Motor Lublin - GKM Grudziądz ( 17.07.2020 g.20:30)
Re: Motor Lublin - GKM Grudziądz ( 17.07.2020 g.20:30)
Chyba byliśmy jedynymi kibicami w Polsce, których ten mecz nie nudził i nie denerwował (czas trwania). I pięknie! Mnie się podobało :) Jestem kompletnie rozbity Zagarem, w sensie, niczego nie rozumiem. Facet, który nie miał prawa przed sezonem zaskarbić sobie jakichkolwiek serc w Lublinie (wyłożenie Doyle'a i pozdrawianie syna przed kamerą, jakieś tematy z obniżeniem pensji w Motorze) jedzie od początku (poza Spartą, gdzie praktycznie nikt nie pojechał) jak z nut. Klepie liderów przeciwnych drużyn, robi najlepsza parę w lidze z Jarkiem (którego przecież u nas miało nie być). Teraz słyszę w tv, że pomaga Trofimowowi i na koniec, że oddaje bieg juniorowi z własnej inicjatywy. Albo jest mega wyrachowany i wie, co robi albo w Lbn dzieje się coś dziwnego (odbudowa AJ w 1 lidze, utrzymanie EL w 2019). No ja nie wiem jak to wszystko odbierać więc ciesze się z jazdy i wyniku Motoru, za tydzień mamy mega ważny mecz na wyjeździe. Jeśli utrzymamy taką formę to może nie wygramy ale kwestia bonusa jest jak najbardziej po naszej stronie. Brawo Panowie!
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Gelo pisze:Nasza drużyna pokazała moc. Widać, że rośnie z dnia na dzień. Mam mieszane uczucia co do startu juniorów w XV. Jasne - potrzeba im startów, buduje się atmosferę ale z drugiej strony można było Grudziądz zgnoić do spodu i na luzie jechać na rewanż.
Tak na gorąco pomyślałem, że juniorzy mogli jechać w 14. Mieli szansę na przywiezienie dobrego wyniku. Z drugiej strony MM i Łełek zasłużyli na start w nominowanych.
Mecz bardzo fajny, choć GKM ma olbrzymie problemy - Nicki, Buczek i Pawlicki reprezentują formę nawet nie wiem czy pierwszoligową.
Grisza w końcu bardzo szybki. Bałem się, że dobra forma z Częstochowy to jedynie efekt toru i zaraz wrócimy do wolnego Grigorija, ale nie - jest ogień.
Matej największe zaskoczenie in plus. Taki sezon Zagara da nam playoffy.
Jarek tradycyjnie śliwka ale ten typ tak ma.
Cieszy progres u juniorów. Trofimow w końcu był szybki. Ogrywali seniorów. Powoli to idzie w dobrą stronę.
Drużyna na ten moment jest mocna. Czterech seniorów jedzie, bardzo dobrze, że próbujemy uruchomić piątego. Łełek dziś pojechał punktowo na poziomie Kuby z ROW ale walczył, szarpał i wyglądał naprawdę nieźle. Mecz z Falubazem będzie decydujący.
Jeśli uda się odbudować Pawła i on zacznie, mimo narzekań malkontentów że to niemożliwe, jechać jak w 2019, to sky is the limit.
Brawo!
-
TreleMorele
- Senior
Pięknie ich rozbilismy cała drużyna pojechała na wysokim poziomie i jest kolejne wysokie zwycięstwo, teraz Zielonka trzeba powalczyć :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Miesiąc przegrywał z Lotarskim... Do tego drżałem, żeby nie wjechał w Michelsena. Ja bym postawił na Jamroga.
blajar pisze:Chyba byliśmy jedynymi kibicami w Polsce, których ten mecz nie nudził i nie denerwował (czas trwania).
Zdecydowanie tak, jedyne co przeszło mi przez myśl, to co będzie jak padnie światło :)
Kibice z latarkami byli w gotowości. :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Vaginator pisze:Miesiąc przegrywał z Lotarskim... Do tego drżałem, żeby nie wjechał w Michelsena. Ja bym postawił na Jamroga.
Stawiaj śmiało. Nikt nikomu nie broni. Jakiś konkretny bar masz na myśli i termin?
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Bardzo dobre decyzje sędziego. Szkoda tylko że nie miał odwagi wywalić drugi raz duna tylko powtórzył w czterech.Dodam tylko że za zachowanie w parkingu też powinien wylecieć.
Powiem tak, bieg nr 15 to było podanie mydła dla GKM żeby tak nie bolało :))
Jest moc! Jeśli pokonamy Zielonką na wyjeździe to mamy raczej autostradę do PO.
Jest moc! Jeśli pokonamy Zielonką na wyjeździe to mamy raczej autostradę do PO.
Bjerre drugi raz do wykluczenia jak najbardziej. Czy Łełek czy Kuba? Tu jest zgryz. Jeden start Pawła bez żabki i od razu 5:1. Kuba jednak jeździ bardziej ostrożnie ale dzisiaj Łełek miał sporo szczęścia. Mało brakowało a skasowałby dwóch rywali. Nieźle punktowo ale Łełek mnie nie przekonuje w kontekście ZG
-
TreleMorele
- Senior
Pokonać Zielonkę raczej ciężka sprawa ale bonus realny .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Ja sie tylko chciałem grzecznie spytać. Co robimy z ta ligą?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Ja sie tylko chciałem grzecznie spytać. Co robimy z ta ligą?
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
papi pisze:Zdecydowanie tak, jedyne co przeszło mi przez myśl, to co będzie jak padnie światło :)
Kibice z podnośników są dziś za godzinę w plecy :D
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Sprzęt jedzie, wyniki coraz lepsze, to jest i atmosfera w drużynie. Dobrze się to ogląda. Oby tak dalej.
Do Zielonej jedzie Paweł. Dopóki któryś z nich nie zasygnalizuje wyraźnej zwyżki formy, to rotacja co 2 mecze. I pewnie tak będzie do końca sezonu, bo taki układ żadnego zawodnika nie zbuduje.
Do Zielonej jedzie Paweł. Dopóki któryś z nich nie zasygnalizuje wyraźnej zwyżki formy, to rotacja co 2 mecze. I pewnie tak będzie do końca sezonu, bo taki układ żadnego zawodnika nie zbuduje.
Ale też kompletnie nie przekreśli żadnemu z nich sezonu.
Tym bardziej, że klub płaci postojowe, więc nie są aż tak bardzo pokrzywdzeni :)
Tym bardziej, że klub płaci postojowe, więc nie są aż tak bardzo pokrzywdzeni :)
Dwa spostrzeżenia. Po pierwsze, w tv widać było, jak przed wyjazdem do biegu, Miesiąc otrzymuje wskazówki od Hampela. Raczej nie dotyczyły tego, którędy należy wyprzedzać, a zatem najprawdopodobniej Paweł wziął pod uwagę sugestie z forum i szuka pomocy tam, gdzie trzeba :-)
Po drugie, czy tylko ja zauważyłem, że przed upadkiem młodzieży w 12 biegu Bjerre przekroczył dwoma kołami krawężnik? Czy w tej sytuacji mógł brać udział w powtórce? Chyba powinien być wykluczony.
Po drugie, czy tylko ja zauważyłem, że przed upadkiem młodzieży w 12 biegu Bjerre przekroczył dwoma kołami krawężnik? Czy w tej sytuacji mógł brać udział w powtórce? Chyba powinien być wykluczony.
ja tylko dodam, co już niektórzy pisali. Zagar... gość który miał być średniakiem i drugą linią, jedzie jako lider, już nie w pierwszym meczu.
Torsen pisze:Po drugie, czy tylko ja zauważyłem, że przed upadkiem młodzieży w 12 biegu Bjerre przekroczył dwoma kołami krawężnik? Czy w tej sytuacji mógł brać udział w powtórce? Chyba powinien być wykluczony.
Nie tylko Ty, chyba większość widziała, w TV też to wspomnieli, ale bez rozważania wykluczenia. Sytuacja była dziwna, bo Trofimov wygrał start, ale dał sobie wjechać "pod lokec". Sędzia najwyraźniej uznal, że to efekt braku miejsca i tej walki na lokcie, tak jak upadek juniorow. Trudna sytuacja do oceny, a sędzia chyba nie chciał dobijać Bjerre kolejnym wykluczeniem, bo nie było to oczywiste.
Olkowicz strzelał, że Substyk kogoś wykluczy i raczej będzie to Trofimov. Takiej decyzji bym nie rozumiał, ale to starcie na łokcie było dość specyficzne nawet jak na 1 łuk.
Rozsmarowaliśmy GKM po torze bezlitośnie. Na Dzika żal było patrzeć: kończ waść...
GKM błądził od początku do końca. Artiom dopiero na ostatni bieg coś znalazł.
Po naszej stronie drużyna kompletna. Coraz lepiej dogadująca się na torze i poza nim.
Trochę strach marzyć o medalach, bo historia brutalnie się z nami obchodziła ale...
GKM błądził od początku do końca. Artiom dopiero na ostatni bieg coś znalazł.
Po naszej stronie drużyna kompletna. Coraz lepiej dogadująca się na torze i poza nim.
Trochę strach marzyć o medalach, bo historia brutalnie się z nami obchodziła ale...
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2020, o 07:39 przez radonis, łącznie zmieniany 1 raz.
Trofimow i Bjerre z tego co pamietam to juz rok temu sie niezle lokciowali, tylko wowczas Wiktor stal od kredy i malego Duna wyrzucil na zewnatrz :) Niestety tak jak rok temu Bjerre zrobil go na trasie , tak wczoraj w 15 w podobny sposob na tym samym luku wydymal obu naszych juniorow.
Mam nadzieje ze Lelek dostanie od klubu pare groszy za bonusa zabranego przez durnego Dzika. Goraca glowe ma chyba Nicki skoro suszarka mu byla potrzebna jeszcze nawet pod tasma startowa.
Mam nadzieje ze Lelek dostanie od klubu pare groszy za bonusa zabranego przez durnego Dzika. Goraca glowe ma chyba Nicki skoro suszarka mu byla potrzebna jeszcze nawet pod tasma startowa.
-
KibicMotoru
- Szkółkowicz
Powiem szczerze,że spodziewałem się więcej po GKM. Jednak nikt z ich zawodników nawet Artiom nie pojechał na swoim poziomie. Pedersen to na emeryturę się tylko nadaje. Ale to nie nasz problem. Jesteśmy bardzo mocną i silną drużyną, zwycięstwo w Częstochowie nie było przypadkowe. Miesiąc pojechał dobrze, ja powiem szczerze byłem za tym ,żeby jechał Kuba, ale Paweł udowodnił w dzisiejszym spotkaniu,że zasługuje na występ w Zielonej Górze. U juniorów widać progres, szczególnie u Lamparta. Bieg 15 i danie szansy juniorom ? Dla mnie decyzja niezrozumiała, trzeba było jechać do końca i wygrać jak najwyżej. To nie był czas na objeżdżanie juniorów. Każdy punkt się liczy mimo wszystko.
-
TreleMorele
- Senior
Bez przesady , największy problem jest z juniorami i chłopaki oddali im bieg , chyba nie sądzisz że można przegrać tyle w Grudziądzu mając taką drużynę :)
P.S Paweł Miesiąc !!! Paweł Miesiąc
P.S Paweł Miesiąc !!! Paweł Miesiąc
Vaginator pisze:Miesiąc przegrywał z Lotarskim... Do tego drżałem, żeby nie wjechał w Michelsena. Ja bym postawił na Jamroga.
Bo Paweł w tej drużynie jest od show
Grisza dogadany ze sprzętem - to jak poszedł za koło Artioma to była kwintesencja żużla.
Paweł wygrał jeden z pięciu startów, reszta kryminał. Ale na dystansie jak zwykle dostarczył wrażeń. Chciałbym go w składzie w Zielonej Górze.
Gdyby istniał uniwersytet speedwaya Matej Zagar mógłby wykładać obieranie ścieżek przy Alejach Zygmuntowskich. Profesor.
Jarek jak wystartuje tak dojedzie. Dosłownie. Ani on nie wyprzedza, ani jego nie wyprzedzają. Znowu trafiła się śliwka, poza tym trzy dobre biegi.
Mikkel jest ekscytującym zawodnikiem. Świetnie jest patrzeć jak rozwija się w naszych barwach.
Wiktor Lampart w końcu wyglądał dobrze. Dobrze wychodził ze startu walczył na dystansie.
Wiktor Trofimow nie ma szybkości. Waleczność została, ale nie ma z czego się odbić. Szacun, że utrzymał się na motocyklu będąc już praktycznie w pionie.
Jeszcze co do biegu 15 to kryminał juniorów z tym wpuszczaniem Kenia pod "lewy łokeć".
Mamy bardzo mocną ekipę. Nie chcę popadać w hurraoptymizm, ale ostatnimi dwoma występami chłopaki zgłosili mocno aspiracje na awans do finału.
BRAWO MOTOR!
Paweł wygrał jeden z pięciu startów, reszta kryminał. Ale na dystansie jak zwykle dostarczył wrażeń. Chciałbym go w składzie w Zielonej Górze.
Gdyby istniał uniwersytet speedwaya Matej Zagar mógłby wykładać obieranie ścieżek przy Alejach Zygmuntowskich. Profesor.
Jarek jak wystartuje tak dojedzie. Dosłownie. Ani on nie wyprzedza, ani jego nie wyprzedzają. Znowu trafiła się śliwka, poza tym trzy dobre biegi.
Mikkel jest ekscytującym zawodnikiem. Świetnie jest patrzeć jak rozwija się w naszych barwach.
Wiktor Lampart w końcu wyglądał dobrze. Dobrze wychodził ze startu walczył na dystansie.
Wiktor Trofimow nie ma szybkości. Waleczność została, ale nie ma z czego się odbić. Szacun, że utrzymał się na motocyklu będąc już praktycznie w pionie.
Jeszcze co do biegu 15 to kryminał juniorów z tym wpuszczaniem Kenia pod "lewy łokeć".
Mamy bardzo mocną ekipę. Nie chcę popadać w hurraoptymizm, ale ostatnimi dwoma występami chłopaki zgłosili mocno aspiracje na awans do finału.
BRAWO MOTOR!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!