Robert Lambert

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

Re: Robert Lambert

#676 Postautor: Saeyl » 4 lipca 2020, o 15:30

Z tego, co tam klub mówił to podobno płacą mu dopiero od tego jak zrobi 40 punktów, bo musiał ze względu na pandemię oddać część pieniędzy, które dostał przed sezonem i w taki właśnie sposób się na to umówili. Czyli wychodzi na to, że od naszego meczu zaczął już zarabiać.

Flagg
Trener

#677 Postautor: Flagg » 4 lipca 2020, o 15:34

Pytanie, czy Kituś spodziewał się, że Lambo mu wyrobi normę już po trzech meczach :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzysiekS
Senior

#678 Postautor: KrzysiekS » 10 lipca 2020, o 12:24

No odszczekuję co tam wcześniej mówiłem. Ten gość to przyszłość żużla i pewnie będą jeszcze wzloty oraz upadki, ale jak wejdzie w swój prime to będzie Pan Robert. Na trasie zawsze było wiadomo, że daje radę jak ma na czym, ale znacząco poprawił starty (i dojazd) czego przyznaję nie spodziewałem się, szufladkując go jako kolejnego walecznego Angola (vide Harris, Nicholls). On i Michelsen to powinna być podstawa na lata. Tych dwóch to jak tamtych trzech ;)
Ps. świetne jest też to, że w ROWie dostanie z 80 wyścigów w tym sezonie na rozjeżdżenie się na ekstraligowych torach.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#679 Postautor: poli » 10 lipca 2020, o 21:15

widac covid 19 zrobil robote Robert ma mniej imprez a skupil sie na extralidze pl madra decyzja!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#680 Postautor: Torsen » 10 lipca 2020, o 23:53

Głęboko trzeba będzie sięgnąć do kieszeni, aby wrócił - a i to może nie wystarczyć, jeśli odezwie się ambicja walki o DMP.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#681 Postautor: Gelo » 11 lipca 2020, o 00:00

To nie żaden covid. Robert to świetny żużlowiec. Jak chce iść drogą mistrza musi odpuścić śmieszną ligę angielską, zastanowić się nad priorytetami. Może być wyrobnikiem typu Harris, Nicholls, może być gwiazdą jak Tai czy Loram. Ma wszelkie papiery na mistrza świata. Jak to rozegra zależy od niego...

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#682 Postautor: ptgt » 11 lipca 2020, o 00:19

W zasadzie każdemu rokującemu juniorowi przypisuje się "papiery na jazdę". W tym sezonie Woryna miał punktować jak Lambert, a ten drugi jeździć za najsłabszego w zespole. Wyszło, że ten pierwszy nie łapie się do biegów nominowanych nawet na własnym podwórku, a drugi jest liderem drużyny. Moim zdaniem Robert wyciągnął wnioski po słabszym, debiutanckim sezonie (min. pracując nad sylwetką). Teraz w jego buty wszedł Bewley, dla którego okazały się one jeszcze większe.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#683 Postautor: Gelo » 11 lipca 2020, o 08:13

Tak. Dlatego nie zdziwię się jak po spadku Rowu Robert trafi właśnie do Sparty.

KrzysiekS
Senior

#684 Postautor: KrzysiekS » 11 lipca 2020, o 11:22

Bardzo prawdopodobne. Wypróbowana ścieżka ROW WTS. Jak dotąd jeszcze żadnemu zawodnikowi nie wyszło to na zdrowie, no ale do odważnych świat należy...

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#685 Postautor: Perez » 11 lipca 2020, o 11:40

W składzie z Woffindenem. Robertowi by to pasowało.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#686 Postautor: Flagg » 11 lipca 2020, o 12:20

Jakby ten Woffinden był takim funflem Lamberta, to ten już w tym sezonie by we Wrocku śmigał. W sumie nie wiem z czego sie utarło, że Tai ma jakiś wpływ na Roberta. Po SoN? Nie zauważyłem nigdzie, żeby Panowie utrzymywali jakieś bliższe kontakty. Co oczywiście nie zmienia faktu, że Wrocek to dla Lambo bardzo realny kierunek. Ale o chłopa będzie się biło pół Eligi: Wrocek, Toruń, pewnie Grudziądz będzie próbować, Zielona, My (mam nadzieję), a pewnie i Gorzów spróbuje. Jeśli Czewa Straci Doyle'a, to i oni się włączą.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#687 Postautor: ptgt » 11 lipca 2020, o 12:33

Flagg pisze:Ale o chłopa będzie się biło pół Eligi: Wrocek, Toruń, pewnie Grudziądz będzie próbować, Zielona, My (mam nadzieję), a pewnie i Gorzów spróbuje. Jeśli Czewa Straci Doyle'a, to i oni się włączą.

Tylko za kogo? Jeśli Zagar utrzyma dyspozycje to nikt nie będzie myślał żeby się go pozbywać. Grisza i Mikel mają 2 letnie kontrakty. Lubie Lamberta ale nie róbmy z niego kandydata do IMŚ po kilku kolejkach. W Rybniku jest liderem, u nas byłby jednym z wielu.

Awatar użytkownika
toinoja
Szkółkowicz
Kontakt:

#688 Postautor: toinoja » 11 lipca 2020, o 12:52

Flagg pisze:Jakby ten Woffinden był takim funflem Lamberta, to ten już w tym sezonie by we Wrocku śmigał. W sumie nie wiem z czego sie utarło, że Tai ma jakiś wpływ na Roberta. Po SoN? Nie zauważyłem nigdzie, żeby Panowie utrzymywali jakieś bliższe kontakty. Co oczywiście nie zmienia faktu, że Wrocek to dla Lambo bardzo realny kierunek. Ale o chłopa będzie się biło pół Eligi: Wrocek, Toruń, pewnie Grudziądz będzie próbować, Zielona, My (mam nadzieję), a pewnie i Gorzów spróbuje. Jeśli Czewa Straci Doyle'a, to i oni się włączą.

Lambert trafi do Wrocławia, Częstochowa powalczy o Artioma i Kołodzieja, odpowiednio za Doyla i Holtę. My zostaniemy z takim samym składem jak w obecnym sezonie oprócz Trofimova za którego mam nadzieję że będzie młody Cierniak.

Flagg
Trener

#689 Postautor: Flagg » 11 lipca 2020, o 12:55

Za Zagara. Słoweniec jedzie póki co lepiej niż ktokolwiek się spodziewał, ale jemu bliżej do czterdziestki niż trzydziestki, a na dodatek Lambo to swojak, wiec dla mnie taka zamiana to no-brainer, nie wazne jak świetnie pojedzie ten sezon Matej.

Awatar użytkownika
mtgo
Szkółkowicz

#690 Postautor: mtgo » 11 lipca 2020, o 12:57

ptgt pisze:Tylko za kogo? Jeśli Zagar utrzyma dyspozycje to nikt nie będzie myślał żeby się go pozbywać. Grisza i Mikel mają 2 letnie kontrakty. Lubie Lamberta ale nie róbmy z niego kandydata do IMŚ po kilku kolejkach. W Rybniku jest liderem, u nas byłby jednym z wielu.

Nie oszukujmy się, Zagar to nie jest długoterminowa inwestycja, a Robert to prawie jak wychowanek Motoru.

KrzysiekS
Senior

#691 Postautor: KrzysiekS » 11 lipca 2020, o 14:21

Powrót Roberta oznacza z automatu że nie musimy walczyć o nowego Polaka (zakładam że Jarek zostanie) Bober w podstawowym i mieści się i Zagar i Robert. Różnice w jakości ocenialbym w stosunku Lambert vs 2 Polak ze składu.

Kaman
Kadrowicz

#692 Postautor: Kaman » 11 lipca 2020, o 14:34

Lambert, Artiom , Cierniak i po złoto :)

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#693 Postautor: ptgt » 11 lipca 2020, o 15:12

Jeśli utrzymany zostanie regulamin o zagranicznym rezerwowym to diametralnie zmienia postać rzeczy.

KibicMotoru
Szkółkowicz

#694 Postautor: KibicMotoru » 11 lipca 2020, o 15:58

Flagg pisze:Za Zagara. Słoweniec jedzie póki co lepiej niż ktokolwiek się spodziewał, ale jemu bliżej do czterdziestki niż trzydziestki, a na dodatek Lambo to swojak, wiec dla mnie taka zamiana to no-brainer, nie wazne jak świetnie pojedzie ten sezon Matej.

I co z tego ,że Matejowi bliżej do 40 ? Hancock w wieku 46 lat zdobywał tytuł Mistrza Świata. Jeśli facet dalej by tak jechał nie ma tematu jego odejścia. Murzyn wykonał robotę i krzyżyk na drogę ? Trochę szacunku do zawodnika . Lambert swojak ? Tak, Lublin był jego pierwszym klubem w Polsce ale nie ma to żadnego znaczenia w tym momencie. Jest w Rybniku i kropka. Ja się cieszę,że komandos jest u nas bo nadal jest to zawodnik z potencjałem i ogromnym doświadczeniem E-ligowym,który jest nam bardzo potrzeby. Czyli wg Ciebie nawet jak Matej pojechałby najlepszy sezon od lat w E -lidze należałoby mu podziękować ?

blajar
Trener

#695 Postautor: blajar » 11 lipca 2020, o 17:01

Komu podziękować, kogo zostawić to zależy od wyniku na koniec sezonu, ambicji i możliwości Klubu. Na tę chwilę kontrakty mają Grisza, Mikkel i Wiktor. Tyle.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Kaman
Kadrowicz

#696 Postautor: Kaman » 11 lipca 2020, o 17:04

blajar pisze:Komu podziękować, kogo zostawić to zależy od wyniku na koniec sezonu, ambicji i możliwości Klubu. Na tę chwilę kontrakty mają Grisza, Mikkel i Wiktor. Tyle.

Covid tzn Covidowska przykrywka nie wiem czy z kontrakty tracą ważność, ale takie chodzą słuchy...

blajar
Trener

#697 Postautor: blajar » 11 lipca 2020, o 17:06

Kaman pisze:Covid tzn Covidowska przykrywka nie wiem czy z kontrakty tracą ważność, ale takie chodzą słuchy...

Poważnie? Przecież były podpisywane i ogłaszane przed Covidem więc ta sytuacja nie ma teoretycznie żadnego wpływu na sezon 2021.

Edit: W kwestii Lambo, to argument, że Tai we Wrocku i tam miałby iść trochę dziwny. Robert chyba lepiej żyje np. z Mikkelem. Nie zmienia to mojego przeświadczenia, że Rusko już tam od jakiegoś czasu telefon Roberta grzeje i jak bym miał obstawiać to właśnie tę ofertę może wybrać choć bardzo chciałbym Go w Lublinie. Kosztem Zagara, Jamroga, Miesiąca czy Hampela (kolejnośc dowolna).
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Kaman
Kadrowicz

#698 Postautor: Kaman » 11 lipca 2020, o 17:36

Przekonamy się czy poważnie nie ma nawet decyzji z KSM. W czwartek wideo-konferencja prezesów.

Raf
Zawodowiec

#699 Postautor: Raf » 11 lipca 2020, o 18:39

Kaman pisze:Lambert, Artiom , Cierniak i po złoto :)

O ile Cierniak w zeszłym sezonie nie robił szału, to początek tego ma bombowy... Miejmy nadzieję, że te treningi na naszym torze pod koniec zeszłego sezonu to nie był przypadek.

Flagg
Trener

#700 Postautor: Flagg » 11 lipca 2020, o 21:50

KibicMotoru pisze:I co z tego ,że Matejowi bliżej do 40 ? Hancock w wieku 46 lat zdobywał tytuł Mistrza Świata. Jeśli facet dalej by tak jechał nie ma tematu jego odejścia. Murzyn wykonał robotę i krzyżyk na drogę ? Trochę szacunku do zawodnika . Lambert swojak ? Tak, Lublin był jego pierwszym klubem w Polsce ale nie ma to żadnego znaczenia w tym momencie. Jest w Rybniku i kropka. Ja się cieszę,że komandos jest u nas bo nadal jest to zawodnik z potencjałem i ogromnym doświadczeniem E-ligowym,który jest nam bardzo potrzeby. Czyli wg Ciebie nawet jak Matej pojechałby najlepszy sezon od lat w E -lidze należałoby mu podziękować ?

Hancock to wyjątek, a nie powtarzająca się reguła. A Zagarowi to ja mogę okazywać szacunek mówiąc dzień dobry na ulicy, albo bijąc brawo na stadionie. Jeszcze nie słyszałem, żeby kontrakty przedłużało się "z szacunku do zawodnika". No i mówienie o 37-latku, że to zawodnik z potencjałem...To może uderzmy po Okoniewskiego? Też kiedyś robił 2.0 w Elidze, więc potencjał ma.

Zresztą jeśli mówimy o potencjale. Naprawdę chcesz porównywać pod tym względem 22-letniego Lamberta z 37-letnim Zagarem?

Poza tym ja jestem kibicem, przedstawiam jedynie swoją prywatną opinię. Wolę w składzie Lambo robiącego np. 1.7, niż Zagara robiącego 2.0. Tyle. Do Lamberta mam słabość. Od kiedy zauroczył wszystkich swoją jazdą jeszcze w 2 lidze miałem cichą nadzieję, że stanie się w Lublinie kimś, kim np. był Adams dla Leszna lub chociaż Woffinden dla Sparty. Nie mam pretensji do Kuby, ze odpuścił go w tym roku. Tak być musiało, bo interes klubu i samego Lamberta były po prostu sprzeczne. Ale jeśli jest choć cień szansy, żeby wrócił do Lublina, to trzeba to wykorzystać.

Tak czy siak, to wszystko są tylko spekulacje i póki co życzenia. Za nami dopiero kilka kolejek. Nikt nie wie, co będzie w październiku i listopadzie. Mozemy sobie tutaj pisać o Cierniakach, Lambertach, Łagutach czy nawet Zmarzlikach. Póki co historia okienek transferowych nie przemawia za nami. Kępa ma ujemny bilans niemal ze wszystkimi prezesami Eligi, poza Mrozkiem. Ze Świącikiem przegrał walkę o Doyle'a, z Grzybem o Kasprzaka, z Falubazami o Vaculika. Od dwóch lat zbieramy okruchy ze stołu. Do końca w to lubelskie finansowe eldorado nie wierzę, wiec i nie napalam się specjalnie, że w listopadzie będziemy cieszyć się z któregokolwiek z wymienionych tutaj zawodników.

ovid tzn Covidowska przykrywka nie wiem czy z kontrakty tracą ważność, ale takie chodzą słuchy...

Dworakowski mówił niedawno w wywiadzie, odnosząc się do sytuacji z Emilem, że kontrakt Rosjanina na sezon 2021 jest cały czas ważny.