Krzysztof Buczkowski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Krzysztof Buczkowski

#51 Postautor: Flagg » 26 kwietnia 2021, o 13:48

Nie, Buczek nie pojdzie w juniorskim, ale może przywieźć kilka punktów, które dadzą zwycięstwo/bonusa. Wiec nie chodzi tutaj o to, żeby oni łatali dziury po Buczku, a żeby nie musieli tego robić, gdy im mecz nie wyjdzie. Awans do Play-Off wywalcza się nie meczami u siebie, ale na wyjeździe. Idea hydry polega na tym, że nie ma w niej stałych słabych punktów, a my na juniorce póki co jeszcze Kubery ze Smykiem nie mamy. Mateusz ma bardo fajne wejście w Eligę i oby tak dalej, ale podejrzewam, że ten pierwszy sezon to będa w jego wykonaniu głównie zwycięstwa na juniorach rywali. Szczególnie w meczach wyjazdowych. Wiktor w 2019 też raczej poza Lublinem nie błyszczał. Zakładanie wiec, że będa w stanie w każdym meczu łatać dziury po seniorach jest mocno na wyrost.

Zgadzam się, że 4 biegi w meczu ze Spartą to było przegięcie. Mozna to było rozegrac lepiej taktycznie i te 2/3 punkciki byłoby wiecej. Ale też nie jestem zwolennikiem, żeby odstawiać Buczka po pierwszej śliwce.

Ich nikt nie zastąpi!!! To oni nie bedą mogli pojechać z rezerwy i Buczek przywiezie wtedy AUDI/olimpiadę/cztery śliwy etc... budować to bym raczej "budował" Kariona albo innego dzieciaka ze szkółki choćby a nie Buczka... serio.

Jesli zbudujesz Firmugę albo Kariona żeby prezentowali wyższy poziom niż nawet obecny Buczek to myślę, że smiało możesz liczyć na angaż w niemal każdej szkółce w Polsce :) Poza tym ja nie wiem, ale z tego co widzę w statsach, to na 11 odjechanych biegów, Buczek przywiózł 4 zera. To mniej niż połowa. Wiec wieszczenie mu olimpijki nie ma bardzo podstaw w praktyce
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

SwiDarek
Junior

#52 Postautor: SwiDarek » 26 kwietnia 2021, o 13:54

Flagg pisze:Ale też nie jestem zwolennikiem, żeby odstawiać Buczka po pierwszej śliwce.

No... ja nie miałbym skrupułów wobec dobrej postawy Dominika/Mateusza/Wiktora - żadnych skrupułów, żadnych wyrzutów sumienia i bez ogródek bym to Buczkowi zapowiedział przed meczem... straszne to ale menago jest też od robienia niefajnych rzeczy. Szczególnie, że trzy mecze Buczka optymizmem nie napawają jak dotąd. Toru na z5 też jakoś nie gryzie na tygodniu...
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Flagg
Trener

#53 Postautor: Flagg » 26 kwietnia 2021, o 14:00

Nie wiem jakie masz oczekiwania, ale mecz w Gorzowie to akurat napawał optymizmem w stosunku do Buczka. 5+2 na wyjeździe to całkiem przyzwoity wynik jak na to teoretycznie najsłabsze ogniwo w zespole.

No i skąd wiesz, czy gryzie tor, czy nie? Jesteś na kazdym treningu? O Buczku można wiele powiedzieć, ale w środowisku żużlowym ma opinie profesjonalisty i tytana pracy. Z tego co wiem, to trenował przy Z5 we wtorek i środę. W czwartek średnio mogł, bo jechał 1/4 IMP, a wcześniej sie nie dało, bo pogoda rozwaliła tor.

To kiedy miał jeszcze trenować? Po nocach?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

rafir
Junior

#54 Postautor: rafir » 26 kwietnia 2021, o 14:09

Flagg pisze:Nie, Buczek nie pojdzie w juniorskim, ale może przywieźć kilka punktów, które dadzą zwycięstwo/bonusa. Wiec nie chodzi tutaj o to, żeby oni łatali dziury po Buczku, a żeby nie musieli tego robić, gdy im mecz nie wyjdzie. Awans do Play-Off wywalcza się nie meczami u siebie, ale na wyjeździe. Idea hydry polega na tym, że nie ma w niej stałych słabych punktów, a my na juniorce póki co jeszcze Kubery ze Smykiem nie mamy. Mateusz ma bardo fajne wejście w Eligę i oby tak dalej, ale podejrzewam, że ten pierwszy sezon to będa w jego wykonaniu głównie zwycięstwa na juniorach rywali. Szczególnie w meczach wyjazdowych. Wiktor w 2019 też raczej poza Lublinem nie błyszczał. Zakładanie wiec, że będa w stanie w każdym meczu łatać dziury po seniorach jest mocno na wyrost.

Jakby nie patrzeć, mamy już ten zalążek hydry. A w ostatnim meczu było to szczególnie widoczne. Do pełni szczęścia brakuje nam lidera z prawdziwego zdarzenia, który by pchał ten wózek na każdym torze oraz nieco bardziej stabilnych juniorów. Tę parę juniorów będziemy mieli - mam nadzieję - jeszcze przez najbliższe 2 lata. I grzechem byłoby tego czasu nie wykorzystać.

Flagg
Trener

#55 Postautor: Flagg » 26 kwietnia 2021, o 14:26

Jasne, tylko my te wszystkie wnioski wyciągamy po 3 meczech, w tym dwóch domowych odjechanych na przestrzeni 3 dni. I już chcemy wywalić na pysk Buczka, bo po co nam on, jak Wiktor z Mateuszem klepią po 15 punktów na mecz. W Gorzowie przywieźli 6. A jak w Zielonej zrobią 4, to co?

Dla mnie to nie jest ten moment, gdzie mamy stawiać wszystko na jedną kartę i olać Buczkowskiego. Za wczęśnie. Jazda 6 zawodnikami przez cały sezon to stanowczo za duże ryzyko

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#56 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2021, o 14:32

Flagg pisze:ale mecz w Gorzowie to akurat napawał optymizmem w stosunku do Buczka. 5+2 na wyjeździe to całkiem przyzwoity wynik jak na to teoretycznie najsłabsze ogniwo w zespole.

Fajnie tak patrzec na same punkty tam gdzie wygodnie (Gorzow 5+2) a tam gdzie nie bardzo pasuja to je pomijac (Lublin 0,0,1,1,0,1) i pisac o zaangazowaniu i walecznosci....

Przypominam, ze w Gorzowie Buczek tracil w sposob banalny pozycje, a punkty zdobyl na Nowackim (1), Karczmarzu (1*), Nowackim (2) i Wozniaku (1*), gdzie tylko ostatnia zdobycz mozemy uznac za cos wiecej niz minimum.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#57 Postautor: istred » 26 kwietnia 2021, o 14:33

Żeby olać Buczkowskiego musielibyśmy mieć możliwość zakontraktowania zawodnika lepszego, a takiego - z całym szacunkiem dla Pawła Miesiąca - obecnie na rynku nie ma.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#58 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2021, o 14:39

Cooper pisze:
Flagg pisze:ale mecz w Gorzowie to akurat napawał optymizmem w stosunku do Buczka. 5+2 na wyjeździe to całkiem przyzwoity wynik jak na to teoretycznie najsłabsze ogniwo w zespole.

Fajnie tak patrzec na same punkty tam gdzie wygodnie (Gorzow 5+2) a tam gdzie nie bardzo pasuja to je pomijac (Lublin 0,0,1,1,0,1) i pisac o zaangazowaniu i walecznosci....

Przypominam, ze w Gorzowie Buczek tracil w sposob banalny pozycje, a punkty zdobyl na Nowackim (1), Karczmarzu (1*), Nowackim (2) i Wozniaku (1*), gdzie tylko ostatnia zdobycz mozemy uznac za cos wiecej niz minimum.
I czego oczekujesz w związku z tym? Co komu daje przypomnienie jego wyników? Czy Kępa ma mu dać wypowiedzenie i parę groszy na bilet drugiej klasy do Grudziądza?

Flagg
Trener

#59 Postautor: Flagg » 26 kwietnia 2021, o 14:40

Cooper pisze:Przypominam, ze w Gorzowie Buczek tracil w sposob banalny pozycje, a punkty zdobyl na Nowackim (1), Karczmarzu (1*), Nowackim (2) i Wozniaku (1*), gdzie tylko ostatnia zdobycz mozemy uznac za cos wiecej niz minimum.

Przegrał z Thomsenem (x3), Vaculikiem i Zmarzlikiem. Przypomnij mi, ilu zawodników Motoru w tamtym meczu wygrało z ta trójką? Podpowiem, Thomsena po razie ograli Łaguta., Michelsen i Hampel. I tyle.

W Gorzowie Buczek zrobił, co miał zrobić. Ni mniej, nie więcej. Wykonał po prostu swoja pracę. Dlatego nazwałem jego występ przyzwoitym

SwiDarek
Junior

#60 Postautor: SwiDarek » 26 kwietnia 2021, o 14:46

Ale poczekajcie, poczekajcie - o olewaniu nikt nie mówi - przynajmniej ja słowa nie napisałem o wymienianiu go na innego rajdera - chyba, że wyjścia nie będzie - ale wtedy tym bardziej nie będzie kim.

Dla mnie sprawa jest jasna - Krzycho jedzie 1 bieg i w tej samej serii wiemy już że Juniorzy/Dominik są w sztosie vs są w dupie. Reszta to już kwestia kilku programistycznych "ifów":

1. If Krzysio jest w dupie (wynik 0) and Juniorzy/Kubera są ew sztosie - wystaw Juniorzy/Kubera
2. If Krzysio jest w sztosie and Juniorzy / Kubera są w sztosie - wystaw kogo chcesz
3. If Krzysio jest w sztosie (wynik>=1) and Juniorzy / Kubera są w dupie (wynik 0) - wystaw Krzysia
4. If Krzysio jest w dupie (wynik 0) and Juniorzy / Kubera są w dupie (wynik 0) - nic nie musisz robić i tak JESTEŚ W DUPIE
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2021, o 16:19 przez SwiDarek, łącznie zmieniany 1 raz.
DON'T THINK!!! DRINK!!!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#61 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2021, o 14:54

Gelo pisze:I czego oczekujesz w związku z tym? Co komu daje przypomnienie jego wyników? Czy Kępa ma mu dać wypowiedzenie i parę groszy na bilet drugiej klasy do Grudziądza?

Oczekuje, by jechali najlepsi i tyle razy ile pozwala regulamin. By druzyna zdobyla jak najwiecej punktow w meczu. Dziwi mnie, ze akurat Ty, zwolennik statystyk i chlodnej kalkulacji - nie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#62 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2021, o 14:57

W takim razie klub spełnia Twoje oczekiwania.

Awatar użytkownika
Retrospeedway
Senior

#63 Postautor: Retrospeedway » 26 kwietnia 2021, o 15:00

Cooper pisze:
Gelo pisze:I czego oczekujesz w związku z tym? Co komu daje przypomnienie jego wyników? Czy Kępa ma mu dać wypowiedzenie i parę groszy na bilet drugiej klasy do Grudziądza?

Oczekuje, by jechali najlepsi i tyle razy ile pozwala regulamin. By druzyna zdobyla jak najwiecej punktow w meczu. Dziwi mnie, ze akurat Ty, zwolennik statystyk i chlodnej kalkulacji - nie.

Przypominam że w Tż Sipmie prowadzonej przez mojego znajomego Jarka Mariusz Franków jechał wszystko mimo że często woził 0,1, i stawiali na jego przełamanie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#64 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2021, o 15:02

Gelo pisze:W takim razie klub spełnia Twoje oczekiwania.

Oswiec mnie w jaki sposob? Puszczajac w nominowanym biegu goscia ze srednia domowa, uwaga 0,400, zamiast juniora ze srednia domowa 2.111 lub drugiego juniora ze srednia domowa 1,25 nie mowiac o tym, ze mozna bylo rozegrac mecz tak, by w 14 pojechal Kubera?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#65 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2021, o 15:13

Przeciez Lampart pojechał za Buczka w trzynastym. Przywiózł ZERO. Tercet prowadzący drużynę uznał, że najlepszym rozwiązaniem będzie jeszcze jeden bieg Buczka. Czy kierowali się wynikiem? Nie wiem. Raczej nie. Ten był bezpieczny. Może patrzą na temat szerzej niż tu i teraz. Buczkowi trzeba pomóc. A jak powszechnie wiadomo żaden trening nie zastąpi poważnego ścigania.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#66 Postautor: Cooper » 26 kwietnia 2021, o 15:15

Retrospeedway pisze:
Przypominam że w Tż Sipmie prowadzonej przez mojego znajomego Jarka Mariusz Franków jechał wszystko mimo że często woził 0,1, i stawiali na jego przełamanie.

Tak, bo Franek rokowal w kazdym meczu wygraniem biegu i jego dorobek czesto wygladal (3,0,3,0), czego obecnie Buczek nie rokuje.

Od konca sezonu 2019 Krzysztof Buczkowski wygral w Ekstralidze 4 (cztery) biegi i nie widac, by mial wygrac piaty.

Ja mu naprawde dobrze zycze, niech odnajdzie forme i wroci mocniejszy bo tego nam potrzeba, ale obecnie sytuacja wyglada tak, ze max 2 biegi szansy w meczu to jedyne na co moze KB liczyc. W Elidze nie ma czasu ani miejsca na treningi i testy w trakcie meczu.

rafir
Junior

#67 Postautor: rafir » 26 kwietnia 2021, o 15:40

W mojej opinii puszczenie Buczka w takiej a nie innej formie w biegu 14., po pięciu wyścigach przerwy, na duet Janowski-Łaguta było bardzo złym rozwiązaniem. Ostatnie miejsce można było założyć w ciemno. A to raczej zawodnika nie zbuduje. Wręcz przeciwnie.

Jeżeli faktycznie Jarek nie mógł jechać i Dominik był szykowany na bieg 15., to w 14. należało puścić Lamparta, który w 13. przywiózł zero i miał możliwość skorygowania ustawień w oparciu o aktualną wiedzę na temat stanu toru. Tak naprawdę niczym nie ryzykowaliśmy w tym momencie.

Czarek
Trener

#68 Postautor: Czarek » 26 kwietnia 2021, o 15:48

Gelo pisze:Przeciez Lampart pojechał za Buczka w trzynastym. Przywiózł ZERO. Tercet prowadzący drużynę uznał, że najlepszym rozwiązaniem będzie jeszcze jeden bieg Buczka. Czy kierowali się wynikiem? Nie wiem. Raczej nie. Ten był bezpieczny. Może patrzą na temat szerzej niż tu i teraz. Buczkowi trzeba pomóc. A jak powszechnie wiadomo żaden trening nie zastąpi poważnego ścigania.

To prawda. W Klubie nie ma nikogo kto mógłbym Buczkowskiemu wyjaśnić technikę i ścieżkę pokonywania lubelskiego toru. Jedyną możliwością jest puszczanie go w nieskończoność aż sam coś załapie i ogłosić światu: Mamy to! Zbudowaliśmy zawodnika! Zaufanie drogą do sukcesu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#69 Postautor: Gelo » 26 kwietnia 2021, o 15:59

rafir pisze:W mojej opinii puszczenie Buczka w takiej a nie innej formie w biegu 14., po pięciu wyścigach przerwy, na duet Janowski-Łaguta było bardzo złym rozwiązaniem. Ostatnie miejsce można było założyć w ciemno. A to raczej zawodnika nie zbuduje. Wręcz przeciwnie.

Jeżeli faktycznie Jarek nie mógł jechać i Dominik był szykowany na bieg 15., to w 14. należało puścić Lamparta, który w 13. przywiózł zero i miał możliwość skorygowania ustawień w oparciu o aktualną wiedzę na temat stanu toru. Tak naprawdę niczym nie ryzykowaliśmy w tym momencie.

Tego nie wiemy czy to coś da czy nie. Buczek doskonale wie że dopóki Magic jechał jego torem nic nie mógł zrobić. Wyprzedził go dopiero kiedy pojechał na okrętkę. Może Buczek wyciągnie z tego wnioski. A co do taktyki to jedzie się tak jak przeciwnik pozwala. Ponieważ wynik był pewny niczym nie ryzykowaliśmy puszczając też Buczka. Też mam niedosyt wyniku bo można było wycisnąć kilka punktów więcej ale to raczej Grisza zgubił swoje punkty.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#70 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 26 kwietnia 2021, o 16:02

Mam pytanie do ludzi, którzy uważają, że Buczek jeździ u nas z przyzwyczajeniami grudziądzkimi i to jest główny problem. Jak w takim razie wytłumaczyć wynik Buczka na z Z5 z 2019 roku? Chłop wykręcił 11+1 i jakoś wtedy nie łamał motocykla jak w Grudziądzu. Może po prostu w 2019 był w formie, w odróżnieniu do 2020 i 2021 i dorabianie ideologii, teorii nie ma sensu?

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#71 Postautor: luCas » 26 kwietnia 2021, o 16:08

W 2019 roku mial de facto do pokonania 1 ligowych rywali :cool:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Speedway Fan
Senior

#72 Postautor: Speedway Fan » 26 kwietnia 2021, o 16:14

Czarek pisze:To prawda. W Klubie nie ma nikogo kto mógłbym Buczkowskiemu wyjaśnić technikę i ścieżkę pokonywania lubelskiego toru. Jedyną możliwością jest puszczanie go w nieskończoność aż sam coś załapie i ogłosić światu: Mamy to! Zbudowaliśmy zawodnika! Zaufanie drogą do sukcesu.

Buczkowski chyba nie jest juniorem zaczynającym przygodę z żużlem aby ktoś mu miał mówić jak jeździć na torze przy Z5. Rozumiem problem z trafieniem ustawień ale uczyć go techniki to chyba nie w tym wieku i mając spore doświadczenie sam powinien wiedzieć jak jechać, a jak ma problem to powinien siedzieć w Lublinie i jak tylko pogoda sprzyja to zasuwać po torze aby go się nauczyć.

rafir
Junior

#73 Postautor: rafir » 26 kwietnia 2021, o 16:16

KrzyczącyK1b1c pisze:Mam pytanie do ludzi, którzy uważają, że Buczek jeździ u nas z przyzwyczajeniami grudziądzkimi i to jest główny problem. Jak w takim razie wytłumaczyć wynik Buczka na z Z5 z 2019 roku? Chłop wykręcił 11+1 i jakoś wtedy nie łamał motocykla jak w Grudziądzu. Może po prostu w 2019 był w formie, w odróżnieniu do 2020 i 2021 i dorabianie ideologii, teorii nie ma sensu?

Głowa. Presja wyniku. W dużej mierze narzucona przez siebie.
Buczek chce za wszelką cenę zapomnieć o zeszłorocznych niepowodzeniach. Solidnie przepracował zimę, przygotował się optymalnie pod względem sprzętowym, a mimo to coś nie zagrało. Dlatego jest spięty, zestresowany i stąd te błędy jeździeckie, jak kurczowe trzymanie się krawężnika. Jeżeli nie masz zaufania do własnych umiejętności, czy sprzętu, to nie wypuścisz motocykla. To widać jak na dłoni.
Potrzebuje resetu, luzu, właśnie takiego jaki złapał w 2019. I w tym trzeba mu pomóc. Jakoś. Bo jest nam potrzebny.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#74 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 26 kwietnia 2021, o 16:35

luCas pisze:W 2019 roku mial de facto do pokonania 1 ligowych rywali :cool:

Chodzi mi o technikę jazdy :)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#75 Postautor: papi » 26 kwietnia 2021, o 16:54

Odnośnie telemetrii wczoraj był taki kwiatek (nie mam na myśli Kariona na drugim miejscu)
Obrazek