Motor Lublin - Stal Gorzów 21.06.2020
- tezetomaniak
- Trener
Re: Motor Lublin - Stal Gorzów 21.06.2020
Bo NASI to są kozaki do walki, a ONI to tylko potrafią po stole jechać ;)
Świetny mecz w naszym wykonaniu. Nie wiem czy te zabójcze serie po 5:1 to zmiana ustawień naszego zespołu czy to Stal zaczęła kombinować. Walka na torze była ale trzeba postawić tezę, że decydował start. Jeśli nie ma możliwości sparowania to trzeba ćwiczyć start, a to we wczorajszym meczu wychodziło nam jak nigdy. Jeśli traciliśmy punkty na trasie to po własnych błędach (czyt: zrobieniu miejsca przy kredzie). O Hampela byłem spokojny. Jak dla mnie to jest Robert Miśkowiak v2 z sezonu 2012 (transfer last minute, przychodził po średnim sezonie). Niestety limitery nie pomogły Łełkowi poprawić startów, ale był w gazie na trasie. Zostawiłbym go w składzie a Jamroga wstawił na Rybnik. Michelsen z Zagarem stabilnie, ale jeśli ten drugi zapewni jakieś 5-1 w Lesznie to będę zadowolony. Grisza OK, ale za taśmę w 15 powinien dostać zjebkę. Z resztą to nie pierwszy jego wybryk, przez który niepotrzebnie tracimy punkty. Wiktory bez fajerwerków, jednak uważam że plan minimum wykonali i nie ma się czego czepiać.
Bonus raczej poza zasięgiem Gorzowa. Naszym największym rywalem o „czwórkę” nadal pozostaje Falubaz.
Bonus raczej poza zasięgiem Gorzowa. Naszym największym rywalem o „czwórkę” nadal pozostaje Falubaz.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Na tym wczorajszym torze nie bardzo dało się wyprzedzać.
No chyba, że jesteś Miesiącem, Griszą albo Thomsenem. Ci wariaci to i na asfalcie by chodzili po szerokiej
Karczmarz i Hampel to chyba do tej pory sami nie wierzą, że porwali się na takie szarże.
Zwycięstwo przekonujące i mocne. Stawiałem 51:39, więc o kilka punktów się pomyliłem. Od drugiej serii zaczęła się jednak miazga.
Jarek jest skrojony pod ten tor i wydaje mi się, że bardzo dobrze zrobi mu zmiana otoczenia. Ciekawe kiedy ostatnio zrobił >12 pkt w lidze. Przez ostatnich kilka sezonów był raczej gościem na 6-10 pkt.
Są jeszcze rezerwy na pozycjach 6-7. Szczególnie starszy Wiktor zawodzi. Młody wczoraj fajne punkty, ale jazda momentami bardzo niemrawa. Jak oni się rozkręcą to może być cholernie dobrze :)
No chyba, że jesteś Miesiącem, Griszą albo Thomsenem. Ci wariaci to i na asfalcie by chodzili po szerokiej
Karczmarz i Hampel to chyba do tej pory sami nie wierzą, że porwali się na takie szarże.
Zwycięstwo przekonujące i mocne. Stawiałem 51:39, więc o kilka punktów się pomyliłem. Od drugiej serii zaczęła się jednak miazga.
Jarek jest skrojony pod ten tor i wydaje mi się, że bardzo dobrze zrobi mu zmiana otoczenia. Ciekawe kiedy ostatnio zrobił >12 pkt w lidze. Przez ostatnich kilka sezonów był raczej gościem na 6-10 pkt.
Są jeszcze rezerwy na pozycjach 6-7. Szczególnie starszy Wiktor zawodzi. Młody wczoraj fajne punkty, ale jazda momentami bardzo niemrawa. Jak oni się rozkręcą to może być cholernie dobrze :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Tak jak już pisano - myślę, że o PO zdecydują bonusy. Pewnie drużyny walczące o miejsca 4-7 (my, GKM, Falubaz i Stal) będą między sobą wygrywać u siebie. Różnice mogą też zrobić wyniki tych drużyn w Rybniku (choć póki co nie widać, aby ktoś miał się tam potknąć) oraz domowe starcia z potentatami. Tutaj Stal już ma w plecy z uwagi na porażkę z Lesznem. Ciekawe jak innym pójdzie.
Myślę, że cała II kolejka trochę nam powie o sile ww. drużyn. Bardzo ciekawy jestem siły GKM, bo na papierze wyglądali naprawdę dobrze. Przemek rok temu też u nas na inauguracje dał ciała. Może się jeszcze obudzi. Ciekawe czy Bjerre będzie miał równie dobry sezon.
Myślę, że cała II kolejka trochę nam powie o sile ww. drużyn. Bardzo ciekawy jestem siły GKM, bo na papierze wyglądali naprawdę dobrze. Przemek rok temu też u nas na inauguracje dał ciała. Może się jeszcze obudzi. Ciekawe czy Bjerre będzie miał równie dobry sezon.
Motor wygrał mecz i nie ma o czym sensownym tworzyć, to już Ostafa zaczyna czepiać się głupot
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/887431/zuzel-kibice-motoru-zlamali-wszystkie-reguly-jak-ktos-zachoruje-bedzie-pretekst-
Szkoda, że nie widział wczorajszego meczu Legii z Śląskiem
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/887431/zuzel-kibice-motoru-zlamali-wszystkie-reguly-jak-ktos-zachoruje-bedzie-pretekst-
dannie pisze:Pewnie drużyny walczące o miejsca 4-7 (my, GKM, Falubaz i Stal) będą między sobą wygrywać u siebie..
Gorzów już się nie liczy. Ekspert to wie.
Krzystyniak pisze:Potwierdza się to, co prognozowałem jeszcze przed sezonem. Mimo mojej sympatii dla Gorzowa i ziemi lubuskiej, do której mam sentyment, Stal jest drużyną na przedostatnie miejsce w PGE Ekstralidze. Jeśli nic się nie wydarzy, to tak właśnie skończą rozgrywki.
O przesądzonym losie Motoru 2019 pisał bodaj po czwartej-piątej kolejce. Ale pan Jan rozkręca się z roku na rok. Stal przekreślił już po dwóch meczach objechanych bez nominalnego zagranicznego lidera. Imponujące.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Po dwóch meczach Stali, ale tylko jednym meczu drugiej kolejki... Bo o kolejności w tabeli decyduje nie tylko postawa danej drużyny ale też innych ;) A Stali do 7 miejsca rośnie poważny konkurent... i to z tego samego województwa.
Zobaczymy czy będziecie w takich samych humorach jak Częstochowa zrobi to samo z nami w Lublinie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
Pytanie brzmi czy Częstochowa jest tak super mocna czy Falubaz tak słaby ? Bo mecz z Rybnikiem to żaden wykładnik.
W Zielonce też, widzę, co czwarte miejsce zajęte.ezbeg pisze:Motor wygrał mecz i nie ma o czym sensownym tworzyć, to już Ostafa zaczyna czepiać się głupot
KibicMotoru pisze:Pytanie brzmi czy Częstochowa jest tak super mocna czy Falubaz tak słaby ? Bo mecz z Rybnikiem to żaden wykładnik.
Falubaz w Rybniku też był bardzo wolny. Mówiłem o tym od samego początku...