Motor Lublin - Eltrox Włokniarz Częstochowa (3.04.2021 g.18:00)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Motor Lublin - Eltrox Włokniarz Częstochowa (3.04.2021 g.18:00)

#351 Postautor: niespokojny » 23 kwietnia 2021, o 20:06

Jak na to ze jechalismy w 5,5 zawodnika to niezly wynik. Ale nie ma co liczyc na to ze Lampart z Cierniakiem beda wozic Janowskiego, Woffindena i Lagute. Buczkowski na starcie jak Miesiąc a na trasie jak Lampart w Gorzowie. Bez Kubery juz by po sezonie chyba bylo.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#352 Postautor: jacur78 » 23 kwietnia 2021, o 20:12

Nie mamy liderow, to fakt. Ale przy tak zbudowanej druzynie byly realne szanse na wygraną w każdym biegu. Bardzo się cieszę z postawy Wiktora, może niektórzy z was przestaną ferować wyroki po 1 nieudanym meczu. Juniorzy 16+1, Kubex 10+2...pieknie. Zakładając wzrost formy Griszy i MM, będziemy mocni.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Deri
Senior

#353 Postautor: Deri » 23 kwietnia 2021, o 20:14

Mam nadzieje ze z Jarkiem wszystko Ok ! Kepa niech dzwoni do Pawła i to juz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#354 Postautor: maestro76 » 23 kwietnia 2021, o 20:20

no to ten latwiejszy mecz mamy za soba.
wygralismy dzieki juniorom i u24 ktorzy zdobyli lacznie 26 pkt. wlokniarz jechal praktycznie madsenem a mimo to do konca walczyli o zwyciestwo. wroclaw takich madsenow ma trzech wiec jak buczek nie zacznie punktowac to mozemy zapomniec o wygranej.
never ride faster than your angel can fly

blajar
Trener

#355 Postautor: blajar » 23 kwietnia 2021, o 20:23

Dziwny mecz. Wynik w sumie nie najgorszy i o dziwo podciągnięty w nominowanych. Drugiej linii w Czewie praktycznie nie ma, jak nie jadą juniorzy (rozbici dziś przez naszych) to nie mają kim meczu wygrać. U nas z kolei Grisza wolny jak ketchup (pozdrawiam red. Kostyrę), MM mega szybki (powinien klepnąć komplet), a gdzieś po perturbacjach na pierwszym łuku spada na 4 pozycję. Praktycznie niełapalny Wiktor strzela świecę ze staru i nie wygrywamy biegu. Mecz nam sumarycznie wygrali juniorzy i Dominik (dzięki za przełożenie meczu!) ale przed Spartą cięzko być optymistą. Oby dzisiejsze doświadczenie w kwestii czytania toru zaprocentowało. No i oczywiście Jarek. Przy takiej dyspozycji Buczka jest nam potrzebny w dobrej formie jak tlen.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#356 Postautor: Retrospeedway » 23 kwietnia 2021, o 20:27

Wyniku co prawda nie trafiłem ale sprawdziła się moja teoria że Włókniarz ma jednego lidera Madsena,pół lidera Lindgrena i trzech zawodników drugiej linii na ok 5 punktów oraz przecenianych juniorów.
Krzysztof Buczkowski odbuduje się w niedziele bądźcie spokojni.

KrzysiekS
Senior

#357 Postautor: KrzysiekS » 23 kwietnia 2021, o 20:29

Uważaną za najlepszą w lidze juniorkę trochę naprostowaliśmy. Tor bardzo twardy także brawo w takich warunkach. Spokojnie o Buczka jeszcze będzie ok, oczywiście pod warunkiem, że szeroka zacznie funkcjonować. A i Grisza dorzuci wtedy w meczu ze dwa punkty więcej. Będzie tylko lepiej.
To co? WIKTOR JA W CIEBIE ZAWSZE WIERZYŁEM ;) ;) ;)
Co do braku Jarka to paradoksalnie dużo nie straciliśmy w tym meczu. z 2:4 zrobiło się 3:3, a w czternastym nie mam przekonania że przywiózłby więcej od młodego. Oby tylko było ok z nim na niedzielę.

bullq

#358 Postautor: bullq » 23 kwietnia 2021, o 20:48

Jeżeli chodzi o dzisiejszy mecz to wygrana jest bardziej złożona niż duże punkty Wiktora, Domina i Mateusza, ale..... Mimo niezbyt imponującej zdobyczy Griszy i Mikkela, warto zauważyć, że Grisza 3 razy pokonał Madsena a Mikkel 2 razy Fredkę. W 13 biegu Mikkel zostawił za dużo miejsca Fredce przy bandzie. Tam powinno być 5:1 i odbiór tego meczu byłby inny. Z oceną Buczka jeszcze się wstrzymam, dzisiaj zawiódł, ale w Gorzowie zrobił swoje. Jarek trochę wolny po swoim pierwszym biegu, mam nadzieje, że wszystko będzie ok z jego zdrowiem. Młodzi super, więcej niż się spodziewałem. Ja bym w 12 biegu za Hampela dał Kariona na pewny 1 pkt., żeby Wiktor mógł jechać w 14. Wyszło dobrze bo Mateusz w nominowanym pokazał pazur i zrobił Jeppesena. Wynik uważam za dobry, biorąc pod uwagę pogodę i problemy z przygotowaniem naszego toru.

SwiDarek
Junior

#359 Postautor: SwiDarek » 23 kwietnia 2021, o 21:06

Ja już nie będę taki optymistyczny co do formy Buczka... mam wrażenie, że będzie tylko gorzej. Juniorzy i Kubera 26 punktów... Grisza poprawnie, Mikkel pewnie się lekko skoryguje, oby z Jarkiem było wszystko OK - jednak będę obstawał przy tym, że trzeba było Pawła zatrzymać - zer w takiej konfiguracji jak Buczkowski na Z5 to Łełek nie woził w zasadzie... hmmmm... NEVER???
DON'T THINK!!! DRINK!!!

bullq

#360 Postautor: bullq » 23 kwietnia 2021, o 21:14

Przypomnę tylko, że po meczu w Gorzowie, większość forumowiczów wieszała psy na Wiktorze. Nie twierdzę, że Buczek będzie mocnym punktem naszej drużyny, ale jakieś punkty wypadałoby przywozić przynajmniej na młodzieży rywali. Myślę , że nikt w klubie w tej chwili nie będzie ściągał Pawła, a przy takiej formie juniorów to i tak nie miałoby większego sensu.

Flagg
Trener

#361 Postautor: Flagg » 23 kwietnia 2021, o 21:41

bullq pisze:Jeżeli chodzi o dzisiejszy mecz to wygrana jest bardziej złożona niż duże punkty Wiktora, Domina i Mateusza, ale..... Mimo niezbyt imponującej zdobyczy Griszy i Mikkela, warto zauważyć, że Grisza 3 razy pokonał Madsena a Mikkel 2 razy Fredkę. W 13 biegu Mikkel zostawił za dużo miejsca Fredce przy bandzie. Tam powinno być 5:1 i odbiór tego meczu byłby inny. Z oceną Buczka jeszcze się wstrzymam, dzisiaj zawiódł, ale w Gorzowie zrobił swoje. Jarek trochę wolny po swoim pierwszym biegu, mam nadzieje, że wszystko będzie ok z jego zdrowiem. Młodzi super, więcej niż się spodziewałem. Ja bym w 12 biegu za Hampela dał Kariona na pewny 1 pkt., żeby Wiktor mógł jechać w 14. Wyszło dobrze bo Mateusz w nominowanym pokazał pazur i zrobił Jeppesena. Wynik uważam za dobry, biorąc pod uwagę pogodę i problemy z przygotowaniem naszego toru.

Mógłbym się niemal podpisac pod całym tym postem.

Ogólnie mimo wszytsko czuje się po tym meczu niedosyt. Spokojnie mogliśmy zamknąć Czewe w 36/37 punktach, a daliśmy im przejść 40 mimo, że mieli w sumie jakies półtorej zawodnika. Ale albo za 3 pkt wyskoczył Jeppesen, albo Lindgren, albo Miśkowiak zrobił Grisze, albo Wiktor zrobił świecę. Dwa biegi wychodzilismy na 5:1 ze startu (6 i 13) i oba przegraliśmy 2:4.

Z Griszą mam największy problem, bo z jednej strony przergrał z Miśkowiakiem, Smektałą czy słabiutkim Lindgrenem, co mu się po pprostu na domowym torze nie powinno zdarzyć, ale z drugiej strony jako jedyny dzisiaj ograł Madsena. I to 3 razy. 3:0 dla Griszy.

Michelsen zrobił klasycznego Michelsena.

Ogólnie ciekawe zestawienie:

Motor U24 (Kubera, Cierniak, Lampart) - Motor Superstars (Łaguta, MM, Hampel) 26:23

Cieszy bardzo świetny debiut Kubery. Były obawy o Dominika, ale dzisiaj pokazał, że w Lublinie będzie bardzo mocnym punktem druzyny. Mateusz też zrobił swoje, a przede wszystkim załatwił nam mecz w 14 biegu.

Osobna notka dla Wiktora. SyFY napisały to najlepiej. Sztampowo, ale najlepiej. Od zera do bohatera. Wiktor odpowiedział wszystkim najlepiej jak sie dało. Po swoim najgorszym meczu w Elidze, zanotował najlepszy. Gdyby nie ta świeca w 3 starcie, to byłoby jeszcze lepiej. Ciekawe, czy wizyta brata w Lublinie miała z tym coś współnego ;) Ale jeśli Wiktor ma tak jeździć do końca sezonu, to sam chętnie udam się do psychologa :)

Mam nadzieje, że zadziała u nas efekt Stali Gorzów z zeszłego sezonu. Oni tez męczyli się z nami w pierwszym meczu u siebie w 2020. A im dalej w las tym bardziej miażdżyli rywali. My do tej pory mieliśmy okazję ścigać się tylko między sobą, teraz niektórzy mogli się porównać na tle przeciwników. Pogoda na weekend zapowiada się dobra, Sparta ma swoje problemy. Absolutnie nie jesteśmy bez szans w niedzielę
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#362 Postautor: kibicLBN » 23 kwietnia 2021, o 21:41

Wedlug wywiadu z Ziółkowskim na szczęście Jarek bez poważnej kontuzji, jednak występ w niedzielę pod znakiem zapytania jeszcze.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#363 Postautor: Speedway » 23 kwietnia 2021, o 21:42

bullq pisze:Jeżeli chodzi o dzisiejszy mecz to wygrana jest bardziej złożona niż duże punkty Wiktora, Domina i Mateusza, ale..... Mimo niezbyt imponującej zdobyczy Griszy i Mikkela, warto zauważyć, że Grisza 3 razy pokonał Madsena a Mikkel 2 razy Fredkę. W 13 biegu Mikkel zostawił za dużo miejsca Fredce przy bandzie. Tam powinno być 5:1 i odbiór tego meczu byłby inny. Z oceną Buczka jeszcze się wstrzymam, dzisiaj zawiódł, ale w Gorzowie zrobił swoje. Jarek trochę wolny po swoim pierwszym biegu, mam nadzieje, że wszystko będzie ok z jego zdrowiem. Młodzi super, więcej niż się spodziewałem. Ja bym w 12 biegu za Hampela dał Kariona na pewny 1 pkt., żeby Wiktor mógł jechać w 14. Wyszło dobrze bo Mateusz w nominowanym pokazał pazur i zrobił Jeppesena. Wynik uważam za dobry, biorąc pod uwagę pogodę i problemy z przygotowaniem naszego toru.

Z pierwsza czescia w pelni sie zgadzam. Wiadomo ze nasi liderzy w paru innych klubach liderami by nie byli. Obecna tabela biegowa im zycia nie ulatwia, ale Grisza mimo ze wolny, to dzis dal rade swoim doswiaeczeniem. Nie wiem czemu siedzi w garazu u tego Mikulowa, czy to kwestia skapstwa czy braku kontaktow? W kazdym razie zal patrzec czasem jak mu Miskowiak odjezdza na trasie, robiac swoje jedyne punkty w meczu.
Odnosnie puszczenia Kariona to juz high level. Sam o tym ani chwili nie pomyslalem. Jakos mam zaufanie do Cierniaka i jestem od dawna jego kibicem. W porownaniu z Wiktorem jest bardzo... przewidywalny, co sobie u juniorow bardzo cenie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#364 Postautor: grzesieck » 23 kwietnia 2021, o 21:51

Jarek bez zlaman
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#365 Postautor: DrPaiHiWo » 23 kwietnia 2021, o 21:59

Wiem, że nic na siłę i sam nie chce żeby Jarek ryzykował, ale czy zawodnik może jechać na prochach przeciwbólowych tudzież zastrzykach ?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#366 Postautor: kibicLBN » 23 kwietnia 2021, o 22:00

Przepraszam, że jeszcze jedno wtrącę ale dzisiejszy mecz pokazał że Madsen Leon zamieszkały w Gdyni nijak nie zasługuje na miano mistrza świata. Był za każdym razem znacznie szybszy od Griszki, a i tak byl bezsilny. Mogę się mylić bo Laguta nie jest w ciemie bity, ale mając taką przewagę szybkości Tai, Zmarzlik czy Emil łykneli by Grisze co najmniej 2 razy w 3 pojedynkach.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#367 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2021, o 22:05

Nie w Gdyni tylko w Wejherowie. Grisza jeździecko jest w top5 na świecie i nawet na szrocie na swoim torze coś ujedzie. Martwi mnie Buczek. Za rok gdyby nie udało się wyciągnąć kogoś dobrego przyjrzałbym się Oskarowi Fajferowi.

Flagg
Trener

#368 Postautor: Flagg » 23 kwietnia 2021, o 22:09

Madsen to taki trochę drugi Nicki. 90% mijanek robi od kredy, rozpedzająć się na prostej. Tak zrobił Dominika i MM.
Grisza jest Cza mądry na takie cuda i po prostu pilnował kredy i Madsen był bezradny.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

bullq

#369 Postautor: bullq » 23 kwietnia 2021, o 22:20

Gelo pisze:Nie w Gdyni tylko w Wejherowie. Grisza jeździecko jest w top5 na świecie i nawet na szrocie na swoim torze coś ujedzie. Martwi mnie Buczek. Za rok gdyby nie udało się wyciągnąć kogoś dobrego przyjrzałbym się Oskarowi Fajferowi.

No proszę Cię. Jak mamy coś poprawić to trzeba celować wyżej. Szanuję Oskara i zdecydowanie jest to zawodnik wyróżniającym się w I lidze, ale w ekstralidze to byłby poziom raczej przeciętnej drugiej linii. Można rozważyć ściągnięcie jakiegoś zagranicznego U-24 a Domina jako drugiego krajowego, tylko kogo?

Flagg
Trener

#370 Postautor: Flagg » 23 kwietnia 2021, o 22:21

Maksym Drabik jeśli mu nie przedłuża kary.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#371 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2021, o 22:29

bullq pisze:
Gelo pisze:Nie w Gdyni tylko w Wejherowie. Grisza jeździecko jest w top5 na świecie i nawet na szrocie na swoim torze coś ujedzie. Martwi mnie Buczek. Za rok gdyby nie udało się wyciągnąć kogoś dobrego przyjrzałbym się Oskarowi Fajferowi.

No proszę Cię. Jak mamy coś poprawić to trzeba celować wyżej. Szanuję Oskara i zdecydowanie jest to zawodnik wyróżniającym się w I lidze, ale w ekstralidze to byłby poziom raczej przeciętnej drugiej linii. Można rozważyć ściągnięcie jakiegoś zagranicznego U-24 a Domina jako drugiego krajowego, tylko kogo?
jeżeli mamy kogoś odkrywać dla Ekstraligi to Fajfer jest numerem 1

L(o)katy
Szkółkowicz

#372 Postautor: L(o)katy » 23 kwietnia 2021, o 22:47

Jarek bez złamań (wg admina) ale co z wiązaniami, ścięgnami itp które potrafią bardziej dokuczyć niż klasyczne złamanie. Będę teraz siedział i czekał na oficjalne komunikaty ...
Natomiast Tai nie wyglądał żeby mial być zdolny do jazdy w niedzielę, więc ewentualny brak Jarka też nie byłby bardzo odczuwalny
Obrazek

Flagg
Trener

#373 Postautor: Flagg » 23 kwietnia 2021, o 22:51

Curzytek i Liszka nie mają prawa zdobyć więcej jak 1 pkt w niedziele. Bewley też musi być ograniczony do minimum. Podobnie jak Czugunov. Jeśli nie pojedzie Tai, to porażka będzie katastrofa i powinniśmy walczyć o bonusa. Jeśli pojedzie, to 46 pkt biorę w ciemno, bo na bonusa i tak nie ma szans

Awatar użytkownika
papi
Trener

#374 Postautor: papi » 23 kwietnia 2021, o 23:11

Brawo Wiktor! Byłem wobec niego krytyczny i jeden występ nie sprawi, że założę różowe okulary ale dziś wygrał nam mecz. Jest 1:1, życzę żeby rosła tylko wartość na jego korzyść.
Dobry mecz Dominika, który spokojnie ciulal punkty i skończył z dycha. Grisza potwornie wolny, ale umiejętnościami wyciągnął ważne punkty. Miki fatalny błąd w 13, bo mógł zamknąć mecz dużo wcześniej, gdyby zablokował Lindgrena, tak jak wcześniej Smyka. Ale ogółem też na pewno źle nie było.
Cierniak nie miał prędkości, ale lubi chłopak walkę. Trochę zastanawia że fajnie zaprezentował się w Gorzowie, a słabiej u siebie, choć to może kwestia braku doświadczenia. Potencjał na pewno bardzo duży.
Miejmy nadzieje, że Jarek wróci na niedziele, bo jest potrzebny, zwłaszcza przy (nie)dyspozycji Buczkowskiego. Jak pojedzie taki piach jak dziś, to na pewno temat zastępstwa będzie coraz glosniejszy. Do ewentualnego wozenia zer wolę Pawła albo swojego Daniela. W razie czego, nawet jeśli juniorzy nie będą śmigać jak dzisiaj, to warto im dawać biegi kosztem słabego seniora. Czas pokaże.

Mogło być wyższe zwycięstwo, ale cieszmy się tym co jest. Poza Buczkowskim nikt nie dał ciała, a każdy ma jeszcze pole do poprawy. I tego wypada życzyć na niedziele. No i zdrowia dla Malego :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#375 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2021, o 23:25

Tak - Wiktor dzisiaj bohaterem meczu, Mateusz wykonał świetną robotę na Jeppesenie. Juniorzy zrobili nam mecz.