Motor Lublin w sezonie 2021
- niespokojny
- Trener
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Do tego co fikcyjne kilometrowki krecil w PE.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Retrospeedway
- Senior
Robert Lambert jednak w Toruniu,to co teraz z nami będzie?
Pewnie upadek i stadion zaorany
A był w ogóle temat Lamberta w Lublinie?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nie było
Czarna lista?
Retrospeedway pisze:Robert Lambert jednak w Toruniu,to co teraz z nami będzie?
Źródło?
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... un/te25bbp
Prawdopodobnie o to chodzi.
Prawdopodobnie o to chodzi.
- niespokojny
- Trener
No to KK witamy :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Obserwując sposób działania Kuby - tematu Kasprzaka w Lublinie nie ma
Osobiście zawsze odnosiłem wrażenie, że miłość lubelskich kibiców do Lamberta jest dużo większa, niż jego samego do naszego klubu. MOze to wynika z dość stonowanego charakteru Roberta, ale on nigdy jakoś ekspresyjnie się o Motorze nie wypowiadał. Jasne, mówił, że klub fajny, kibice fajni, wszystko fajne. Ale porównując to np. do Michelsena, który na kazdym kroku gada o zajebistości Motoru, to wygląda to dość blado.
Oczywiscie nie twierdzę, że Robert miał klub gdzieś i po prostu jeździł gdzie mu płacili. Czuł się tutaj pewnie dobrze, ale jakieś takiej ekstra nici sympatii i zamiłowania do nas, u niego nie dostrzegłem.
I oczywiście nie jest to zarzut w jego stronę, bardziej obserwacja (być może błędna)
Oczywiscie nie twierdzę, że Robert miał klub gdzieś i po prostu jeździł gdzie mu płacili. Czuł się tutaj pewnie dobrze, ale jakieś takiej ekstra nici sympatii i zamiłowania do nas, u niego nie dostrzegłem.
I oczywiście nie jest to zarzut w jego stronę, bardziej obserwacja (być może błędna)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Angole są znani z flegmatyczności :). Tak mają. Mikkel natomiast jest mocno impulsywny i nie dławi emocji w sobie. Stąd takie postrzeganie. Lambert stał się naszą maskotką, w pewnym sensie naszym wychowankiem dla polskiej ligi. Też mam wrażenie, że ten sentyment jest trochę jednostronny. Natomiast i w zeszłym roku i teraz jest wiele sygnałów, że Robert bardzo się ceni. Z sentymentu nie nazwę go wyjątkową złotówą :) Co do Torunia - oni oberwali regulaminem bardzo mocno. Po prostu byli skazani na Lamberta. Przykladowy skład: Holder, Przedpełski/Kułakow, Holder, Kasprzak, Lambert Żupiński, Marciniec nie wygląda tragicznie.
Sentymentami to się człowiek kieruje na emeryturze. Teraz Lambert ma swoje pięć minut - rewelacyjny sezon, a do tego przepis skrojony pod niego - wcale się nie dziwię, że chce teraz wyciągnąć maksimum i być może ustawić się na ładnych parę lat. Każdy zrobiłby tak samo, bo to może być okazja jedna na całą karierę.
Ciężko wydać takie pieniądze za gościa który może i wypali ponownie, a może będzie średniakiem na pięć pkt. Nie oszukujmy się średnie z Rybnika są nieco przekłamane, tak jak przekłamane w drugą są średnie z Unii. Wobec tego wszystkiego co piszą o kosztach za Lyaggerów czy Jakobsenów nie wiem czy Wiktor Trofimov doinwestowany sprzętowo nie byłby fajną opcją. Może grzeszę nadmierną wiarą w chłopaka, ale tak w kościach czuję że umiejętności oraz potencjał ma znacznie większe niż dotąd to pokazuje.