Moje Bermudy Stal Gorzów - Motor Lublin (11.04.2021 g. 16.30)
Re: Moje Bermudy Stal Gorzów - Motor Lublin (11.04.2021 g. 16.30)
@deri
Pamiętam jak pisałem to samo w tamtym sezonie, to mnie tu zjeść chcieli :) Potem wyszła informacja o życiu prywatnym chłopaka i sam dałem mu szanse jeszcze raz. Jak narazie jej nie wykorzystuje.
Pamiętam jak pisałem to samo w tamtym sezonie, to mnie tu zjeść chcieli :) Potem wyszła informacja o życiu prywatnym chłopaka i sam dałem mu szanse jeszcze raz. Jak narazie jej nie wykorzystuje.
Hampel i Buczek ok, przywieźli kogo mieli i tyle.
Karion w tym jednym starcie pokazał, że jest tragiczny. Zwykła sytuacja torowa a gościowi kierownica wypada z rąk, jest niebezpieczny dla siebie i innych.
Cierniak piękny debiut. Zrobił to, czego oczekujemy, a ma jeszcze rezerwy.
Łaguta i Michelsen pojechali jak druga linia i nie zagrozili zdecydowanie szybszym Vaculowi i Zmarzłemu. Znowu są o krok za czołówką na początku sezonu.
Wiktor. Eee, szkoda słów.
Karion w tym jednym starcie pokazał, że jest tragiczny. Zwykła sytuacja torowa a gościowi kierownica wypada z rąk, jest niebezpieczny dla siebie i innych.
Cierniak piękny debiut. Zrobił to, czego oczekujemy, a ma jeszcze rezerwy.
Łaguta i Michelsen pojechali jak druga linia i nie zagrozili zdecydowanie szybszym Vaculowi i Zmarzłemu. Znowu są o krok za czołówką na początku sezonu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Wynik i przebieg meczu taki jak należało się spodziewać. Zmarzlik i Vacul niełapany Grisza i Mikkel tradycyjny brak startu. Na plus Jarek i Mateusz. Buczek normalnie - taki lepszy Miesiąc. Lampart - tu nie napiszę nic bo nie chcę dostać bana.
Kargolo pisze:Łaguta i Michelsen pojechali jak druga linia i nie zagrozili zdecydowanie szybszym Vaculowi i Zmarzłemu. Znowu są o krok za czołówką na początku sezonu.
Nie no... nie przesadzałbym. To, że Nasi liderzy nie zagrozili Gorzowskim liderom w Gorzowie, nie jest niczym nadzwyczajnym. Bez cienia wątpliwości można powiedzieć, że to nie jedyny komplet tej pary w Gorzowie i nie ma tu znaczenia przeciwnik.
Co do meczu, to szczerze powiedziawszy, byłem pewien że będzie znacznie gorzej i wcale by mnie nie zdziwiło, gdybyśmy ten wynik odwrócili albo i nawet przebili w Lublinie. Już widać, że Buczek to nie jest ten sam zawodnik co w zeszłym roku. Cierniak w Lublinie będzie lał seniorów jak nic, a nasi liderzy w Lublinie nie mają problemów z ogrywaniem światowej czołówki.
Raf pisze:
Co do meczu, to szczerze powiedziawszy, byłem pewien że będzie znacznie gorzej i wcale by mnie nie zdziwiło, gdybyśmy ten wynik odwrócili albo i nawet przebili w Lublinie. Już widać, że Buczek to nie jest ten sam zawodnik co w zeszłym roku. Cierniak w Lublinie będzie lał seniorów jak nic, a nasi liderzy w Lublinie nie mają problemów z ogrywaniem światowej czołówki.
Poczekałbym z tymi słowami do meczu z Wrocławiem za tydzień.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Jarek zdecydowanie in plus. Zrobił więcej niż się spodziewano.
Buczek zrobił swoje, trudno mieć pretensje.
Mikkel - jak to Mikkel. Potrafi 3 wozić i nagle 0 złapać. Tak, czy inaczej - najlepszy wynik w drużynie.
Grisza - tu niestety przegrana z Woźniakiem chluby nie przynosi. Z Vaculikiem i Zmarzlikiem raczej wygranych nie należało się spodziewać.
Mateusz - ogromne brawa. Wszedł w Eligę z buta, u siebie może i seniorów wozić. Oby woził.
Wiktor - no nie wiem, co napisać. Ten chłopak miał atomowe starty. Fakt, że modził na trasie i przez to tracił pozycje ale teraz nie ma czego tracić. Oby to była kwestia braku spasowania i tylko problem z torem w Gorzowie bo potrezeba nam Jego punktów.
Ogólnie - wstydu nie ma, pierwszy mecz w sezonie. Biorąc pod uwagę, że (jeśli pogoda nie spłata figla) u siebie jedziemy zupełnie inaczej to możemy mieć powtórkę z zeszłego roku i "twierdzę Lublin". Oby.
edit: kluczem do dobrego wyniku w Gorzowie było powstrzymanie Woźniaka i Thomsena. Długo się to udawało albo ratowaliśmy się taktycznymi i wynik wyglądał relatywnie dobrze. Do czasu :/
Buczek zrobił swoje, trudno mieć pretensje.
Mikkel - jak to Mikkel. Potrafi 3 wozić i nagle 0 złapać. Tak, czy inaczej - najlepszy wynik w drużynie.
Grisza - tu niestety przegrana z Woźniakiem chluby nie przynosi. Z Vaculikiem i Zmarzlikiem raczej wygranych nie należało się spodziewać.
Mateusz - ogromne brawa. Wszedł w Eligę z buta, u siebie może i seniorów wozić. Oby woził.
Wiktor - no nie wiem, co napisać. Ten chłopak miał atomowe starty. Fakt, że modził na trasie i przez to tracił pozycje ale teraz nie ma czego tracić. Oby to była kwestia braku spasowania i tylko problem z torem w Gorzowie bo potrezeba nam Jego punktów.
Ogólnie - wstydu nie ma, pierwszy mecz w sezonie. Biorąc pod uwagę, że (jeśli pogoda nie spłata figla) u siebie jedziemy zupełnie inaczej to możemy mieć powtórkę z zeszłego roku i "twierdzę Lublin". Oby.
edit: kluczem do dobrego wyniku w Gorzowie było powstrzymanie Woźniaka i Thomsena. Długo się to udawało albo ratowaliśmy się taktycznymi i wynik wyglądał relatywnie dobrze. Do czasu :/
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2021, o 19:11 przez blajar, łącznie zmieniany 2 razy.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Karion to jakieś nieporozumienie. Pozytywnie Jarek i Mateusz Cierniak, z dobrej jak dla mnie strony pokazał się Buczkowski i Mikkel. Poniżej oczekiwań Grisza, a o dyspozycji Wiktora świadczą same 0
Lidera z prawdziwego zdarzenia to my nie mamy od 2019 roku i nie wygląda na to, by coś się miało zmienić. Taki prosty rachunek:
1. Gdybysmy mieli dzisiaj takiego grajka na +10 to byłoby te 40 pkt
2. Gdyby Lampart nie uwstecznił się w rozwoju to byłoby 40 pkt
3. Gdybyśmy mieli grajka na pewne +10 i nie uwstecznionego Lamparta, to bysmy zrobili +45 pkt.
Generalnie oceny wystawili już inni. Jarek i Buczek zrobili swoje. Jaro nawet kapkę więcej. Buczek pokonał kogo miał pokonać. A ta sztuka Jamrogowi czy Miesiącowi rok temu się niespecjalnie udawała.
Młody Cierniak też świetny debiut. Był szybki i waleczny. Punkt zrobił na juniorach rywali, ale w sumie czego więcej oczekiwać od debiutu w Elidze. Ta wtopa z Karczmarzem wyszła nam na plus, bo dzieki temu zrobił się -6 i kolejnym biegu Grisza z MM zrobili 5-1.
Najbardziej boli ten bieg 11, gdzie mieliśmy wygrać druzynowo, a objechał nas Wozniak. Ogólnie 4 zawodników stali natłukło łącznie 47 punktów...Nawet z Kuberą byśmy tutaj nie wypadli lepiej.
Mogło być gorzej (rok temu było), mogło być lepiej. To dopiero pierwszy mecz, wiec tez nie ma co wyciągać daleko idacych wniosków.
Jeśli za tydzień wygramy z Wrockiem u siebie, to myślę, że nikt nas już na Zygmuntowskich nie ogra. Bo paradoksem choćby Griszy jest to, że na wyjazdach to jest mocna druga linia, ale przy Z5 to rakieta na poziomie Emila czy Zmarzlika. Tylko, że przy takiej dwubiegunowości ligi, to komplet zwycięstw u siebie może być za mało na PO.
O Lamparcie nie chce mi się pisać. W 2019 roku chłopak obudzony w środku nocy na junaku od Dryły objechałby takiego Nowackiego nawet się przy tym nie pocąc. Dzisiaj ten sam Nowacki wyglądał przy nim jak profesor.
1. Gdybysmy mieli dzisiaj takiego grajka na +10 to byłoby te 40 pkt
2. Gdyby Lampart nie uwstecznił się w rozwoju to byłoby 40 pkt
3. Gdybyśmy mieli grajka na pewne +10 i nie uwstecznionego Lamparta, to bysmy zrobili +45 pkt.
Generalnie oceny wystawili już inni. Jarek i Buczek zrobili swoje. Jaro nawet kapkę więcej. Buczek pokonał kogo miał pokonać. A ta sztuka Jamrogowi czy Miesiącowi rok temu się niespecjalnie udawała.
Młody Cierniak też świetny debiut. Był szybki i waleczny. Punkt zrobił na juniorach rywali, ale w sumie czego więcej oczekiwać od debiutu w Elidze. Ta wtopa z Karczmarzem wyszła nam na plus, bo dzieki temu zrobił się -6 i kolejnym biegu Grisza z MM zrobili 5-1.
Najbardziej boli ten bieg 11, gdzie mieliśmy wygrać druzynowo, a objechał nas Wozniak. Ogólnie 4 zawodników stali natłukło łącznie 47 punktów...Nawet z Kuberą byśmy tutaj nie wypadli lepiej.
Mogło być gorzej (rok temu było), mogło być lepiej. To dopiero pierwszy mecz, wiec tez nie ma co wyciągać daleko idacych wniosków.
Jeśli za tydzień wygramy z Wrockiem u siebie, to myślę, że nikt nas już na Zygmuntowskich nie ogra. Bo paradoksem choćby Griszy jest to, że na wyjazdach to jest mocna druga linia, ale przy Z5 to rakieta na poziomie Emila czy Zmarzlika. Tylko, że przy takiej dwubiegunowości ligi, to komplet zwycięstw u siebie może być za mało na PO.
O Lamparcie nie chce mi się pisać. W 2019 roku chłopak obudzony w środku nocy na junaku od Dryły objechałby takiego Nowackiego nawet się przy tym nie pocąc. Dzisiaj ten sam Nowacki wyglądał przy nim jak profesor.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Spokojno. Stal tak mocno zależy od dwóch zawodników, że trafia im się głupie porażki. Pierwsza już za tydzień w Grudziądzu. Lublin/Częstochowa to dużo lepiej zbilansowane drużyny. Laguta trochę dzisiaj za słabo. Lampart dramat. A pozostali zrobili swoje.
Deri pisze:Wiktor Lampart WiktorOn leciutko 6 punktów powinien zrobić
Fajnie, tylko na kim te 6?
Najgorszy u nich Karczmarz zrobił na trasie Cierniaka, tak, że Wiktor by nigdy tak nie pojechał.
waha pisze:Buczek to ogólnie i tak lepiej niż myślałem.
Dobre i to, ale Mikkel w pierwszym starcie zrobił dla niego kapitalną robotę wywożąc obydwu gorzowian,
na kolejnym łuku jeszcze poprawił Thomsenowi szprycą a Buczek i tego ne wykorzystał
i stracił pozycję błyskawicznie. No już bardziej się nie da pomóc, a Krzysiek nawet nie zajął Duńczyka na dłużej.
waha pisze:ale potem nie było kiedy dać Jarka.
Było. 12 bieg za Krzyśka, żeby chociaż postraszyć Vaculika.
Tak samo Mateusz mógł jechać zamiast Kariona
blajar pisze:Mikkel - jak to Mikkel. Potrafi 3 wozić i nagle 0 złapać. Tak, czy inaczej - najlepszy wynik w drużynie.
Trzy ostatnie jego biegi to niestety 1-5 i 3 punkty na kolegach.. Nie wiem, na ile poturbowanie miało wpływ.
-
FanatykMotoru
- Szkółkowicz
Podsumowując dzisiejszy mecz czy mogło być lepiej ? Mogło.2,3 punkty więcej i nie było by dramatu.
Łaguta - brak choćby jednego indywidualnego zwycięstwa chluby mu nie przynosi. Nie daje dobrego przykładu jako kapitan nie dojeżdżając do mety przy defekcie młodszym zawodnikom
Mikkel - dobry początek spotkania,niestety dwa dzwony wyraznie go wybiły z rytmu i już nie był taki skuteczny w dalszej części zawodów, mimo wszystko dobry występ. Plus za jedno z 3 zwycięstw indywidualnych odniesionych przez naszych zawodników
Jarek - po Covidzie nie było znać śladu,waleczny, ambitny,nieustępliwy. Najlepszy zawodnik w naszym zespole w tym meczu.
Mateusz - świetny debiut w E-lidze ,chłopak ma talent,umiejętności i oby dalej się rozwijał i krok po kroku stawał się coraz lepszym zawodnikiem
Buczek - wydaje się lepszym zawodnikiem niż Miesiąc. Przywiózł Karczmarza,Nowackiego,Wozniaka. Nie postawił bym żadnych pieniędzy na to że,Paweł zrobiłby 5+2.
W.Lampart - dramat totalny,zupełne nieporozumienie. Ten chłopak równa niestety do poziomu brata i wygląda,że rozmienia swój talent na drobne. Wolny jak fura z sianem,bezbarwny,aż żal było patrzeć.Wyglądało to tak jak w ogóle nie przygotowywał się do sezonu , w ogóle nie zainwestował w sprzęt. Zupełnie nie mam pojęcia co się z nim dzieje.
Karion - Start,upadek. Chłopaka zjadła trema i w sumie dalej nic nie wiadomo o jego dyspozycji.
Mecz ze Spartą będzie ciężki, ale nie pozostaje nic innego jak przygotować się do spotkania i walczyć o zwycięstwo.
Żal podwójny,że brakowało Dominika bo 41,42 punkty z nim w składzie były do zrobienia.
Łaguta - brak choćby jednego indywidualnego zwycięstwa chluby mu nie przynosi. Nie daje dobrego przykładu jako kapitan nie dojeżdżając do mety przy defekcie młodszym zawodnikom
Mikkel - dobry początek spotkania,niestety dwa dzwony wyraznie go wybiły z rytmu i już nie był taki skuteczny w dalszej części zawodów, mimo wszystko dobry występ. Plus za jedno z 3 zwycięstw indywidualnych odniesionych przez naszych zawodników
Jarek - po Covidzie nie było znać śladu,waleczny, ambitny,nieustępliwy. Najlepszy zawodnik w naszym zespole w tym meczu.
Mateusz - świetny debiut w E-lidze ,chłopak ma talent,umiejętności i oby dalej się rozwijał i krok po kroku stawał się coraz lepszym zawodnikiem
Buczek - wydaje się lepszym zawodnikiem niż Miesiąc. Przywiózł Karczmarza,Nowackiego,Wozniaka. Nie postawił bym żadnych pieniędzy na to że,Paweł zrobiłby 5+2.
W.Lampart - dramat totalny,zupełne nieporozumienie. Ten chłopak równa niestety do poziomu brata i wygląda,że rozmienia swój talent na drobne. Wolny jak fura z sianem,bezbarwny,aż żal było patrzeć.Wyglądało to tak jak w ogóle nie przygotowywał się do sezonu , w ogóle nie zainwestował w sprzęt. Zupełnie nie mam pojęcia co się z nim dzieje.
Karion - Start,upadek. Chłopaka zjadła trema i w sumie dalej nic nie wiadomo o jego dyspozycji.
Mecz ze Spartą będzie ciężki, ale nie pozostaje nic innego jak przygotować się do spotkania i walczyć o zwycięstwo.
Żal podwójny,że brakowało Dominika bo 41,42 punkty z nim w składzie były do zrobienia.
Klub musi wszytko zrobić żeby Kubera wystartował w meczu z Wrocławiem ( o ile się da ) bo będzie bardzo ciężko .Lampart nie istnieje . Buczkowski niewiele lepsze starty od Miesiąca .
Zobaczcie jak jeździ Jonas Jesppesen i Miskowiak w Częstochowie .
Zobaczcie jak jeździ Jonas Jesppesen i Miskowiak w Częstochowie .
Nie da się. Chyba że pogoda nam pomoże albo virus...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
max3 pisze:Zobaczcie jak jeździ Jonas Jesppesen i Miskowiak w Częstochowie .
No to jeśli chcesz być sprawiedliwy do porównaj jazdę wymienionej dwójki do jazdy naszych w Lublinie, a nie Gorzowie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Talmai pisze:Deri pisze:Wiktor Lampart WiktorOn leciutko 6 punktów powinien zrobić
Udajesz filozofa ? Czy kacperka z forum syfów? W juniorskim 3 punkty powinien mieć z urzędu !!!!A te pozostałe 3 to leciutko powinien zrobic. !!!
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
-
PolonistaLublin
Deri pisze:Talmai pisze:Deri pisze:Wiktor Lampart WiktorOn leciutko 6 punktów powinien zrobić
Udajesz filozofa ? Czy kacperka z forum syfów? W juniorskim 3 punkty powinien mieć z urzędu !!!!A te pozostałe 3 to leciutko powinien zrobic. !!!
Był wątek - takie tam i już nie ma.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2021, o 13:26 przez PolonistaLublin, łącznie zmieniany 1 raz.
O meczu napisano większość.
Pisaliśmy już dawno na forum, że bez armaty w składzie będzie nam ciężko zrobić różnicę na naszą korzyść w takich meczach, jak chociażby ten w Gorzowie.
Sezon dopiero się rozpoczyna i jeszcze dużo się może wydarzyć, lecz jeśli w trakcie sezonu z Łaguty i Michelsena taki lider nie wyrośnie, to Kępa musi stanąć na głowie, żeby takiego Sajfutdinowa do Lublina ściągnąć, by nie przykleiła się do nas łatka Grudziądza ;)
Co do Lamparta, poczekam jeszcze z opinią do meczu drugiej kolejki...chociaż Cierniak w pierwszym swoim występie w extralidze nie miał prawa zrobić lepszego wyniku od Wiktora...
PS. Witam z nowym Nickiem, zaratustra
Pisaliśmy już dawno na forum, że bez armaty w składzie będzie nam ciężko zrobić różnicę na naszą korzyść w takich meczach, jak chociażby ten w Gorzowie.
Sezon dopiero się rozpoczyna i jeszcze dużo się może wydarzyć, lecz jeśli w trakcie sezonu z Łaguty i Michelsena taki lider nie wyrośnie, to Kępa musi stanąć na głowie, żeby takiego Sajfutdinowa do Lublina ściągnąć, by nie przykleiła się do nas łatka Grudziądza ;)
Co do Lamparta, poczekam jeszcze z opinią do meczu drugiej kolejki...chociaż Cierniak w pierwszym swoim występie w extralidze nie miał prawa zrobić lepszego wyniku od Wiktora...
PS. Witam z nowym Nickiem, zaratustra
PolonistaLublin pisze:Deri pisze:Talmai pisze:
Był wątek - takie tam i już nie ma. Za dużo prawdy?
Zdecydowanie Tak !
A jako przedstawiciele ukrytej opcji niemieckiej nie możemy pozwolić na panoszenie się niemonitorowanych przez nas źródeł informacji.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Wynik taki, jakiego się spodziewałem, dopóki nie przyjdzie Kubera będziemy obskakiwać wpi***ol za wpi***olem, niestety, ale jadąc z brakiem zawodnika i nie mając jakichś Zmarzlików do spółki z Emilami, jesteśmy właściwie na straconej pozycji. Sytuację mogła by ratować formacja juniorska, ale tutaj jak widać perspektywy są nienajlepsze. Chociaż kto wie, może ten Wiktor miał po prostu fatalny dzień, a jego aktualna dyspozycja jest znacznie lepsza, nie mówię że bardzo dobra, ale po prostu wyższa niż żenująca. Zobaczymy, jednak moim zdaniem, dopiero od czwartego spotkania zaczniemy być konkurencyjni. W obecnym zestawieniu mieli byśmy szansę jedynie z Grudziądzem u siebie, no i może z zielonką.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A Mi się wydaje za Dominik nie wiele zmieni ,stracił mechaników z Leszna. Obym się mylił.Jedno jest pewne ze złamie sie w łuk a nie jak Karion 
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
Zaraz, ja rozumiem, że można zaliczyć zjazd formy, no się nie trafiło ze sprzętem, bo tuner poszedł na emeryturę albo podesłał lewa partie. Ale bo się stracilo mechaników z Leszna? No kuźwa, co oni w tym Lesznie jakiś magików mają, którzy odpierdalają czary nieznane mechanikom z innych miast/państw? Ok, wiadomo, mechanik też ważna sprawa, ale chłop miał kilka miesięcy, żeby sobie ogarnąć ekipe
Zastępstwa za Dominika:
Cierniak 2
Karion 0
Michelsen 3
Grisza 2
Brałbym w ciemno taki występ Dominika w Gorzowie.
Cierniak 2
Karion 0
Michelsen 3
Grisza 2
W sumie wszystko już zostało napisane. W magazynie też dobrze to podsumowali - długo było na styku, ale tak ułożono pary, wiadomo było, że końcówka odda, no i oddala.
Dodam tylko, że z magazynu dowiedziałem się, że pierwszy i trzeci zawodnik mogą jechać para. Do tej pory wydawało mi się, że jest to wykonalne tylko przy zajmowaniu sąsiednich pozycji, na szczęście Pan Demski uczy i bawi jak co tydzien
Dodam tylko, że z magazynu dowiedziałem się, że pierwszy i trzeci zawodnik mogą jechać para. Do tej pory wydawało mi się, że jest to wykonalne tylko przy zajmowaniu sąsiednich pozycji, na szczęście Pan Demski uczy i bawi jak co tydzien
Talmai pisze:Zastępstwa za Dominika:
Cierniak 2
Karion 0
Michelsen 3
Grisza 2
Tego nie można stawiać tak jeden do jednego... Gdyby Dominik jechał i nawet nie zrobił tych 7pkt, tylko nawet 4-5, to Cierniak, Michelsen i Grisza byliby dostępni z RT w innych biegach, które być może można było bardziej ofensywnie obstawić i nie koniecznie musiał to być bieg ze Zmarzlikiem albo Vaculikiem, którym żarło wczoraj okropnie.
Mam wrażenie, że nasi kiepsko odczytali zmieniający się tor. W biegu 11. Jarek i Grisza wyraźnie ślizgali się na wirażach. O tym, że nominowane nas wykończą wiedzieliśmy już przed meczem. Ostatecznie wynik jest taki, jak można było obstawiać, chociaż przebieg spotkania dawał nadzieję na coś więcej. Zabrakło punktów Wiktora i w efekcie szanse na punkt bonusowy mocno się skurczyły. Szkoda.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"