Jacy zawodnicy powinni opuścić klub po zakończeniu sezonu???

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzyÅ›
Junior

#51 Postautor: KrzyÅ› » 3 sierpnia 2004, o 23:16

Wiesz co Gawrzyk -zachowujesz się jak dziecko (choć nie masz za wiele wiosen) któremu znudziła się zabawka i teraz trzeba ja wyrzucić...(chodzi mi o Śledzia i o to co o nim pisałeś).Śledź jak to czytał to pewnie Ci nawet teraz reki nie poda.Dziwi mnie Twoje zachowanie zwłaszcza że jesteś najbliżej zawodników.Teraz w kolejnych meczach jak Knapp bedzie miał podobną zdobycz punktową to też zachowaj sie w podobny sposób. Z drugiej strony zauważ że miejsce dla Śledzia nadal jest w składzie.Ja nie bronię Śledzia ale należy się mu szacunek, a nie ciagłe spluwanie na jego osobę.

p.s.

Tak szczerze mówiąc to wątpię w to żebys miał dostęp do informacji typu: kto ile dostał i przedewszystkim na co wydał pieniądze.Chyba że podsłyszałeś jak ktoś przy perle w barku klubowym puścił plotkę.

Robal666

#53 Postautor: Robal666 » 4 sierpnia 2004, o 01:00

Śledzik dostał huhhuhu sporo kasy, nie powiem ile (bo i tak większość nie uwierzy) no i wyszło że to niepoważny człowiek... W przyszłym sezonie będzie musiał szukać nowego klubu bo jak powiedział w wywiadzie chce jeszcze się ścigać przez pare lat...

KrzyÅ›
Junior

#54 Postautor: KrzyÅ› » 4 sierpnia 2004, o 01:12

Gawrzyk pisze:zdziwie Cie moze ale od poczatku sezonu ludzilem sie ze darek jest powazny. Caly czas wierzyłem w jego "oczekujacy silnik w Danii". Liczylem ze naprawde zalezy mu na tym, żeby wywalczyc jak najlepszy wynik. Ale tak jak wiekszosc sie przeliczyłem...to co pisze to prawda. to, że dla niektorych prawda boląca to juz nie moj problem.

Teraz w kolejnych meczach jak Knapp bedzie miał podobną zdobycz punktową to też zachowaj sie w podobny sposób.

po raz wtory Cie zdziwie. W zeszlym roku wszyscy na forum jechali na grzeska. Mowilem, że trzeba dac mu troche czasu, bo widac ze chlopak chce i ma ku temu predyspozycje. Wiec jesli widac zaanagazowanie i to, że koleś wklada serce w jazde to bedzie szanowany. nawet jesli bedzie woził ogony.

Tak szczerze mówiąc to wątpię w to żebys miał dostęp do informacji typu: kto ile dostał i przedewszystkim na co wydał pieniądze.Chyba że podsłyszałeś jak ktoś przy perle w barku klubowym puścił plotkę.

wÄ…tp. Twoje sprawa.
W barku klubowym nie bywam wiec Twoja teoria upadła na samym początku..

Idąc drogą Twojej teori można wywnioskować że mamy niepoważnych ludzi w naszym klubie skoro zatrudniają niepoważnego faceta.Tak czy nie?
Istnieje przecież coś takiego jak zawieszenie zawodnika. Tak czy nie?

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#56 Postautor: Talib » 4 sierpnia 2004, o 08:43

Gawrzyk napisał:

"Szkoda ze mamy takie glupie przepisy w Polsce. Darek jezdzie bo musi. Poki mamy szanse na baraze musi jechac on bo lepszych nie ma. "

Pozwól Gawrzyku, że się z Tobą nie zgodzę w jednej kwestii. To nie jest wina głupich przepisów. Gdyby przed sezonem zakontraktowano jeszcze jednego seniora choćby klasy Dyma to Śledź by teraz nie musiał jeździć. Założę się także, że rywalizacja o miejsce w składzie diametralnie zmieniła by jego podejście do jazdy w meczach ligowych. A tak jeździ jak jeździ bo i tak nie ma kogo wstawić, a po co się wysilać skoro w przypadku awansu i tak pewnie się nie załapie do składu...

Shack
Administrator

#58 Postautor: Shack » 4 sierpnia 2004, o 09:14

Talib pisze:Gdyby przed sezonem zakontraktowano jeszcze jednego seniora choćby klasy Dyma to Śledź by teraz nie musiał jeździć. Założę się także, że rywalizacja o miejsce w składzie diametralnie zmieniła by jego podejście do jazdy w meczach ligowych. A tak jeździ jak jeździ bo i tak nie ma kogo wstawić, a po co się wysilać skoro w przypadku awansu i tak pewnie się nie załapie do składu...

a kto przyjdzie do druzyny na rezerwowego ??? przeciez taki Dym myśli i wie ze u nas nie zaoribi ani grosza, i musi dybać tylko na czyjąś kontuzje. Natomiast w w Ostrowie jezdzi w kazdym meczu. Czemu Dym nie wybrał oferty Gdańska ???

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#60 Postautor: Talib » 4 sierpnia 2004, o 09:34

Po kolei:

Shack napisał:

"a kto przyjdzie do druzyny na rezerwowego ??? przeciez taki Dym myśli i wie ze u nas nie zaoribi ani grosza, i musi dybać tylko na czyjąś kontuzje. Natomiast w w Ostrowie jezdzi w kazdym meczu. Czemu Dym nie wybrał oferty Gdańska ???"

Napisałem "klasy Dyma", a nie "Dyma". Popatrz na Gdańsk, bo wzorować się trzeba na najlepszych: Karger/Bjerre, Chrzanowski, Kościecha, K. Jabłoński, Pecyna/Stojanowski, M.Jabłoński, Pacholak. Jakoś Pecyna wymieniają się ze Stojanem, a i czasem można zrezygnować z obcokrajowca. I co? W niedzielę będą świętować awans. A u nas: Karlsson, Knapp, Piszcz, Śledź, Franków, Stachyra. A w razie kontuzji w rezerwie kto? Lepiej nie pytać...

Gawrzyk napisał:

"tylko wez pod uwage ze my tego jednego seniora wiecej mielismy...
Pozniej już nie bylo nikogo wartościowego."

Kogo? Bo jeśli chodzi o Roberta to nie było wówczas mowy o Frankowie.

"Mi chodzi o takie przepisy jakie sa w Anglii. Tam w kazdej chwili mozna sobie sciagnac jakiegos obco do skladu."

Tutaj zwracam honor. Troszkę źle zrozumiałem Twoją koncepcję. Jeżeli wejdzie w życie prawo Bosmana to rzeczywiście byłoby to całkiem rozsądne rozwiązanie.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#61 Postautor: Talib » 4 sierpnia 2004, o 10:19

Nie załamuj się. Mój błąd. Chodziło mi o swobodę zatrudniania obywateli krajów członkowskich UE.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#62 Postautor: $korzen$ » 4 sierpnia 2004, o 11:04

Åšledz- Nawet jak bedzie sypal komplety do konca sezonu i zalatwi sobie 4 nowe GM-y :lol: to ja go w zespole juz nie chce. Dla mnie w chwili obecnej to zawodnik nie godny szacunku.
Franek - zal d... sciska jak sie go teraz oglada bo to fakt. Cholernie go polubilem glownie za poczatek sezonu i wyjazdy gdzie naprawde widac byla ze jest dobrym zawodnikiem. Teraz w najwazniejszych momentach jedzie jak amator, a zaznaczam ze jak tylko chce to tak jak w Rzeszowie robi z rywali pajacow.
Piszcz - nie widze innego wyjscia jak zakontraktowanie go na kolejny sezon. Jest dobrym duchem naszego zespolu i chyba razem z Knappem najwiekszy profesjonalista. Jesli tylko trafi ze sprzetem w koncu na przyszly sezon ja uwazam ze moze byc jednym z nalepszych sezniorow
Knapp - tu wiadomo.
Karlsson - jesli kasa i ambicje beda to czemu nie ?
2 obco - jesli pozwoli gksz zeby znowu jechalo 2 stranieri czyli tak jak dawniej to ja jestem tylko i wylacznie za Bjarne Pedersenem. Bardzo podoba mi sie jego jazda a drozszy niz Karlsson napewno nie bedzie.
Dawid - tu wiadomo
2 junior - Gomolski

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#63 Postautor: prt » 4 sierpnia 2004, o 11:21

sklad sezonu 2005 zalezy od tego, czy bedzie awans lub chocby baraze
oraz jak duzy bedzie klubowy budzet.

w przypadku awansu do Ekstraliigi - popieram propozycje z innego watku "sklad marzenie 2005".

jesli sie nie uda (tfu! tfu! tfu!) awansowac, proponuje:

Knapp -> zostaje (jesli w ostatnich meczach bedzie walczyl jak do tej pory)

Piszcz -> zostaje (jesli po powrocie po kontuzji widac bedzie ze wszystko z nim OK)

Karlsson -> zostaje, bo drogi chyba az tak bardzo nie jest w stosunku do tego, ile punktow przywozi i jak podchodzi do swoich zadan

Stachyra -> zostaje (choc pewnie razem z nim bedzie musial zostac i trenerrrro Stachyra; poza tym zobaczymy, co bedzie z jego kontuzja...)

Jeleniewski -> ??? (jesli jego zwyzka formy nie jest sprawa przypadku i bedzie widac ze wraca do siebie po dluzszej przerwie, proponuje jednak nie zegnac sie z nim za szybko i trzymac go w rezerwie. czasami sobie daje rade!)

Mordel -> dziekujemy (chyba nie ma sensu Go trzymac nawet tak "na wszelki wypadek". dziekujemy za wszystko, ale to juz koniec)

Franków -> dziekujemy (moze jednak udaloby sie znalezc kogos pewniejszego, kto bardziej angazowalby sie w treningi i bylby rowniejszy jesli chodzi o jazde w meczach?)

Sledz -> dziekujemy (mozna Go ewentualnie kiedys na trybuny wpuscic, zeby zobaczyl co stracil. no, chyba ze uda sie Sledziowi przekonac kogokolwiek z klubu, ze jego "wpadki" byly tylko incydentami i byly zwiazane tylko z problemami sprzetowo - finansowymi)

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#64 Postautor: ravajas » 4 sierpnia 2004, o 11:33

Gawrzyk pisze:to ze nie idzie to wylaczenie jego wina. Nie wmawiaj wszystkim ze Darek jest super a ze jedzie kiepsko to wina wszystkich (klubu) tylko nie samego zawodnika.

zgadzam się w pełnej rozciągłości. Tomek Gollob zapytany: "ile w sporcie żużlowym, zalezy od zawodnika, a ile od sprzętu?" - odpowiedział: "100% zalezy od zawodnika, bo jeśli sprzet nie jedzie, to znaczy, że zawodnik o niego nie zadbał należycie". To jest przykład profesjonalnego podejscia do uprawiania czegokolwiek. Zawodowcem się albo jest, albo nie jest.
Skłaniam się ku przekonaniu, że Śledź gdyby chciał to by miał.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#65 Postautor: ravajas » 4 sierpnia 2004, o 11:42

a propos stanu nawierzchni na naszych torach w Polsce... zobaczcie jak wyglada przed zawodami SWC tor w Anglii

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=40026

więc niech nikt (Kaczmarek) nie mówi, że tor w Lublinie to kartoflisko

pozdrawia:
Rafał Borowski

PS. Jest i nasz Peter, i Lee tez jest ;) i Andersen z pokaźnym dorobkiem :)

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#66 Postautor: Talib » 4 sierpnia 2004, o 12:07

Kto jak kto ale ten nieodrodny syn Wielkopolski powinien doskonale wiedzieć jak wygląda kartoflisko ... :) Jednak ten pan chyba bardziej gustuje w innych warzywach kapuście i sałacie, a jak kartofle to tylko ze szmalcem.

sledzio

#67 Postautor: sledzio » 4 sierpnia 2004, o 17:35

tylko knappa piszcza karlssona i dawida stachyre !!! reszta do domu

radzio_

#68 Postautor: radzio_ » 5 sierpnia 2004, o 13:04

sledz, farnkow, jeleniewski zegnam was juz nie, nie spotkamy sie :)

pozdro

teraz by sie przydało zeby tz w barażach elegancko pojechał (jesli takie będą ) a motorek do 2 ligi, i kierownictwa obu parafii powinny sie dogadać i stadion troche podremontować :))))))))

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#69 Postautor: Apocalips » 5 sierpnia 2004, o 13:22

TŻ Sipma Lublin i LKP Motor Lublin mają do gadania w sprawie stadionu tyle co Żyd za okupacji ( nie obrażając Zydów :wink: ) Stadion jest miasta i to od miasta zależy czy będziemy siedzieć na betonie czy na ławeczkach bądź krzesełkach :)

Pozdrawiam
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Chaga

#70 Postautor: Chaga » 5 sierpnia 2004, o 13:56

Stachyry niech zostaną Dawid będzie teraz naszym jedynym juniorem chociaz ja wierze w Kacpra Kępe który rozpoczyna swoją przygode ze speedwayem a co do Janusza to jako trener jest dobry i to on nas wyciągnął z dołka ale szkółke juniorską zaje... źle prowadzi może kępa bedzie miał indywidualne z Tatusiem a nie ze wszystkimi bo wtdy to i taki potęcjał sie zmarnuje

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#71 Postautor: K.A.M.I.L. » 5 sierpnia 2004, o 14:25

Karlsson Knapp Piszcz D. Stachyra powinni zostac a reszta out
W szkolce powinien byc jakis inny trener np. R. Bielecki
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#72 Postautor: Łoptymista » 5 sierpnia 2004, o 14:34

K.A.M.I.L. pisze: W szkolce powinien byc jakis inny trener np. R. Bielecki

Litości!!! Wszystko tylko nie on. Do szkolenia powinien brać się ktoś z jajami, wiedzą i charakterem. A panu Rysiowi brakuje przynajmniej dwóch tych rzeczy. Można go sobie miło powspominać, ale za trenerkę to już niech lepiej się nie bierze.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#73 Postautor: Talib » 5 sierpnia 2004, o 14:49

"Do szkolenia powinien brać się ktoś z jajami, wiedzą i charakterem. A panu Rysiowi brakuje przynajmniej dwóch tych rzeczy. "

Czyli co? Posiada on wiedzÄ™ i charakter? :lol:

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#74 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 5 sierpnia 2004, o 16:00

Każdy z was tak sie wypowiada o J. Stachyrze tak jakby ten facet nie miał pojęcia o trenerstwie. Na pewno jak by któryś z was objął to stanowisko to na pewno mieli byśmy takich juniorów jak Tarnów conajmniej. Ludzie!! Przyjmijcie do wiadomości że dyspozycja juniorów to nie tylko od niego zależy. do tego potzreb ajeszcze chęci!!

radzio_

#75 Postautor: radzio_ » 5 sierpnia 2004, o 21:34

DO KRZYSIA

krzysiu spokojnie nie wiem dlaczego bronisz tak sledzia moze sie kasą z tobą podzielił :P

a tak poważnie to bede sie cieszył jak bedzie tak jak powiedziałeś ze bedą bili brawa sledziowi za trójeczki :) ale niestety moich braw tam nie będzie nigdy parze sprzedawczykow nie bede bił brawa (sledz, frankow)

pozdro

p.s
nie steresuj sie tak lepiej jedz nad zalew rowerem i napij sie perełki tak jak ja :)