Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
Trawestując klasyka: "Kiedyś sobie ubogi suchotnik zamarzył. Motor zdetronizował Unię, aby tak się stało".
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Zarówno klub (przez milczenie) jak i ustami Griszy w wywiadzie daje do zrozumienia, że nikt płacić ekwiwalentu nie zamierza. I bardzo dobrze. Człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nigdy. Można się spróbować dogadać na jakieś grosze. Zawsze lepiej mieć te 50 czy 100 tysięcy niż nie mieć. A jak się czyta te brednie leszczyńskich kibiców, że Kępa coś przycwaniakował i chce coś załatwić po taniości (chociaż wiadomo, że zapłaciliśmy prawie dwa razy tyle ile proponowała Unia) - to się nóż w kieszeni otwiera. I to zdziwienie, że prezes jakiegoś klubu myśli o wzmocnieniach i pilnuje finansów.
Gelo pisze:Zarówno klub (przez milczenie) jak i ustami Griszy w wywiadzie daje do zrozumienia, że nikt płacić ekwiwalentu nie zamierza. I bardzo dobrze. Człowiek ze wsi wyjdzie ale wieś z człowieka nigdy. Można się spróbować dogadać na jakieś grosze. Zawsze lepiej mieć te 50 czy 100 tysięcy niż nie mieć. A jak się czyta te brednie leszczyńskich kibiców, że Kępa coś przycwaniakował i chce coś załatwić po taniości (chociaż wiadomo, że zapłaciliśmy prawie dwa razy tyle ile proponowała Unia) - to się nóż w kieszeni otwiera. I to zdziwienie, że prezes jakiegoś klubu myśli o wzmocnieniach i pilnuje finansów.
rozumiem że uczestniczyłeś w rozmowach leszczyńskiego klubu z Kuberą że tak śmiało wyzywasz ludzi od wieśniaków?
- tezetomaniak
- Trener
Nie trzeba uczestniczyć w rozmowach, żeby wiedzieć czym Leszno śmierdzi. Pozdrawiam.
To samo chciałem napisać. Wystarczy znać ilość mieszkańców i lokalizację.
A tak po za tym Unia Leszno to nie jest Polski klub.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Skoro to forum żużlowe, to obok populacji (339,5 tys. do 63,5 tys. dla nas) możemy też pogadać o medalach.Gelo pisze:To samo chciałem napisać. Wystarczy znać ilość mieszkańców i lokalizację.
W DMP biją nas 33:1. Łącznie w rozgrywkach o medale Mistrzostw Polski bilans wynosi 134:8 (dane: Wikipedia). Mamy więc w zaokrągleniu 6% dorobku Unii Leszno. Wydaje mi się, że nie jest to dużo.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:Skoro to forum żużlowe, to obok populacji (339,5 tys. do 63,5 tys. dla nas) możemy też pogadać o medalach.Gelo pisze:To samo chciałem napisać. Wystarczy znać ilość mieszkańców i lokalizację.
W DMP biją nas 33:1. Łącznie w rozgrywkach o medale Mistrzostw Polski bilans wynosi 134:8 (dane: Wikipedia). Mamy więc w zaokrągleniu 6% dorobku Unii Leszno. Wydaje mi się, że nie jest to dużo.
aż dziw że moderator nie wyrzucił twojego posta. Moje nie dopuszcza na forum mimo że są wyważone. Niestety ale przed zarejestrowaniem się tutaj miałem inne zdanie o tym forum a to jest zwykłe prowincjonalne forum z dużą dozą jadu bez możliwości obrony innego zdania które nie jest po lini klubu np. teraz Leszno.
Małomiasteczkowy charakter sprzyja żużlowi w tym przypadku. W Lesznie jest tylko żużel i to wysyca zapotrzebowanie na sport i wśród mieszkańców i władz miasta. W dużych miastach może jest łatwiej o sponsorów ale kibice są rozproszeni między dyscyplinami a władze mają ambicje dywersyfikacji. Dlatego większe miasta mają mocne dwie/trzy dyscypliny. Dlatego też żużel jest mocniejszy tam, gdzie ma mniejszą konkurencję.
- niespokojny
- Trener
Jeżeli daruja Lesznu odwodnienie, ktore jest wymagalne od sezonu 2022 to uznam to za skandal i kolejny szwindel w żużlu. Co do sprawy z Kubera to bardzo slabe zachowanie Zlomiarza. Naciskal na przepis o u24 bo myslal ze jest ustawiony, a jak wyszlo mu bokiem to sie odgrywa na chlopakach i ich nowych klubach. Jarka tez slabo potraktowali. Zmienilem diametralnie o nich zdanie po tym sezonie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Gelo pisze:Małomiasteczkowy charakter sprzyja żużlowi w tym przypadku. W Lesznie jest tylko żużel i to wysyca zapotrzebowanie na sport i wśród mieszkańców i władz miasta. W dużych miastach może jest łatwiej o sponsorów ale kibice są rozproszeni między dyscyplinami a władze mają ambicje dywersyfikacji. Dlatego większe miasta mają mocne dwie/trzy dyscypliny. Dlatego też żużel jest mocniejszy tam, gdzie ma mniejszą konkurencję.
kolejny twoj wpis gdzie sam sie zaorales. Wroclaw jakos ma sie dobrze mimo ze ma wiecej niz dwie/trzy dyscypliny. juz kolega wyzej napisal magiczne slowo "TRADYCJA", zrobil naprawde fajny wpis mimo ze wybitnie krotki i ty zamiast z tego wpisu czegos sie nauczyc to dalej klepiesz swoje glupoty nie majace pokrycia w rzeczywistosci
Ktoś Ci płaci za trolling? Czy to po prostu nieodparta chęć zaistnienia?
Nie bardzo rozumiem tego ciśnięcia po Lesznie i tych podwójnych standardów. Kubera i Smyk poszli za pieniędzmi zaświeciło im złoto i oleli miłość klubową i to jest ok. Prawa rynku. Jak klub nie idzie im na rękę, bo zobaczył też możliwość wyrwania paru złotówek z dojnej krówki to już nie jest rynek tylko robienie młodym pod górkę, złośliwość itd. Buractwo, wieś, słoma;);) Nie dawajmy się przesadnie zmanipulować gościom, którzy za rok czy dwa pokochają Gdańsk za pięć koła więcej, proszę.
PS. A prawdziwy płacz to będzie dopiero w trakcie sezonu jak się nagle okaże że obaj młodzi gwiazdorzy nie są już na uprzywilejowanych miejscach u tunera jak dotąd tylko muszą brać ochłapy, bo klub za nimi nie lobbuje, a wręcz odwrotnie. To też będzie prawdziwe chamstwo, że robią im pod górkę, a wspomagają młodego kangura.
Biednemu wiatr w oczy...
PS. A prawdziwy płacz to będzie dopiero w trakcie sezonu jak się nagle okaże że obaj młodzi gwiazdorzy nie są już na uprzywilejowanych miejscach u tunera jak dotąd tylko muszą brać ochłapy, bo klub za nimi nie lobbuje, a wręcz odwrotnie. To też będzie prawdziwe chamstwo, że robią im pod górkę, a wspomagają młodego kangura.
Biednemu wiatr w oczy...
KrzysiekS pisze:Nie bardzo rozumiem tego ciśnięcia po Lesznie i tych podwójnych standardów. Kubera i Smyk poszli za pieniędzmi zaświeciło im złoto i oleli miłość klubową i to jest ok. Prawa rynku. Jak klub nie idzie im na rękę, bo zobaczył też możliwość wyrwania paru złotówek z dojnej krówki to już nie jest rynek tylko robienie młodym pod górkę, złośliwość itd. Buractwo, wieś, słoma;);) Nie dawajmy się przesadnie zmanipulować gościom, którzy za rok czy dwa pokochają Gdańsk za pięć koła więcej, proszę.
Biednemu wiatr w oczy...
jest wielce prawdopodobne ze tak z mlodymi bedzie. wystarczy przeanalizowac wyniki kubery i smektaly i widac wyraznie ze smyk sobie w ubieglym sezonie zwyczajnie nie radzil, natomiast kubera natrzaskal srednia na juniorach, a juz runda PO w jego wykonaniu byla zwyczajnie slaba (mecze wyjazdowe). nie sa to zawodnicy ktorzy z marszu przejda w wiek seniora i dla nich przepis "24" jest ogromna szansa. to ze jezdzili w lesznie i dostawali dodatkowe biegi tez im w duzym stopniu pomoglo. natomiast to ze odeszli z leszna nie powinno byc zadnym zdziwieniem dla nikogo. zastanawia mnie tylko jedno czy doyle jest wiecej wart na torze niz kubera ze smykiem a finansowo mniej? no i to zdziwienie ze biorac doyla nikt powaznie sie nie zastanowil ze zwyczajnie moze zabraknac miejsca dla kubery i smyka. oczywiscie dyskusja o ekwiwalencie wogole mnie nie interesuje bo nikt z nas nie jest w stanie ustalic jak bylo naprawde, malo tego, to zamieszanie zle swiadczy tylko o kuberze ze nie potrafil na papierze zabezpieczyc swoich interesow.
ps. tunerzy raczej maja wywalone na kluby i bardziej ich interesuja konkretni zawodnicy - nie nalezy tu brac pod uwage oszusta emila i jego szlaban na paru tunerow
Zabawnie brzmią wpisy o tym jak zawodnikom "zaświeciło złoto", czy "wyrwali parę złotówek". Szczególnie jak te złoto czy parę złotówek to wielokrotnie więcej niż autor zarobi przez cały rok. ...a prawdopodobnie i 10 czy nawet kilkanaście najbliższych lat.
Przed tego typu wpisem warto się zastanowić na tym.
Przed tego typu wpisem warto się zastanowić na tym.
A co jest złego w tym wpisie? Prawda. Każdy jest do kupienia, tylko kwestia miejsc przed przecinkiem. To naturalne. Co by nie było ja to popieram i nie mam złudzeń co do miłości do klubów itd. To wręcz nie przystoi zawodowcom. Od dawna kibicuje Motorowi, a nie najemnikom. Jakbym miał pewność że będziemy mieli mistrza to bez mrugnięcia okiem bym przyjął poświęcenie wszystkich z aktualnego składu. Dawno już wyrosłem z przyjmowania za pewnik deklaracji o atmosferze czy super kibicach. Od nas jeszcze jakaś iskra autentyczności jest w Griszy i Wiktorze, którzy nie owijają w bawełnę (jak się zapomną). Reszta sam marketing, bez różnicy ci czy inni. Z drugiej strony rozumiem kluby jako organizacje maksymalizujące zysk w szerokim znaczeniu. Dlatego w sytuacji z Unią rozumiem ich klub i nie widzę miejsca na obrzucanie go błotem( klub nie kibiców ;)). Ku przestrodze niektórych święcie oburzonych obrońców Domina napisze że coś czuję w kościach że wróci kiedyś do Leszna i będzie opowiadał wszystkim którzy tylko zechcą słuchać jak to wspaniałe i jak nareszcie czuje się szczęśliwy...
Gelo pisze:Małomiasteczkowy charakter sprzyja żużlowi w tym przypadku. W Lesznie jest tylko żużel i to wysyca zapotrzebowanie na sport i wśród mieszkańców i władz miasta. W dużych miastach może jest łatwiej o sponsorów ale kibice są rozproszeni między dyscyplinami a władze mają ambicje dywersyfikacji. Dlatego większe miasta mają mocne dwie/trzy dyscypliny. Dlatego też żużel jest mocniejszy tam, gdzie ma mniejszą konkurencję.
Żużel w Polsce to przede wszystkim małe i średnie miasta. Sport prowincjonalny, nie ma co się oszukiwać. Dlatego trochę dziwne są wrzutki o słomie i wieśniakach, serwowane przez Ciebie z dużą regularnością. Wygląda to trochę na leczenie kompleksów, o które Cię wcześniej nie podejrzewałem.
Unia Leszno zbudowała swoją potęgę od podstaw i mi to bardzo imponuje. OK, w Lesznie nie ma konkurencji w postaci innych dyscyplin, ale w latach dziewięćdziesiątych i w pierwszej dekadzie XXI wieku było tak samo, a zespół był średniakiem, czy wręcz balansował na granicy eligi i I ligi. Był takim ROW-em Rybnik Krzysztofa Mrozka, naszego śląskiego władcy marionetek, człowieka renesansu.
Tylko może nie ma w tym sprzeczności, że ktoś kibicuje/ma sentyment/dużo zawdzięcza jednemu klubowi, a kontynuuje karierę w innym i tam też czuje się doskonale?
To nie jest żużlowy menadżer, ani inna gra komputerowa, gdzie może kierować się sympatią czy to do klubu czy zawodnika. To dorosłe życie, zarobki idące w miliony i kariera, która może się w każdej chwili zakończyć. Jeśli ktoś chce coś w sporcie osiągnąć to wybiera dla siebie najkorzystniejsze rozwiązania, a nie kieruje się sympatią do jednego czy drugiego klubu.
I nie ma tu nic nieautentycznego.
Może to kwestia nadinterpretacji wypowiedzi zawodników? Może zawodnik mówiąc, że są tu wspaniali kibice i czuje się tutaj świetnie ma na myśli jedynie wspaniałych kibiców i to, że dobrze się w tym klubie czuje, a nie że wszystkie inne kluby są beznadziejne i będzie jeździł tu do końca swojej kariery?
To nie jest żużlowy menadżer, ani inna gra komputerowa, gdzie może kierować się sympatią czy to do klubu czy zawodnika. To dorosłe życie, zarobki idące w miliony i kariera, która może się w każdej chwili zakończyć. Jeśli ktoś chce coś w sporcie osiągnąć to wybiera dla siebie najkorzystniejsze rozwiązania, a nie kieruje się sympatią do jednego czy drugiego klubu.
I nie ma tu nic nieautentycznego.
Może to kwestia nadinterpretacji wypowiedzi zawodników? Może zawodnik mówiąc, że są tu wspaniali kibice i czuje się tutaj świetnie ma na myśli jedynie wspaniałych kibiców i to, że dobrze się w tym klubie czuje, a nie że wszystkie inne kluby są beznadziejne i będzie jeździł tu do końca swojej kariery?
kdsz pisze:Gelo pisze:Małomiasteczkowy charakter sprzyja żużlowi w tym przypadku. W Lesznie jest tylko żużel i to wysyca zapotrzebowanie na sport i wśród mieszkańców i władz miasta. W dużych miastach może jest łatwiej o sponsorów ale kibice są rozproszeni między dyscyplinami a władze mają ambicje dywersyfikacji. Dlatego większe miasta mają mocne dwie/trzy dyscypliny. Dlatego też żużel jest mocniejszy tam, gdzie ma mniejszą konkurencję.
Żużel w Polsce to przede wszystkim małe i średnie miasta. Sport prowincjonalny, nie ma co się oszukiwać. Dlatego trochę dziwne są wrzutki o słomie i wieśniakach, serwowane przez Ciebie z dużą regularnością. Wygląda to trochę na leczenie kompleksów, o które Cię wcześniej nie podejrzewałem.
Błędna teza. Wrzutki o słomie i wieśniakach to właśnie przejaw braku kompleksów. To odpowiedź na powszechne wrzutki, szczególnie Wielkopolan i Lubuszan o Polsce "C", Ukraińcach, ciemnogrodzie, zaścianku, braku zasięgu po prawej stronie Wisły itd. Jak takie rzeczy o Lublinie i jego mieszkańcach wypisują ludzie z Rawicza, Leszna, Gniezna, Ostrowa czy Gorzowa - to śmiech człowieka ogarnia. Aż się chce powiedzieć - zapraszamy do Lublina. Zobaczycie jak wygląda miasto.
Ja bym się jednak do poziomu zielonogórzan nie zniżał.
Pod względem "cywilizacji" w Zielonej Górze też szału nie ma na tyle, żeby się wywyższać nad takim Gorzowem.
Zdarzyło mi się być na derbach lubuskich. Takich bluzgów przez cały mecz jakie leciały z sektora gorzowskich ultrasów nie widziałem na żadnym stadionie, a sporo ich już odwiedziłem. ...a dysponowali swoim niezależnym nagłośnieniem, które zagłuszało spikera. Z kolei zielonogórscy fani, zachowywali się wbrew obiegowym opiniom i mocno dopingowali swój zespół ignorując bluzgi Stalowców.
KrzysiekS pisze:A co jest złego w tym wpisie? Prawda. Każdy jest do kupienia, tylko kwestia miejsc przed przecinkiem. To naturalne. Co by nie było ja to popieram i nie mam złudzeń co do miłości do klubów itd. To wręcz nie przystoi zawodowcom. Od dawna kibicuje Motorowi, a nie najemnikom. Jakbym miał pewność że będziemy mieli mistrza to bez mrugnięcia okiem bym przyjął poświęcenie wszystkich z aktualnego składu. Dawno już wyrosłem z przyjmowania za pewnik deklaracji o atmosferze czy super kibicach. Od nas jeszcze jakaś iskra autentyczności jest w Griszy i Wiktorze, którzy nie owijają w bawełnę (jak się zapomną). Reszta sam marketing, bez różnicy ci czy inni. Z drugiej strony rozumiem kluby jako organizacje maksymalizujące zysk w szerokim znaczeniu. Dlatego w sytuacji z Unią rozumiem ich klub i nie widzę miejsca na obrzucanie go błotem( klub nie kibiców ;)). Ku przestrodze niektórych święcie oburzonych obrońców Domina napisze że coś czuję w kościach że wróci kiedyś do Leszna i będzie opowiadał wszystkim którzy tylko zechcą słuchać jak to wspaniałe i jak nareszcie czuje się szczęśliwy...
Nie wiem Krzysiu czemu sie nam dziwisz. Chlopak podpisujac papier z Lesznem na starty w 2020 uzyskal gwarancje zrzeczenia sie ekwiwalentu. Klub podpisujac ten papier doskonale wiedzial co zrobi w 2021 i to jest przyklad zaklamanego dzialania w zlej wierze, dla ktorego tolerancji nie ma... Grzechem Kubery byla naiwnosc, grzechem Unii Leszno jest falsz i zaklamanie.
To dzialanie Unii Leszno jest tylko i wylacznie na szkode klubu. Zadnych korzysci materialnych z tego nie bedzie, a straty wizerunkowe sa znaczne..
Ostatnio zmieniony 4 stycznia 2021, o 11:45 przez jacur78, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
istred pisze:Zdarzyło mi się być na derbach lubuskich. Takich bluzgów przez cały mecz jakie leciały z sektora gorzowskich ultrasów nie widziałem na żadnym stadionie, a sporo ich już odwiedziłem. ...a dysponowali swoim niezależnym nagłośnieniem, które zagłuszało spikera. Z kolei zielonogórscy fani, zachowywali się wbrew obiegowym opiniom i mocno dopingowali swój zespół ignorując bluzgi Stalowców.
Ja z kolei byłem na naszym meczu w Zielonej Górze i byłem zaskoczony jak przed meczem waliły tabuny dzieciaków (na oko 8-12 lat) z okrzykami "***** Lublin". Policja odseparowała miejsce dla samochodów z Lublina półtora kilometra od stadionu, bo "tak będzie lepiej". Takie zachowania są nam (żużlowym lubelakom) zupełnie obce kulturowo. A Hunowie są wszędzie jak widać.
No, ale oddzielmy kluby od kibiców. Jako organizacja Leszno do nas ma się jak Real M do Leg... no nie, powiedzmy Górnika Zabrze. Ostatecznie w tym 70` coś powalczyli, zupełnie jak my w 91` ;). Jeśli chodzi o kibiców to, to już zupełnie inna bajka i dla mnie na przykład taki Rybnik jest w czubie ekstraligi. No, ale nie ma co przez iluś tam oszołomów generalizować i wrzucać wszystkich do jednego wieśniackiego wora. Parafrazując "czasem trafi się i dobry Niemiec". Czytam tu opinie że Unia nic nie zyska, a tylko straci na swoich żądaniach. No to chyba super, możemy się cieszyć nie;). Ja sądzę zupełnie inaczej. Myślę, że mogą w takim Lesznie liczyć że po trzech wtopach na początek już się nie podniesiemy do Play Off. Jeden rywal z 6 już odpada, zostaje tylko jeden do wykoszenia. Do tego mniej meczów dla nas, zniecierpliwienie sponsorów, może ktoś się wk... i odejdzie. Np. taki Lampart czy Michelsen. Może przez to będziemy nieco słabszym graczem w kolejnym oknie jeśli chodzi o np. Emila. Widzę sporo racjonalnych przesłanek z ich strony dla takiego ruchu i wcale bym ich nie bagatelizował ani nie doszukiwał się tam tylko nieprofesjonalnej złośliwości.
PS na pocieszenie dla siebie i wszystkich napiszę, że raczej się dogadają. Coś trzeba będzie wysupłać, ale ostatecznie Domin pojedzie...
A i jeszcze tylko kilka słów do tych oburzonych którzy bronią naiwnego chłopaczynę, któremu obiecali i na koniec wyr....li. Hańba, niesprawiedliwość, niehonorowo! Dobrze, że są jeszcze chociaż w Lesznie takie czarne charaktery, bo tutaj w Lublinie nigdy byśmy nie wiedzieli że tak można gdyby nie oni. My sprawiedliwi i czyści. Wróć. Zaraz, ale coś tam było chyba niezapłaconych faktur. To jeszcze gorsze kur... przecież vat trzeba od tego ze swoich oddać. Oj tam, oj tam. To było kiedyś i nieprawda! Od trzech lat się liczy!
PS na pocieszenie dla siebie i wszystkich napiszę, że raczej się dogadają. Coś trzeba będzie wysupłać, ale ostatecznie Domin pojedzie...
A i jeszcze tylko kilka słów do tych oburzonych którzy bronią naiwnego chłopaczynę, któremu obiecali i na koniec wyr....li. Hańba, niesprawiedliwość, niehonorowo! Dobrze, że są jeszcze chociaż w Lesznie takie czarne charaktery, bo tutaj w Lublinie nigdy byśmy nie wiedzieli że tak można gdyby nie oni. My sprawiedliwi i czyści. Wróć. Zaraz, ale coś tam było chyba niezapłaconych faktur. To jeszcze gorsze kur... przecież vat trzeba od tego ze swoich oddać. Oj tam, oj tam. To było kiedyś i nieprawda! Od trzech lat się liczy!