Lubelskie programy żużlowe

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#51 Postautor: Talib » 29 lipca 2004, o 15:45

No cóż zabiorę i ja głos w tej sprawie. Moim zdaniem układ programu jest czytelny i wygodny w użyciu (przynajmniej dla mnie) poza jedną drobnostką - program jest klejony, a nie jak poprzednio zszywany co było wygodniejsze przy składaniu. Dobra i wygodna jest rozpiska dla obu zestawów. Szata gragficzna, szczerze mówiąc nędzna a informacji dodatkowych na temat przeciwnika i gospodarzy po prostu nie ma. Cena adekwatna do oferowanego towaru. Bardzo ciekaw jestem także dlaczego programów nie drukuje klub skoro bodajże Gawrzyk napisał, że byłoby to opłacalne.

Shack
Administrator

#52 Postautor: Shack » 29 lipca 2004, o 15:53

Talib pisze:Bardzo ciekaw jestem także dlaczego programów nie drukuje klub skoro bodajże Gawrzyk napisał, że byłoby to opłacalne.

Zdaje się ze jest to cześć umowy sponsorskiej z Dziennikiem Wschodnim.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#53 Postautor: Talib » 29 lipca 2004, o 15:57

Dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń. Skoro tak to nie ma co narzekać, jak dla mnie kredowy papier nie jest niezbędny, a jak na gazetę, która kosztuje 1 zł to i tak to nieźle wygląda. Grunt, że się wygodnie wypełnia.

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#54 Postautor: FantyÅ› » 29 lipca 2004, o 20:23

Talib pisze:Dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń. Skoro tak to nie ma co narzekać, jak dla mnie kredowy papier nie jest niezbędny, a jak na gazetę, która kosztuje 1 zł to i tak to nieźle wygląda. Grunt, że się wygodnie wypełnia.

Ja wiem czy tak dobrze.Nieraz masz 10 dłuopisów i tylko jeden bedzie Ci pisał na Tych programach.Mi się zdarza że w trakcie meczzu musze kupować długopisy bo mi przestają pisać i to mnie denerwuje;/

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#55 Postautor: Erwin » 29 lipca 2004, o 20:48

Wystarczy wziąć jeden cienkopis i nie ma problemu, wszystko ładnie pięknie :wink:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#56 Postautor: $korzen$ » 30 lipca 2004, o 09:52

Ten nasz prgram jeszcze by jakos sie prezentowal gdyby byl na jakims przyzwoitym papierze drukowany, a to co jest obecnie to nadaje sie tylko do podtarcia d... , zaznaczam ze mi nie sa potrzebne jakies opisy przeciwnika itp itd bo jak ktos zna sie na zeczy to jest to zbedne. Ale papier dobrej jakosci musi byc i mam nadzieje ze zarzad pomysli o tym jak najszybciej, bo gdzie nie pojade to sie smieja z naszych programow a to nas serio denerwujace jest.

Awatar użytkownika
Svn

#57 Postautor: Svn » 30 lipca 2004, o 12:47

Mogłoby być takie coś jak w reszowie: Ściągnięte z forum.
co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#58 Postautor: Gelo » 30 lipca 2004, o 14:26

Svn pisze:Mogłoby być takie coś jak w reszowie: Ściągnięte z forum.
co o tym myślicie?

Jestem za - zaprezentowałbym w całości wątek poświęcony Darkowi Ś.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#59 Postautor: Lublin_Fan » 30 lipca 2004, o 15:27

Gelo pisze:
Svn pisze:Mogłoby być takie coś jak w reszowie: Ściągnięte z forum.
co o tym myślicie?

Jestem za - zaprezentowałbym w całości wątek poświęcony Darkowi Ś.

Tak jakby ktokolwiek miał jakieś pretensje do Śledzia..... ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#60 Postautor: ravajas » 30 lipca 2004, o 19:10

JAG pisze:tabelka biegów musi być bo tak jest przejżyście!!!twój pomysł Rajvas utrudniał by życie

nie utrudniałby, kwestia przyzwyczajenia

pozdrawia:
Rafał Borowski

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#61 Postautor: Apocalips » 31 lipca 2004, o 23:52

Jak dla mnie najładniejsze programy były za czasów (sic!) LKŻ-u (sezon 1996 ) :) Można było wtedy zatypować wynik nawet :shock: :lol: Fakt zawartości to one nie miały ale miały ładną szatę graficzną. W późniejszych latach już zaczęto drukować programy na papierze toaletowym więc zaczął się "szit" trwający do dzisiaj :) Nie wiem jak Wy ale ja lubie sobie czasem siąść i powspominać dawne dzieje Motoru z programów :)

Pozdrawiam

P.S. Jestem za lepszymi programi :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#62 Postautor: Lublin_Fan » 1 sierpnia 2004, o 00:04

Bardzo ładne mieliśmy w roku 1999. Np program z meczu LKŻ - RKM. Kto ma niech sobie zobaczy. ładne i przejrzyste. Mogłyby być i dziś takie, ewentualnie jedna kartka więcej, żeby upchnąć wszystkich sponsorów.

Pozdr.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#63 Postautor: ravajas » 1 sierpnia 2004, o 11:13

i tak cieszmy sie, że nie ma takich jak były w pamiętnym roku 2002, kiedy to awansowaliśmy: pamiętam, ze programy robił wtedy kurier lubelski a program to po była po prostu środkowa strona z gazety, taka fotmatu ówczesnego kuriera, więc kto pamięta ten wie ile się trzeba było namachac, żeby wpisać wyniki biegu i punkty do rubryk zawodników :lol:
sam mam taki program do dziÅ› z meczu TÅ» Lublin -WKM Warszawa

pozdrawia:
Rafał Borowski

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#64 Postautor: Apocalips » 1 sierpnia 2004, o 13:12

Również ładne programy miał Motor w 95r. tylko nie raz zdjęcia miały dziwne kolory. Np. na programie z meczu Motor-Sparta w 95r. bodajże Marek Kępa ma zielony kask :lol:

Co do programów z 99r. to są one bardzo podobne do tych co mamy dzisiaj. Chociaż w 99r. były również na kilku meczach takie czarno białe programy :D

Mi te programy co są aktualnie wystarczą choć można dokonaćby kilku zmian:
-zmienić papier na którym są drukowane
-dodać stronę np. z artykułem "Nasi Goście" i z paroma informacjami jeszcze.

Pozdrawiam
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#65 Postautor: Maxx » 1 sierpnia 2004, o 13:13

ravajas pisze:i tak cieszmy sie, że nie ma takich jak były w pamiętnym roku 2002, kiedy to awansowaliśmy: pamiętam, ze programy robił wtedy kurier lubelski a program to po była po prostu środkowa strona z gazety, taka fotmatu ówczesnego kuriera, więc kto pamięta ten wie ile się trzeba było namachac, żeby wpisać wyniki biegu i punkty do rubryk zawodników :lol:
sam mam taki program do dziÅ› z meczu TÅ» Lublin -WKM Warszawa

pozdrawia:
Rafał Borowski

Też mam tamten badziewiasty program, jeszcze dodatkowo z autografem Magnusa Zetterstrom`a.
Trzeba jednak uczciwie powiedzieć, że programy mamy kiepskie. I papier i forma są beznadziejne. Wystarczy zobaczyć na programy z Gniezna. Nie wiem co prawda jakie są teraz ale podczas naszego wyjazdowego meczu w Gnieźnie, były naprawdę porządnie zrobione.

Carlito

#66 Postautor: Carlito » 1 sierpnia 2004, o 20:27

Te programy z Brązowego Kasku już troszeczke lepsze ,bo przynajmniej pare fotek dali...ale i tak jakość papieru jest do d...

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#67 Postautor: Ar2rB » 1 sierpnia 2004, o 21:03

Carlito pisze:Te programy z Brązowego Kasku już troszeczke lepsze ,bo przynajmniej pare fotek dali...ale i tak jakość papieru jest do d...

Papier wcale nie jest taki zły. wole taki niż kredowy po ktorym po kilku biegach nic juz sie nie daje napisać.

A programik na Brązowy Kas był już całkiem przyzwoity. A gdyby była jeszcze jedna dodatkowa karteczka z jakimiś ciekawostkami, historią BZ itd - byłoby niemal idealnie.

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#69 Postautor: wojtek_78 » 1 sierpnia 2004, o 23:57

Ar2rB pisze:
Carlito pisze:Te programy z Brązowego Kasku już troszeczke lepsze ,bo przynajmniej pare fotek dali...ale i tak jakość papieru jest do d...

Papier wcale nie jest taki zły. wole taki niż kredowy po ktorym po kilku biegach nic juz sie nie daje napisać.

A programik na Brązowy Kas był już całkiem przyzwoity. A gdyby była jeszcze jedna dodatkowa karteczka z jakimiś ciekawostkami, historią BZ itd - byłoby niemal idealnie.

Ciekawostki, a właściwie lubelskie wątki BK były do przeczytania w piątkowym wydaniu Dziennika Wschodniego.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#70 Postautor: Ar2rB » 2 sierpnia 2004, o 13:32

wojtek_78 pisze:Ciekawostki, a właściwie lubelskie wątki BK były do przeczytania w piątkowym wydaniu Dziennika Wschodniego.

Nie każdy to czyta... chociaż i tak wolę Dziennik od Kuriera ;).

Takie rzeczy powinny być w programie. Gazeta idzie do śmietnika, a program jest fajną pamiątką.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#71 Postautor: ravajas » 2 sierpnia 2004, o 16:47

Ar2rB pisze:[

wtedy puszczasz ciągnik, polewaczkę i znów da się pisać... ;)

pozdrawia:
Rafał Borowski

Carlito

#72 Postautor: Carlito » 2 sierpnia 2004, o 17:57

Ar2rB pisze:
Papier wcale nie jest taki zły. wole taki niż kredowy po ktorym po kilku biegach nic juz sie nie daje napisać..

są przecież specjalne pisaki po których nic się nie rozmazuje...jak nie całość w papierze kredowym to chociaż okładke by mogli dać,zawsze to jakiś wygląd by miało.

Awatar użytkownika
Gr@cEk

#73 Postautor: Gr@cEk » 4 sierpnia 2004, o 01:00

A pamietacie (heh niektorzy zapewne maja) program z 23-czerwca-2002r. z meczu tz sipma - tz lodz. :?:
Program jak na ostatnie lata pierwsza klasa no tylko to skladanie troche nie wÄ…skie ale papieru nikt by nie pozazdroscil 8) , szkoda tylko ze na kolejny mecz program byl tragedia :wink:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#74 Postautor: $korzen$ » 4 sierpnia 2004, o 10:37

Mi sie marzy cos takiego jak maja w Ostrowie (ekipa ktora byla wie o co chodzi). Zawalisty papier, i przynajmniej mozna przed meczem cos przeczytac bo oprocz sponsorow napisali kilka ciekawostek o swoim klubie jak i o naszym zespole. Ale to chyba tylko (jak narazie) marzenia .... :P

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#75 Postautor: Talib » 4 sierpnia 2004, o 10:44

Jeśli chodzi o jakość papieru to pewnie tak, ale może ktoś niekoniecznie związany z klubem, a interesujący się żużlem mógł coś takiego przygotowac i dostarczyć do redakcji np. w postaci projektu dodatkowych 4 stron z informacjami o torze, zespołach, historii pojedynków pomiędzy nimi oraz aktualną tabelą.