Żużlowe różności
-
TreleMorele
- Senior
Re: Żużlowe różności
Ja bym go brał w takiej formie 10pkt w e-lidze pewne :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Przez caly sezon w elipie moze by te 10 punktow na trupach zrobil
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Coś upodobał sobie to Gniezno. Drugi mecz na tym betonie i drugi dobry. Za to w Ostrowie lubi przycieniować.
Przyp*********e się do Gela za Mastersa jest tak drugoligowe, że nawet Ostrów tak nisko nie spadł...
Więc jak już się natrzecie Mastersem, to pójdźcie trochę pożyć. Wiem, że najgorsze są nieproszone rady, ale bardzo Was proszę, nie zaśmiecajcie tego forum, niech i ono doskoczy do klasy rozgrywkowej, w której znajduje się lubelska drużyna.
Więc jak już się natrzecie Mastersem, to pójdźcie trochę pożyć. Wiem, że najgorsze są nieproszone rady, ale bardzo Was proszę, nie zaśmiecajcie tego forum, niech i ono doskoczy do klasy rozgrywkowej, w której znajduje się lubelska drużyna.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
- niespokojny
- Trener
No po kim jak po kim ale po Panu Sucharze się takiego wpisu nie spodziewałem, chyba gorszy dzień Cię dopadł 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:No po kim jak po kim ale po Panu Sucharze się takiego wpisu nie spodziewałem, chyba gorszy dzień Cię dopadł
dla Ciebie Panu Panu Sucharze
;)
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
- niespokojny
- Trener
ravajas pisze:nie zaśmiecajcie tego forum, niech i ono doskoczy do klasy rozgrywkowej, w której znajduje się lubelska drużyna
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
"Speed Car Motor Lublin może być tym zespołem, który już ma Doyle'a. Zawodnik uciął rozmowy z dwoma innymi klubami, więc to mogłoby świadczyć o tym, że Australijczyk jest już w Lublinie. W końcu to właśnie Motorowi najbardziej zależało na transferze zawodnika. O innych kadrowych pomysłach Motoru na razie nic nie wiadomo, choć ponoć zgłaszać miał się Krzysztof Kasprzak."
za: SF
Na Twitterze pojawiła się również informacja iż R.Lambert nie wystartuje w meczu z Grudziądzem ale za to pojedzie sobie dzień później w GP Challenge(nie wiem na ile w tym prawdy lecz:
to prawdopodobnie znaczy iż J.Kępa robi co może aby ta 5 silnych seniorów była, a w razie niepowodzenia/słabszej dyspozycji zawsze można liczyć na juniorów.
Mam nadzieję iż będziemy zadowoleni ze składu w listopadzie, choć jak pokazało ostatnie okienko transferowe nazwiska nie jeżdżą (Miesiąc, Michelsen).
za: SF
Na Twitterze pojawiła się również informacja iż R.Lambert nie wystartuje w meczu z Grudziądzem ale za to pojedzie sobie dzień później w GP Challenge(nie wiem na ile w tym prawdy lecz:
to prawdopodobnie znaczy iż J.Kępa robi co może aby ta 5 silnych seniorów była, a w razie niepowodzenia/słabszej dyspozycji zawsze można liczyć na juniorów.
Mam nadzieję iż będziemy zadowoleni ze składu w listopadzie, choć jak pokazało ostatnie okienko transferowe nazwiska nie jeżdżą (Miesiąc, Michelsen).
Wszystkie przedsezonowe doniesienia naczelnego kuluara się sprawdziły więc pewnie jest coś na rzeczy.
- MikeMistrz
- Senior
Ostafiński jest irytujący, ale informacje miał pierwszorzędne przez ostatnie 2 lata. Oby i tym razem się sprawdziły. :)
-
CKM1946
- Zawodowiec
Tam jest też notka o Włókniarzu ale kompletnie oderwana od rzeczywistości jakoby Madsen miał odstawiać dziwne ruchy. Madsen ma podpisane umowy sponsorskie na kolejne 3 lata. Przedpełskiego już nie ma w klubie a Miedziak raczej zostanie bo Drabika nie wyrwiemy już.
Od starcia Świącik - Ostaf w magazynie nc+ wali w Włókniarz jak w bęben :D Tylko szkoda że ślepakami.
Od starcia Świącik - Ostaf w magazynie nc+ wali w Włókniarz jak w bęben :D Tylko szkoda że ślepakami.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Perez pisze:To kto przychodzi do Czewy? :)
Z kuluarów Częstochowskich to Przemek Pawlicki za Przedpełskiego.
Oczywiście Świącik dalej próbuje nakłonić Drabika a nawet licytował się o Doyla ale to sztuka dla sztuki. Co do Doyla to was nie przelicytujemy bo już mamy dwie złotówki Madsen i Lindgren a trzecia obawiam się że mogła by zrujnować finanse klubowe a Drabik gra w jakąś dziwną gre. Na niego klub by nie wyłożył nawet złotówki bo lokalni sponsorzy wszystko pokrywają ( nazwisko mocno elektryzuje ich ) ale sam Maksym chyba za bardzo związał się z Wrockiem.
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Odnośnie transferów(Częstochowy) to przy ewentualnym odejściu Zagara lub F.Lindgrena widziałbym tam Iversena jako element tamtejszej układanki.
//Zza lubelskich kulis to właśnie Iversen w czasach(2014) gdy jeszcze jeździł z Cameronem Woodwardem w Indianernie Kumla podpowiedział ustawienia i spostrzeżenia odnośnie toru w Częstochowie. Były na tyle trafne iż Cam awansował do Gp Challenge:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relacja/24811/2-polfinal-eliminacji-do-im-w-czestochowie...to były czasy.
//Zza lubelskich kulis to właśnie Iversen w czasach(2014) gdy jeszcze jeździł z Cameronem Woodwardem w Indianernie Kumla podpowiedział ustawienia i spostrzeżenia odnośnie toru w Częstochowie. Były na tyle trafne iż Cam awansował do Gp Challenge:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/relacja/24811/2-polfinal-eliminacji-do-im-w-czestochowie...to były czasy.
-
CKM1946
- Zawodowiec
a broń panie boże Iversena w Częstochowie, to ja już wole kolejny rok z Zagarem.
Częstochowa ma ten problem, że zaczęło się SGP i liderzy przestali jeździć, a wrócili z formą dopiero, gdy trzeba było zawalczyć o PO. Szczególnie tyczy się to Zagara i Lindgrena, którzy początek sezonu mieli świetny, a zaraz po SGP w Warszawie forma poszła bardzo mocno w dół, co dało swój bolesny wydźwięk w meczu z Lesznem u siebie. Zbawienne więc byłoby, gdyby Zagar w przyszłym sezonie do SGP zwyczajnie się nie dostał.
Wracając do Motoru, to jeśli to prawda że Doyle jest już u nas (w Częstochowie od 3ech sezonów mówią, że Drabik już jest, więc trzeba brać porpawkę na te rewelacje), to klaruje nam się bardzo mocna drużyna w przyszłym roku. O ile wszystko zagra. Bo trochę obawiam się o to, że Miesiąc po świetnym sezonie wróci do swojego normalnego poziomu. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten zawodnik jest wybitnie uzależniony od sprzętu jakim dysponuje, więc dobrze by było żeby się zabezpieczyć przed jego ewentualnymi problemami z formą. Nie byłby to pierwszy zawodnik w ekstralidze, który po świetnym sezonie pogubił się totalnie.
W sumie to, tak prawdę mówiąc, Madsen trochę pośpieszył się podpisaniem długoletniego kontraktu. Jeżeli wygrałby IMŚ, na co się mocno zapowiada, to wtedy rozmowa na temat kontraktów toczyłaby się na zupełnie innych stawkach. Być może to do niego dotarło i stara się wywalczyć swoje?
Wracając do Motoru, to jeśli to prawda że Doyle jest już u nas (w Częstochowie od 3ech sezonów mówią, że Drabik już jest, więc trzeba brać porpawkę na te rewelacje), to klaruje nam się bardzo mocna drużyna w przyszłym roku. O ile wszystko zagra. Bo trochę obawiam się o to, że Miesiąc po świetnym sezonie wróci do swojego normalnego poziomu. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten zawodnik jest wybitnie uzależniony od sprzętu jakim dysponuje, więc dobrze by było żeby się zabezpieczyć przed jego ewentualnymi problemami z formą. Nie byłby to pierwszy zawodnik w ekstralidze, który po świetnym sezonie pogubił się totalnie.
CKM1946 pisze:Tam jest też notka o Włókniarzu ale kompletnie oderwana od rzeczywistości jakoby Madsen miał odstawiać dziwne ruchy. Madsen ma podpisane umowy sponsorskie na kolejne 3 lata. Przedpełskiego już nie ma w klubie a Miedziak raczej zostanie bo Drabika nie wyrwiemy już.
W sumie to, tak prawdę mówiąc, Madsen trochę pośpieszył się podpisaniem długoletniego kontraktu. Jeżeli wygrałby IMŚ, na co się mocno zapowiada, to wtedy rozmowa na temat kontraktów toczyłaby się na zupełnie innych stawkach. Być może to do niego dotarło i stara się wywalczyć swoje?
Raf pisze: Bo trochę obawiam się o to, że Miesiąc po świetnym sezonie wróci do swojego normalnego poziomu. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten zawodnik jest wybitnie uzależniony od sprzętu jakim dysponuje, więc dobrze by było żeby się zabezpieczyć przed jego ewentualnymi problemami z formą. Nie byłby to pierwszy zawodnik w ekstralidze, który po świetnym sezonie pogubił się totalnie.
Tym zabezpieczeniem byłby albo Zengota, albo jedna z najmocniejszych, a może nawet najmocniejsza para juniorów w lidze.
Nie wiem jaką wizję i budżet ma Kępa. Czy będzie iść drogą bardziej GKMu, czyli spokojne budowanie składu i co roku dokładanie nowej cegiełki do walki o wyższe cele (tylko trchę bardziej efektywnie od Grudziądzan), czy ma kasę aby walnąć z przytupem i już teraz bić się medale, ale ja bym się nie obraził na skład 1. Doyle 2. Miesiac 3. Kasprzak/Hampel 4. Lambert 5. Michelsen 6. Trofimov 7. Lampart. Plus takiego rozwiązania jest pozostawienie Lamberta. Nie jest to może ekipa na medal, ale spokojne utrzymanie powinna dać z widokami na walkę o PO. A jakby Robert odpalił to można walczyć o coś więcej :) No i będę powtarzać do znudzenia - Curzytki, Curzytki i jeszcze raz Curzytki. Walczyć o braci, a przynajmniej o starszego.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Raf pisze:Wracając do Motoru, to jeśli to prawda że Doyle jest już u nas (w Częstochowie od 3ech sezonów mówią, że Drabik już jest, więc trzeba brać porpawkę na te rewelacje), to klaruje nam się bardzo mocna drużyna w przyszłym roku. O ile wszystko zagra. Bo trochę obawiam się o to, że Miesiąc po świetnym sezonie wróci do swojego normalnego poziomu. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten zawodnik jest wybitnie uzależniony od sprzętu jakim dysponuje, więc dobrze by było żeby się zabezpieczyć przed jego ewentualnymi problemami z formą. Nie byłby to pierwszy zawodnik w ekstralidze, który po świetnym sezonie pogubił się totalnie.
Nie do końca tak jest. Po pierwsze: O Doylu w Motorze mówią inni, a o Drabiku to mówią w Częstochowie a reszta Polski jakoś tego nie potwierdza. U nas na odwrót Polska mówi - Lublin milczy
A co do Łełka, jest uzależniony od sprzętu jak każdy. Po prostu ie należy do top 20 na świecie i nie ma gwarancji, że na przyszły sezon trafi ze sprzętem nie gorzej niż w tym. Ale jak patrzę na jego poczynania od połowy sezonu 2018 to uważam, że gość wie co ma zrobić i to zrobi. On nas do eligi w dużej mierze wprowadził, wprowadził do 1 ligi, miał duży wkład w to, że jesteśmy bliscy utrzymania, nie wspominając kto przez pierwsze kolejki bronił naszego honoru do spółki z Michelsenem.
A co do postu poprzednika to na skład bez Łaguty od razu się przyjemniej patrzy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A dla mnie optymalnie wyglada takie zestawienie:
9 Doyle
10 Miesiac/Zengi
11 Grisza
12 Kasprzak
13 Michelsen
14 Dzieciaczek
15 Trofimow
16 Lambert
I ja to biore z pocalowaniem w reke na nastepny sezon. Obecnosc Griszy wogole mi tutaj nie przeszkadza. Tym zestawieniem wjedziemy w play-offy jak dzik w zoledzie.
9 Doyle
10 Miesiac/Zengi
11 Grisza
12 Kasprzak
13 Michelsen
14 Dzieciaczek
15 Trofimow
16 Lambert
I ja to biore z pocalowaniem w reke na nastepny sezon. Obecnosc Griszy wogole mi tutaj nie przeszkadza. Tym zestawieniem wjedziemy w play-offy jak dzik w zoledzie.
$korzen$ pisze:A dla mnie optymalnie wyglada takie zestawienie:
W tym zestawieniu i przy obecnej sytuacji w Elidze na juniorce, to brak medalu byłby wręcz porażką.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Również brałbym taki skład w ciemno, ale wystawiając Lamberta pod 8 zrobilibyśmy mu krzywdę. Uważam, że RL to zawodnik o większym potencjale niż Miesiąc i Zengota, ale w jego karierze brakuje mu stabilnego sezonu. Jeśli nie jest przemęczony codzienną jazdą we wszystkich ligach to brakuje mu sprzętu. Jeśli ma się odbudować to na pewno tego nie zrobi jako zawodnik oczekujący, dlatego nie obraziłbym się 2 letnim kontraktem dla Lamberta z opcją wypożyczenia. Nie znamy jeszcze koncepcji klubu, ale jeśli robimy zakusy na Doyle'a (co potwierdził Kępa) to skład powinien być skrojony na pierwszą czwórkę, wtedy może się to udać z Lambertem pod 1-5. Chyba że kierownictwo chcę iść na całość (czyt. po mistrzostwo), wtedy nie widzę miejsca dla Zengiego i Lamberta.
Liczę, że klub nie podejdzie pasywnie do okienka transferowego. Trzeba kuć żelazo póki gorące, bo los nam sprzyja. Za rok będziemy mieć (przynajmniej na papierze) najlepszą parę juniorów, spadek Torunia rozszczelni nieco rynek, obecnym sezonem wyrobiliśmy sobie dobrą markę. Lepszej okazji może długo nie być.
Liczę, że klub nie podejdzie pasywnie do okienka transferowego. Trzeba kuć żelazo póki gorące, bo los nam sprzyja. Za rok będziemy mieć (przynajmniej na papierze) najlepszą parę juniorów, spadek Torunia rozszczelni nieco rynek, obecnym sezonem wyrobiliśmy sobie dobrą markę. Lepszej okazji może długo nie być.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Jak mamy jechać z numerem 8 to w podstawowym powinien jechać Kuromonow.
Po jaką cholerę nam kwasy w drużynie. Kompletnie nie widzę tego żeby Miesiąc z Zengota i Lambertem bili się o każdy start w meczu - albo na kogoś stawiasz i mu wierzysz, że przywiezie punkty albo nie.
Jedyna opcja z numerem 8 moim zdaniem:
1) Doyle
2) Miesiąc
3) Laguta
4) Kuromonow
5) Michelsen
6) Lampart
7) Trofimow
8) Lambert
Zengota do walki o skład ale tylko w przypadku gdy a) ktoś z podstawowego składu regularnie zawala b) Grzegorz wymiata na treningach i w zawodach indywidualnych c) jest zdrowy
Po jaką cholerę nam kwasy w drużynie. Kompletnie nie widzę tego żeby Miesiąc z Zengota i Lambertem bili się o każdy start w meczu - albo na kogoś stawiasz i mu wierzysz, że przywiezie punkty albo nie.
Jedyna opcja z numerem 8 moim zdaniem:
1) Doyle
2) Miesiąc
3) Laguta
4) Kuromonow
5) Michelsen
6) Lampart
7) Trofimow
8) Lambert
Zengota do walki o skład ale tylko w przypadku gdy a) ktoś z podstawowego składu regularnie zawala b) Grzegorz wymiata na treningach i w zawodach indywidualnych c) jest zdrowy
- tezetomaniak
- Trener
Przestańcie z jakimś Kuromonowem, bo oczy wypala. Toruń pokazał czym kończy się jazda z rezerwowym. Przepis jest debilny i nie trzeba go na siłę uskuteczniać.
Jazda w 7, oto rozwiązanie.
Jazda w 7, oto rozwiązanie.
Ja jestem zdania, ze opieranie naszej formacji seniorskiej-krajowej na parze Lelek-Zengi jest bardzo ryzykowne. Zwlaszcza, ze ambitnie wierze, ze w nastepnym sezonie sprobujemy szarpnac cos wiecej niz utrzymanie. Lelka uwelbiam, ogladanie tego jak wozi Vaculika czy zamyka w krawezniku Zmarzlika na pelnej ***** sprawia mi niesamowita radosc. Ale 2 sezon w elidze jest zawsze trudniejszy, a w silnik raz sie trafi a raz nie
Zengi po takiej kontuzji moze zrobic 10 pkt a moze bedzie robil 0,0,0 i to, ze zuzel jest calym jego zyciem ma tutaj male znaczenie. Nie wiadomo jak bedzie zachowywac sie noga i glowa. Jak obaj nie odpala to nawet majac najlepszych juniorow w lidze + Doyle'a, Michelsena, Grisze i tak niczego nie ugramy. Gora 5 miejsce. Dlatego niezbedny jest nam bardzo dobry senior krajowy. Wlasnie dlatego, zeby zabezpieczyc sie na powyzsze. Czy to bedzie Kasprzak, Hampel, Drabik kwestia drugorzedna. Trzeba nam koniecznie krajowego-solidnego seniora z topu. Bez tego ciezko o play-offy. Ja bym bral Kasprzaka. Oczywiscie, nie wykluczam, ze Lelek znowu zniszczy system i zrobi jeszcze lepszy wynik niz w tym roku. Facet mnie zadziwia. Jest to jednak bardzo duze ryzyko. Wowczas trzeba sobie tez zadac pytanie co z Lambertem, bo Zengi zarzeka sie, ze lige nizej nie zejdzie bez podjecia rekaawicy w elidze. Ciezki temat. Ale chociaz w zimie nie bedzie nudno :)