Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
największe szanse mają na Mroczkę i Musielaka :)
Proponuję budżet sto miliony ;) , pierwsza szóstka seniorów z zeszłego roku i dwóch najlepszych juniorów, złoty medal i darcie łacha z tych, co awansowali lub nie spadli dzięki układom przy zielonym stoliku.
Jak byłem przeciwny wypożyczaniu Lebedevsa w trakcie sezonu, tak teraz nie obraziłbym się, jeśli Motor by go zakontraktował do składu ekstraligowego jako nr 10/12. Ma wiele wad jako zawodnik (głównie głowa), ale potencjał na odpalenie jest.
Za to Woryny nigdy nie chciałbym oglądać w naszych barwach. I to nie ze względu na dzisiejszy występ. Mam nadzieję, że jest dogadany w Zielonej.
Za to taki Jepsen Jensen byłby strzałem w 10.
9. Vaculik
10. Jamróg / Lampart
11. Jonsson
12. Jepsen Jensen/Lebedevs
13. Pedersen
14. Lampart
15. Peroń
16. Lambert
Utrzymanie nie będzie łatwym zadaniem, bo patrząc po składach nie bardzo jest z kim wygrać w tej Ekstralidze. Oprócz składu, nadzieja w torze, choć ja już powoli zapominam kiedy autentycznie ten był naszym gospodarskim atutem.
Jeśli Vaculik nie pojedzie z polską licencją pojawi się problem zmieszczenia w składzie 2 polskich średniaków (Jamróg, Lampart, Miesiąc, Jeleń). Chyba, że pójdzie mega transfer typu Hampel, Kasprzak albo Dudek.
Tak czy inaczej czekam na okno transferowe z wypiekami na twarzy.
Za to Woryny nigdy nie chciałbym oglądać w naszych barwach. I to nie ze względu na dzisiejszy występ. Mam nadzieję, że jest dogadany w Zielonej.
Za to taki Jepsen Jensen byłby strzałem w 10.
9. Vaculik
10. Jamróg / Lampart
11. Jonsson
12. Jepsen Jensen/Lebedevs
13. Pedersen
14. Lampart
15. Peroń
16. Lambert
Utrzymanie nie będzie łatwym zadaniem, bo patrząc po składach nie bardzo jest z kim wygrać w tej Ekstralidze. Oprócz składu, nadzieja w torze, choć ja już powoli zapominam kiedy autentycznie ten był naszym gospodarskim atutem.
Jeśli Vaculik nie pojedzie z polską licencją pojawi się problem zmieszczenia w składzie 2 polskich średniaków (Jamróg, Lampart, Miesiąc, Jeleń). Chyba, że pójdzie mega transfer typu Hampel, Kasprzak albo Dudek.
Tak czy inaczej czekam na okno transferowe z wypiekami na twarzy.
Ciekawe czy Łaguna zostanie w Rybniku....
Woryna jak juz to powedruje do Częstochowy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Musze to napisać , mina Mrozka wczoraj coś pięknego . Szkoda mi osobiście Rybnika , jednak wygrał lepszy !
- _piotrusss
- Kadrowicz
Nicki nie planuje w przyszłym roku startować w eliminacjach do GP, nie przyjął też propozycji by być pierwszym rezerwowym cyklu. Chyba powoli przygotowuje się do sportowej emerytury, do której będzie chciał już tylko dorobić.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
I teraz pytanie czy to dobrze czy niedobrze w kontekście jego startów ligowych.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Różnie może być... ale mi się wydaje, że Nickiego zawsze ta walka o tytuł IMŚ napędzała. Teraz na dodatek musi pilnować kręgosłupa. Bałbym się tego transferu.
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść... i to jest chyba dla Nickiego taki czas. Czy jest w stanie ścigać się w warunkach Eligowych i być konkurencyjnym zawodnikiem? JEST. Może rok, może dwa lata ale nadal to jest topowy rajder.
I szczerze wolałbym, żeby na Z5 woził po płocie Protasa a nie naszych...
I szczerze wolałbym, żeby na Z5 woził po płocie Protasa a nie naszych...
DON'T THINK!!! DRINK!!!
Oficjalnie Dawid Lampart i Wiktor Lampart w Lublinie :) Info z FB klubu
To w takim razie Lambo musi zostać pod 8 chodź może nie chcieć to wtedy podpisać kontrakt i wypożyczyć takiego diamentu nie możemy oddać to byłby nasz wielki błąd.
Patrząc teraz to musimy dorzucić do całej 2 układanki mocnych obco Nicki i Vaculik. Plus jeden dobry Polak gdy będzie to Jamróg no cóż nie poradzimy chodź fajny by było mieć KK ale nie wierze że Gorzów puści dwóch swoich dobrych zawodników. Więc tu wypadałoby mieć Przedpełski lub Woryna. O dobrego juniora będzie ciężko i może raczej zostać nam Wiktor sam na tej pozycji plus zawodnik który chociaż 1 pkt w młodzieżowym przywiezie.
Patrząc teraz to musimy dorzucić do całej 2 układanki mocnych obco Nicki i Vaculik. Plus jeden dobry Polak gdy będzie to Jamróg no cóż nie poradzimy chodź fajny by było mieć KK ale nie wierze że Gorzów puści dwóch swoich dobrych zawodników. Więc tu wypadałoby mieć Przedpełski lub Woryna. O dobrego juniora będzie ciężko i może raczej zostać nam Wiktor sam na tej pozycji plus zawodnik który chociaż 1 pkt w młodzieżowym przywiezie.
Zwroccie uwage na koncu filmu jak sie mlody Lampart cieszy. To bardzo budujace.
Potwierdzenie dobrej informacji. To chyba dla Pawła nie starczy miejsca w składzie.
Mam jednak nadzieję, że nasza polska formacja nie skończy się na D Lamparcie i Jamrogu...
Mam jednak nadzieję, że nasza polska formacja nie skończy się na D Lamparcie i Jamrogu...
Młody ok ale na litość starszy to nieporozumienie. Nawet na Nice to przecietniak.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Bo młody jest kartą przetargową dla Dawida. Innego wytłumaczenia nie ma dlaczego ma miejsce w Ekstralidze 
- MikeMistrz
- Senior
Na pewno Wiktor był mocnym argumentem za zakontraktowaniem Dawida, ale w obliczu posuchy na rynku, armat raczej trzeba szukać wśród obcokrajowców, a nie Polaków. No i starszy Lampart nie jest aż tak tragiczny - w tym sezonie regularnie miejsce w składzie mieli tacy zawodnicy jak Mroczka, Walasek, Musielak, Pieszczek, Huckenbeck, Milik, Dróżdż. Moim zdaniem D. Lampart nie odstaje od nich poziomem, a przy okazji jest najbardziej "lubelski". Jeśli jest przewidziany jako najsłabszy senior w składzie, to jestem na tak. Były w tym roku zespoły w e-lidze, które miały porównywalną/gorszą 2 linię.
Czyli mamy pozycje :
1.
2. Lampart
3.
4. AJ
5.
6. Wiktor
7.
8.
Do obsadzenie jeszcze 5.
Chciałbym Lamborghini ale chyba będzie o niego trudno.
Chociaż ciekaw jestem czy zgodziłby się podpisać 3 letnią umowę z wypożyczeniem w pierwszym roku ?
One way or another potrzebujemy jeszcze 3 armat.
Najkorzystniej byłoby z Vaculikiem jako Polakiem, największe pole manewru.
1.
2. Lampart
3.
4. AJ
5.
6. Wiktor
7.
8.
Do obsadzenie jeszcze 5.
Chciałbym Lamborghini ale chyba będzie o niego trudno.
Chociaż ciekaw jestem czy zgodziłby się podpisać 3 letnią umowę z wypożyczeniem w pierwszym roku ?
One way or another potrzebujemy jeszcze 3 armat.
Najkorzystniej byłoby z Vaculikiem jako Polakiem, największe pole manewru.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Umówmy się, ze celem był Wiktor. jeśli cena za niego "był" Dawid, to i tak warto. Jeśli zainwestuje porządnie w sprzęt, to spokojnie może jechać na poziomie np. Przedpełskiego. W turniejach indywidualnych jak IMP czy Złotym Kasku jeździł przecież całkiem nieźle. Para Jamróg - Lampart nie powala, ale trzeba brać co jest
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Tylko nie Jamrog on nic nie gwarantuje .., ale to może być taktyka klubu dwóch słabych polskich seniorów i na 8 Lambert + Niki i Vaculik i Aj
A skad pomysl ze Vaculik pojedzie jako Polak? Jest jakas szans na to? Wtedy mozna stworzyc ciekawy sklad:
Vaculik jako Polak
Lambert z rezerwy za polskiego kewlara
Jonsson
Michelsen
Pedersen
Lampart
Peron?
Vaculik jako Polak
Jonsson
Michelsen
Pedersen
Lampart
Peron?
bartollo pisze:A skad pomysl ze Vaculik pojedzie jako Polak? Jest jakas szans na to? Wtedy mozna stworzyc ciekawy sklad:
Vaculik jako Polak
Jonsson
Michelsen
Pedersen
Lampart
Peron?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Wtedy z seniorów mieliśmy o ile mnie pamięć nie myli Karola, Daniela, Łełka i Kuciape
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Vaculik nie ma Polskiej obywatelstwa. Starał się kiedyś ale temat padł.
- _piotrusss
- Kadrowicz
GIGI pisze:Zwroccie uwage na koncu filmu jak sie mlody Lampart cieszy. To bardzo budujace.
Budujące jest też silne eksponowanie loga Azotów, czyżby Przegląd „Pudelek” Sportowy kolejny raz pisał bzdury? Oby.
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski