Motor Lublin w sezonie 2019
Re: Motor Lublin w sezonie 2019
Tu się nie ma co podniecać tym , że Grisza wykiwał Mrozka. Jeśli ktoś nie startuje w GP chociaż mógłby być w jego czołówce, nigdy nie jeździł w Anglii to nie robił tego dlatego że się bał, że sobie nie poradzi... Tylko to mało dochodowe imprezy , A Griszka to klasyczna złotówa bez ambicji, ale jest nam bardzo potrzebny
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Może i bez ambicji medalowych, ale za to na torze wykazujący się ambicją graniczącą z autodestrukcją. I jak dla mnie taki układ jest w sam raz.
https://www.youtube.com/watch?v=JQrMD-6rfOQ
https://www.youtube.com/watch?v=JQrMD-6rfOQ
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Znaczy ja myślę że jak jest Grisza to Grega nie będzie bo wtedy mamy problem AJ,Michelsen,Lambert,Grisza i Greg jak ich wszystkich w składzie zmieścić jeden musi grzać ławę a myślę że taki AJ,Miechelsen nie będą chcieli grzać ławy bo biorąc pod uwagę Lambert na rezerwę wiadomo to dwóch Polaków będzie i coś czuje że w tej całej sytuacji walka Dawid/Paweł o skład bo Grzesiek myślę że będzie mieć skład w końcu w E-lidze jeździ od wielu sezonów.
5 grudnia rybnicki magazyn zuzlowy wrzucil wywiad z Laguta. Musieli sie tam ostro popstrykac o kase, skoro zmienil zdanie i przyjal nasza oferte. Wygladal na przekonanego na zostanie.
Teraz moje kilka groszy odnośnie całej sytuacji. Od razu zaznaczam, że zakładam tutaj, że Mrożek został "wydymany" i nie ma żadnej nieoficjalnej ugody na linii Kepa - Mrozek - Łaguta. Jeśli jest, to zmienia to całą sytuację o 180 stopni.
Jeżeli plotki Ostafy o 800 tys + punktówka i zwrot kosztów podroży są prawdziwe, to raczej nie poszło o to, że Rybnik dawał za mało, ale dostał ofertę z gatunku tych "nie do odrzucenia". Pamiętajmy, że Grisza młodzieniaszkiem nie jest, a do tego od dwóch lat jest pozbawiony swojego głównego źródła dochodów. Gość po prostu wziął kalkulator, policzył i stwierdził, że bycie wygwizdanym na jednym stadionie + "trochę" hejtu w necie jest niewielką ceną za kontrakt życia.
Kuba zagrał tutaj va banque. Podpisanie Łaguty pokazuję, że wbrew temu co pisał tutaj nasz naczelny zwolennik teorii spiskowych, kasa na Grega była (może i dalej jest), bo nie chce mi się wierzyć, że Grisza złamałby słowo dane Rybnikowi za niewiele większe pieniądze. Wiec za rekordowy kontrakt dostaje zawodnika, który od 2 lat się praktycznie nie ścigał, nikt nie wie, jak się będzie prezentować po powrocie, a do tego nie będzie go przez pierwszych 5 kolejek ligi. Co więcej, Kuba zachował się w sprzeczności z zasadami o których sam głośno mówił. Jasne, można powiedzieć, ze Kępy żadna umowa z Mrozkiem czy Łaguta nie wiązała, po prostu złożył ofertę wolnemu zawodnikowi. Ale ten zawodnik okazał się być takim samym typem człowieka, o którym Kuba publicznie mówił, ze nie chce mieć nic wspólnego. To się trochę kłóci. Ale jeśli to wypali, to wszyscy (no może poza fanami ROWu) szybko o tym zapomną, a Kępa zostanie okrzyknięty działaczem roku. I tego mu życzę :)
Jeżeli plotki Ostafy o 800 tys + punktówka i zwrot kosztów podroży są prawdziwe, to raczej nie poszło o to, że Rybnik dawał za mało, ale dostał ofertę z gatunku tych "nie do odrzucenia". Pamiętajmy, że Grisza młodzieniaszkiem nie jest, a do tego od dwóch lat jest pozbawiony swojego głównego źródła dochodów. Gość po prostu wziął kalkulator, policzył i stwierdził, że bycie wygwizdanym na jednym stadionie + "trochę" hejtu w necie jest niewielką ceną za kontrakt życia.
Kuba zagrał tutaj va banque. Podpisanie Łaguty pokazuję, że wbrew temu co pisał tutaj nasz naczelny zwolennik teorii spiskowych, kasa na Grega była (może i dalej jest), bo nie chce mi się wierzyć, że Grisza złamałby słowo dane Rybnikowi za niewiele większe pieniądze. Wiec za rekordowy kontrakt dostaje zawodnika, który od 2 lat się praktycznie nie ścigał, nikt nie wie, jak się będzie prezentować po powrocie, a do tego nie będzie go przez pierwszych 5 kolejek ligi. Co więcej, Kuba zachował się w sprzeczności z zasadami o których sam głośno mówił. Jasne, można powiedzieć, ze Kępy żadna umowa z Mrozkiem czy Łaguta nie wiązała, po prostu złożył ofertę wolnemu zawodnikowi. Ale ten zawodnik okazał się być takim samym typem człowieka, o którym Kuba publicznie mówił, ze nie chce mieć nic wspólnego. To się trochę kłóci. Ale jeśli to wypali, to wszyscy (no może poza fanami ROWu) szybko o tym zapomną, a Kępa zostanie okrzyknięty działaczem roku. I tego mu życzę :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Lublin_Fan
- Zawodowiec