Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Klops1
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#1876 Postautor: Klops1 » 28 października 2018, o 20:52

Gelo pisze:Niekoniecznie. Może być też tak, że mamy wiedzę, że wszystko jest już rozstrzygnięte, nie ma szans na wyciągnięcie kogoś dobrego i ogłosimy to co mamy.

W jakim celu? Ogłaszanie składu wegla i papy na początku okienka to strzał w stopę.

Co to znaczy wszystko rozstrzygnięte? Doyle w zeszłym roku ze trzy razy był rozstrzygnięty w Falubazie, a na koniec wylądował w Toruniu.

Ogłoszenie pierwszoligowego składu to będzie gwóźdź do trumny w ewentualnych negocjacjach ostatniej szansy podczas trwania okienka. Nikogo nie skusimy na dramatyczna walkę o wygrane u siebie.

Nie wierzę, że Kuba po prostu rzuca ręcznik. Jest liderem i od lidera wymagamy walki do końca. Jak mamy wierzyć w utrzymanie skoro nasz lider ogłasza słaby skład na początku okienka, bez wiary że można coś zmienić?

Wcześniejsze ogłoszenie składu ma sens w dwóch przypadkach.

1) Zmontowany skład ma zamknąć gęby niedowiarkom i wszystkim opadną szczęki. Minimum dwóch grajków o których można z czystym sumieniem powiedzieć - prowadzący parę w Ekstralidze.

2) Wersja ułatwiająca dalsze działania. Jeden mocny grajek i skład który daje nadzieję oraz możliwości w dalszych negocjacjach - dużo łatwiej namówić gościa na 10+ jeśli będzie widać perspektywy na te PO, a nie na koniec sezonu w sierpniu.

Dla mnie wczesne ogłoszenia składu to najlepsza wiadomość ostatnich dni.

Grucha
Junior

#1877 Postautor: Grucha » 28 października 2018, o 21:04

Kuba w jednym z wywiadów chyba dla Kuriera powiedział że skład jest gotowy więc jeśli mają ogłosić to cały skład.
Z tego co widzę jak prowadzony jest klub to nie w stylu Kuby więc czuje że 1-2 listopad zamknięmy innym pudelkom itp. buzie
Ostatnio zmieniony 28 października 2018, o 21:55 przez Grucha, łącznie zmieniany 1 raz.

bartollo
Senior

#1878 Postautor: bartollo » 28 października 2018, o 21:18

Rozne teorie slyszalem. Jedne ze oglaszamy sklad 1 listopada, zeby odwrocic uwage od lipnego skladu bo kazdy skupiony na swietach. Inna teoria mowi, zeby szybko klepnac tych dogadanych i przerwac jak najszybciej medialna nagonke na nasz klub. Co by nie bylo ja sie ciesze ze karty na stol od razu. Nie ma co dluzej trzymac w niepewnosci lubelskich kibicow, zdenerwowanych juz wystarczajaco mocno tymi wypocinami Ostafinsko-Galewskich.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1879 Postautor: Gelo » 28 października 2018, o 21:23

Jak będzie jakaś armata to tylko lepiej. Z tym, że nie zgadzam się z opinią, że to co prawdopodobnie mamy to skład drewna i papy. Sądzę, że niektóre drużyny i eksperci mogą się mocno zdziwić. Pewnie, że lekko nie będzie ale nie przesadzajmy. Tarnów z Mroczką Kildemandem i jednym juniorem wygrał więcej spotkań niż Falubaz.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1880 Postautor: mikas » 28 października 2018, o 23:05

A ja bym się wcale na tego 1 czy 2 nie napalał :cool: Może być też tak, że my tu gadu gadu, a na facebooku miała pójść wiadomość że skład po 1 listopada, a nie dokładnie 1-go, ale później nie zostało to sprostowane. Następnie w Dzienniku czy tam Kurierze, już nie pamiętam, dziennikarz napisał, że skład 1-go powołując się niby na Kubę, ale w rzeczywistości wcale z nim nie rozmawiał, a info swoje opierał na wpisie na facebooku. Często są takie akcje robione, szczególnie przez lubelskich dziennikarzy, którzy niby rozmawiali, a o rozmowie później słyszeli tylko oni i czytelnicy, bo jakoś rozmówcy sobie tych rozmów nie mogli przypomnieć.
Także spokojnie. Jeszcze dużo może się zdarzyć.
A to forum pierwszego i tak pewnie pobije rekord odwiedzin w ciągu doby ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

bartollo
Senior

#1881 Postautor: bartollo » 28 października 2018, o 23:23

Twierdzisz ze cytat sobie zmyslili? No to juz grubo leca :evil:

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1882 Postautor: Hans » 28 października 2018, o 23:34

Najgorsze jest to, ze mielismy dobic do 100 stron, a tu raptem kilka dni zostalo :cool:

Tez nie uwazam, zeby nasz sklad byl skladem wegla i papy. Wzielismy to co sie dalo, jesli bedzie MM i GZ plus junior to nie znaczy ze spadek jest murowany. Bez przesady, przeciez nie moze byc tak, ze tak liga jest pod dyktando kilku grajkow a reszta sajonara.
Bedzie dobrze, na przekór calej Polsce ;)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1883 Postautor: Torsen » 28 października 2018, o 23:48

kondzio78 pisze:Mam pytanie do Torsena czy mozna byłoby pozwać takiego pismaka za dotychczasową twórczość bo oburzeni są nie tylko kibice z Lublina?
Pozwać, to można każdego, tylko co dalej? ;)
Jak dla mnie, w tych materiałach nie ma naruszenia dóbr osobistych ani klubu, ani osób piastujących funkcje w jego organach. Nawet przyjmując, że jest to publikacja krytyczna, to krytyka prasowa, jako taka, jest dozwolona, jeśli jest rzetelna, a ta jest od biedy rzetelna, bo zawiera jakieś trzymające się kupy uzasadnienie.
Inna sprawa, jak to się ma do standardów dziennikarskich i obowiązków dziennikarza, takich jak np. zachowanie obiektywizmu. Niedopełnienie obowiązków zawodowych przez dziennikarza nie nie czyni jednak jego publikacji, z automatu, naruszającą dobra osobiste.
Oczywiście, to taka analiza na szybko. Ale nie wydaje mi się, aby klub w ogóle rozważał takie działania. Podejmowanie kroków prawnych byłoby dowartościowywaniem tego magla - chyba, że powoduje on realne szkody, np. utrudnia prowadzenie negocjacji z zawodnikami - wtedy trzeba by tę kwestię przeanalizować dokładnie.

Klops1
Senior

#1884 Postautor: Klops1 » 29 października 2018, o 00:10

Gelo pisze:Jak będzie jakaś armata to tylko lepiej. Z tym, że nie zgadzam się z opinią, że to co prawdopodobnie mamy to skład drewna i papy. Sądzę, że niektóre drużyny i eksperci mogą się mocno zdziwić. Pewnie, że lekko nie będzie ale nie przesadzajmy. Tarnów z Mroczką Kildemandem i jednym juniorem wygrał więcej spotkań niż Falubaz.

Przesadziłem z tym węglem i papą - kajam się. W żadnym wypadku nie chcę deprecjonować sportowej wartości chłopaków z prognozowanego kuluarowego składu.

Chłopaki niewątpliwie mają potencjał. Natomiast część z nich jeszcze nie przeszła weryfikacji na poziomie Ekstraligi, a część z nich odbiła się od niej jak od ściany. Nie jest powiedziane jednak, że to nie może odpalić.

Problem w tym, że jeśli nie odpali i przyjedzie takie Leszno, Wrocław czy Zielona i będziemy toczyć dramatyczne boje o 40 punktów u siebie, to będzie prawdziwa weryfikacja dla lubelskiej miłości do żużla, przychylności władz czy sponsorów, perspektywy na nowy stadion i tego całego pozytywnego klimatu dla żużla, który mamy od dwóch lat.

Zajebiście szkoda byłoby to stracić.

Dlatego mocno wierzę, że ta data ogłoszenia składu to dobry znak :)

Tarnów prócz Mroczki i Pająka miał też odrodzonego Pedersena i solidnego Bjerre. A przede wszystkim Falubaz w kryzysie.

tmaciuszczak

#1885 Postautor: tmaciuszczak » 29 października 2018, o 05:15

mikas pisze:Następnie w Dzienniku czy tam Kurierze, już nie pamiętam, dziennikarz napisał, że skład 1-go powołując się niby na Kubę, ale w rzeczywistości wcale z nim nie rozmawiał, a info swoje opierał na wpisie na facebooku. Często są takie akcje robione, szczególnie przez lubelskich dziennikarzy, którzy niby rozmawiali, a o rozmowie później słyszeli tylko oni i czytelnicy, bo jakoś rozmówcy sobie tych rozmów nie mogli przypomnieć.

Już nie odsądzajmy wszystkich dziennikarzy od czci i wiary. Być może nie jestem obiektywny, ale jeśli chodzi o opisywanie okresu transferowego, lubelskim mediom do tej pory raczej trudno zarzucić złośliwość i złe zamiary pod adresem klubu. A co do informacji zawartych chociażby w ostatnim artykule w DW, to gwarantuję, że nie są wyssane z palca.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1886 Postautor: Gelo » 29 października 2018, o 07:44

Chodzi nie o lubelskich dziennikarzy, co o oczywiste prowokacje Ostafińskiego. Niestety - skuteczne.

dobek
Senior

#1887 Postautor: dobek » 29 października 2018, o 07:58

A mi się podoba milczenie zarządu.... Zabiorą głos w odpowiednim momencie.... I tak trzymać!!! A do tego czasu cisza w eterze :) Nikt nic nie wie itd :)

dobek
Senior

#1888 Postautor: dobek » 29 października 2018, o 10:59

dobek pisze:A mi się podoba milczenie zarządu.... Zabiorą głos w odpowiednim momencie.... I tak trzymać!!! A do tego czasu cisza w eterze :) Nikt nic nie wie itd :)

Ps. są szpiedzy którzy czytają nasze forum żeby coś się dowiedzieć.... Kilku już na SF sie ujawniło pisząc, że nic nie mogą się dowiedzieć z ich ( Naszego) forum.... :) A to .....

jerry78
Trener

#1889 Postautor: jerry78 » 29 października 2018, o 11:06

Jak to? Przecież pisaliśmy, że Holta w Lublinie.

vaikai
Szkółkowicz

#1890 Postautor: vaikai » 29 października 2018, o 11:16

Chris Louis i Sean Wilson z warszawskimi, ale w każdej chwili mogą podpisać aneks finansowy - w razie jakby aspekt finansowy był za mało kapitalny ;).

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#1891 Postautor: Fantys » 29 października 2018, o 11:20

mamy 3 dni i 24 strony trzeba naklepać. Wierzę w Nas ! :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1892 Postautor: grzesieck » 29 października 2018, o 11:20

dobek pisze:
dobek pisze:A mi się podoba milczenie zarządu.... Zabiorą głos w odpowiednim momencie.... I tak trzymać!!! A do tego czasu cisza w eterze :) Nikt nic nie wie itd :)

Ps. są szpiedzy którzy czytają nasze forum żeby coś się dowiedzieć.... Kilku już na SF sie ujawniło pisząc, że nic nie mogą się dowiedzieć z ich ( Naszego) forum.... :) A to .....

a ty jakas krucjate prowadzisz na forum od wczoraj?

Panowie!!!!! Cisza!! Nie ma tematu, bo licho nie śpi.....:)

Tak jak pisałem wcześniej: "im więcej piszą zle tym bardziej bije moje serce do klubu..." Ch...j z nimi nie piszą. Nie dajmy się sprowokować. Ma być cisza!!! Rozumiemy!! Cisza!! A z tego co mi się o uszy obiło to ludzie/sponsorzy po tych niekorzystnych artykułach o "Nas" jeszcze ...

Panowie Pierd...ić ich!!! Robimy swoje!!! Jeszcze nie mogę opanować śmiechu......... widać że Krynstom to swój chłop :)

Idz na grzyby. Połazisz po lesie to ci przejdzie...... Ps. nawet zero najmniejszej info do Kuriera czy Dziennika. Pełna cisza!!!

Spokojnie!! Nie ma co przed ogłoszeniem drużyny ruszać gów..a. Zarząd zapewne wie co robi.

Masz rację. Spokojnie czekamy do 2 listopada :) nie ma co dyskutować i pisać komentarzy na SF. Wiem ,że niektórym to puszczają nerwy za te oczernianie!! Apeluje o spokój :) już niedługo..... Trzeba wytrzymać! I nic nie gadać! Zobaczymy co los przyniesie...

A mi się podoba milczenie zarządu.... Zabiorą głos w odpowiednim momencie.... I tak trzymać!!! A do tego czasu cisza w eterze :) Nikt nic nie wie itd :)

tak tak, wiemy, ma byc cisza :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1893 Postautor: GIGI » 29 października 2018, o 11:32

Musi byc to cos w rodzaju krucjaty skoro sam swoje wypowiedzi cytuje I to post pod postem.

Dobek, jest taka opcja: edit/zmien

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1894 Postautor: Kargolo » 29 października 2018, o 11:44

vaikai pisze:Chris Louis i Sean Wilson z warszawskimi, ale w każdej chwili mogą podpisać aneks finansowy - w razie jakby aspekt finansowy był za mało kapitalny ;).

I Josh Auty, i Rysio Słodkifacet. I Bradley Wilson-Dean, chyba ze stajni Bartoscha?
I jeszcze David Norris.
I Chuck Norris do kompletu.
A trenerem zostanie Bo Brhel. Asystentem będzie Lubos Tomicek.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#1895 Postautor: Hayden » 29 października 2018, o 11:46

@Kargolo Richard Hall, David Howe I Richard Lawson jeszcze
Motor mocny

dobek
Senior

#1896 Postautor: dobek » 29 października 2018, o 11:47

Moja wina!! Jestem w trasie (ciężarówką) i z telefonu piszę. Już spadam :)

Awatar użytkownika
fafel16
Szkółkowicz

#1897 Postautor: fafel16 » 29 października 2018, o 12:00

Hayden pisze:@Kargolo Richard Hall, David Howe I Richard Lawson jeszcze

To był William Lawson nie Richard :D
O Simonie Lambercie zapomnieli :(

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1898 Postautor: $korzen$ » 29 października 2018, o 12:04

Sam Masters tez podpisal, zaznaczyl jednak, ze sprzetu nowego nie kupi tylko wyciagnie co sie da z tego co mial w tym sezonie. W razie niewypalu ma pozyczac sprzet od Dawida Lamparta tak jak to zrobil w Gdanskiem. Twierdzi, ze juz wie w czym tkwi problem i ma zamiar wykrecic 2,0 w elidze. Na silnikach z tego sezonu oczywiscie.

jerry78
Trener

#1899 Postautor: jerry78 » 29 października 2018, o 12:05

Jeszcze 3 dni....
Ostatnio zmieniony 29 października 2018, o 13:05 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

rafir
Junior

#1900 Postautor: rafir » 29 października 2018, o 12:11

Czyli na czym stanęło? 1-ego listopada czy po 1-szym listopada nastąpi ta wielka chwila? :)