Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Ej a pytanie z innej beczki SA nie jest już wymagana w SE ?
Jeśli z seniorami będzie "tak sobie" to ja poproszę sprawdzonym systemem silną juniorkę a'la Smektała-Kubera. Dobry junior pod 8 to też ciekawa opcja
Kogo proponujesz?to ja poproszę sprawdzonym systemem silną juniorkę a'la Smektała-Kubera
Smektała i Kubera to odpowiednio 1 i 4 junior świata. Drabika i...? Który jeszcze polski junior mógłby w ekstralidze przywozić 7-10 punktów?
Ten awans zrobił chyba więcej szkody kibicom niż pożytku. 
-
dzejmsblond007
grzesieck pisze:no dobra, to ja to widze tak:
1. Kasprzak
2. D. Lampart / Miesiac
3. Jonsson
4. Michelsen
5. Pedersen
6. Lampart
7. Miskowiak / Rolnicki
8. Lambert
tylko zeby ten Lambert jaj nie robil, bo o to sie najbardziej boje
Jaja to by zrobił sobie klub, coś takiego Lambertowi w ogóle proponując, a Robert byłby głupi gdyby się na to zgodził. Albo dacie mu miejsce w składzie pod numerem od 1-5, albo Roberta nie będzie. Dotyczy to każdego ekstraligowego klubu.
Skład podany przez Grzesiecka odpowiada i moim marzeniom niemal w 100% (to "niemal" tylko dlatego, że jeszcze bardziej podobałby mi się Vaculik pod 5-ką ale nie ma chyba siły która wydarła by z Gorzowa obu liderów), ale raczej nie robię sobie złudzeń, że jest możliwe upchnięcie w naszej drużynie i Michelsena i Lamberta.
Może teoretycznie jest możliwe ustalenie sprawiedliwego systemu, w których meczach Lambert miałby od samego początku jechać za jednego z seniorów, a w których czekać na zmiany najsłabszego, ale w praktyce to chyba beczka prochu, bo i D. Lampart i Michelsen i Lambert mają straszne parcie na regularną jazdę.
Jeszcze z innej strony, kto powiedział że Andreas w przyszłym sezonie będzie sobie radził albo czy Pedersen przejedzie sezon bez kontuzji i na dotychczasowym poziomie ... wtedy taki silny rezerwowy to jak zbawienie.
Trzymam więc kciuki za powodzenie transferów i siłę przekonywania naszego Kierownictwa
.. no chyba że skład bez Pedersena za to z młodymi gniewnymi ... Michelsenem i Lambertem
Może teoretycznie jest możliwe ustalenie sprawiedliwego systemu, w których meczach Lambert miałby od samego początku jechać za jednego z seniorów, a w których czekać na zmiany najsłabszego, ale w praktyce to chyba beczka prochu, bo i D. Lampart i Michelsen i Lambert mają straszne parcie na regularną jazdę.
Jeszcze z innej strony, kto powiedział że Andreas w przyszłym sezonie będzie sobie radził albo czy Pedersen przejedzie sezon bez kontuzji i na dotychczasowym poziomie ... wtedy taki silny rezerwowy to jak zbawienie.
Trzymam więc kciuki za powodzenie transferów i siłę przekonywania naszego Kierownictwa
.. no chyba że skład bez Pedersena za to z młodymi gniewnymi ... Michelsenem i Lambertem

No jakby Lampart nie jeździł regularnie w Polsce to nie jeździł by nigdzie, bo z tego co wiem to do startów w innych ligach to on ostatni z chętnych
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- MikeMistrz
- Senior
Bracia Lampartowie, z tego co wiem są bogaci "z domu", więc sport traktują dosyć hobbystycznie. Dawid przecież już jako junior potrafił wozić po 12 punktów w pierwszej lidze, więc zapowiadał się na o wiele lepszego zawodnika niż obecnie. Wielu gorszych 1-ligowców szuka jazdy za granicą, więc widać że chłop nie ma jakiegoś wielkiego parcia, żeby zwojować świat. Miejmy nadzieję, że Wiktor poprowadzi karierę trochę lepiej. :)
chodzą plotki na mieście że klub wybrał kierunek gorzowski .jak już parę osób pisało sondowany jest KK i Vaculik. poszło też zapytanie do Torunia i nie chodzi o zawodnika krajowego . jak również Wrocław był wspominany. o Pedersenie jakoś cicho
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... mi/nw48t7t
A tu jak zwykle plotki... przecież nasz klub nie może jeszcze z nikim gadać poza swoimi, więc nie mógł też nic oferować ;)

A tu jak zwykle plotki... przecież nasz klub nie może jeszcze z nikim gadać poza swoimi, więc nie mógł też nic oferować ;)
Tak się o nas ,,martwią " a żaden nie napisze że Motor chce zbudować prawdopodobnie największy budżet w lidze.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
BlueRay73 pisze:poszło też zapytanie do Torunia i nie chodzi o zawodnika krajowego
Doyle czy Iversen ?
-
dzejmsblond007
Kangur, wygłodniałe sępy rzuciły się na Gorzów, jakiś odpad zielonogórski/toruński może do wzięcia będzie.
No i sprawa kluczowa dla Motoru, jeżeli Vaculik zmieni klub, to znaczy że macie Pedersena. Gratulacje.
No i sprawa kluczowa dla Motoru, jeżeli Vaculik zmieni klub, to znaczy że macie Pedersena. Gratulacje.
Vaculik jakoś tak mi pasuje do nas idealnie. Mam nadzieję, że uda się go podpisać. Myślę, że to jest też spokojnie potencjał na średnią 2,3 w elidze. Trzymam kciuki.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Vaculik mi sie kojarzy z betonem, sporo lat spedzil na tarnowskim asfalcie. Za to Jonsson i Lambert mi kompletnie do betonu nie pasuja. Ale moze sie myle.
Ge(L)o pisze:BlueRay73 pisze:poszło też zapytanie do Torunia i nie chodzi o zawodnika krajowego
Doyle czy Iversen ?
Kangur
Vaculik jest ok. Ale jest chimeryczny. Ja wiem, że świetna średnia. Ale lubi zawalić po całości ważny wyścig. Czy to materiał na lidera? Mam wątpliwości.
BlueRay73 pisze:Ge(L)o pisze:BlueRay73 pisze:poszło też zapytanie do Torunia i nie chodzi o zawodnika krajowego
Doyle czy Iversen ?
Kangur
Holder?
Nie wybrzydzajcie na Vaculika. Ja też nie jestem jego fanem, ale z tych co są do wyciągnięcia to niewielu może się z nim równać.
Jeśli chodzi o Wrocław, to zdaniem SF między cały skład ma ważne umowy:
SportoweFakty pisze:Atutem Sparty jest to, że ma ważne kontrakty z wszystkimi zawodnikami będącymi w kadrze zespołu.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/78048 ... -zapytania
SportoweFakty pisze:Prezes Andrzej Rusko już rok temu pomyślał o tym, żeby tak spisać kontrakty z zawodnikami, by żaden z nich nie wygasał 31 października 2018. Doświadczony działacz wiedział, że w roku wyborczym (dla prezydentów miast możliwość pochwalenia się zakupem dobrym dla klubu jest ważna - patrz Zielona Góra i konferencja Janusza Kubickiego, na której ogłoszono pozostanie Dudka i Piotra Protasiewicza), na dokładkę tuż przed wejściem nowego, gigantycznego kontraktu telewizyjnego, pozostawienie któregokolwiek żużlowca bez umowy byłoby lekkomyślne.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/78072 ... m-transfer
Z Holdera zostało już tylko nazwisko...ale kto wie co mu w głowie siedzi. Jakby chciał się odbudować to zmiana klimatu może dużo zrobić. Drogi pewnie nie jest .
A nóż odpali jak Andreas
1. Kasprzak
2. Miesiąc/D.Lampart
3. Jonsson
4. Holder
5. Vaculik
6. W.Lampart
7. Peron
8. Bober/Lambert
A nóż odpali jak Andreas
1. Kasprzak
2. Miesiąc/D.Lampart
3. Jonsson
4. Holder
5. Vaculik
6. W.Lampart
7. Peron
8. Bober/Lambert
never ride faster than your angel can fly
Na tę chwilę Kasprzak nie do wyciągnięcia. Najpewniej:
Michelsen
Lampart/Miesiąc
AJ
Woryna
Vaculik
Wiktor
ktoś
Lambert
Dawid i Paweł wskakują w razie kontuzji. A jeździ Lambert. Albo Dawid na wypożyczenie do 1 ligi.
Michelsen
Lampart/Miesiąc
AJ
Woryna
Vaculik
Wiktor
ktoś
Lambert
Dawid i Paweł wskakują w razie kontuzji. A jeździ Lambert. Albo Dawid na wypożyczenie do 1 ligi.
Ostatnio zmieniony 5 października 2018, o 08:47 przez rafir, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
rafir pisze:Albo Dawid na wypożyczenie do 1 ligi.
Też mi się wydaje to prawdopodobną opcją. Miałby kilka poważnych ofert.
Na teraz ja to widzę tak: Kasprzak, Mikkelsen, Vaculik, Lampart, Jonsson, Lampart, Miśkowiak, Lambert
I szczerze mówiąc taki skład biorę w ciemno. Pod warunkiem, że ten Miśkowiak to nie Robert ;)
Richie Faulkner:
Gelo pisze:Na teraz ja to widzę tak: Kasprzak, Mikkelsen, Vaculik, Lampart, Jonsson, Lampart, Miśkowiak, Lambert
Git. Gorzów leci i za rok Zmarzlika bierzemy. ;-)
Jeśli wierzyć pudelkowi sportowemu, to Vacul dostał ofertę 650 tys i 6 tys za punkt. Pedersen chciał 700 tys i 7 tys za punkt. Mam mieszane uczucia. Vaculik mocno przepłacony. No ale wyjścia bardzo nie ma w obecnej sytuacji. Co do Michelsena/Thomsena, wydaje mi się, ze to jest opcja tylko w przypadku odejścia Lamberta. Dalej nie chce mi się wierzyć, ze Lambo pasuje jechać jako rezerwowy. Podobnie jak Lampart robić za kevlara.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski