Lubelskie programy żużlowe
Lubelskie programy żużlowe
W tym temacie chciałem poruszyć sprawę programów żużlowych na zawody w Lublinie. Te badziewie (nie obrażając nikogo) które mamy na każdych zawodach bez względu czy to liga czy turniej par jest najgorszym programem ze wszystkich które aktualnie zdobyłem
, gdzie nie pojedziemy jest porządny program, ukazane zdjęcia żużlowców niekiedy opisy, dobrej jakości papier, co prawda cena jest wyższa, ale pamiątka zostaje na zawsze. Co sądzicie o ulepszeniu programów ? Mam też pytanie do zorientowanych, czy coś takiego jest wogóle możliwe ?
- kuki
- Kontakt:
Dopisze tyle jeszcze że kiedys plakaty na mecze byly lepsze niż teraz!!
DuMnY z Tż RuLeZu KiNg!!
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM
E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574
TÅ» SIPMA LUBLIN
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAÅEGO TÅ»L I TY TEÅ» TRZYMAJ SIĘ
http://WWW.DAWIDSTACHYRA.PRV.PL <==ZaPrAsZaM
E-MAIL: mailto:kuki-lbn@o2.pl
GG:4271574
TÅ» SIPMA LUBLIN
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAÅEGO TÅ»L I TY TEÅ» TRZYMAJ SIĘ
Jestem zdecydowanie za zmianą programów,bo te są beznadziejne.
Można by było dać jakąś ładną okładke z papieru kredowego no i dołożyć jakieś informacje i zdjęcia.Np co zawody sylwetka jakiegoś zawodnika(taki uproszczony życiorys żużlowy) a także jakieś bieżące inormacje klubowe oraz przedstawienie drużyny przyjezdnej(bilans spotkań jakie z nimi rozegraliśmy ich osiągnięcia itp.).
A cena... cóż mogę płacić te powiedzmy 4 zł,ale przynajmniej miałbym co oglądać za jakiś czas.
W 1995 były nawet fajne te programy i właśnie o takie coś by mi chodziło.
Można by było dać jakąś ładną okładke z papieru kredowego no i dołożyć jakieś informacje i zdjęcia.Np co zawody sylwetka jakiegoś zawodnika(taki uproszczony życiorys żużlowy) a także jakieś bieżące inormacje klubowe oraz przedstawienie drużyny przyjezdnej(bilans spotkań jakie z nimi rozegraliśmy ich osiągnięcia itp.).
A cena... cóż mogę płacić te powiedzmy 4 zł,ale przynajmniej miałbym co oglądać za jakiś czas.
W 1995 były nawet fajne te programy i właśnie o takie coś by mi chodziło.
-
Michael
Po prostu nasz klub oszczedza na wszystkim.Jesli chodzi o programy to sa ona zenujace.Np. w Toruniu programy kosztuja tylko 1zl. drozej a sa pozadne, przejrzyste i dobrej jakosci.A naszymi to mozna sobie tylek podetrzec.Taka prawda.Ci sponsorzy jeden na drugim wogole ta cala rozpiska zestawow jest beznadziejna.Zamiast zrobic tak jak jest w innych miastach czyli nie pisac tego wszystkiego tylko zrobic male rubryki to my dziubdziamy.To jest tak nawalone ze szkoda patrzec.Wogole w Lublinie duzo rzeczy pozostawia do rzyczenia:bilety(jakosc i wyglad), naglosnienie no i spiker.Jest zenujacy.Nie umie wogole podkrecic atmosfery.My mowimy ze Rzeszow to Ukraina .A my to co.Tez mozna tak o nas napisac bo w czasie przerwy nie ma zadnej muzyki nic komletnie.Dzicz i wiocha.
Dokładnie, poruszyłeś jeszcze jedną ważną rzecz jeśli chodzi o programy. Nie rozumiem po co pisać dwa razy nazwiska zawodników (kwestia zestawów pól startowych) jak można obok napisać polaz startowe zestaw 1 i zestaw 2, tak jak mają np. w Rzeszowie, wtedy wszystko jest przejrzyste i nie trzeba tyle kreślić, ciekaw jestem czy ktoś na to zareaguje 
-
Michael
-
Michael
-
Michael
Gawrzyk pisze:jeszcze jedno. mowisz ze klub oszczedza. Ale na czym ma oszczedzac skoro druk i sprzedaz programow to zarobek dla klubu ???? zobacz zestawienia finansowe np. startu gniezno. wplyw z programow to spora kasa. wiec na czym niby klub oszczedza bo calkiem nie czaje...![]()
![]()
A skąd Ty Gawrzyk akurat wiesz że Start ma duże pieniądze z tego.Zobacz Start ratuje sie przed bankructwem a programy i tak im nic nie pomagają
Michael pisze:Klub osczedza bo nie drukuje.To juz jest jakas oszcednosc bo tym sie zajmuje Dziennik.Klub nie placi za druk.To jest juz jakis sponsoring no ale mogliby sie bardziej postarac i cos lepszego wydrukowac.No sam powiedz.
Ale dziennik tesh ma napewno jakieÅ› zyski z tego.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2004, o 21:02 przez FantyÅ›, łącznie zmieniany 2 razy.
Gawrzyk pisze:tu sie zgadzam. Bez sensu sa dwie tabele. Papier do dupy (doslownie).
Byly plany przed sezonem zeby wydawac fajne ksiazeczki z tekstami ciekawy, zdjeciami itp. Ale jak w dzienniku maja pilki zamiast glowy to jest jak jest...
Ja tesh siÄ™ z TobÄ… zgodze Gawrzyk.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2004, o 21:02 przez FantyÅ›, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael pisze:no to co z tego.Jak juz Dziennik drukuje to oni tez mogliby ruszyc mozgownicami.I zrobic jedna rubryke z nazwiskami zawodnikow.Na pewno na tym nie straca.
Zasadniczo to mózgownicami mogłaby ruszyć GKSŻ i zlikwidować dwa zestawy. Funkcjonuje to drugi rok i jak do tej pory nikt mi nie powiedział po co i jaki to ma cel. Moim zdaniem tylko zamieszanie robi.
Michael pisze: w czasie przerwy nie ma zadnej muzyki nic komletnie.
zgadza się że muzyka w przerwach by sie przydała ale trzeba by wtedy płacić za jej odtwarzanie na imprezie masowej(swoją drogą ciekawa jestem ile to kosztuje)
a poza tym jak sam zauważyłeś mamy do kitu nagłośnienie-trudno usłyszec zmiany czy czas zwycięzcy
co do spikera to rzeczywiście pozostawia wiele do życzenia(ciekawe ile kasy za to zgarnia?),a może by spróbować poprowadzić jedne zawody bez niego-przecież równie dobrze ktoś z fanklubu mógłby poprowadzić spikerkę!?
kaar pisze:ok to teraz powiedz Wojtek ( bo wszyscy wiedza ze to ty robisz te programy) czy planujecie w przyszlym sezonie wydawanie czegos takiego jak chocby w Rzeszowie ( kredowy papier, zdjecia, opisy)?? Oczywiscie przy wyzszej cenie...
pozdrawiam
Na rzeszowskim raczej bym się nie wzorował. Owszem jest on ładnie wydany, ale merytorycznie jest kompletną porażką. Kto daje terminarz na cały sezon pod koniec lipca?? A poza tym mamy garść ogólniaków i kilka wypisków z forum i wszechobecne reklamy.
-
garsija_montex
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
JAG pisze:zgadza się że muzyka w przerwach by sie przydała ale trzeba by wtedy płacić za jej odtwarzanie na imprezie masowej(swoją drogą ciekawa jestem ile to kosztuje)
Kosztuje niewiele, ale zrezygnowano z tego wydaktu na rzecz utrzymania druzyny.
a poza tym jak sam zauważyłeś mamy do kitu nagłośnienie-trudno usłyszec zmiany czy czas zwycięzcy
A to juz kosztuje sporo. Zupelnie nowe naglosnienie to wydatek taki jak przygotowanie ktoregos naszego seniora do sezonu
A propo tematu glownego, czyli programów. Faktycznie są mizerne. Ja osobiscie moge dac i 5 zl za program, ale niech ma chociaz 3 zgiete kartki A4 (czyli defacto format A5). Przejrzysty - jak jeszcze 2 lata temu - uklad biegow, i pare tekstow. Papier wcale kredowy nie musi byc bo to juz chyba wiecej kosztuje.
Pozdr.