nasi działacze jeszcze nigdy nas nie zawiedli. Nawet klepniętego AJ wyciągnęli z Czewy za pięć dwunasta. Jeszcze raz powtarzam. Dopóki nie ma kwitu nie ma tematu. A kontrakty podpisuje się za miesiąc. Trzeba poczekać na rozwój wypadków.

Też byłbym spokojny, zwłaszcza iż znam opinie ekspertów, że ww. zawodnik będzie miał lepszy sezon w Ekstralidze niż w I lidze.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#405 Postautor: $korzen$ » 1 października 2018, o 14:52

Nie wierze, ze klub pozwoli odejsc Lambertowi. Nie wierze tez, ze Lambert odejdzie. Na wszelki wypadek mozna namowic Miskowiaka, zeby opowiedzial Lambertowi co spotkalo go w Gdansku ze strony Terleckiego czy w Bydgoszczy. Za dobrze tutaj Lambo ma. Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby dogadac sie z nim na zasadzie "pojedziesz 4 spotkania, jak bedzie lipa wypozyczymy Cie do 1 ligi"

Nasz klub wypracowal sobie okreslona renome, nie wierze, ze przynajmniej 2 bardzo solidnych zawodnikow sie nie skusi. Sugeruje zachowac spokoj.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#406 Postautor: grzesieck » 1 października 2018, o 15:01

$korzen$ pisze: Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby dogadac sie z nim na zasadzie "pojedziesz 4 spotkania, jak bedzie lipa wypozyczymy Cie do 1 ligi"

:lol:

1 mecz: 6 punktow
2 mecz: 0 punktow
3 mecz: 1 punkt
4 mecz: 1 punkt

Lambo: 'No nie idzie mi, wypozyczcie mnie do 1 ligi'
Kepa: 'Sorry, zrobiles 8 punktow, wiec jestes w dupie'
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#407 Postautor: Kargolo » 1 października 2018, o 15:12

Gelo pisze:Ale po co to biadolenie i panika :) Póki co podpisalo tylko kilku zawodników. Nasi działacze jeszcze nigdy nas nie zawiedli. Nawet klepniętego AJ wyciągnęli z Czewy za pięć dwunasta. Jeszcze raz powtarzam. Dopóki nie ma kwitu nie ma tematu. A kontrakty podpisuje się za miesiąc. Trzeba poczekać na rozwój wypadków.

Amen.
I przestańcie marudzić, bo teraz na forum płacze jakbyśmy spadli bez perspektyw na przyszłość. Sugeruję zachować spokój i nie srać się tak czymś, na co nie macie wpływu :P Za około 40-50 dni będziemy wiedzieć więcej, na ten moment wyluzujcie :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#408 Postautor: $korzen$ » 1 października 2018, o 15:20

grzesieck pisze:
$korzen$ pisze: Nic nie stoi na przeszkodzie, zeby dogadac sie z nim na zasadzie "pojedziesz 4 spotkania, jak bedzie lipa wypozyczymy Cie do 1 ligi"

No niezly z Ciebie Nostradamus zuzla. Rozpisz jeszcze tabele biegowa, napisz z kim pojedziemy w tych 4 spotkaniach i na kim Lambo natlokl te 8 punktow i jakie czasy robil w poszczegolnych biegach. Argumenty na pozomie klasowego idioty. Nie kazdy jest Hancockiem, zwlaszcza Kepa czy Wieckowski. W klubie na szczescie sa inteligentni i slowni ludzie, jezeli na cos sie z Lambertem dogadaja to tak bedzie i nikt mu nie bedzie blokowal kariery. Lambert jako II linia ma robic w elidze 5-7 pewnych punktow. Stac go na to. Ale jak pokazuje przyklad Gomolskiego, ktory przechodzac do Falubazu mial wyzsza srednia niz Lambo, Ekstraliga weryfikuje wszystko. Problemem moze byc tutaj rowniez rodzima liga Lamberta. Przypominam, ze Lambo podpisujac kontrakt w elidze musi podpisac papier, ze w razie kolizji terminow pierwszenstwo ma Polska. No chyba, ze cos sie tutaj zmienilo, ale poki co nie slyszalem nic na ten temat. Byc moze to tez nie jest mu na reke.

Robson
Senior

#409 Postautor: Robson » 1 października 2018, o 15:27

No jak Lambert miałby odejsc a wiekszosc juz "przyklepana" to ja nie wiem kto miałby u nas jeździć. Dajta spokój...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#410 Postautor: Kargolo » 1 października 2018, o 15:35

Korzeń wyjmij kołek z tyłka. Przecież Grzesieck żartował :P A nawet jeśli nie to i tak się pomylił, bo po zdobyciu 8 pkt mógłby jeszcze zostać wypożyczony. Dopiero po przekroczeniu tej granicy straciłby tę możliwość. Chyba że w tych obliczeniach były jakieś bonusy, których zapomniał dopisać ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#411 Postautor: grzesieck » 1 października 2018, o 15:39

$korzen$ pisze:
grzesieck pisze:

No niezly z Ciebie Nostradamus zuzla. Rozpisz jeszcze tabele biegowa, napisz z kim pojedziemy w tych 4 spotkaniach i na kim Lambo natlokl te 8 punktow i jakie czasy robil w poszczegolnych biegach. Argumenty na pozomie klasowego idioty. Nie kazdy jest Hancockiem, zwlaszcza Kepa czy Wieckowski. W klubie na szczescie sa inteligentni i slowni ludzie, jezeli na cos sie z Lambertem dogadaja to tak bedzie i nikt mu nie bedzie blokowal kariery. Lambert jako II linia ma robic w elidze 5-7 pewnych punktow. Stac go na to. Ale jak pokazuje przyklad Gomolskiego, ktory przechodzac do Falubazu mial wyzsza srednia niz Lambo, Ekstraliga weryfikuje wszystko. Problemem moze byc tutaj rowniez rodzima liga Lamberta. Przypominam, ze Lambo podpisujac kontrakt w elidze musi podpisac papier, ze w razie kolizji terminow pierwszenstwo ma Polska. No chyba, ze cos sie tutaj zmienilo, ale poki co nie slyszalem nic na ten temat. Byc moze to tez nie jest mu na reke.

ale to nie ma znaczenia z kim pojedziemy, pokazuje tylko, ze jest mozliwa sytuacja, w ktorej Lambertowi pojdzie OK w pierwszym meczu, a potem bedzie jechal kompletna padake i bedzie juz za pozno na wypozyczenie, wiec twoj swietny pomysl polegajacy na dogadaniu sie z nim, ze pojedzie 4 mecze, a jak bedzie lipa to go wypozyczymy jest po prostu glupi, co w sumie jakims wielkim zaskoczeniem dla mnie nie jest, no ale moze napisz o tym w przegladzie, tam przyjmuja nawet najwieksze bzdury.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#412 Postautor: mustafa » 1 października 2018, o 15:40

Robson pisze:No jak Lambert miałby odejsc a wiekszosc juz "przyklepana" to ja nie wiem kto miałby u nas jeździć. Dajta spokój...

a według dzisiejszego wywiadu
Na pewno będziemy potrzebować większego budżetu, ale o kwotach tradycyjnie nie będę rozmawiał.

Czyli w klubie myślą dopiero skąd wziąć pieniądze. Aby nie było tak, że zanim dopną budżet to będzie po ptakach.
Ostatnio zmieniony 1 października 2018, o 15:41 przez mustafa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#413 Postautor: grzesieck » 1 października 2018, o 15:40

Kargolo pisze:Korzeń wyjmij kołek z tyłka. Przecież Grzesieck żartował :P A nawet jeśli nie to i tak się pomylił, bo po zdobyciu 8 pkt mógłby jeszcze zostać wypożyczony. Dopiero po przekroczeniu tej granicy straciłby tę możliwość. Chyba że w tych obliczeniach były jakieś bonusy, których zapomniał dopisać ;)

no w tym pierwszym meczu mialo byc 6+1 ;)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
istred
Trener

#414 Postautor: istred » 1 października 2018, o 15:53

Lambert po awansie (wywiad chyba dla Polsatu) mówił w takim kontekście jakby jego pozostanie w Lublinie było przesądzone. Dopiero na konkretne pytanie o przyszłość zaczęła się kurtuazja.

Osobiście nie wierzę w to, że Lamberta w przyszłym roku nie zobaczymy w Lublinie. Gość był czołówką w SEC, IMŚJ, dobrze się zaprezentował w SON. Ma świetne średnie w Szwecji i Anglii. Jedynie GP mu nie wyszło. Mówienie, że na ekstraligę - w jego przypadku - jest za wcześnie to nieporozumienie. Oczywiście rozum podpowiada, że trzeba go traktować jako drugą linię, ale moim zdaniem bardzo silną drugą linię. Jednak przed tym sezonem Lambert też miał być silną drugą linią w I lidze. Robert z każdym rokiem się rozwija i żeby zrobić kolejny krok musi ścigać się z najlepszymi.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#415 Postautor: $korzen$ » 1 października 2018, o 15:55

grzesieck pisze:
ale to nie ma znaczenia z kim pojedziemy, pokazuje tylko, ze jest mozliwa sytuacja, w ktorej Lambertowi pojdzie OK w pierwszym meczu, a potem bedzie jechal kompletna padake i bedzie juz za pozno na wypozyczenie, wiec twoj swietny pomysl polegajacy na dogadaniu sie z nim, ze pojedzie 4 mecze, a jak bedzie lipa to go wypozyczymy jest po prostu glupi, co w sumie jakims wielkim zaskoczeniem dla mnie nie jest, no ale moze napisz o tym w przegladzie, tam przyjmuja nawet najwieksze bzdury.

Stekiem bzdur sa twoje argumenty, bo prawdopodobienstwo, ze Lambert zrobi 8pkt w 4 meczach jest dokladnie takie samo, ze zrobi 2 punkty. Jezeli chlopak ma watpliwosci, to trzeba go przekonac, ze jezeli cos bedzie szlo nie tak klub w porozumieniu w nim znajda wyjscie z tej sytuacji. Takim wyjsciem moze byc wypozyczenie. Po to sa tez w zuzlu rezerwowi, zeby byc gotowym na takie rozwiazanie. Kildemand, Milik, Protasiewicz nie dawali w tym roku rady wiec z Lambertem tez roznie moze byc. Ale we wszystkim sie mozna dogadac jezeli jest wola obu stron.

Nie odpowiadam za teksty innych dziennikarzy/korespondentow czy kij wie kogo jeszcze. Co ja mam do tego, co pisze jakis czlowiek z Warszawy, Rybnika czy Gniezna? Ja odpowiadam tylko za siebie i pomylilem sie tylko co do stadionu. Co do reszty nie mam sobie absolutnie nic do zarzucenia a wszystko jest do wgladu w magicznej wyszukiwarce google :) a jak masz z tym problem, to zawsze mozesz zrobic to lepiej :) takze zale kieruj do konkretnych osob. A jak masz problem w tym, ze rozwijam swoja pasje no to coz, odpowiem Ci tak jak Mrozek - mam na to w*****ne :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#416 Postautor: istred » 1 października 2018, o 16:18

Pomysł odjechania 4 meczów jest absurdalny nie tylko z powodu, o którym pisał Grzesieck (choć on jako pierwszy przychodzi do głowy), ale też z tego, że profesjonalny żużlowiec nie podpisze kontraktu na starty w ekstralidze "na próbę". Co miałby na tym zyskać żużlowiec i klub? Klub musi zapłacić za podpisanie kontraktu, a nie ma pewności czy zawodnik będzie jeździł, zawodnik z kolei też nie ma pewności, że bez problemu podpisze kontrakt w niższej lidze na satysfakcjonujących go warunkach. Pomysł kompletnie od czapy.

Trzeba Lamberta przekonać odpowiednimi argumentami, że to już czas na ekstraligę.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#417 Postautor: $korzen$ » 1 października 2018, o 16:25

Istred, ale takie ryzyko wkalkulowane jest w ten sport i tyczy sie wielu grajkow w elidze. Bylem pewien, ze Lambert bedzie kozaczyl w I lidze. Nie mam juz takiej pewnosci co do eligi. Wiem jednak, ze nie mozemy go oddac, bo bedziemy zalowac tego przez nastepnych 15-20 a moze i wiecej lat. Jezeli Lambo pojedzie piach w 2-3 pierwszych spotkaniach to mozna dogadac sie z nim, ze wowczas puscimy go na wypozyczenie zaznaczajac przy tym, ze klub, ktory bedzie chcial go wypozyczyc zwroci duzy procent tego co dostal od klubu na przygotowanie. Zwroci sie to na pewno - przynajmniej klubowi. Wszystko jest kwestia rozmowy i dobrych checi obu stron. Rok w rok mamy sytuacje jak z Lebediewem we Wroclawiu i slyszales cos o tym, zeby Wroclaw cos na tym biznesie stracil? Mogli chlopaka trzymac caly sezon na lawce, dali mu odzyc w I lidze i gosc potrafil wozic Jonssona w Lublinie. Rybnik wylozyl na niego przy tym kupe forsy.

TreleMorele
Senior

#418 Postautor: TreleMorele » 1 października 2018, o 17:31

Nie tylko Lambo myśli o 1lidze tu się liczy kasa woli chłopak robić po 8-12pkt w Nice i mieć pewny pieniądz (Tarnów ) ,Dawid na 80% znowu w pakiecie z Wiktorem wolałby aby pojeździl młodzik jeszcze sezon w 1lidze(Gdansk). Brakuje chętnych po za Szwedem i Pawłem na ekstralige z obecnego składu Daniel szuka klubu także w 1lidze. A Emil na pewno chciałby w końcu pojeździć a nie stracić kolejny sezon.

P.S oby nie skończyć jak Tarnów , ale ostatni sezon pokazał że ciężko wyciągnąć dobrego Polaka z innego klubu.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#419 Postautor: dannie » 1 października 2018, o 17:39

Ciężko mi uwierzyć, że klub wcześniej nie wybadał tematu gotowości poszczególnych zawodników do jazdy w e-lidze. Nie wierzę, że nie było rozmów, "a co by było gdybyśmy awansowali do e-ligi". I nie wierzę, że wówczas wszyscy powiedzieli, że z wielką radością, a teraz nagle trzęsą portkami.

To przecież główną motywacją do walki o awans już w tym roku było - poza składem I ligi w przyszłym roku - aby utrzymać takich zawodników jak Lambert czy Wiktor, którzy (w przypadku braku awansu) na pewno by nam uciekli do e-ligi.

Zresztą, nie bardzo wiem, co może być dla tych chłopaków lepszego od praktycznie pewnego miejsca w składzie ekstraligowej drużyny, która - jako beniaminek - nie ma wielkich ambicji. Komfortowa sytuacja do wgryzienia się w ten temat. Jedynym przedmiotem negocjacji może być wówczas kwota "za podpis", wobec ryzyka, że w sezonie o punktówkę może być trudno.
Obrazek

TreleMorele
Senior

#420 Postautor: TreleMorele » 1 października 2018, o 17:49

Tak to wygląda ale działacze robią co mogą nie jest przecież żadna tajemnica że walczymy o Zengote ,Przedpelskiego czy Michelsena i Dzikiego.

P.S Lambert już w trakcie sezonu przebakiwal że chciałby jeszcze pojeździć w 1lidze ale nikt tego nie brał na serio.
Ostatnio zmieniony 1 października 2018, o 17:58 przez TreleMorele, łącznie zmieniany 1 raz.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Mad
Senior

#421 Postautor: Mad » 1 października 2018, o 17:51

Słowa Marka klub musi szybko zweryfikować. Po euforii mamy zderzenie ze ścianą. Jak klub myślał że jak się umówi na rozmowy to zaraz wszyscy przyjdą i podpiszą kontrakty. Wszyscy wielcy mają swoją markę w danym klubie wyrobioną i tylko zła wola jakiegoś prezesa może spowodować że ktoś znaczący odejdzie. Na dzisiaj plastrony mogą odejść i jedynie takich możemy przygarnąć i modląc się że niczym jak taki Jamróg odpali lub odpalą. Na dzisiaj nie posiadamy żadnego lidera formacji seniorskiej na poziomie eligi bo Jonsson to najpierw niech udowodni że dwa lata to była wpadka przy pracy. Odpali fajnie ale na dzisiaj plastron.

Flagg
Trener

#422 Postautor: Flagg » 1 października 2018, o 18:02

TreleMorele pisze:Dawid na 80% znowu w pakiecie z Wiktorem wolałby aby pojeździł młodzik jeszcze sezon w 1lidze(Gdansk).

O ile Lamberta jeszcze jestem w stanie zrozumieć, to jaki interes jazdy w 1 lidze ma Wiktor? Gość nice 1 lige wciąga nosem, nie ma tam żadnych rywali, cała czołówka polskich juniorów poza nim ściga się w Elidze, a on miałby jeszcze sezon kisić się na zapleczu? Po co? Co mu to da? Nie ma nawet jednego logicznego argumentu za takim rozwiązaniem, poza rzekomym i niepotwierdzonym "widzimisię" Dawida.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#423 Postautor: ravajas » 1 października 2018, o 18:16

grzesieck pisze:1 mecz: 6 punktow

Z Włókniarzem u siebie może tyle zrobić.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#424 Postautor: Gelo » 1 października 2018, o 18:28

A dlaczego jako beniaminek mamy nie mieć większych ambicji? Z tego co mówią nasi działacze wynika, że mamy ambicje i to nie minimalistyczne czyli utrzymanie. Na razie za wcześnie jest przesądzać czy odbiliśmy się od ściany czy nie, bo my do niej dojdziemy za miesiąc. To, że ktoś kogoś klepnął lub ktoś dał komuś słowo honoru nic nie znaczy. Żużlowcy umieją liczyć pieniądze, a honoru do garnka nie włożą co pokazali już wiele razy.

samba
Senior

#425 Postautor: samba » 1 października 2018, o 18:41

https://sport.trojmiasto.pl/Ekstraliga-chce-zuzlowcow-Wybrzeza-Michelsen-i-Thomsen-negocjuja-n127877.html

Moim zdaniem potencjalne zakontraktowanie Michelsena to bardzo dobry ruch, szczegolnie po tym co wyprawiał na naszym torze w rundzie zasadniczej. A oprocz tego chłopak dobrze czuje sie na betonie co byłoby atutem w zabetonowanej polskiej lidze ;)