Nasi rywale - 2021
Re: Nasi rywale - 2021
Piekarnie z Zielonej Góry donoszą, że przejście Vaculika do Gorzowa nie jest wcale przesądzone i negocjacje ze Słowakiem trwają. Gdyby udało im się go przekonać, to byłby niezły numer. No i z tego Dream Teamu Grzyba robi się powoli już tylko "dream". Miał być Lambo, miał być Vacul, a moze się okazać, że pojadą Kasprzakiem i Karczmarzem :)
PS donosi, że Woźniak zostaje w Gorzowie.
PS donosi, że Woźniak zostaje w Gorzowie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To wezmą Doyla albo Zagara i też będą zadowoleni ;)
- niespokojny
- Trener
Flagg pisze:PS donosi, że Woźniak zostaje w Gorzowie.
No to KK u nas
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:
No to KK u nas
Mam nadzieję, że to jeden z tych związków, który nie ma szans dojść do skutku. Przez dwa lata my chcieliśmy, on nie chciał, teraz on może chcieć ale mam nadzieję, że my nie chcemy :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Jeżeli Cierniak i Kubera to prawda, to bez względu na to kto będzie polskim seniorem, nie powinno być tak źle. PO są w zasięgu.
Dawać jeszcze Lambo do tego kociołka :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
- niespokojny
- Trener
Michelsen
Lambert
Hampel
Kubera
Laguta
Cierniak
Lampart
Taki sklad uznalabym za spory sukces mimo ze nie gwarantuje niczego :).
Lambert
Hampel
Kubera
Laguta
Cierniak
Lampart
Taki sklad uznalabym za spory sukces mimo ze nie gwarantuje niczego :).
Taki skład to ja bym uznał za mistrzostwo świata i okolic. Kuba nadrobiłby dwa pierwsze okienka w Elidze z nazwiązką. Zresztą nawet wyjęcie jednego z dwójki Lambert/Kubera by mnie w zupełności satysfakcjonowało.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Na profilu Speedway Studio na FB pojawiła się informacja, że jazda Leona Madsena z polską licencją to jedynie formalność, a nie spekulacja.
Wkrótce IMP będą mieć lepszą obsadę niż cykl Grand Prix.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
-
CKM1946
- Zawodowiec
To fejk jest raczej. Były takie plany ale ok 2 lat temu tylko Leon sie dogadał z Hansem Nielsenem i Duńską federacją i temat się skończył.
- niespokojny
- Trener
Jezeli dojdzie do naturalizacji obcokrajowcow to poziom zenady osiagnie szczyt i ja sie z tego bajzlu wypisuje. Moze jeszcze niech akty urodzenia zaczna preparowac jak w Afryce.
Masz tyle lat na ile się czujesz. Moim zdaniem Karczmarz i Czugunow (pan młody!) zasługują na jeszcze jeden rok w roli juniora.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Madsen Polakiem? Nie wydaje mi się. Musiałby zrezygnować z GP i startować w eliminacjach krajowych do challengu przecież. Dzikiej karty też nie dostanie, bo jest za dużo Polaków. Duzers pewnie wypadnie ale czeka już Kasprzak.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Ekstraliga wprowadzając sztuczne ograniczenia składu sama zachęca do kombinowania tak szczerze mówiąc.
P.S Gelo, Madsen wystarczy żeby się utrzymał w TOP 6 i nie musi od nowa sie kwalifikować.
P.S Gelo, Madsen wystarczy żeby się utrzymał w TOP 6 i nie musi od nowa sie kwalifikować.
Gelo pisze:Madsen Polakiem? Nie wydaje mi się. Musiałby zrezygnować z GP i startować w eliminacjach krajowych do challengu przecież. Dzikiej karty też nie dostanie, bo jest za dużo Polaków. Duzers pewnie wypadnie ale czeka już Kasprzak.
Tylko na jakiejś podstawie musiałby się jeszcze w tych eliminacjach krajowych znaleźć ;) Jak nasza federacja podchodzi do takich zawodników, to się przekonał Gleb, który dla reprezentacji polski nie istnieje. Jestem przekonany, że Leonard Madsoński nie miałby nawet okazji w tych eliminacjach wystąpić.
CKM1946 pisze:P.S Gelo, Madsen wystarczy żeby się utrzymał w TOP 6 i nie musi od nowa sie kwalifikować.
Wypaść z TOP 6 nie jest trudno... Teraz Madsen jest na 5 miejscu. Za nim z niewielką stratą punktową Vaculik, Emil i Artiom. Jako Duńczyk ma pewną dziką kartę, jako Polak, wypada z SGP na zawsze.
CKM1946 pisze:Ekstraliga wprowadzając sztuczne ograniczenia składu sama zachęca do kombinowania tak szczerze mówiąc.
No ok. Tylko miałby startować jako kto w GP? Polak czy Duńczyk?
Raf pisze:Wypaść z TOP 6 nie jest trudno... Teraz Madsen jest na 5 miejscu. Za nim z niewielką stratą punktową Vaculik, Emil i Artiom. Jako Duńczyk ma pewną dziką kartę, jako Polak, wypada z SGP na zawsze.
1. Za kilka dni bedzie wiedzieć, czy jest w TOP 6 czy nie :) Przecież nie musi tej polskiej licencji zdawać jutro :)
2. Nie postawiłbym złamanego grosza na to, że nie dostałby DK jako Polak. Wystarczy, że ktoryś ze sponsorów cyklu stwierdzi, że fajnie jakby jednak Madsen jechał i po sprawie :)
Jednak wydaje mi się, że to fake news. Madsen ma za dużo do stracenia na zmianie licencji. A do zyskania właściwie nic.
No ok. Tylko miałby startować jako kto w GP? Polak czy Duńczyk?
To chyba nie ma znaczenia. Przecież zawodnicy zdobywają kwalifikacje imienne, a nie dla federacji. Jak zmieni licencję, to pojedzie jako Polak.