III Kolejka Speedway Ekstraligi: Włókniarz Czestochowa - Motor Lublin (26.04.2019)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rafir
Junior

Re: III Kolejka Speedway Ekstraligi: Włókniarz Czestochowa - Motor Lublin (26.04.2019)

#176 Postautor: rafir » 26 kwietnia 2019, o 22:03

Jedziemy bez lidera i tyle w temacie. Drugi mecz z rzędu jest to nader widoczne. Zespół robi co może, żeby łatać tę dziurę na miarę swoich obecnych możliwości i mamy przynajmniej fajną walkę. Przemęczyć jeszcze dwa mecze i zaczynamy nowe rozdanie.

CKM1946
Zawodowiec

Re: III Kolejka Speedway Ekstraligi: Włókniarz Czestochowa - Motor Lublin (26.04.2019)

#177 Postautor: CKM1946 » 26 kwietnia 2019, o 22:08

mustafa pisze:Ja nie wiem co się dzieje Jonssonowi. Nie wierzę, że koleś który wymiatał w 1 lidze tak się kompletnie spalił. Skoro Miesiąc mógł to tym bardziej Jonsson powinien dać radę.
Wstydu na razie nie robimy na wyjazdach. Nie ma pogromów. Kto by pomyślał, że Łaguta czy Zengota będą zagrożeniem dla naszych obcokrajowców, a nie dla Miesiąca czy Lamparta.

Nic się nie dzieje. Miał sprzęt po prostu Ekstraligowy w I lidze. Dziś znów wyglądał jak ten ogórek którego zapamiętałem.
Wynik lepszy niż jazda. Widzimy się w rewanżu ale na bonus raczej wystarczy.

Kolega KibicLBN jak najbardziej dotrzymał warunków zakładu. Szacuneczek.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#178 Postautor: kibicLBN » 26 kwietnia 2019, o 22:15

Widzisz Mateusz ;) jak się siedzi w elidze to się na zapyziałe 1 i 2 ligi nie patrzy. Sprzęt to robi różnicę tylko w szybkości, A nie w tym jak zawodnik się zachowuje w trakcie jazdy. W 1 lidze Jonsson nie dominował tak szybkością, bardzo dużo widział na trasie, asekurował juniorów, a teraz jest zagubiony. Moim zdaniem zjada to presja A efekt tym gorszy bo spotęgowany słabym wejściem w sezon.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

CKM1946
Zawodowiec

#179 Postautor: CKM1946 » 26 kwietnia 2019, o 22:19

No mam inne zdanie na ten temat. To 40 letni chłop z wielkim doświadczeniem. Dla mnie tutaj słowo presja jest nie na miejscu.

ezbeg
Trener

#180 Postautor: ezbeg » 26 kwietnia 2019, o 22:26

AJ młodszy już nie będzie. Wygląda to źle. Moim zdaniem gorzej jak w latach 2016-2017. Niech u nas robi punkty. Ale żeby tylko nie krytykować - powiem tak nie liczyłem przed meczem że Miesiąc powiezie i Madsena i Lindgrena oraz Zagara. Dla mnie Łełek na chwilę obecną to l objawienie sezonu, mimo 30+ na karku.
Michelsen też wstydu nie robi. Starszy Lampart tak samo. Może dzisiaj było średnio, ale bez koszmaru.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#181 Postautor: Moran » 26 kwietnia 2019, o 22:52

Ja powiem więcej. Month to spokojnie top-10 polskich żużlowców. Dotychczas do udowodnienia tego brakowało głównie sprzętu, a teraz i on jest. I to mnie cholernie cieszy, a najbardziej ogólnopolskie zdziwienie ludzi którzy dopiero "poznali" Łełka. Potwierdza to też teorię którą wielu tu forowało (raczej na zasadzie lokalnego patriotyzmu), że jedzie głównie sprzęt i "pierwszoligowcy" na dobrym sprzęcie mogą podjąć walkę w SE nawet bez większego ekstraligowego doświadczenia.
Dlaczego dopiero teraz to wychodzi? Bo chyba zawsze beniaminek ze składem z "pierwszoligowych odpadów" kontraktował ich bo był biedakiem. Czy Gdańsk czy Tarnów (kiedyś, nie ten przed rokiem) które wystawiły "egzotyczne" składy na SE miały spore problemy finansowe w tych latach a to plus taki skład musi mieć skutek negatywny.
Myślę, że parę sezonów ujeżdżania sprzętu na tym poziomie + jazda w SE/Elitserien a Paweł pokaże swój optymalny potencjał. Lepiej późno niż wcale. Niektórym przez całą karierę nie jest to dane bo jadą na osłach. Jak widać nawet ze słabszymi startami, przy dobrych furach można w SE kosić i to na wyjeździe.
Zresztą nie ma co demonizować rywalizacji w SE, bo z powodzeniem jeździ tu od wielu lat wielu przeciętniaków i cieniasów.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Barti10

#182 Postautor: Barti10 » 26 kwietnia 2019, o 23:02

Łełek - nie ma o czym mówić. !
MM - dobry mecz na wyjeździe ! Tego od niego oczekujemy w każdym meczu ;)
Dawid L - pkt dużo nie zrobił , ale dzięki niemu jego koledzy zajmowali pozycje punktowane ;)
AJ - bardzo słaby mecz ! Według mnie - nie ma na czym jechać , w połowie łuku stał w miejscu , nie wiem czy tylko ja to tak widziałem ... :(
Lambert - liczyłem na niego z pod 8 ! Albo wypali albo noe ! Pojęcie ma , ale osiołki wolne , albo złe ustawienia Motocykla ;)
Viktor Trofimov - słaby mecz ,bardzo wolny na trasie
Wiktor Lampart - byl bardzo szybki, mógł nastukac koło 8pkt , głupie błędy na trasie doprowadziły do dorobku pkt takiego jaki miał ;)
Takie moje zdanie ;) według mnie 3/5 pkt głupio straconych na trasie ! Czekam na odpowiedzi i komentarze ;) pozdrawiam !
ML

Flagg
Trener

#183 Postautor: Flagg » 26 kwietnia 2019, o 23:04

Ludzie spokojnie, bez paniki. Dziaiaj dwie główne strzelby Nice 1 ligi zawiodły AJ i Lambert. Bywa. To nie jest Nice, to jest Eliga. Jonsson był niewiadomą od początku, w przypadku Lamberta trzeba brać takie mecze pod uwagę. Dzisiaj zdecydował tor. Częstochowa czuła się na nim kapitalnie i widac było, że wiedza gdzie i jak jechać. Paradokslanie, ja jakimś czarnowidzem po dzisiejszym meczu nie jestem. Pojechaliśmy przyzwoicie patrząc na zdobczye punktowe naszych zawodników. Jechaliśmy czwórką zawodników - Trofimov, Jonsson i Lambert to byli statysci. Ale panowie, jechaliśmy przeciwko ekipie, ktrą naprawde wiele soóbn uważa za kandaydata do finalu. Popatrzcie na GKM. Pośmiewisko finałów robi 44 pkt w Zielonej Górze. W Lublinie zrobili 41. Tak, jechał Łaguta, ale wykręcił 10 pkt, a ZZ za niego przy Z5 zrobiło 9 pkt. Naprawdę nie jesteśmy słabi.

Co do meczu. Paweł Miesiąć. Gość zaczyna mnie przekonywać, że jakby miał starty Zmarzlika, to byłby na podium SGP. Jasne - przesadzam, ale mega rispekt, bo jak na kogoś, kto 2 sezony temu walczył z Ostrowem, to mega rispekt. Michelsen pojechal swoje. Dawid też spoko. Walczy ile moze, i choc tracił pozycje po stracie to trudno mieć do niego pretensje. O AJ i RL juz pisaem. Wygrajmy z Lesznem. Nie wiem jak. Fartem, skandalem, decyzjami sędziowskimi. Jakoś. Po dojściu Griszy, moim skromnym zdaniem, mamy zespół na PO. Rzekłem.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2019, o 00:41 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Barti10

#184 Postautor: Barti10 » 26 kwietnia 2019, o 23:08

Flagg pisze:Ludzie spokojnie, bez paniki. Dziaiaj dwie główne strzelby Nice 1 ligi zawiodły AJ i Lambert. Bywa. To nie jest Nice, to jest Eliga. Jonsson był niewiadomą od początku, w przypadku Lamberta trzeba brać takie mecze pod uwagę. Dzisiaj zdecydował tor. Częstochowa czuła się na nim kapitalnie i widac było, że wiedza gdzie i jak jechać. Paradokslanie, ja jakimś czarnowidzem po dzisiejszym meczu nie jestem. Pojechaliśmy przyzwoicie patrząc na zdobczye punktowe naszych zawodników. Jechaliśmy czwórką zawodników - Trofimov, Jonsson i Lambert to byli statysci. Ale panowie, jechaliśmy przeciwko ekipie, ktrą naprawde wiele soóbn uważa za kandaydata do finalu. Popatrzcie na GKM. Pośmiewisko finałów robi 44 pkt w Zielonej Górze. W Lublinie zrobili 41. Tak, jechał Łaguta, ale wykręcił 10 pkt, a ZZ za niego przy Z5 zrobiło 9 pkt. Naprawdę nie jesteśmy słabi.

Co do meczu. Paweł Miesiąć. Gość zaczyna mnie przekonywać, że jakby miał starty Zmarzlika, to byłby na podium SGP. Jasne - przesadzam, ale mega rispekt, bo jak na kogoś, kto 2 sezony temu walczył z Ostrowem, to mega rispekt. Michelsen pojechal swoje. Dawid też spoko. Walczy ile moze, i choc tracił pozycje po stracie to trudno mieć do niego pretensje. O AJ i RL juz pisaem. Wygrajwy z Lesznem. Nie wiem jak. Fartem, skandalem, decyzjami sędziowskimi. Jakoś. Po dojściu Gorszy, moim skromnym zdaniem, mamy zespół na PO. Rzekłem.

Polać Mu ! Chłop dobrze gada !!! :D
ML

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#185 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2019, o 23:08

Byłem, widziałem. Liczyłem na 40 punktów nie udało się. Z przebiegu meczu 14 punktów to zdecydowanie za dużo. Nasi pojechali lepiej niż te uzbierane 38 oczek. Generalnie zaskoczeń brak. Beniaminek z pierwszoligowym składem w dodatku zdziesiątkowanym przegrał z kandydatem do medali. Włókniarz wykorzystał znajomość toru. Można to było zneutralizować ciut agresywniejszą jazdą ale na to jaja miał tylko Łełek i w jednym wyścigu Mikkel. AJ wrócił do poziomu z 2017 roku. Lambert ma problem wszędzie.

samba
Senior

#186 Postautor: samba » 26 kwietnia 2019, o 23:09

No niestety ewidentnie zabrakło nawet tych 8 pkt Łaguty (chociaz w Czewie pewnie zakrecilby sie kolo 12) i bylby super wynik. Może na wygraną by nie starczyło ale bonus byłby w zasięgu

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#187 Postautor: Moran » 26 kwietnia 2019, o 23:30

Ja liczę, że ten kandydat do medali w Lublinie się rozłoży, a zwłaszcza toruński duet, który może zrobić na wyjeździe 4-5 pkt na dwóch albo mniej.
Ten mecz nie był do wygrania ale był do przygotowania pod bonus, co się nie udało.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#188 Postautor: spokojny » 26 kwietnia 2019, o 23:58

Tor w Czestochowie wbrew pozorom do latwych nie nalezy. Niestety nasi nie zawsze jechali optymalna sciezka i troche punktow pogubilismy. Pawel super, Mikkel tez, szacunek dla Dawida za walke, jego wklad w wynik druzyny zdecydowanie wyzszy niz punkty. Lambo i Jonsson to nieporozumienie i kompromitacja. Mam nadzieje ze wypadek przy pracy w przypadku Jonssona a u Lamberta pora sie przebudzic bo sie meczy chlopina od poczatku sezonu...

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#189 Postautor: MIERZWIN » 27 kwietnia 2019, o 01:55

Kolejna ładna porażka.
Niestety, za styl punktów nie ma...

PS. Rozmawiałem na trybunach z miejscowymi i na prawdę byli pełni podziwu za ilość naszych kibiców na meczu (i w sektorze i pośród miejscowych) oraz za jakość (czyt. poziom dopingu). BRAAAWO!!!
od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#190 Postautor: Gelo » 27 kwietnia 2019, o 08:10

I niestety układa się tak, że przegrane 8-12 punktowe nic nam nie dają bo w każdej drużynie jest przynajmniej dwóch nygusów, którymi można bronić takiego bonusa. Jak myślimy o utrzymaniu nie możemy przegrywać więcej jak 6 punktami. A zdaje się wczorajszy wynik jest dotychczas najwyższy w lidze...

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#191 Postautor: Maxx » 27 kwietnia 2019, o 08:14

Gratulacje dla chlopakow za walke. O Pawle powiedziano juz w zasadzie wszystko. Zdecydowanie najlepszy zawodnik w meczu. Szacunek. Mikkel bardzo dobrze, podobnie jak Dawid, ktory mimo niezbyt okazalej zdobyczy punktowej walczyl i robil dobra robote dla swoich kolegow z pary. Wiktor widac, ze ma ogromny potencjal i jak sie uzbroi w chlodna glowe to naprawde bedzie w stanie wygrywac z kazdym. Jest mlody potrzebuje objezdzenia. AJ, no coz rozczarowal na calym froncie. Pytanie, czy to problem sprzetu czy glowy? Co do Roberta to jest to perspektywiczny zawodnik, ktory jak dogada sie ze sprzetem bedzie waznym punktem druzyny. Pierwsze koty za ploty jak to mowia. Na obecna chwile wyglada to tak, ze Grisza jechalby za AJ. Przed nami nastepne mecze i mysle, ze z kazdym bedzie tylko lepiej. Caly czas uwazam, ze stac na PO.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#192 Postautor: kibicLBN » 27 kwietnia 2019, o 08:27

Gelo pisze: A zdaje się wczorajszy wynik jest dotychczas najwyższy w lidze...

Toruń obskoczył gorszy wpierdziel w Zielonej. Gelu 8 pkt z Gorzowa jest jeszcze do odbicia, nie przesadzajmy. Choć łatwo nie będzie na pewno
Lamenty mnie wkurzają, przecież my taki wynik jak wczoraj odnotowaliśmy w Rybniku w finale. Taki sam...
Mało tego, walcząc niegdyś o awans z 2 ligi, czy będąc w czołówce 1 ligi potrafiliśmy oderwać na wyjeździe od przeciętniaków w taki sposób i się żyło, chociaż wiadomym jest ze eliga jest trochę spłaszczona.

bartollo
Senior

#193 Postautor: bartollo » 27 kwietnia 2019, o 08:32

Z Czestochowy taki kandydat do playoffow ze jakby u nas zaryzykowano i wzieto dunska mafie w pakiecie, czyli dodatkowo Thomsena, to by ich rozlozyla druzyna zlozona z I ligowcow. I to na ich wlasnym torze.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#194 Postautor: kibicLBN » 27 kwietnia 2019, o 08:38

No A jednak powinni się w tej czwórce znaleźć wyprzedzając mizerny Toruń, Gorzów, nas i prawdopodobnie Grudziądz który wczoraj jednak pokazał, że jest nieobliczalny. A kto wie czy Wrocławia nie pykną, bo tam też nie idzie im jakoś nadzwyczajnie poza Woffindenem.

bartollo
Senior

#195 Postautor: bartollo » 27 kwietnia 2019, o 09:02

Moze sie znajda a moze nie. Ja bym nie byl taki pewny czy ich Grudziadz nie pyknie na ich torze. Trzeba docenic to zwyciestwo nad Grudziadzem. Brak Laguty i tragiczny mecz Pawlickiego. Grudziadz polatal swoje dziury w stosunku do roku poprzedniego. Bjerre jezdzi wybornie za Hukenbecka, a Buczkowski wzniosl sie na inny poziom. Pozostaje miec nadzieje ze Torun nie wezmie Hancocka bo to oni teraz wydaja sie byc naszym rywalem w walce o utrzymanie.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#196 Postautor: kibicLBN » 27 kwietnia 2019, o 09:06

Ja nie chcę nic mówić, ale oni nigdy Na wyjeździe nie wygrali w elidze. I co ? W Częstochowie 1 raz? Grudziądz ma równy skład seniorów, braki tylko na juniorce.

bartollo
Senior

#197 Postautor: bartollo » 27 kwietnia 2019, o 09:10

Nie wygrali ale jak juz remisowali to wlasnie w Czestochowie.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

III Kolejka Speedway Ekstraligi: Włókniarz Czestochowa - Motor Lublin (26.04.2019)

#198 Postautor: _piotrusss » 27 kwietnia 2019, o 09:30

Gruchalski zaczyna pajacować jak Polis swego czasu. Z takim zapasem profesjonalizmu i pokory skończy pewnie tak samo.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#199 Postautor: ptgt » 27 kwietnia 2019, o 10:37

Wynik mógłby być mniejszy, ale nasz sztab zaspał i nie wpuścił z taktycznej Lamparta/Michelsena lub obu na raz w biegu 13, którzy wyścig później z łatwością ograli Miedzińskiego. Nawet dowożąc remis, gospodarze mieliby nerwówkę w nominowanych. Szkoda straconych punktów Wiktora, gdzie z pewnego 3:3 robiło się 1:5. Nie było najgorzej ale do ideału daleko. Kapitan poniżej oczekiwań. Mam wrażenie, że w 7 biegu, po wygranym starcie, przestraszył się rozpędzonego Madsena i wypuścił go przed siebie. Sytuacja odwrotna do wyścigów w pierwszej lidze, gdzie tym razem junior "holował" AJ od startu do mety. Powoli przyzwyczajam się do sytuacji, że Jonsson będzie drugim Danielem: na domowym torze nieraz zdobędzie ważne punkty a na wyjeździe będzie się dawał ogrywać juniorom w pół amatorskim stylu. W składzie jest duży potencjał ale jak już ktoś nadmienił, brakuje lidera. Mikkelsen miał być drugą linią a trzeci raz z rzędu przywozi 10+. Wynik Dawida zaniżony w stosunku do tego co pokazywał na torze. Paweł z innej galaktyki. O ile cało przejedzie sezon to obstawiam, że załapie się do top 10. Skreślamy Andreasa, ale mnie nie pokoi Lambert. Po powrocie Griszy Lambert musi wskoczyć pod 8. Wciąż liczę na 5 punktów z Toruniem i GKMem.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Czarek
Trener

#200 Postautor: Czarek » 27 kwietnia 2019, o 11:16

Powiem krótko: "sztab szkoleniowy" za skandal w XIII biegu i Jonsson za brak sprzętu oraz podejście do tego sezonu (zero treningów) do zmiany!
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.