Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin (30.04.2021 g. 20:30)
Re: Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin (30.04.2021 g. 20:30)
Można to gdzieś jeszcze obejrzeć?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
vertigo_07
Cooper pisze:Przekonaliście mnie. Wzorowy mecz trenerów!
1. Nagle przerwanie "budowania Buczka" po 2 jako-takich biegach, zmiana nawet w biegu na Osyczke.
2. Dwukrotne puszczanie Kubery na Pawliczaka, Kubery, który wiemy dlaczego był "nieswój" (można było dać juniora), a nawet jakby był "swój" to powinien chyba jechać za Buczka na Zagara (pojechał Cierniak)
3. Brak opanowania sytuacji w parku maszyn.
4. Wsadzanie młodego Cierniaka na siłę i bez sensu na motocykl, gdy młody prosi by nie jechać.
5. Brak opcji na 14 bieg - na własne życzenie (Buczek dawno pod prysznicem).
6. Stworzenie gigantycznej presji w właściwie wygranym meczu.
Coś pominąłem?
Jeszcze te decyzje personalne to pal licho, każdy ma swój nos, ale zachowanie względem młodego w 14 to skandal, egoizm i proszenie się o kłopoty.
Dla jasności. Zgadzam się ze wszystkim poza pkt 4 i ostatniem akapitem.
Cooper pisze:Przekonaliście mnie. Wzorowy mecz trenerów!
1. Nagle przerwanie "budowania Buczka" po 2 jako-takich biegach, zmiana nawet w biegu na Osyczke.
2. Dwukrotne puszczanie Kubery na Pawliczaka, Kubery, który wiemy dlaczego był "nieswój" (można było dać juniora), a nawet jakby był "swój" to powinien chyba jechać za Buczka na Zagara (pojechał Cierniak)
4. Wsadzanie młodego Cierniaka na siłę i bez sensu na motocykl, gdy młody prosi by nie jechać.
Coś pominąłem?
Jeszcze te decyzje personalne to pal licho, każdy ma swój nos, ale zachowanie względem młodego w 14 to skandal, egoizm i proszenie się o kłopoty.
To wszystko jest tak oczywiste jak kompletnie niezrozumiałe jest trzymanie takiego "sztabu szkoleniowego" w rzekomo profesjonalnym klubie. Niektórzy otrzeźwieją dopiero wtedy gdy przegramy ważny wygrany mecz, ale wtedy będzie już za późno. Inna sprawa,że skoro Grudziądz 2020 nie przelał czary goryczy to już nic na to nie wpłynie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Cooper pisze:1. Nagle przerwanie "budowania Buczka" po 2 jako-takich biegach, zmiana nawet w biegu na Osyczke.
Zgoda
Dominik jest dorosłym człowiekiem i myślę, że sam wiedział najlepiej czy chce jechać, czy nie. A zarzutu puszczania go na Pawliczaka, kompletnie nie rozumiem. A na kogo miał jechac? Jechał swoje planowane biegi i tyle.
Zasadniczo się zgadzam, ale im dluzej patrzę na zachowanie Michelsena, tym bardziej mam wrażenie, że tam mógłby stać Baron pod pachę z Cieślakiem, a Mikkel zachowałby sie tak samo. Ten typ tak ma. MM był problematyczny już w Lesznie i Tarnowie.
Nie zgodzę się. Jak dla mnie podeszli do tematu wlaściwie jak na okoliczności. Młody wyraził obawy, to chcieli iść do MM. A że tego nie było, to wrócili do najlepszej dostępnej opcji. Mateusz jest zawodowcem, wiek w tym wypadku nie ma znaczenia. A takie doświadczenie będzie tylko procentować. No i nie wiesz do końca jak wygladała rozmowa po tym, jak jednak się okazało, że musi jechać.
Nie zgadzam się z odstawieniem Buczka w 9 biegu. Ale z drugiej strony zaden sztab nie jest w stanie przewidziec, ze Mikkelsen jebnie focha, bo złapie 2 gumy. Nikt w trakcie meczu nie zakłada czegoś takiego.
Jednak tą presję stworzył w 90% Mikkelsen. 3 defektami i fochem przed 14 biegiem.
Ani skandal, ani egoizm. Proszenie się o kłopoty? Tak, bo puszczanie dwóch juniorów w nominowanych to zawsze będzie proszenie się o kłopoty
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
@Flagg
MICHELSEN!
Na Boga, facet trzeci rok u nas jeździ, trochę wstyd jego nazwisko przekręcać.
MICHELSEN!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Flagg pisze:Cooper pisze:Jeszcze te decyzje personalne to pal licho, każdy ma swój nos, ale zachowanie względem młodego w 14 to skandal, egoizm i proszenie się o kłopoty.
Ani skandal, ani egoizm. Proszenie się o kłopoty? Tak, bo puszczanie dwóch juniorów w nominowanych to zawsze będzie proszenie się o kłopoty
nie wydaje mi sie, aby Cooper to mial na mysli
METHANOL ADVENTURE TEAM
Kargolo pisze:@Flagg
MICHELSEN!
Oj no chwilowa pomroczność ciemna. Przecież w tym samym poście kilka linijek wcześniej napisałem poprawnie xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
Dlaczego Cierniak nie chciał jechać?
Powiedział, że nie czuje się na siłach i że wydaje mu się, że zrobił już co mógł w meczu. Innymi słowy, presja.
Richie Faulkner:
Może ktoś nie widział...
https://www.facebook.com/25040586514906 ... 582185415/
https://www.facebook.com/25040586514906 ... 582185415/
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Strach pomyśleć co by było, gdyby w tym meczu jechał Tonder... (wiem, wiem, mieliśmy giga pecha z defektami)
Kiedy myślałeś, że coś wiesz i nagle pojawia się Tonder na białym koniu, za czapkę śliwek zamiast 2 milionów
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Speedway Fan
- Senior
Lubelski duet szkoleniowy może obejrzeć ten mecz jako szkoleniowy jak walczy się o wynik drużyny. Bajerski nie bawi się w budowanie zawodnika tylko jak Falubaz odskakuje na 6 punktów to cyk taktyczna i zmniejszanie strat.