Robert Lambert

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

Re: Robert Lambert

#626 Postautor: Kargolo » 14 czerwca 2020, o 22:30

Maxx pisze:Cieszyłem się bardzo jak trafił do Lublina, dziś ubolewam, że go Lublin odpuścił.

Miałem i mam podobnie.
Robert był i jest symbolem odrodzenia Motoru. Przeszedł z nami awans o 2 poziomy w 2 lata i pierwszy sezon w Ekstralidze po niemal 25 latach.
W każdym z trzech sezonów zdobywał ważne punkty. Fenomenalne występy w barażach z Rzeszowem, 3 pkt dające awans do Ekstraligi w finale z Rybnikiem, 5:1 dające zwycięstwo z Grudziądzem na inaugurację 2019.

Liczę, że jeszcze wróci do nas jako zawodnik światowej czołówki i znowu będzie nas cieszył efektowną i technicznie nienaganną jazdą.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

TreleMorele
Senior

#627 Postautor: TreleMorele » 14 czerwca 2020, o 23:00

Jak spadniemy kiedyś to pewnie wróci .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#628 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2020, o 23:18

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Robert jest świetnym zawodnikiem, któremu u nas nie udał się jeden sezon na trzy. Trudno. Tak bywa. Może nasze drogi się kiedyś jeszcze zejdą.

Awatar użytkownika
Vaginator
Senior

#629 Postautor: Vaginator » 14 czerwca 2020, o 23:21

Ehh. Rok temu sporo osób po Roberciku jechało jak po burej ****, a teraz nagle lamenty, żeby wrócił. Nie chciał u nas jeździć pod 8, to go nie ma. Może kiedyś wróci. A może w drugiej kolejce w Grudziądzu przywiezie audi..
Czy RL przypadkiem nie zerwał z dziewczyną? Mam wrażenie, że trochę też schudł. Może po prostu wziął się za siebie chłopak, a nie za instagrama.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#630 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2020, o 23:28

Też mam takie wrażenie i też w nadwadze i ponoć niezbyt sportowym trybie życia doszukiwałbym się zeszlorocznych minusów.

Raf
Zawodowiec

#631 Postautor: Raf » 15 czerwca 2020, o 05:23

Vaginator pisze:Ehh. Rok temu sporo osób po Roberciku jechało jak po burej ****, a teraz nagle lamenty, żeby wrócił. Nie chciał u nas jeździć pod 8, to go nie ma. Może kiedyś wróci. A może w drugiej kolejce w Grudziądzu przywiezie audi..
Czy RL przypadkiem nie zerwał z dziewczyną? Mam wrażenie, że trochę też schudł. Może po prostu wziął się za siebie chłopak, a nie za instagrama.

Na tym forum jest tendencja do skreślania lub gloryfikowania zawodników po jednym meczu... I to bez choćby próby zerknięcia głębiej... Ważny jest tylko suchy wynik... Vaculik i Zmarzlik też pewnie się już skończyli. Za to Thomsen! Ah ten Thomsen! Widzieliście tę szybkość?! Szkoda że żeśmy jego z Gdańska nie wyciągnęli, tylko jakiś kiepski Michelsen się trafił, co ledwo 10 pkt zrobił i śliwkę przywiózł... Liderowi nie przystoi ;(

Awatar użytkownika
Ketrab

#632 Postautor: Ketrab » 15 czerwca 2020, o 07:19

Spokojnie z tym Lambertem :D, pojechał jeden mecz na torze na którym trenował z 2 tygodnie. Oceńmy go po 5 meczach.
!Tylko Motor z Lublina!

KrzysiekS
Senior

#633 Postautor: KrzysiekS » 15 czerwca 2020, o 09:02

Brawa dla Roberta ale... Z całym szacunkiem do niego zaczął sprawiać wrażenie trochę rozkapryszonego gwiazdora. Pożyjemy, zobaczymy po Grudziądzu. Już pisano (nie wiem ile w tym prawdy), że w parkingu po pierwszej serii się ciskał. Co by się działo jakby jechał u nas z rezerwy i złapał śliwkę na dzień dobry ze dwa razy, a potem nie wyjechał więcej... ROW to dla niego najlepsza opcja na teraz. Jeśli pojedzie fajny sezon, po którym będzie przydatny w podstawowym składzie, a rozumiem przez to średnią gdzieś z 1,8 to może będziemy mieli fory przy negocjacjach (o ile rozstaliśmy się z nim bez komplikacji i o ile ma do nas jakiś tam sentyment). Dla mnie kluczowa będzie jego średnia na wyjazdach na ekstraligowych torach, bo tutaj okaże się czy faktycznie zrobił ten krok do przodu.

GlacaLBN

#634 Postautor: GlacaLBN » 17 czerwca 2020, o 08:50

KrzysiekS pisze:Brawa dla Roberta ale... Z całym szacunkiem do niego zaczął sprawiać wrażenie trochę rozkapryszonego gwiazdora. Pożyjemy, zobaczymy po Grudziądzu. Już pisano (nie wiem ile w tym prawdy), że w parkingu po pierwszej serii się ciskał. Co by się działo jakby jechał u nas z rezerwy i złapał śliwkę na dzień dobry ze dwa razy, a potem nie wyjechał więcej... ROW to dla niego najlepsza opcja na teraz. Jeśli pojedzie fajny sezon, po którym będzie przydatny w podstawowym składzie, a rozumiem przez to średnią gdzieś z 1,8 to może będziemy mieli fory przy negocjacjach (o ile rozstaliśmy się z nim bez komplikacji i o ile ma do nas jakiś tam sentyment). Dla mnie kluczowa będzie jego średnia na wyjazdach na ekstraligowych torach, bo tutaj okaże się czy faktycznie zrobił ten krok do przodu.

Mi pisał, że w Rybniku czuje się dobrze, ale w sercu ma Lublin. Każdy raczej pamięta swój pierwszy klub, w którym zaczyna karierę i tak pewnie będzie w jego przypadku. Jeśli sezon będzie mieć udany, kto wie może powrót za rok, chociaż osobiście w to wątpię..
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#635 Postautor: niespokojny » 17 czerwca 2020, o 09:01

Jak tak patrze na jego insta zdjecia to mu w tym sezonie blizej do Wiktora Lamparta podczas gdy rok temu sylwetkowo przypominal Harrisa.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#636 Postautor: Maxx » 20 czerwca 2020, o 20:58

Co by o Robercie nie powiedzieć to jedno jest pewne. Zdecydowanie bardziej wolałbym go mieć w drużynie niż nie mieć. I tyle.
Kapitalna dzisiaj jazda Roberta w Rybniku. Szacun.

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#637 Postautor: mcprzemek » 30 czerwca 2020, o 00:06

W dzisiejszym magazynie PGE ekstraligi na eleven, Olkowicz powiedział, że Lambert stwierdził że w barwach Motoru już nie będzie jeździł...

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#638 Postautor: Speedway » 30 czerwca 2020, o 01:08

Lambert mlody i nierozwazny a Olkowicz stary i glupi :) Wszystkie nieporozumienia da sie odpowiednio wyjasnic gdy sa ku temu odpowiednie argumenty. Tak samo Kepa moglby rozpowiadac o Vaculiku czy Kasprzaku, ale ma leb na karku i woli siedziec cicho, bo zycie moze rozne zwroty przyniesc, a zuzlowy rynek jest bardzo maly. Z Hancockiem byl tylko wyjatek :)
Obrazek

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#639 Postautor: niespokojny » 30 czerwca 2020, o 02:48

Chyba kolego mcprzemek nie zrozumiales kontekstu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Flagg
Trener

#640 Postautor: Flagg » 30 czerwca 2020, o 07:20

A jaki był dokładnie kontekst tej wypowiedzi, bo nie miałem okazji ogldać? Poza tym jeśli to Olkowicz, wszystko co mówi, trzeba dzielić przez dwa.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#641 Postautor: mcprzemek » 30 czerwca 2020, o 07:43

niespokojny pisze:Chyba kolego mcprzemek nie zrozumiales kontekstu.

Myślę że dobrze zrozumiałem. Była mowa o tym że Lambert w najbliższym meczu ma coś do udowodnienia. A stwierdzenie Lamberta chyba miało paść po negocjacjach z klubem (tak wynikało z wypowiedzi). Dokładniej "Lambert stwierdził że wstaje od stołu i w Lublinie więcej nie będzie jeździł", tak powiedział Olkowicz.
Pomimo tego co powiedział Olkowicz, mam nadzieję że Lambert jeszcze będzie u nas jeździł.

Flagg
Trener

#642 Postautor: Flagg » 30 czerwca 2020, o 07:58

No to jeśli to tak wyglądało, to w żadnym wypadku nie jest to stwierdzenie, że Lambo nigdy już do Lublina nie wróci. Ja ten kontekst rozumiem tak, że wstał od stołu negocjacyjnego na sezon 2020 i stwierdził, że więcej (czyli w sezonie 2020) u nas nie pojeździ. Przecież chyba sam Lambo, jak i Kępa, mówili, że rozstali się w dobrych relacjach.

Tak czy siak, jeśli Robert utrzyma formę przez cały sezon, to chętnych na niego będzie wielu z Rusko na czele.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#643 Postautor: Kargolo » 30 czerwca 2020, o 14:40

Flagg pisze:A jaki był dokładnie kontekst tej wypowiedzi, bo nie miałem okazji ogldać? Poza tym jeśli to Olkowicz, wszystko co mówi, trzeba dzielić przez dwa.

A nawet przez cztery. Facet często wygaduje głupoty i jakieś wyssane z palca informacje.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#644 Postautor: Gelo » 30 czerwca 2020, o 14:45

W ogóle coś ostatnio stał się mocno irytujący...

Kaman
Kadrowicz

#645 Postautor: Kaman » 30 czerwca 2020, o 15:46

Gelo pisze:W ogóle coś ostatnio stał się mocno irytujący...

Ostatnio? Od 2 sezonów teksty co jadł z żoną na kolacje lub podobne pierdy gość irytycja level... i ta maniera w głosie no naprawde chyba go trzymają w eleven ze względu na staż.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#646 Postautor: kdsz » 30 czerwca 2020, o 15:59

A ja go lubię.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
papi
Trener

#647 Postautor: papi » 30 czerwca 2020, o 16:04

Ja trochę nabrałem sympatii jak leciały powtórki z dawnych GP, niejeden sukces naszych zuzlowcow był z jego "udziałem", w tym chyba najsłynniejszy bieg wygrany przez Jarka :)
Ale jest irytujący, gdy próbuję podkreślać ze wszystkich zna, wszystkie historie już słyszał, a budowę motocykla i kwestie techniczne to ma w małym palcu. Jakby wiecej skupił się na komentowaniu to byłoby znacznie lepiej

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#648 Postautor: kdsz » 2 lipca 2020, o 09:24

Rozmowa z Robertem w serwisie po-bandzie:

https://po-bandzie.com.pl/robert-lamber ... do-przodu/

Nie wydaje się, żeby jakiekolwiek mosty na rzece Lambert-Motor zostały definitywnie spalone.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Flagg
Trener

#649 Postautor: Flagg » 2 lipca 2020, o 10:48

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Robert nie chciał u nas jeździć pod 8/16, a Kuba nie chciał ryzykować i dawać mu miejsca w składzie. Patrząc na zeszłoroczne wyniki Lamberta, obie strony miały swoje racje i trudno je za te decyzje krytykować. Nam teraz łatwo mówić, ale gdyby Kępa zostawił Lambo w składzie jako trzeciego obco, a ten jechał zeszłoroczny piach, to nikt nie zostawiłby na naszym prezesie suchej nitki.

Zreszta przecież to nie ten, który przyszedł w miejsce Lamberta jest naszym największym zmartwieniem.

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#650 Postautor: toinoja » 2 lipca 2020, o 11:31

Jedna i to dość zasadnicza różnica w porównaniu do ubiegłorocznego sezonu, która sprawia że forma Roberta jest wysoka, chodzi mi o ilość startów w ligach. Robert rok temu obskakiwał kilka lig co niestety dość mocno przekładało się na jego dyspozycję w naszym klubie. W tym roku jest na razie tylko nasza liga, zobaczymy co będzie gdy dojdzie Anglia i Szwecja? Gdy pojawi się zmęczenie.