Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Carter#15
Szkółkowicz

#101 Postautor: Carter#15 » 3 sierpnia 2004, o 22:08

Patrzmy bardziej realnie na skład. Bo niektórych zawodników jak Drabik czy Hampel i napewno Adams napewno nie dorwiemy. Myślę, że jeśli byłby 1 obcokrajowiec i zostalibyśmy w 1 lidze to ja bym chciał taki skład:
9. Piszcz
10. Knapp
11. Karlsson
12. Burza
13. Szombierski
14. Buczek
15. Stachyra
Jeśli było by 2 obcokrajowców to zamiast Szuminy Stefani. Wtedy dużych ruchów nie ma. Tylko Burza i Buczek zamiast Śledzia, Frankowa i Jeleniewskigo. A na to bankowo kasa by się znalazła. Jeśli taki skład by był to ja bym nawet wolał oglądać mecze 1 ligi :D.

maloh
Szkółkowicz

#102 Postautor: maloh » 3 sierpnia 2004, o 22:11

yarbi pisze:
maloh pisze:
yarbi pisze:A tak na serio to trzeba rozejrzec sie kogo mozna wyrwac spadkowiczom i bankrutom ;]

bankrutom ? kogo chcesz z Wandy Kraków ?:)

heh

widze ze masz rozeznanie rynku jak malo kto na tym forum

ja naprzyklad widze taki klub jak GNIEZNO i zapewne nie tylko ja widze tam jednego zawodnika do porwania...

co sie denerwujesz ?
na żartach sie nie znasz ?
na Gomólskiego już pare klubów ma ochotke...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#103 Postautor: istred » 3 sierpnia 2004, o 22:16

Na Buczkowskiego na pewno też ...

Awatar użytkownika
Gr@cEk

#104 Postautor: Gr@cEk » 3 sierpnia 2004, o 22:45

Patrzmy bardziej realnie na skład. Bo niektórych zawodników jak Drabik czy Hampel i napewno Adams napewno nie dorwiemy. Myślę, że jeśli byłby 1 obcokrajowiec i zostalibyśmy w 1 lidze to ja bym chciał taki skład:
9. Piszcz
10. Knapp
11. Karlsson
12. Burza
13. Szombierski
14. Buczek
15. Stachyra
Jeśli było by 2 obcokrajowców to zamiast Szuminy Stefani. Wtedy dużych ruchów nie ma. Tylko Burza i Buczek zamiast Śledzia, Frankowa i Jeleniewskigo. A na to bankowo kasa by się znalazła. Jeśli taki skład by był to ja bym nawet wolał oglądać mecze 1 ligi .

Moim zdaniem jak i pewnie wiekszosci z was nie widze zadnych szans na sprowadzenie "Buczka", za zadne skarby heh jest to mlodo zapowiadajaca sie gwiazda i tak czy siak watpie aby odszedl z macierzystej druzyny.

Co do reszty to wszystko mi pasuje i ten sklad bylby mocny na 1lige. A z juniorem, to blizszy naszej druzynie wydaje mi sie byc A.Gomolski.

Pozdro all :wink:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#105 Postautor: Lublin_Fan » 3 sierpnia 2004, o 23:28

Hollywood pisze:Moim zdaniem w potentatów e-ligi (Tarnów , Wrocław ) odejdą najprawdopodobniej Wardzała i Słaboń.

:shock: A cóż to za tornado wygoni z Unii Wardzałe?

Pozdr.

Krychs
Senior

#106 Postautor: Krychs » 4 sierpnia 2004, o 00:13

ja naprzyklad widze taki klub jak GNIEZNO i zapewne nie tylko ja widze tam jednego zawodnika do porwania...[/quote]

A ja nawet dwóch :)
Oprócz A. Gomólskiego może jeszcze Ł. Linette??

Robal666

#107 Postautor: Robal666 » 4 sierpnia 2004, o 01:04

1.Peter Karlsson
2.Mariusz Franków
3.Tomasz Piszcz
4.Grzegorz Knapp
5.Lee Richardson
6.Krzysztof Buczkowski
7.Dawid Stachyra

To jest chyba realny skład nawet

Awatar użytkownika
Gr@cEk

#109 Postautor: Gr@cEk » 4 sierpnia 2004, o 01:17

1 .Stanisław Burza
2. Mariusz Franków
3. Tomasz Piszcz
4. Grzegorz Knapp
5. P.Karlsson, A.Linbaeck, N.K.Iversen (któryś z tej trójeczki)
6. Dawid Stachyra
7. A.Gomólski, R.Jamroży :wink: (któryś z tej dwójki)

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#110 Postautor: Talib » 4 sierpnia 2004, o 09:17

No cóż ja też spróbuję pomarzyć. Oto kadra zespołu TŻ Lublin AD 2005 w e-lidze oczywiście:

Obcokrajowcy:

Leigh Adams

Seniorzy:

Peter Karlsson
Bjarne Pedersen
Grzegorz Knapp
Tomasz Piszcz
Maciej Kuciapa
Daniel Jeleniewski

Juniorzy:

Antonio Lindbaeck
Dawid Stachyra
Adrian Gomólski
junior ze szkółki (nie będę pisał kto, bo jeszcze weźmie to na serio)

Marcio
Kontakt:

#111 Postautor: Marcio » 4 sierpnia 2004, o 09:34

Skład na e-lige 2005 z dwoma obcokrajowcami:

1. Bjarne Pedersen (Lee Richardson)
2. Tomasz Piszcz
3. Rafał Okoniewski (jezeli sie nie uda go ściągnąć to Czerwiński)
4. Grzegorz Knapp
5. Peter Karlsson
6. Dawid Stachyra
7. Krzysztof Buczkowski (Grudziądz go raczej nie pusci wtedy Gomólski)

JAG
Senior

#112 Postautor: JAG » 4 sierpnia 2004, o 09:44

Gr@cEk pisze:
Moim zdaniem jak i pewnie wiekszosci z was nie widze zadnych szans na sprowadzenie "Buczka", za zadne skarby heh jest to mlodo zapowiadajaca sie gwiazda i tak czy siak watpie aby odszedl z macierzystej druzyny.

moze szanse są małe ale uważam ze mylisz się myśląc że nie opusci Grudziadza jeśli dostanie dobre oferty.jak sam napisałeś ten zawodnik ma talent i przyszłość przed sobą a zeby sie rozwijac to trzeba sie ścigać z trudniejszym przeciwnikiem.wiec jesli nie odejdzie do klubu e-ligi to bedą miec szanse kluby które teoretycznie bedą do niej sie dobijac w sezonie 2005.tak myslę!!!
pozdr.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#113 Postautor: Erwin » 4 sierpnia 2004, o 11:50

JAG pisze:moze szanse są małe ale uważam ze mylisz się myśląc że nie opusci Grudziadza jeśli dostanie dobre oferty.jak sam napisałeś ten zawodnik ma talent i przyszłość przed sobą a zeby sie rozwijac to trzeba sie ścigać z trudniejszym przeciwnikiem.wiec jesli nie odejdzie do klubu e-ligi to bedą miec szanse kluby które teoretycznie bedą do niej sie dobijac w sezonie 2005.tak myslę!!!
pozdr.

Piszesz że powinien jeździć z trudniejszymi przeciwnikami aby się rowijać, ac o ma do tego czy drużyna będzie się dobijać czy nie ? Przecież Grudziądz nie spadnie więc będzie miał takich samych rywali (nie wiadomo jak z play-off'ami) co ekipa walcząca o ekstraligę. Do tego Buczek jest bardzo młodym zawodnikiem, zapewne mieszka w Grudziądzu, nie wiem być może tam się uczy, a przenosiny do całkiem nowego miasta w tak młodym wieku nie są chyba najlepszym posunięciem. Wiadomo że jakby dostał ekstremalne pieniądze to było by to opłacalne, ale od dawien dawna wiadomo że na te nas nie stać i taka jest prawda, są naprawdę minimalne szanse na sprowadzenie Buczkowskiego, co nie zmienia faktu że miło oglądałbym go na naszym torze z koziołkiem na plastronie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#114 Postautor: Gelo » 4 sierpnia 2004, o 15:06

Proponuje skonczyc temat Gomólskiego. Nie byłoby to żadne wzmocnienie, bo chłopak wcale nie jest lepszy od Dawida. Jak mielibyśmy sciągac takich zawodników to już lepiej poczekać na rozwój Kacpra. Przynajmniej swój.

Tandem

#115 Postautor: Tandem » 4 sierpnia 2004, o 16:31

Kacper to kiedy skończy latka żeby zdawać licencję?

Carlito

#116 Postautor: Carlito » 4 sierpnia 2004, o 16:36

Tandem pisze:Kacper to kiedy skończy latka żeby zdawać licencję?

już skończył,prawdopodobnie we wrześniu idzie na egzamin :)

i chyba jak dobrze mu bedzie szło to będzie za rok w składzie

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#117 Postautor: K.A.M.I.L. » 4 sierpnia 2004, o 17:54

jak awansujemy:
1.Knapp
2.Richarsson
3.Piszcz
4.Miedziński
5.Karlsson
6.Stachyra
7.Gomólski

Nie dopuszczam innej myśli niż awans TŻ
MOTOR LUBLIN

Krychs
Senior

#118 Postautor: Krychs » 4 sierpnia 2004, o 18:44

Gelo pisze:Proponuje skonczyc temat Gomólskiego. Nie byłoby to żadne wzmocnienie, bo chłopak wcale nie jest lepszy od Dawida. Jak mielibyśmy sciągac takich zawodników to już lepiej poczekać na rozwój Kacpra. Przynajmniej swój.

I tu siÄ™ z kolegÄ… nie zgodze :)

Uważam, że Dawidowi jeszcze dużo brakuje do klasy Gomólskiego. Oprócz czasem dobrych startów Dawid naprawdę niczym nie imponuje i nie przypominam sobie sytuacji aby kogoś wyprzedził po szerokiej.
Ale fakt faktem na Gomólskiego ma chrapke pewnie jeszcze wiele innych klubów, również tych bogatszych...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#119 Postautor: Gelo » 4 sierpnia 2004, o 19:01

Uważam, że Dawidowi jeszcze dużo brakuje do klasy Gomólskiego.

Ja tak nie uważam. Odnoszę wrażenie, że wielu z naszych kibiców jest ciągle pod wrażaniem jazdy Gomóły z meczu ligowego (analogiczna sytuacja była z Dymem w zeszłym roku). Ale o ile na tle swoich słabych kolegów ze Startu wypadł nieźle (i na tle Seby) to niestety na tle czołowych juniorów w kraju praktycznie nie istnieje.
Oprócz czasem dobrych startów Dawid naprawdę niczym nie imponuje i nie przypominam sobie sytuacji aby kogoś wyprzedził po szerokiej.

Ale jeszcze raz powtórze - ataki po szerokiej (słownie dwa) były tylko w jednym meczu, który widzieliśmy. I to na kim były te ataki? Uważam, że przed upadkiem w Rzeszowie Dawid był w lepszej formie, a prawda jest taka, że junior w takim zespole jak nasz (czyli z aspiracjami na ekstraligę) musi robić w granicach 8-10 punktów na każdym torze. Z całym szacunkiem ale Gomóła tego nie gwarantuje i to nawet na słabym rywalu.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#120 Postautor: Lublin_Fan » 4 sierpnia 2004, o 20:00

Gomólski to jest perspektywiczny zawodnik i z pewnością lepszy od Dawida. To dyskusji nie podlega. uważam, że jeśli nie udałoby sie ściągnąć do Lublina Buczkowskiego to zostaje tylko Gomólski.

A mój skład przy założeniu, że startuje jeden obco wyglądałby tak:

9. Czerwiński
10. Miśkowiak
11. Karlsson
12. Knapp
13. Piszcz
14. Buczkowski
15. Stachyra

Natomiast odnośnie Jeleniewskiego... Moim zdaniem nie ma sensu, żeby tu został jako rezerwowy senior. Ewentualny jego występ ligowy to niemal pewna katastrofa. Klient przez 5 lat miał pewne miejsce w składzie. Odjechał mnóstwo meczów ligowych oraz turniejów juniorskich. I gdzie on teraz jest? A za rok możliwości startu będzie miał znacznie mniej niż jako junior, więc ze złapaniem jakiejkolwiek formy będzie znacznie trudniej.

Pozdr.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#121 Postautor: K.A.M.I.L. » 4 sierpnia 2004, o 20:04

Buczkowsiego to i tak pewnie grudziadz nie odda a Gomólski na pewno wybierze oferte z wyższej ligi bo gniezno na 100% spadnie
MOTOR LUBLIN

max3
Zawodowiec

#122 Postautor: max3 » 4 sierpnia 2004, o 20:59

A moze by tak postarac sie o Swiderskiego ,za rok bedzie seniorem we Wroclawiu a raczej do skladu sie nie zalapie .

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#123 Postautor: Gelo » 4 sierpnia 2004, o 21:29

Lublin_Fan pisze:Gomólski to jest perspektywiczny zawodnik i z pewnością lepszy od Dawida. To dyskusji nie podlega.

Ja bym jednak dyskutował i to mocno. Czy naprawdę uważasz, że Dawid pojechałby w BK tak słabo? Dla mnie oprócz tego, że jest bardzo młody i ma dobry sprzęt to jeszcze niewiele prezentuje. A z pewnością nie tyle żeby go ściągać do Lublina. To by było żadne wzmocnienie - na wyjazdach max 4 punkty.

Krychs
Senior

#124 Postautor: Krychs » 5 sierpnia 2004, o 11:04

Ja bym jednak dyskutował i to mocno. Czy naprawdę uważasz, że Dawid pojechałby w BK tak słabo? Dla mnie oprócz tego, że jest bardzo młody i ma dobry sprzęt to jeszcze niewiele prezentuje. A z pewnością nie tyle żeby go ściągać do Lublina. To by było żadne wzmocnienie - na wyjazdach max 4 punkty.[/quote]

Jak Dawid pojechałby w finale BK tego nie wiemy i możemy jedynie gdybać.
A Gomólskiego nie możemy oceniać przez pryzmat jednego nie udanego występu. Być może miał tego dnia jakieś problemy sprzętowe, a może po prostu miał słabszy dzień.
W przeciągu całego sezonu prezentuje się zdecydowanie lepiej od Dawida i zanotował zdecydowanie więcej udanych występów, podczas gdy Dawid pokazał się praktycznie tylko w meczu u nas z Rzeszowem.
Pozdrawiam! :)

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#125 Postautor: Talib » 5 sierpnia 2004, o 11:23

Dla porównania obu trochę statystyki AD 2004

Adrian Gomólski

u siebie: 30 punktów, 4 bonusy, 29 biegów, 6 meczów
na wyjeźdie: 27 punktów, 2 bonusy, 29 biegów, 6 meczów
RAZEM: 57 punktów, 6 bonusów, 58 biegów, 12 meczów

średnia biegowa: 1,172 u siebie; 1,000 na wyjeździe;1,086 ogólna

Dawid Stachyra